Evo ja dobih 10 eura za plaćanje kroz wallet iako sam prvi dan instalirao aplikaciju čim je bila dostupna.
https://instagram.com/highlander_brushes/
Evo CKB ko mtel poceli da zovu korisnike i nude kredite. dodjite kod nas imate do 50k izvanredni uslovi...
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Evo ja dobih 10 eura za plaćanje kroz wallet iako sam prvi dan instalirao aplikaciju čim je bila dostupna.
Vidim pogrijesio sam temu juce a ne moze da se prebaci pa ako ko ima objasnjenje:
Ima li neke razlike na inostrane prilive za fizicka i pravna lica u hipotekarnoj? Prije kad sam primao 1300-1500e na devizni racun leglo bi mi 15-20e manje, to sam pretpostavljao da HB uzima za transakciju. Kako otvorih firmu i prebacih sve tamo, na 1700e priliv ja primih 1653e. 47e su mi uzeli?
Meni leglo na račun.
jedno stručno pitanje. koliko može da se kasni sa ratom kredita a da banka ne pravi neki veći problem? blagodarim.
Prekrsajna kazna mi je prije mjesec bila 50e, koju sam ostavio da mi se odbije od plate. Danas su mi blokirali racun i kad sam zvao banku rekli su da je kazna na 66e. Rekao sam da mi odbiju to da bih koristio karticu da bi na kraju rekli da je provizija za to 12e. Sve su uredno odbili pa me zanima o kakvim se proviizjama radi i u cemu je caka pa kazna sa papira skoci za 16e. Nlb banka u pitanju
Zvisi od banke do banke. Moraju te opomenuti da si u kašnjenju svakako zbog zakona. A jednom kad uđeš u to kolo, ne izlazi se tako lako - mislim ovo neplanirani troškovi i platićeš od iduće plate. Najveća zabluda kod dužnika.
NLB to ima u tarifniku usluga. Paragraf VII Ostalo tačka 6.
1.6. Postupanje po rješenjima o izvršenju/naredbama izdatim od strane nadležnih organa i to: javnihizvršitelja/suda/Uprave policije itd. 12 EUR po rješenju
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Dobronamjerni savjet - samo budi realan sa samim sobom.
Sad ti je iskočio trošak 200 eura nenadani a plata ti je 600 (figurativno). Dakle trošiš svih 600.
Dođe idući mjesec primaš 600 i imaš 200 koje kasniš i 200 koje su od novog mjeseca dospjele. Dakle treba sa 200 eura da preživiš narednih 30 dana. U sred ljeta i mora.
Ja ne sumnjam da ćeš uspjeti, ali si onda u jako mali % statistike.
Realno ćeš možda platiti 200 koje kasniš i od nove rate nekih 50 eura. I tako za jedno 4 mjeseca, ako budeš disciplinovan, ćeš anulirat taj zaostatak.
P.S. Urednost otplate kredita je jedan od bitnih faktora prilikom odobrenja kredita, i može da se prati unazad od tamo nekog mjeseca 2008 godine. Čisto da ne misliš da banke to ne znaju ili ne mogu provjeriti.
Last edited by hercules; 07-07-23 at 22:27.
malo mi je veća plata, tako da mislim da bi trebalo to da bude u redu od sljedećeg mjeseca. hvala na savjetu.
upoznat sam sa tim oko redovnosti uplate rate, do ove rate je sve bilo redovno, čak (pošto imam još po nekih prihoda sa strane ) sam rate isplaćivao unaprijed.
Last edited by masija; 07-07-23 at 22:32.
Princip je isti, kolika god da je plata to tako funkcioniše.
Ali svakako, ti najbolje znaš svoje finansije![]()
Ne znam je li ovo pitanje više za google pay temu ali ne mari da i ovdje priupitam. Negdje ranije dok sam bio u Španiji, google mi je ponudio da kupim neki od google one paketa, što sam i učinio. Nakon toga se mjesečna pretplata regularno naplaćuje iako sam unio podatke sa NLB Visa kartice sem što sam stavio adresu lokalnu u Malagi gdje sam tad bio. Sad u google pay aplikaciji da u novčanik dodam karticu tj da postojeću NLB Visa karticu omogućim za beskontaktna plaćanja. Naravno, i dalje stoji španska adresa. E sad, i NLB pay mi u novim opcijama nudi da dodam karticu u Google pay, međutim u tim opcijama naravno da stoji CG adresa.
Pitanje je dakle da se bakćem sa nlb pay ili da dodam karticu u gpay a da nlb pay izbrišem? I naravno da li uopšte to da radim, postoji li opasnost da google prepozna nepodudaranje unijete i stvarne adrese? Ne bih da mi onemogući pristup google one-u.
Mislim da to nije vezano jedno sa drugim. Mozes imati kartice od vise banaka nigdje ne pise da moraju biti vezane za istu zemlju i adresu za koju je vezan google nalog. A mozes dodati jos jedan google nalog pa njega koristiti za google pay.
Ovo je zanimljivo i iz ugla Google Play adrese.
Davno sam je prebacio na EU adresu zbog dostupnosti (plaćenih) aplikacija.
Sad bi se zbog Google One isplatilo prebaciti je na Tursku (kolege su na forumu prenosile iskustva), ali pitanje je da li bi te akrobacije mogle imati kakvih negativnih posljedica...
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Šta je prednost Google One (nekadašnji Google Drive), na Tursku?
Cijena je ista svuda u svijetu za prostor?
Poslato sa kornjo komunikatora P50
https://www.vijesti.me/v/664571?utm_..._share_counter
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks