Page 12 of 17 FirstFirst ... 28910111213141516 ... LastLast
Results 276 to 300 of 415

Thread: bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Dovoljno je na temu misliti o djeci.To se zove indoktrinacija na svim geografskim širinama i dužinama.

Religijska indoktrinacija - ispiranje mladih mozgova glupostima.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Dovoljno je na temu misliti o djeci.To se zove indoktrinacija na svim geografskim širinama i dužinama.

Religijska indoktrinacija - ispiranje mladih mozgova glupostima.
    „Think of God and not religion, of ecstasy and not mysticism. The difference between the theoretician of faith and the believer is as great as between the psychiatrist and the psychotic.“ — Emil M. Cioran

Kako je mene Emil Sijo manijak, čitav zivot ne vjeruje u Boga, čas vjeruje, čas napiše čitavu knjigu posvećenu Bogu, a onda izjavi da ne vjeruje, pa opet ukrug.
    Pa izjavi, da me postave za Boga, ja bih dao otkaz, koliko sam deprimiran... lol. Najjači filozof beznađa. Ali toliki optimizam moze da se pokupi iz njegovog beznađa. Kao i pesimizam.

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    49
    Thanked in
    30 Posts

Mene zanima kako bi otkrice zivota van zemlje iliti vanzemaljaca uticalo na tvrdnju da bog postoji.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by fikkre View Post
    Mene zanima kako bi otkrice zivota van zemlje iliti vanzemaljaca uticalo na tvrdnju da bog postoji.
    Pa ja imam teoriju da smo došli sa Marsa zapravo. Da Nojeva Arka opisuje naše putovanje s Marsa na Zemlju u tehnološkoj kapsuli, a da je Mars uništen u nekom ratu, jer i bog rata se zove Mars, ili prirodnoj katastrofi. Da je to kolektivno nesvjesno naslijeđeno i ispisano u svetim knjigama. Bezbroj koincidencija različitih simbolizama i arhitekture me u to ubjeđuje. Da smo svi zapravo sišli tom kapsulom i rasprostranili se po svijetu. Zaboravljajući našu staru civilizaciju s Marsa. A bezbroj koincidencija sugeriše da smo se nekad poznavali, mozda na toj planeti.

Znači imaš piramide u Meksiku, imaš piramide u Egiptu, a te se civilizacije nikad nisu srele, koliko barem znamo. Imaš i ostale piramide širom svijeta, koji se nisu sreli sa Egipćanima.

Otkud tolika koincidencija...

Zatim imaš Swastiku kao simbol koji se pojavljuje svuda bukvalno, od Kelta do Juzne Amerike, civilizacija Polinezije, Indije, Nepala, Jevreja, bezbroj zaista civilizacija, mnoge od njih se nikad nisu srele. I naravno tek kasnije zloglasne nacističke swastike, koja je nagrdila taj simbol za sva vremena.

Naravno, nemam nikakvih drugih preciznih dokaza da smo došli sa Marsa, osim što je jedan naučnik izjavio da DNK jesmo došli sa Marsa. Ta čestica zivota koja je evolucijski razvila zivot na Zemlji, da je došla sa plodnog Marsa. U to nije ni on potpuno siguran ali nagađa.

Što mu dođe potvrda ove moje teorije u nekom smislu.

WHY SOME SCIENTISTS BELIEVE LIFE ORIGINATED ON MARS

https://www.salon.com/2021/02/07/why...ting-to-earth/
    Last edited by Saruman; 04-07-23 at 16:51.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Što se tiče samih vanzemaljaca, mislim da mozede da očekujete veeeeeeliko iznenađenje kroz godinu, dvije, tri.

A to je NASA James Webb svemirski teleskop.

Mislim da ima ugrađenu artificijelnu inteligenciju i machine learning i da će ili da je već, pronašao planetu na kojoj postoji AGRIKULTURA. Odnosno vanzemaljska civilizacija.

Jer spekulisalo se dosta o James Webbovim kapacitetima tehnološkim, tj. da infrared moze da prepozna planetu na kojoj postoje tragovi agrikulture i sličnog zanimanja koje utiče na okoliš specifično, da ne ulazim u detalje, jer nemam toliko podataka o tome.

Mada, dok dođe do fotografije te planete, nama uopšte to neće biti iznenađenje, šta se sve dešava u svijetu. A i sam proces otkrivanja vanzemaljaca je jako politički i bezbjednosno opasan. Teolozi i ostali moraju biti uključeni u saopštenje. Jer, na svijetu ima jako puno vjernika. Šta da im kazeš ako im kazeš da sve u šta vjeruju je laz. Izbiće histerija i paranoja, ljudi će praviti haos. Zato sve ovo sad ide u nekom specifičnom haotičnom redu, da se niko ne iznenadi kad vidi to.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Nikako. Ionako misle da je bog stvorio svemir, a vanzemaljci su dio svemira.

Što se tiče straha od reakcije vjernika, veća je opasnost sve ono na šta reaguju prije dostavljanja dokaza. Dugo su vjerovali da je zemlja ravna ploča, da je centar svemira i da se zvijezde, uključujući i sunce, okreću oko nje i slično pa preteče ljudska rasa. Vanzemaljci bi bili samo još jedan dokaz da bog postoji. Doduše, možda bi se malo pokolebali i pitali bi se šta su bogu zgriješili ako bi se ispostavilo da su vanzemaljci agresivni i ako nas desetkuju i porobe, ali to su sitnice.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

7. The Following 2 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Isto ko neotkrivanje zivota van Zemlje na tvrdnju da Bog ne postoji. Znaci drama.

Sent आत्मनः
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

“The true Mason is not creed-bound. He realizes with the divine illumination of his lodge that as Mason his religion must be universal: Christ, Buddha or Mohammed, the name means little, for he recognizes only the light and not the bearer. He worships at every shrine, bows before every altar, whether in temple, mosque or cathedral, realizing with his truer understanding the oneness of all spiritual truth. All true Masons know that they only are heathen who, having great ideals, do not live up to them. They know that all religions are but one story told in divers ways for peoples whose ideals differ but whose great purpose is in harmony with Masonic ideals. North, east, south and west stretch the diversities of human thought, and while the ideals of man apparently differ, when all is said and the crystallization of form with its false concepts is swept away, one basic truth remains: all existing things are Temple Builders, laboring for a single end. No true Mason can be narrow, for his Lodge is the divine expression of all broadness. There is no place for little minds in a great work.”

― Manly P. Hall

Scottish Rite, Freemasonry

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    105
    Thanked in
    77 Posts

Vanzemaljci postoje i to mnogo njih jer je Bog stvorio još mnogo "svjetova". Ali! U dodir sa nama ne mogu doći jer je planeta Zemlja u svojevrsnom karantinu sve dok se ne okonča borba sa grijehom, tj. sve do trećeg Isusovog dolaska i konačnog uništenja izgubljenih za vječnost uključujući jednu trćinu anđela(palih anđela) koji su pali sa neba zajedno sa njihovim vođom Luciferom(samoprozvanim knezom ovoga svijeta).
    U posljednjoj velikoj prevari koja će se desiti pred sam kraj svih svih ovih dešavanja, antihrist će pokušat prevariti čak i IZABRANE(izabrani su vjernici) tako što će se predstaviti kao spasioc naše civilizacije.
    Postoji nekoliko scenarija kako bi se to moglo desiti.
    1. Uz pomoć ASI-ja uništiti Bibliju A BEZ da je i fizički spali. Tj. da super inteligencija(iza koje stoji Lucifer) "dokaže" evoluciju. I pod plaštom budućeg konačnog mira ujedini čitav svijet sa jednom svjetskom vladom i nekom hibridnom religijom koja će pomiriti ove "naizgled" nepomirljive. I to vrlo surovo sankcionišući sve one koji se ne budu povinovali(Božiji narod) svemu ovome. Proglasiće ih neprijateljima mira na zemlji stavljajući ih u isti koš sa raznim terorističkim organizacijama(npr. talibani) koje se takođe neće povinovati novonastaloj svjetskoj vladi ali iz sasvim nekih drugih ubjeđenja i pobuda.
    2. Sve ovo navedeno pod prvom opciom važi i za ovu drugu, samo što bi glavnu ulogu odigrali vanzemaljci(infiltrirani pali anđeli) koji bi se opettttt pojavili kao "spasioci"
    Last edited by pecaros; 05-07-23 at 03:15.

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    49
    Thanked in
    30 Posts

U Bibliji pise da je bog stvarao zemlju 6 dana i 7. dan odmarao, e sad kako je samo za jedan dan stvorio tako nesto kompleksno kao sto je svemir dok mu je samo za zemlju trebalo 5 dana(ne kazem da zemlja nije kompleksna ali mislim da je jedna crna rupa mnogo kompleksnija nego cijela nasa planeta).Takodje cesto cujem od ljudi koji puse, piju, ogovaraju kockaju i prave ostale grehove kako kazu da ako nisi krsten neces ici u raj, znaci ako si krsten dozvoljeno ti je da grijesis? Isto me je zanimalo ako postoji raj i pakao gde ce ici ljudi koji su drugih religija, ljudi koji su ateisti i ostali. Ja da sam rodjen u Turskoj vjerovatno bih bio musliman iliti da sam rodjen prije 2000 godina mozda bih vjerovao u paganske bogove, ili da sam rodjen u nekom plemenu koje u 21. vijeku i dalje ne zna za telefon, kompjuter ili neku drugu nama normalnu stvar a ne za Bibliju ili Isusa, u tom slucaju da li bih isao u raj ili pakao? Postavio sam mnogo pitanja iz razloga sto mi je ova tema bas zanimljiva i volio bih da cujem misljenja drugih ljudi na ovu temu.

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Default bog je jedan

U Bibliji pise da je bog stvarao zemlju 6 dana i 7. dan odmarao, e sad kako je samo za jedan dan stvorio tako nesto kompleksno kao sto je svemir dok mu je samo za zemlju trebalo 5 dana(ne kazem da zemlja nije kompleksna ali mislim da je jedna crna rupa mnogo kompleksnija nego cijela nasa planeta).Takodje cesto cujem od ljudi koji puse, piju, ogovaraju kockaju i prave ostale grehove kako kazu da ako nisi krsten neces ici u raj, znaci ako si krsten dozvoljeno ti je da grijesis? Isto me je zanimalo ako postoji raj i pakao gde ce ici ljudi koji su drugih religija, ljudi koji su ateisti i ostali. Ja da sam rodjen u Turskoj vjerovatno bih bio musliman iliti da sam rodjen prije 2000 godina mozda bih vjerovao u paganske bogove, ili da sam rodjen u nekom plemenu koje u 21. vijeku i dalje ne zna za telefon, kompjuter ili neku drugu nama normalnu stvar a ne za Bibliju ili Isusa, u tom slucaju da li bih isao u raj ili pakao? Postavio sam mnogo pitanja iz razloga sto mi je ova tema bas zanimljiva i volio bih da cujem misljenja drugih ljudi na ovu temu.
    Odgovor na ovo ti je slican kao i u situaciji zasto neko krade drzavu, a vika se kao veliki patriota i uvija u zastavu. Da li on zato sto je patriota moze da krade? Isto kao vjernik sto hebe, kocka, opija se… To ima veze sa jednom manom koju svi posjedujemo. Ta mana je da smo samo ljudska bića. Na žalost Boga iskorišćavaju i vjernici i nevjernici da morališu jedni drugima. Ovi drugi se iščudjavaju kako to da neko vjeruje a dno je od covjeka, a ovi prvi kako imaju prioritet na mjesto u raju jer eto oni su kao pa vjernici ergo moralno cistiji. Ovo za dane 5 ili 6… Ne opterecuj se time. Moze da je tacno ili ne ali poredak zvijezda u svemiru ce ostati isti
    Last edited by Caesar; 05-07-23 at 09:54.
    γνῶθι σαὐτόν

13. The Following User Says Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    105
    Thanked in
    77 Posts

Kod Boga jedan naš ovozemalski sekund može da traje čitavu vječnost. Ne opterećuj se sa tim. Ono što nama izgleda kompleksno, za jednog i jedinog Genija nije. Sedmi dan je stvoren zbog čovjeka. Kad ga ne bi bilo ljudi bi trčali za zaradom svaki dan pa bi Bog pao u zaborav. Ovako imamo na raspolaganju 6 dana da zarađujemo za život a sedmi dan je dan koji posvećujemo Bogu jer je taj dan ZNAK naše pokornosti i vjere. Tako su radili Isus i apostoli, tako treba da radimo i mi. Poroci su prilično opasna stvar. Oni demorališu konzumatore uništavaju zdravlje skraćuju život, a posebno su GADNI za viđet jer mogu vrlo lako da sablazne druge ljude. Nikome nije dozvoljeno da griješi, ali ni težina svakog grijeha nije ista. Recimo... bludničenje, prevara, ubistvo i td. ne mogu biti u isti koš sa ogovaranjem, laganjem pijančenjem....Ali ako se čovjek iskreno pokaje i kao posledica duhovnog bola koje pokajanje donosi sa sobom se odrekne gajenja grijeha kojim je robovao, sve mu je oprošteno! Ma koliko veliki grešnik da je bio. To je taj ogromni dar od Boga koji je potpuno besplatan i koji više nego dobro oslikava Božiju ljubav i karakter. Bog ne voli grijeh, ali voli nas grešnike toliko da je svoj život žrtvovao da bismo njegovom nevinošću i mi mogli da se pokrijemo pred zakonom koji traži našu vječnu smrt. Živjeli su ljudi na čitavoj zemlji i prije nego je Isus došao među ljude. Tim ljudima će se suditi po njihovoj savjesti. Tako, nemaš što da se brineš za druge ljude. Bog je jedan. I mnogo bolje vidi od svih nas. Pravedan je a i pun ljubavi i milosti. Neće nijedan čovjek bit izgubljen za vječnost koji voli Boga. Pakao ne postoji. Ali vječnost sa Bogom bi se mogla nazvati "Rajem"

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Masoni vjeruju u svaku religiju.

33. Stepen masoni, kažu svaka religija je jedna priča ispričana različito.

Ne može masonerija biti toliko naivna da vjeruje u nešto što ne postoji. Ne možeš biti ateista i mason. Odmah si diskvalifikovan. Možeš biti deista, to je masonska religija, odnosno prosvetitelja a i Francuske revolucije.

Meni deizam i agnosticizam djeluju kao racionalni pravci tog duhovnog razmišljanja. Nemam ništa protiv drugih, samo mislim da su svi previše zelotski shvatili religiju i Boga.

Zelotizam ne može da ti da riješenje duhovne egzistencije. On te samo pretvara u duhovnog političkog ekstremistu.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Zašto bismo odbacivali Boga, da bismo opet spali na sebe?

— Emil M. Cioran

Njegove misli su toliko pesimistične, ali on toliko odaje optimizam iz tog pesimizma. Ali vrlo je važna jedna stvar. Ciorana mogu čitati i optimisti i pesimisti. A ono što on radi, jeste da povećeva optimizam ili pesimizam kod osoba. Malo je više "ženski" small-talk filozof, ali to nije toliko bitno. Više on kaže u jednom silogizmu nego neki u 2 toma knjige. Ustvari, najčešće je da se u jednoj rečenici može reći više nego u 2 toma knjige. To je lako objašnjivo lingvistički, filzofski i psihološki. Oversaturated, prezatrpan mozak u 2 toma knjige nema kapacitet da sve te misli i ideje koherentno shvati svaku ponaosob. Dok u 1 silogizmu i small-talku, 1 elegatnoj rečenici, čovjek može čitavu svoju filozofiju da objasni. Eto tako.

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    3,387 Posts

mozda je dan milenijum...

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

18. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,169
    Thanks Thanks Received 
    718
    Thanked in
    521 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Nikako. Ionako misle da je bog stvorio svemir, a vanzemaljci su dio svemira.

Što se tiče straha od reakcije vjernika, veća je opasnost sve ono na šta reaguju prije dostavljanja dokaza. Dugo su vjerovali da je zemlja ravna ploča, da je centar svemira i da se zvijezde, uključujući i sunce, okreću oko nje i slično pa preteče ljudska rasa. Vanzemaljci bi bili samo još jedan dokaz da bog postoji. Doduše, možda bi se malo pokolebali i pitali bi se šta su bogu zgriješili ako bi se ispostavilo da su vanzemaljci agresivni i ako nas desetkuju i porobe, ali to su sitnice.
    Evo, sam si odgovorio na pitanje zašto postoji naziv za nekoga ko ne vjeruje u boga. Mada meni sve ovo liči na antiteizam i marksizam. I kako ne postoji Deda Mraz, eto ga svake nove godine na Koka Kolu.. aj što se bog negira nego i stvari koje vidimo svojim očima
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quantum teoretičari zapravo vjeruju da Quantum posjeduje univerzalnu energiju i, pazi sad, ATRIBUTE BOGA. Da je Quantum - Bog stvorio Big Bang, i pazi sad, da Quantum energija posjeduje sopstvenu SAVJEST i sopstvenu VOLJU.

Poklonimo se Bogu - Quantumu.

Koja je razlika onda između Boga i Quantuma? Nema je.

Prema tome, i ateisti su vjernici. I to veliki!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Evo, sam si odgovorio na pitanje zašto postoji naziv za nekoga ko ne vjeruje u boga. Mada meni sve ovo liči na antiteizam i marksizam. I kako ne postoji Deda Mraz, eto ga svake nove godine na Koka Kolu.. aj što se bog negira nego i stvari koje vidimo svojim očima
    Kako sam odgovorio na pitanje zašto postoji naziv za nekoga ko ne vjeruje u boga?

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

If it is correct (The Quantum theory), it signifies the end of physics as a science.

ALBERT EINSTEIN

Dakle, Quantum i fizika postaju religija. Quantum misticizam postoji već dugo. Ateisti gotive i vjeruju u taj Quantum misticizam, a ovamo prebacuju monoteistima i ostalima njihovo vjerovanje. Niste vi ateisti, odmah da kazem, vi samo hoćete da i drugi vjeruju u Quantum. Što će biti sasvim u redu kad Quantum superračunari i mehanika budu radili i pokazali svoje sposobnosti. Iako ih već pokazuju, samo to nije javno nigdje objavljeno. Quantum naučni mistici sa vrha ne zele da se sazna da svi svjetski procesi trenutno su pod uticajem njihove Quantum naučne mistike. Tako da bi svi mi zajedno povjerovali u Quantum kao u nešto religijsko i mistično, a ne nešto što treba biti javno svakom dostupno kroz edukaciju i ostalo.

Da li je tačna Quantum teorija ili ne, pa stvarno ne znam, moze, a i ne mora biti, što bi rekao Ajnštajn.

Eh, ti Quantum mistici...

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

24. The Following User Says Thank You to Saruman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,169
    Thanks Thanks Received 
    718
    Thanked in
    521 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Kako sam odgovorio na pitanje zašto postoji naziv za nekoga ko ne vjeruje u boga?
    Osim što ne vjeruje u boga, ateista je neko ko voli i cinično da govori o religiji, najčešće o deda mrazu isl. bori se protiv religije, dokazuje, objašnjava, nešto kao religiozni ekstremista..pa zaslužuju naziv ljudi kad ih ima dosta. Nekad je to bio pogrdan naziv za "progresivne" ili "liberalne" ljude, danas eto, čovjek koji ne vjeruje, neznabožac. Mada nisam pobornik definisanja svega i svakoga, etiketiranja takoreći, ako ti se ne sviđa da te neko zove ateistom, ja te nikad tako ne bih ni zvao. Ali na internetu je lakše tako podijelit ljude. Mene neko može nazvat vjernikom a da ne uzme u obzir da možda ja samoga sebe smatram bogom. To što mi se hrišćanstvo najviše sviđa filozofski, ideološki i organizaciono, to je druga stvar.
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Svejedno je oće li me neko zvat ateistom ili ne, jednako ima uticaja kao oće li mi neko reći da sam visok dva metra ili da nemam plavu kosu. Ili kosu. To su jednostavno neke stvari koje se mogu konstatovati. Sa druge strane, reći da je ateista pandan religioznom ekstremisti predstavlja podvalu. Razumijem zašto bi to rekli neki religiozni ekstremisti, ali sam siguran da takvi sebe ne smatraju religioznim ekstremistima.

27. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Dakle neko ima (vjernik) imaginarnog frenda tako nešto i u stanju je da prosipa svakakav bulšit na onoga koji nema potrebe za istim.

AnblVBL.

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    3,387 Posts

Ateista ne vjeruje u posrednike a subjektivno vjeruje u boga....

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    30 Posts

Ne vjerujem u boga u ulozi sudije (to kao raj, pakao i kazne i nagrade) .
    Vjerujem u boga kao stvaraoca. Samo ne mogu ni da pretpostavim u kakvom obliku.

Pretpostavljam da bi nesto/nekog smatrali za boga, ono/on mora stvoriti neku stvar. Ali posto i ljudi stvaraju, onda to nije dovoljno. Mora da moze stvoriti i svijest i stvar zajedno.

Nesto mi govori da ako znas na koji nacin nesto funkcionise, onda mozes to i da stvoris.
    Mozda smo mi bog, samo jos ne znamo.

Page 12 of 17 FirstFirst ... 28910111213141516 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)