Page 252 of 442 FirstFirst ... 152202242248249250251252253254255256262302352 ... LastLast
Results 6,276 to 6,300 of 11038

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2023]

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Moj otac nije, nego ne znam je li tvoj otac nacije Vučić... U svakom slučaju bolje Milo nego Vučić
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    6,184
    Thanks Thanks Received 
    13,699
    Thanked in
    5,192 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Samo pojašnjenje, u tenderu se vjerovatno traži jedinična cijena po modelu, a nabavka se vrši sukcesivno dok se ne potroši budžet. Obično se tako specificiraju tenderi, gdje ne znaju tačan broj uređaja koje će nabaviti.

Presmiješni su opisi, ovo pada lagano.

Sent using Tapatalk
    Sad skinuh tendersku, traži se x13 iPhone-a 14 Pro, x2 Samsung S23 i x50 Samsung A14, kao cjelina je nabavka.

3. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,198
    Thanks Thanks Received 
    5,820
    Thanked in
    3,370 Posts

15 menadzera i 50 radnika

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

5. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,450
    Thanked in
    725 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Razdužuju. Članovima svoje porodice.

Znamo svi šta je procijenjena vrijednost partije na tenderu i da mora i broj jedinica koje se kupuju da se navede, ali ko je to procjenjivao 25 hiljada za 7 telefona?

Ova iz ask je standardni dps issue funkcioner. Zaboga, zapitaju li se ikad glasači osvježivača zbog čega osvježivačima ne smeta ova osoba?
    Jednostavna nabavka, 65 uredjaja za 25K
    Iskljucuje primjenu ZJN

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Moj otac nije, nego ne znam je li tvoj otac nacije Vučić... U svakom slučaju bolje Milo nego Vučić
    Tebi je Milo bolji od bilo koje konkurencije.
    Naravno da ti nije biološki otac, samo ga doživljavate tako. Jbg, dotle dopirete.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,656
    Thanked in
    3,825 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    Jednostavna nabavka, 65 uredjaja za 25K
    Iskljucuje primjenu ZJN

Tek sad viđeh da nije 7 iphonova za 25 iljada, nego 13 i dva s23 i 50 ovih jadnika.

Inače, prije 5-6 godina je u novinama bilo da je dvije godine održavanja sajta javnih nabavki dogovoreno za 80 hiljada. Održavao direktor it sektora jedne banke. Kao pojedinac. Obrazloženje bilo sistem je takav da samo on zna da ga održava. Jasno je da je on samo operativno završavao posao za određeni dio tih 40 hiljada godišnje, a pojma nemam ko stoji iza toga.

Thanks Thanks Given 
    6,198
    Thanks Thanks Received 
    5,820
    Thanked in
    3,370 Posts

MJEŠTANI SANIRALI SEDAM KILOMETARA PUTA U BIJELOM POLJU

Do sela na ovom području bilo je skoro nemoguće doći i uzalud su se mještani u više navrata za pomoć obraćali lokalnoj upravi i nadležnim državnim institucijama. Druge im nije bilo, osim da se samoorganizuju i saniraju dio puta prepun udarnih rupa.

Primjer mještana dijela Vraneša, koji gravitiraju Mjesnoj zajednici Galica svjedoči o lošem odnosu nadležnih prema udaljenim područjima bjelopoljske opštine. Zbog toga Dejan Čabarkapa, jedan od mještana tvrdi da je seljačka muka pregolema, a jedan od većih problema im je loša putna infrastruktura. Do sela na ovom području bilo je skoro nemoguće doći i uzalud su se u više navrata za pomoć obraćali lokalnoj upravi i nadležnim državnim institucijama. Druge im nije bilo osim da se dogovore i saniraju dio puta prepun udarnih rupa. Ova dionica duga sedam kilometara svojevremeno je bila asfaltirana, a danas je, kako ističu mještani, gora od bilo od svakog makadamskog.

– Nebo začas prekriju modri oblaci, naiđe voda, udare potoci i sav rad i muku odnesu u i onako ostavljena i zapuštena imanja. Nema tu mnogo pomoći, seljaku samo ostaje da od muke baci kapu od zemlju i da se za glavu uhvati žuljevitim rukama – kaže Čabarkapa.

Uloženo skoro 15 hiljada eura

Predsjednik Mjesne zajednice Galica Vukoman Krgović zahvalan je mještanima, ali i, zavičajcima koji su učestvovali u prikupljanju donacija da se ovaj putni pravac osposobi za saobraćaj. Naglašava da je u kompletan posao uloženo skoro 15 hiljada eura i da osim mještana niko nije dao ni centa.

– U akciji koja je ličila na one nekadašnje radne akcije učestvovalo je više od 50 mještana. Svi smo složno odradili posao i popravili udarne rupe od Slijepač mosta do Sokolca, u dužini od sedam kilometara. Nadamo se da će ove godine ovo što smo uradili odoljeti vremenskim uslovima i koncesionarima, a da će lokalna uprava konačno smoći snage da postavi novi asfalat – kaže Krgović.

On dodaje da su lokalnoj upravi olakšali posao, završili kompletan posao pripreme puta. I da sad samo treba postaviti asfaltni zastor.

Tako po ko zna koji put grčevito brane svoj opstanak na svojim ognjištima mještani sela Vukanovića, Sokolca, Brda, Pisane Jele i ne bi im bilo teško da se brane, kako navode, od nekih osvajača, nego se "brane od sopstvene opštine, sopstvene države".

Putni pravac Tomaševo - Sokolac svojevremeno je presvučen asfaltnim zastorom i tada se činilo da otvara budućnost ovih sela, a zapravo je otvorio put koncesionarima koji preko dvadeset godina eksploatišu prirodna bogatstva ovih krajeva, pritom uništavajući putnu infrastrukturu. Mještani su sve to mogli samo nijemo da posmatraju.

– O još težim greškama koje je država u novijoj istoriji pričinila selu i seljacima dosad je bezbroj puta ispričano. I kad su god mještani blokirali teške mašine, upravo su osuđivani i procesiurani, državi je izgleda državi preči profit nego ljudi i njihov opstanak na ovom području – kaže Čabarkapa.

Ističe i da je u područnom odjeljenju Sokolac prije deset godina školu pohađalo dvadesetak učenika.

– Nije li to bio dovoljan podstrek opštini da ulažući u putnu infrastrukturu pomogne vrijedne domaćine sela Sokolac. Da pomognu ljudima koji su sa svojih deset prstiju formirali domaćinstva, osnovali porodice i ostali na selu, održali školu bez ičije pomoći. Moglo se makar toliko očuvati sedam kilometara asfalta – naglašava on.

Naglašava i da smo konačno postali pravna država i zakon ne bi trebalo da se krši kada treba da se zaštiti seljačka muka.

– Pitanje je može li sistem da zaštiti mještane od par koncesionara i omogući im bolje uslove života. Je li u redu da mještani ionako uskraćeni brojnih pogodnosti odvajaju novac od penzije, dječjeg dodatka, socijalnog dodatka, da bi koliko-toliko popravili putni pravac Tomaševo- Sokolac i ostali na svojim ognjištima. Kojim putem koračamo. Putem nestanka ili putem opstanka, zaključite sami. Zahvalan smo svima koji su učestvovali u donaciji i požrtvovanju da opet možemo kući prići, ali kubici šume će i dalje nekontrolisano odlaziti – kaže Čabarkapa.

Izvor: Dan
    Novinar: Milovan Novović

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    https://www.dan.co.me/vijesti/drustv...benike-5186459

7 telefona 25 iljada (bez pdv), da bi što profesionalnije obavljali svoj posao jer:

"Aparati su jednostavno potreba. Uzmimo samo za primjer izborne kampanje koliko su trajale. Svi pristupaju sistemu, uzimaju podatke. Jednostavno telefon više nije samo za pozive, u stvari najmanje se koriste za pozive koliko se koriste za operativni rad, pristup sistemu, mejlove i svemu onome što je potrebno – kontrole, finansiranja, kada vam treba odmah neki podatak pristupate preko telefona. Nadam se da će biti dovoljno telefona za sve službenike Agencije, jer su u toku oglasi kod nas a biće ih i u narednom periodu, ali će za trenutno postojeće sigurno biti dovoljan broj – kazala je Perović."

Najiskrenije se nadam da će se neko pojaviti na otvaranje i obaliti ovo, pazite specifikaciju, ovo je sramno favorizovanje nacrtano za Apple/Samsung

Btw, kako je nama koji smo iz IT-a mučno čitati ova njihova obrazloženja za nabavku ovako skupih uređaja, užas...

Inace izgleda da smo zaboravili da je doticna dospjela u medije odmah nakon imenovanja na ovu funkciju prije nekoliko godina, jer su joj upravo kupili najjaci iPhone tada, jer bilo koji drugi telefon joj ne bi omogucio normalno koristenje njihovog sofisticiranog IT sistema
    Inace najveca ironija je sto je ona direktorica Agencije za sprecavanje korupcije...

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...enjem-slabijeg
    Last edited by Incognito; 06-07-23 at 08:25.
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

11. The Following 2 Users Say Thank You to Incognito For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,184
    Thanks Thanks Received 
    13,699
    Thanked in
    5,192 Posts

HAHAHHA zaboravih zbilja na ovo skroz, kuku ovo je sprdnja, čiji je ovo kadar?
    Vidim da je MANS već par puta prozivao i pozivao nadležne na hitno razrješenje, mislim da će posle ovoga Vanja da udari iz najjače sad i ako će pozlatile joj se, ovo je zbilja sprdnja neviđena...

Btw, pazite ovo:

Last edited by BiTrAtE; 06-07-23 at 08:38.

13. The Following 2 Users Say Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,656
    Thanked in
    3,825 Posts

Ne zezajte, dvije i po godine od tada prošlo. Ima institucija da na svakih godinu ili pola godine obnavljaju izvršni telefonski park. Šta je jedan iphone ili bmw za čuvarku funkcionerskog poštenja?

15. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

ja mislim da bi bilo fer da bar mi ođe sa foruma napravimo akciju i da dotičnoj skupimo za najnoviji pro max,mislim nema smisla da šeta toliko mator model

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,656
    Thanked in
    3,825 Posts

Kad se sjetim ministara u Lukšićevoj vladi, plata 1100 eura plus dodatak 900 eura mjesečno. Pitaju ga kakav je to dodatak, on veli to je antikoruptivna mjera. A ja mislio strah od zatvora treba da bude antikoruptivna mjera, kad već imaju truo karakter.

Thanks Thanks Given 
    6,184
    Thanks Thanks Received 
    13,699
    Thanked in
    5,192 Posts

Vidiš da je već imala PM ali biće gabariti nisu odgovarali.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Zaboga, zapitaju li se ikad glasači osvježivača zbog čega osvježivačima ne smeta ova osoba?
    Како не смета, ево пар година је нападају, покренут поступак због стана што није вратила, пријављивали је из ДЦГ, нису прихватали извјештаје годишње, једва чекају да јој виде леђа.

Сад би требало да бирају нове чланове савјета, можда је нови савјет може смијенит.

Savjet ASK traži od parlamenta da hitno riješi problem: Kad mandat ističe, sjete se Skupštine (vijesti.me)
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    6,952
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by Incognito View Post
    Inace izgleda da smo zaboravili da je doticna dospjela u medije odmah nakon imenovanja na ovu funkciju prije nekoliko godina, jer su joj upravo kupili najjaci iPhone tada, jer bilo koji drugi telefon joj ne bi omogucio normalno koristenje njihovog sofisticiranog IT sistema
    Inace najveca ironija je sto je ona direktorica Agencije za sprecavanje korupcije...

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...enjem-slabijeg
    Pa upravo u bogatim drustvima visoke plate i gomila raznih povoljnosti i naknada su sargarepa za sprijecavanje korupcije, a krivicni zakon je stap.
    Ali mi nismo bogato drustvo i sav posao se moze obaviti sa android telefonom od 200-300e koji kupe od plate, i skodom nekom sluzbenom.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Predsjednik cetinjske URE poziva građane da u subotu glasaju za SDP

"Nadam se da ćemo u periodu koji slijedi svi zajedno, činjeti sve da Cetinje bude istinska Prijestonica i da bez obzira na određene stvari oko kojih se ne slažemo, budemo uvijek u funkciji dobra za naše građane, što smo kroz bezuslovnu podršku i zajednička djela i dokazali"

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...glasaju-za-sdp

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Salu na stranu, svakog drzavnog funkcionera bi trebala biti sramota da jedan cent zloupotrebi od svoje drzave.
    Ako ti telefon od 300-400 eura moze zavrsiti posao (citanje mailova ili otvaranje neke web stranice) podjednako dobro kao iPhone, onda je tih 1000 eura razlike cifra koju si ukrao/la svojoj zemlji za svoju guzicu.
    Jos bolje ako tvoj privatni telefon (ako ne krsi pravila posla ili privatnosti podataka) moze doprinijeti da ne kupujes od svoje drzave telefon. Ili sluzbeno auto, ili povlasceni stan.
    Domovina se tako voli, a ne CG zastavicama zataknutim na sakoima. Voli se i tako sto ne bacis smece u rijeku ili u sumu, a ne sto mases zastavom svoje (ili tudje) zemlje.
    Dok nam se taj nivo svijesti ne "otkljuca" i dok svaki, ali bas svaki gradjanin ili funkcioner nam toga ne bude svjestan, nece biti ni milimetra napretka ove nam zemlje.
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

24. The Following 8 Users Say Thank You to Incognito For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Ibrahimović, lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj, Albanske Alijanse Genci Nimanbegu i Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović tražili su da šef BS bude potpredsjednik Vlade za vanjske poslove, evropske poslove, politički sistem, unutrašnju politiku, bezbjednost i ministar vanjskih poslova, da vodi komisiju za politički system i da bude koordinator službi bezbjednosti
    Kapacitet, kao da je sin Nebojše Medojevića i Vesne Bratić, u najmanju ruku

26. The Following 3 Users Say Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,578
    Thanks Thanks Received 
    677
    Thanked in
    403 Posts

Kako se dere drzava na sve strane. Ovo je bolest

28. The Following User Says Thank You to p0smatrac For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,560
    Thanks Thanks Received 
    4,690
    Thanked in
    2,087 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Kapacitet, kao da je sin Nebojše Medojevića i Vesne Bratić, u najmanju ruku
    E kako me lijepo nasmija danas. Bog ti zdravlja dao
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    200 Posts

https://standard.co.me/politika/adzi...etnim-zakonima

ADŽIĆ “SUSPENDOVAO” UPRAVNI SUD:
    “Brđanin neće biti direktor UP, ne treba da robujemo nespretnim zakonima”

.......

-Zbog nefunkcionalnosti Skupštine mi bi trebalo da trpimo stvari koje su u suprotnosti sa interesom Vlade i institucija. Ne mislim da moramo da robujemo zakonima koji su nespretno napisani- istakao je Adžić, poručujući da će donijeti novo rješenje ako bude bilo potrebe.

Meni je ovo zanimljivo.
    Po ovoj logici ni mi ostali ne moramo da robujemo zakonima za koje smatramo da su nespretno napisani
    Last edited by MLS; 06-07-23 at 10:44.

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    913 Posts

Neće to Ervin Medžik sve sam raditi zaposliće 28 pomoćnika i savjetnika da mu pomažu.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

32. The Following User Says Thank You to goldfinger For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,560
    Thanks Thanks Received 
    4,690
    Thanked in
    2,087 Posts

A sto zna konobar bez tacnu da nosi i da pjanoga gosta zavrne na racun...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    913 Posts

Quote Originally Posted by MLS View Post
    https://standard.co.me/politika/adzi...etnim-zakonima

ADŽIĆ “SUSPENDOVAO” UPRAVNI SUD:
    “Brđanin neće biti direktor UP, ne treba da robujemo nespretnim zakonima”

.......

-Zbog nefunkcionalnosti Skupštine mi bi trebalo da trpimo stvari koje su u suprotnosti sa interesom Vlade i institucija. Ne mislim da moramo da robujemo zakonima koji su nespretno napisani- istakao je Adžić, poručujući da će donijeti novo rješenje ako bude bilo potrebe.

Meni je ovo zanimljivo.
    Po ovoj logici ni mi ostali ne moramo da robujemo zakonima za koje smatramo da su nespretno napisani
    Ja ću kad me njegovi budu zaustavili da mi naplate kaznu zbog saobraćajnog prekršaja reći da im je zakon nespretno napisan i da neću da platim jer mi je njihov šef tako rekao.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Page 252 of 442 FirstFirst ... 152202242248249250251252253254255256262302352 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)