Milan veoma blizu dovođenja holandskog igrača sredine terena Tijjanija Reijndersa iz AZ-a. Klasični late boomer jer ima 25 godina a ovo mu je prva sezona u kojoj je bio standardan. Nešto se i u sezoni 2021/2022 moglo naslutiti, ali da će ovoliko napredovati i ne baš. Čak je bio i na pragu odlaska ili pozajmice prije dvije godine ali je odlučio da ostane i tako napravio sjajan potez. U Conference Leagueu je razbio Lazija, a iz West Hama su poslije prvog meča shvatili od koga im prijeti najveća opasnost, pa im je u uzvratnom meču bilo glavno njega zaustaviti i tako je AZ bio potpuno bezopasan. Brzo razmišlja, fina tehnika, odličan šut, a pasovi su mu uglavnom naprijed i mislim da je bio prvi u holandskoj ligi u tom segmentu. Kad bih ga upoređivao sa igračima koji se slično kotiraju, neuporedivo mi se više sviđa od Koopmeinersa iz Atalante, a što se tiče Veermana iz PSV-a za koga je zainteresovan Lazio fudbalski su mi tu neđe, ali Veerman zna da daje glupe izjave i da pravi glupe stvari tipa da ne može podnijeti kad ga trener zamijeni. Tu je Reijnders besprekoran i ne stvara probleme ni sebi ni timu a ni treneru. Vrlo pozitivan lik. Kao mnogi slavni holandski reprezentativci u posljednjih 30 godina ima indonežanske krvi, čisto kao zanimljivost.

Nije to talenat tipa de Jonga ili Gravenbercha, ali vrlo dobar igrač. Navodno Milan daje 19 miliona, a AZ traži preko 20 i vjeruje se da će brzo doći do dogovora.