U međuvremenu je taj dio spc u Crnoj Gori ili otišao pod ploču ili sklonjen sa mjesta od uticaja.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Пази то је било у Епархији Будимљанско-Никшићкој, чији је владика био Јоаникије.
Не кажем да су и даље љути противници, али не мијења се мишљење о човјеку тако лако.
На крају крајева није битно, подршка или опозицика Вучићу из ЦГ не прави никакву разлику, као што није ни Милошевићу, битан је народ у Србији, надам се да ће се изборити за бољи живот, бољу будућност.
Сада скоро сигурно не (огромни су расцјепи између грађанског и националног корпуса, и много важније нема подршке запада за то) али доћи ће вријеме када ће Вучић пасти.
Запјеваће Даница Црногорчевић испред храма Светог Саве/Скупштине Србије...
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Dobro, biće da mašim temu jer sve to pominjem iz ugla uticaja na nas ođe. Podrška df-a i sličnih Vučiću ne utiče na situaciju u Srbiji, ali ti podržavaoci bitišu u Crnoj Gori i utiču na dešavanja kod nas.
Тако је, и утицај Вучића (макар онај јасно негативни) се мора и даље јасно разоткривати и ограничавати колико се може.
Проблем је само што се исти не може зауставити, а и што та борба против њега може (макар код 86ица) да пређе у србофобију.
Али то је потпуно друга тема, и само ширимо причу непотребно.
Срећно свима из СРБ који се боре против Вучића, посебно онима ван БГ, то су прави јунаци у свему овоме.
Ми би ваљало да не одмажему ту борбу, кад већ не можемо да помогнемо, поз за Јовану Маровић и Даницу Николић прије свега.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Teško da će potencijalni pad Vučića promijeniti gledanje na Crnu Goru, jedino što je pozitivno je to što će pritisak da se smanji dok novi vladar utvrdi svoje pozicije. Kao primjer imamo skorašnje izbore đe se na televizijama po Srbiji nije vodila bitka za Crnu Goru niti su razni likovi donosili gotovinu, za kupovinu brava tj. glasača, jer je Aleksandar očigledno imao prečeg posla.
Mnogo vi dajete značaja medijima i tom medijskom prostoru. Nijke narod baš toliko glup i mutav.
Primjera radi, u vrijeme Miloševića medijski mrak je bio 100 puta veći.
Nije bilo ni interneta, ni kablovske, ni ostalih čuda, postojalo je samo 3-4 kanala pod strogom kontrolom režima.
To nije smetalo da Milošević već 1996 godine izgubi sve velike gradove na lokalnim izborima, što je otprilike bio i početak njegovog kraja.
Čak je i 2000-ih rekao bih, medijski mrak bio veći u Srbiji nego danas.
Tad su se Šešelj i Vučić mogli vidjeti samo u skupštini.
Danas može gledati bukvalno ko šta hoće. I uglavnom ljudi i gledaju šta hoće.
Tek danas kontrola nad medijima nije presudna.
Pa eto ti primjer Crne Gore.
Tu je kao godinama šira i slobodnija medijska slika. Ono kao, tu su Vijesti i trt mrt...
Zalud sve, da popovi ne potjeraše narod na ulice i izbore, pa potom "pobjednike" za uši ne dovedoše pod Ostrog...Milo bi još 30 godina vladao.
Dobro...i korona je dala svoj doprinos.
Ali sigurno nije narod progledao kroz Petra Komnenića.
Last edited by Massaro; 18-06-23 at 21:03.
Nisam ni mislio da će se odnos prema Crnoj Gori promijenit, svakako javni nastupi i izjave ogromnog procenta opozicionih političara dokazuju da nemaju problem sa Vučićevim odnosom prema Crno Gori, prema guranju revizionističke istorije i slično. Valjalo bi samo da je u pitanju neko ko nema toliku kontrolu i moć interno da može detaljno da se bavi okolinom.
EDIT: Ljudi su većinski robovi navike. To se posebno odnosi na većinu glasača. Dps je odavno bio shvatio, i onda prenio to svoje znanje kolegama iz sns-a, da je bitno da se pridobije najmasovniji dio glasačkog tijela, a ne najrazumniji, najpragmatičniji, najinteligentniji... Ljudi iz navike najviše gledaju javni servis, pa onda kanale na kojima gledaju svoje omiljene zabavne emisije, nebitno da li su u pitanju muzičke emisije, rijaliti programi, turske serije ili šta god. Obično na tim istim kanalima prate i informativne emisije. Svi kanali sa nacionalnim frekvencijama u u Srbiji pod potpunom su kontrolom Vučića. Prosječan kablovski kanal je dostupan trećini gledalaca u Srbiji. Tako da nije baš istina da svako bira šta će da gleda.
Last edited by NHM; 18-06-23 at 21:05.
Nije DPS izmislio ni kontrolu nad medijima, ni stranačko zapošljavanje, ni kupovinu i kradju glasova, niti jednu tehniku opstanka na vlasti.
Ja ti opet dajem primjer Miloševićevog režima, gdje je sve to bilo znatno drastičnije.
A danas u Srbiji imaš preko milion kablovskih pretplatnika, što na broj domaćinstava iznosi mnogo više od trećine stanovnika.
Ne postoji način da nekog sprečiš da gleda šta hoće, niti da ga natjeraš da gleda nešto što neće.
U Srbiji je u stvari veći problem što je mnogo ljudi politički apatično i nezainteresovano za izbore.
To će biti trend i u Crnoj Gori, što se može vidjeti po poslednjim izborima.
Cini mi se da sami protestanti ne znaju zasto protestuju. Slogan protesta je "Srbija protiv nasilja". A sta je nasilje? Pitam bukvalno, sta je nasilje?
A onda kad odgovore sta je nasilje, treba da odgovore objektivno, da li ce ga biti manje ako padne Vucic. Ja mislim da oce, manje, ali ce ga biti.
Dakle protestanti protestuju iz najboljih namjera po meni, ali oni ne znaju sta zele, oni ne znaju kakvu Srbiju zele, oni nemaju agendu i viziju drugog i drugacijeg, oni samo imaju plasticno i bukvalisticki u glavi taj slogan - "Srbija protiv nasilja" i da su protiv Vucica. Oni zele da se ne ponove zlocini iz Beograda i okoline.
A sta ako se vlast promijeni, a onda se ponove takvi i slicni dogadjaji, kao sto naravno oce? Sta onda? Oce li onda protestovati protiv nasilja?
Nekako nisam siguran da oce..
Osim protiv nasilja, koji su drugi razlozi zasto ljudi protestuju, konkretno, precizno? Ubrzanje EU integracija? Socijalno nezadovoljstvo? Korupcija, kriminal? Nacionalizam? Nezaposlenost? Ekolosko stanje? Privreda? Ljudska prava?
Protestanti su nekako apstraktni, oni ne bi nesto, a sta bi?
Ne znam da li taj izraz izmislio D.Abazovic ali mi se svidja - Emotivna korupcija.
Srpsko kolektivno protestantsko drustvo potsvjesno samo ne zeli da se onakvi horor zlocini ponove, i zive taj (post)traumatski odjek i traumu, straha i neizvjenosti, koje je neko odlucio da kanalise i od njega politicki profitira, ne svatajuci da ta 2 masakra nemaju bas nikakve veze sa Vucicem.
Zlocini su bili toliko monstruozni i strahoviti da covjek djelimicno izgubi objektivno racionalizirajuci pogled na svijet, njime upravlja prvo emocija straha, a onda motiv osvete i trazenja krivca. A to nije Vucic, cija vlast je svakako diktatorska i uzurpatorska...
---
Sto se tice ucesca na protestima iz okruzenja, vrlo kratko - ako niste drzavljani neke drzave - onda ne ucestvujte na protestima u toj drzavi. Isto tako za CG, onaj ko nema nase drzavljanstvo, makar odje zivio iljadu godina, da ne pominjem dolazenje iz drugih drzava, on ne treba da ucestvuje u bilo kakvom protestu i politickoj aktivnosti.
---
U vezi nas u CG, ko god dodje na vlast u Srbiji nece se priznati postojanje crnogorskog kulturno identitetskog suvereniteta i posebnosti.
Mada to ogromnoj vecini stanovnika CG ne smeta..
Postoji jedna manjina koja tu nesto, glumata, glumi, preglumljava i to je to, tako da ni to nije problem u sustini..
Last edited by Platinum; 18-06-23 at 22:29.
Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja
Srbija je obrasla i zarasla u prosjecnost, otudjenost, antropofobiju, politicku apatiju, neobrazovanje, eticko nakaznjastvo, ta drzava je unistena i sazvakana, obesmiljene su najsvetije stvari do nivoa nereverzibilnosti..
Danas je slogan "Srbija protiv nasilja" tek isprazna ljustura, politicki pamflet za uskopoliticke ciljeve, daleko od svoje sustine - 2 stravicna zlocina.
Nisu Kosta Kecmanovic i Uros Blazic poslati kao iskusenje jednom narodu, kao krik beznadja buducih generacija, da bi se skinuo neko. Neki Vucic..
Vec da bi se samljelo i satrlo sve ono sto cini drustvo bestijalnim, beskrupuloznim, emotivno sakatim, ubrzanim do nivoa iscezavanja svega ljudskog, patoloskom vazalnom robovanju necem sto sam nazvao Digitalnim primitivizmom, drustvo masovne narkomanije, vulgarnosti, perverzija, drustvo neozbiljnosti, netemeljnosti, neodgovornosti, drustvo razorene porodice, kapitalisticko-konzumeristickog prezderavanja svime, asocijalnosti, socijalnog raslojavanja, ponizavanja drugog, asocijalnosti, nepovjerenja, novca kao jedinog mjerila bas svega..
I ono sto sam napisao u gornjem postu, insanove emocije, pa evo danas ne bih napisao ono sto sam pisao onih dana za K.Kecmanovica..
On nije monstrum, to je covjek od krvi i mesa, sa zdravstvenim problemima. On nije sebe proizveo takvim, mi stariji smo proizveli K.Kecmanovica i U.Blazica.
I nismo proizveli samo njih, proizveli smo i ovog ucenika iz BiH koji je upucao nastavnika prije nekoliko dana, proizveli smo sve one koji su slavili ubistva u BG, proizveli smo sve one koji su na drustvenim mrezama napisali da su i oni planirali slicne stvari, a proizveli smo i one - koji su planirali slicne stvari - a nidje nisu to ispoljili. Oni su i najopasniji..
Te ljude proizvode i svi ljudi koji idu na proteste. I oni. Nista manje od onih koji idu na Vuciceve kontramitinge..
Poslati su i Kosta Kecmanovic i Uros Blazic, kao iskusenja, zbog jos neceg. Da nam pokazu na kom su nivou psiholozi, psihoterapeuti, pedagozi, struka koja treba da da odgovore na sva pitanja, svjedocili smo nekim parcijalizovanim fragmentisanim argumentima ili poluargumentima, dje nisi mogao cuti covjeka iz tog esnafa sa iole cjelovitom slikom zasto se takvo nesto dogadja, a kamo li neko rjesenje..
Eto na kraju, ne znam sto rec, koliko mrzim Vucica toliko mrzim i koriscenje tragedija za politicki profit, ne mislim na puk ni jednog momenta, vec na predvodnike puka..
Sve ovo sto sam napisao za Srbiju nazalost vazi i za CG..
PS
Gledas pojedine glumce (sama ta profesija je u osnovi upitne eticnosti, najblaze receno..)..drze moralno slovo protiv nasilja. Vicu. Grlati. Pred desetinama iljada ljudi. A glumili su u filmovima i serijama - koji od prve do zadnje sekunde promovisu najgore najizopacenije i najumobolnije nasilje! Pune ubijanja, prebijanja, silovanja, klanja, promiskuiteta, prodicnih bizarnih izopacenih intriga i podmetanja. I oni su protiv nekoga. Necega. I oni tvituju, sjede po televizijama, kritkuju, nesto..
A tek ce glumiti!
(Znam oni ne "propagiraju", oni glume, oni cak ne glume, oni "prikazuju kakav je svijet oko nas", znam oni cak ne "prikazuju samo kakav je svijet oko nas", oni se - prikazujuci ga - "bore protiv njega." Dirljivo zaista...)
A sta vi niste dio Vuciceve masinerije koja melje sve ljudsko u covjeku? Pa je li za vrijeme njegovog rezima Srbija dozivljela najbrutalniju (plansku) ekspanziju serija od koje se ne zna u kojoj je vise kriminala, atentata, nasilja, droge, konstante svadje, vike, psovki, scena seksa u najkrupnijem kadru, generalno najesktremnijeg stresa koji se plasira ljudima, koji naravno potsvjesno neizbjeznim uticajem cini svoje, u svakom ko to gleda?! Pa vise ste vi ispropagirali nasilja i narko kriminala nego Legija, Belivuk i Zvicer, zajedno!
Eto, posle vise digresija, samo zelim kratko reci, da sam protiv laznih promjena, protiv njih sam bio i odje 2020. iako sam bio opozicionar, protiv njih sam bio i na ovim izborima u junu, u Srbiji neka tamosnji gradjani odluce, ali plasim se da nisu sposobni za 6. oktobar..
Za 5. jesu.
A posle 5. je jednog dana dosao i Vucic..
Last edited by Platinum; 19-06-23 at 01:51.
Opet Massaro brani Vučića i to pominje Miloševića,a ovaj kakav god je bio nikad sebe nije nazivao "vrhovni komandant" iako i to ovaj tvrdi da je normalno.A tek Vulin fenomen.
Tako da onaj kip Miloševića što drži Vrisak u ruci u Moskvi nedavno izložen,vjerovatno simboliše njegov duh koji gleda put Beograda.
Nije dps ništa od toga izmislio, ali je ovladao tim stvarima i prenio znanje snsovcima. Snsovci su dps sistem vladanja nakljukali steroidima.
U Srbiji ima preko 2.6 miliona stalno naseljenih domaćinstava plus preko 620 hiljada privremeno naseljenih. To je preko 3.2 miliona domacinstava. Kablovski signal je dostupan za oko milion domaćinstava. Mnim da nisam promašio kad sam rekao trećina.
Apolitičnost i nezainteresovanost većine stbar čine još gorim, jer onda ti zainteresovani, koji odlučuju ko će bit na vlasti, bivaju redovno trovani preko medija sa nacionalnom frekvencijom.
Slobovo doba je druga stvar. Tada su mediji govorili da 30 hiljada ustaša samo što nisu napali Crnu Goru i mi smo vjerovali. Malo teže bi Vučić naveo ljude da odu u rat, ali sve ostalo zasad postiže.
Last edited by NHM; 19-06-23 at 07:04.
021 + 021
Bratstvo je opasna stvar, jer gde je bratstvo, ni jedinstvo ne može biti daleko. A gde su bratstvo i jedinstvo, tu je već i konačno rešenje igre asocijacija: Jugoslavija.
A Jugoslavija je nešto najgore što bi nam se moglo dogoditi, to jest ponoviti, i nikada nije dovoljno opreza pred tom strašnom mogućnošću od koje se ledi krv u žilama. I što Jugoslavije manje ima, to se više treba bojati njene sablasti i sablazni.
Ovako to nekako izgleda u glavama onih koji ništa ne znaju i ništa ne razumeju, ali čija je reč poslednja u svim našim dilemama i raspravama.
Nova Jugoslavija jedva da je nešto realnija od obnove Austrougarske, ali njima je potrebna kao strašilo koje zaustavlja svaku normalnost na tlu te nestale, ali ne i zaboravljene zemlje. Zemlje koja živi još samo kroz svoje trajno odsustvo iz fizičke realnosti.
A da bi trajno bila ubijena i zatrta, pre svega se mora iskoreniti ideja da bi ljudi koji žive na ovim prostorima mogli biti u bilo kakvom srodstvu: etničkom, kulturom, jezičkom.
Neka budu susedi kad se već mora, neka budu čak i prijatelji, ali rod - to nikako. Odatle vreba pakao.
Inicijativa da se Novi Sad i Split pobratime romantična je i plemenita, što joj maksimalno umanjuje šanse.
Inicijatori navode, među ostalim, i razloge koji su dražesne podudarnosti, poput one da su oba grada drugi po veličini u svojim zemljama, da su regionalna središta, da oba imaju pozivni broj 021 i poštanski broj 21000.
Dalo bi se pobrojati još sličnosti, manje romantičnih, a više svedočećih o našoj zajedničkoj degradaciji i propasti.
Među prvima, inicijativu su podržali pisac Ante Tomić, koji je još pre više od dvadeset godina objavio debitantski roman u Novom Sadu, i to demonstrativno na ćirilici (koliko je ćirilica u Srbiji batina za uterivanje u red, toliko je u Hrvatskoj znak slobode i neposlušnosti tom istom redu stada), i čuveni novosadski ugostitelj Aleksandar Samardžija zvani Splića, koji je prva adresa za sve namernike sa dalmatinskih strana.
Da je još među nama, siguran sam da bi je odmah podržao i Đorđe Balašević, prvi i poslednji panonski mornar, znamen identiteta Novog Sada, ali i jednog drugačijeg Splita.
Da bi, međutim, ova inicijativa uspela, potrebna joj je podrška političkih elita. Može li da je dobije?
Novim Sadom i celom Srbijom vladaju direktni naslednici radikala, što znači da je njihovo temeljno usmerenje kroatofobično. Split ima, bar trenutno, progresivniju vlast, ali ona deluje unutar šireg konteksta koji nije toliko srbofobičan koliko je jugofobičan. A od takvih fobija leka nema.
Naposletku, zašto je uopšte važno da se Novi Sad i Split zbratime? Šta mi iz 021 imamo od toga?
Pa, možda nije važno uopšte. Deklarativna bratimljenja sama po sebi su dubiozna stvar. Ali, kada je već takva inicijativa pokrenuta, nije svejedno hoće li uspeti ili propasti, jer će nam njena sudbina reći tako mnogo o nama, možda i više nego što bismo želeli da saznamo.
Ni srpski ni hrvatski 021 ne odgovaraju više svojim idealizovanim predstavama iz predratne epohe.
Po njihovim obodima nabubrile su čitave aglomeracije onih koji, oštećeni svojom nesrećom, traže samo mržnju i osvetu, a u međuvremenu su prodrle i u centar, prostorno i simbolički.
Pa ipak, za tu inicijativu vredi zaleći. Ne samo zato što se „džentlmen uvek bori za unapred izgubljenu stvar“, nego i zato što se zapravo ne treba ponašati kao da je ta „stvar“ unapred izgubljena, jer postoji onaj trenutak kad se društveni i politički „realizam“ pretvara u puki oportunizam, i kada njime armiramo normalizaciju nenormalnog, ovekovečenje incidentalnog.
Inače, 021+021 u zbiru daju 42. A 42 je konačna odgonetka smisla života i svemira, po Daglasu Adamsu.
Adams pri tome možda nije mislio baš na nas, ali opet, i mi smo deo života i svemira, tako da nemamo ništa manje pravo na svoje parče smisla.
Teofil Pančić
izvor: danas.rs
Sent from my Motorola 8400
Nisam znala da Teofil Pančić voli Daglas Adamsa a toliko puta sam čitala njegove kolumne koje su baj d vej odlične.
Za naše prostore pa sad i ovu temu bi više išlo ono,Šta god se desi, desi se. Šta god, prilikom dešavanja, uzrokuje da se desi nešto drugo, uzrokuje da se desi nešto drugo. Šta god, prilikom dešavanja, uzrokuje da se ono samo ponovo desi, samo se ponovo desi. Sve to, međutim, ne dešava se obavezno hronološkim redosljednom.
Posebno za hronološki redosljed.
A za neke srećnike koji su otišli još devedesetih možda bi glasilo ono Doviđenja i hvala na svim ribama.
https://www.vijesti.me/svijet/balkan...kih-policajaca
svadja izmedju bffa
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
https://nova.rs/vesti/hronika/pijan-...vuciceva-kuma/
" Cilj Naprednjaka i njihovih istomišljenika je da oguglamo na glorifikaciju zlikovaca, da dođemo do definitivne normalizacije zločina, nasilja i zla. I zato se mora govoriti o anticivilizacijskoj, antiljudskoj praksi adoracije koljača, progonitelja, najgorih pripadnika ovog naroda, iznova i iznova.
.
.
.
Ostaće upisana, ali kao najveća sramota srpske istorije, da se pamti kao primer radikalnog zla do kojeg je dovela jedna zločinačka ideologija. Sleduje takvim delima nezaborav, isti onakav kakav imaju nacistički zločini u Nemačkoj. I to je neminovno, jer je istina samo jedna i zna je ceo svet. Tu ne pomažu državne počasti, povelje, priznanja i ostale krivotvorine. "
https://balkans.aljazeera.net/opinio...ti-za-zlodjela
I u Srbiji kao kod nas.
The Empire of the "šljam".
Interesantan profil koji proganja SNS-ovce:
https://twitter.com/protivdictature?...rvKu4afsw&s=09
Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
Fransoa la Rošfuko, francuski filozof
neka, sad će ti reći branioci snsa sa foruma kako nisi u pravu. baaaš ih brat gazi, objavio listu botina snsa
Odgledah dokumentarac Beogradski Krug 2.Okey je emisija sve već poznato u detalje no mi je posebno privukao pažnju arhivski negdje oko 18tog minuta Bogdan Bogdanović.
U ovom tekstu ima i jedan dio tog transkripta.Ima i ono "ritualno ubijanje gradova".
https://www.vreme.com/vesti/bogdan-b...radorusitelja/
Kakav je to maestro, arhitekta i čovjek bio dok nije došla nacionalistička i ratnohušačka bagra koja samo zna da ruši za razliku od ovakvog graditelja.
Srbija je uvijek bila najgora prema svojim najboljima.
Jamerika uvela sankcije Vulinima.
https://twitter.com/USEmbassySerbia/...kfFBvGNJw&s=19
https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy1606
WASHINGTON – Today, the U.S. Department of the Treasury’s Office of Foreign Assets Control (OFAC) sanctioned an individual in Serbia pursuant to Executive Order (E.O.) 14033.
The designation of Aleksandar Vulin (Vulin) underscores the United States’ determination to hold accountable those engaged in corrupt dealings that further their own political agendas and personal interests at the expense of peace and stability in the Western Balkans.
These corrupt dealings facilitate Russian malign activities in Serbia and the region.
“Treasury will not hesitate to target actors that abuse their positions for personal gain while undermining effective and democratic governance in the Western Balkans,”
said Under Secretary of the Treasury for Terrorism and Financial Intelligence, Brian E. Nelson.
“Today’s action holds accountable Aleksander Vulin for his corrupt and destabilizing acts that have also facilitated Russia’s malign activities in the region.”
OFFICIAL USING HIS POSITION OF POLITICAL INFLUENCE FOR PERSONAL AND PARTY GAIN
Aleksandar Vulin (Vulin) has been implicated in transnational organized crime, illegal narcotics operations, and misuse of public office.
Vulin has maintained a mutually beneficial relationship with U.S.-designated Serbian arms dealer Slobodan Tesic, helping ensure that Tesic’s illegal arms shipments can move freely across Serbia’s borders.
Vulin’s acts have advanced corruption within Serbia’s governing institutions.
These acts include leveraging his authority for personal gain, including involvement in a drug trafficking ring.
He has used his public positions to support Russia, facilitating Russia’s malign activities that degrade the security and stability of the Western Balkans and providing Russia a platform to further its influence in the region.
Vulin is the Director of Serbia’s Security Information Agency, and previously served as Minister of Defense and Minister of the Interior. These institutions are not the targets of these sanctions.
OFAC is designating Vulin pursuant to E.O. 14033 for being responsible for or complicit in, or having directly or indirectly engaged in, corruption related to the Western Balkans, including corruption by, on behalf of, or otherwise related to a government in the Western Balkans, or a current or former government official at any level of government in the Western Balkans, such as the misappropriation of public assets, expropriation of private assets for personal gain or political purposes, or bribery.
SANCTIONS IMPLICATIONS
As a result of today’s action, all property and interests in property of the designated person described above that are in the United States or in the possession or control of U.S. persons are blocked and must be reported to OFAC.
In addition, any entities that are owned, directly or indirectly, individually or in the aggregate, 50 percent or more by one or more blocked persons are also blocked.
All transactions by U.S. persons within (or transiting) the United States that involve any property or interests in property of designated or otherwise blocked persons are prohibited unless authorized by a general or specific license issued by OFAC, or exempt.
The prohibitions include the making of any contribution or provision of funds, goods, or services by, to, or for the benefit of any blocked person, or the receipt of any contribution or provision of funds, goods, or services from any such person.
In addition, financial institutions and other persons that engage in certain transactions or activities with the sanctioned individual may expose themselves to sanctions or be subject to an enforcement action.
Vidi kako tu će ipak da se vaga između sankcija i ruskog snajpera.Jer oni što su šurovali sa snajperistima iz Rusije a uzimali pare sa Zapada mnogo gadna situacija.Veli Massaro da je Vučić vrhovni komandant.Đe to piše u Ustav Srbije?Prosu se dobro.Da može pri tom da štanca pretorijansku gardu od n članova a sve u službi specijalne družbe.Nema ko nije gore s*ebao Vojsku Srbije da kleči pred popovima, i BIA-u da mu se infiltrira najgora ološ u redove do Vučić.
Pink smeće da pretvori u nacionalnu televiziju.Vulin je samo nus produkt svega toga.15 dana veli služio vojsku.How Yes Now.Ka da je na piknik iša a ne na odsluženje vojnog roka.
Last edited by Bluemoon; 11-07-23 at 17:59.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks