Dobro je imati ga radi odvracanja, ali u slucaju da krene lansiranje svaka zemlja koja ga ima je prioritetna meta, i nijedna nece prezivjeti. Narocito da sam poljak ne bih ga zelio u svojoj zemlji
Sent from my phone
Ako bi došlo do takvog scenarija...
Sreća pa se Poljska naoruzala kao USA. Evo i juče su 15 milijardi dali za neko oruzje, PVO i ostalo.
Mislim, jasno je ko daje te pare, ali eto jasno je i zašto Poljska trazi nuklearne bombe.
Jer postoji ozbiljna mogućnost da se desi napad na NATO, i to u skorije vrijeme. A onda bi sve članice morale da prisegnu zakletvu opet.![]()
Dobro je imati ga radi odvracanja, ali u slucaju da krene lansiranje svaka zemlja koja ga ima je prioritetna meta, i nijedna nece prezivjeti. Narocito da sam poljak ne bih ga zelio u svojoj zemlji
Sent from my phone
Postoji mogućnost da dođe do upotrebe nuklearnog oruzja u ograničenom formatu brzija dana.
Trenutno se dešavaju stvari koje nisu dobre. Nisu nikako dobre. Širom Evrope, uzduz i poprijeko.
I te stvari nećemo prezivjeti ni ti, ni ja, ni niko, ako se ne zaustave. Ali ako se snazno zaustave, onda će doći do nekih još gorih stvari.
Onda nas čeka nešto specijalno, neću reći šta, da ne budem previše pesimista.
Ne zna se šta je gore, da se dese neke stvari ili da se ne dese. I jedno i drugo je gore.
Ozrači Sarumane gore no Polonijum sa tim tvojim what if scenarijama,majke mi ja kad čitam te tvoje scenarije ka radijacija boktemazo.
Pušti se te priče oko nekih scenarija bar da se držimo sadašnjosti ako ikako može kakva god da je ja ne mogu da lelečem ni nad sobom ni drugima što bi bilo kad bi bilo.
Kakav je to pogled na svijet da te bogmilisačuva.
Ti si pretpostavljam pristalica Lajbnica.
A ja sam pristalica Voltera i Kandida.
Руски могилизовани тенкисти у епизоди шта се дешава када тенак Т62М прећераш преко хрпе ТМ62 мина, очогледно постављених по путу:
https://twitter.com/UAWeapons/status...TaF_Yk23g&s=19
Црногорце је одржало црногорско срце.
Nije se još ništa desilo, što ima potencijal da se desi.
Trenutno je jako kompleksno pa se teško izvlače zaključci.
U najoptimističnijem scenariju, sve će se vratiti u normalu vrlo brzo, bez ikakvih problema.
U neutralnom scenariju, brzo će eskalirati u nešto mnogo i debelo opasno diljem Evrope.
U pesimističnom, samo sjedite doma sa vašim najmilijima i odmarajte. Ne znam šta bih drugo rekao.
Mislio sam na,kako ti reče,upotrebu nuklearnog oružja u ograničenom formatu.Ako se nije desilo,praštaj,moja je greška.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Zna se što se desilo u Černobilj ova ista struktura gmazova koja je lažirala izvještaje i lažinjala cio svijet.
Evo ih i sad gledamo kako lažinjaju u hiperbolu no je svijet malo više informacijski osvješćen pa vidi kakvi su to lažovi.
To,to se na ruskom veli vranyo a to,to samo ko dobro zna ruski zna šta znači.
To je kad lažeš i odlično znaš da ovaj te sluša laži zna da lažeš i savršeno mu je sa tim.To je rusko ministarstvo očajne retorike.Savremeni svijet ne može to baš da skonta.
Niko bolje ne lažinja ka Kula Kremaljska.
Enivej.
Ko je u 21.vijek prijetio nuklearnim ratom?Kakve su ovo teorije zavjere što je ovo.Kako bi neki projektovali sad ođe kako se nije desilo.Zna se ko je PRIJETIO nukleranim ratom a te priče za malu djecu više ni djeci danas ne prolaze.
Zna se ko je sve moguće međunarodne ugovore popi*ao ali ajde njemu u alibi se nađe svaka moguća avetinja na svijet da mu nađe opravdanje.I ti veliš Sarumane NEW START trice i tričarije ma ozbiljno a to mačku o rep takva demagogija.
Ođe prosu crne scenarije da crnji bit ne mogu i sad na kraju što su ugovori?To je tebi ono ma važi.
E pa vidiš tako svijet ipak ne funkcioniše u takvome haosu.
Ni FFT nije došao na red da se nije lažinjalo kako se ne vrše nuklearni testovi jedne strane.Nije baš svijet sastavljen baš od 100% debila inače odavno ne bi postojao.
Saharovi su predlagali Hruščovu da napuni veliki brod deuterijumom i oblozi ga listićima kobalta. Taj brod bi poslali prema Atlantiku da eksplodira 100 megatona nuklearne sile, a kad se rastopi kobalt u vazduhu radijacije, da dođe do što jače ili najjače radioaktivne kontaminacije u Americi. Da bukvalno niko ne moze da se spasi.
Hruščov je dugo razmišljao i razmišljao, i odbio.
Hvala Lepo
Ovo zbog teoretičara zavjere koje smislit ne mogu.Ako išta ne mogu smisliti to su bulšit teorije zavjere.
https://www.socialeurope.eu/russias-...lear-consensus
"Putinovu provokativnu nuklearnu retoriku u posljednje vrijeme ponavljaju i drugi Rusi visokog profila. U nedavnom komentaru, počasni predsjedavajući ruskog Vijeća za vanjsku i odbrambenu politiku, Sergej Karaganov, iznio je argumente za preventivne nuklearne udare. Pogađajući "gomile meta u brojnim zemljama", tvrdio je, Rusija bi mogla "dovesti one koji su izgubili razum" i "slomiti volju zapada"."
Ništa gore nema od teoretičara zavjere to zamuti vodu pa veli svi su krivi posljedično niko kriv nije.
How Yes No.
Ođe Sarumane da završimo ne zanima me što je bilo niti što će biti ja ipak volim da obitavam u sadašnjosti.
A teorije zavjere to baš ali baš ne podnosim.
Bluemoon, ja sam se prvi vakcinisao protiv korone. Znači prva vakcina koja je došla ja sam je primio 2 komata. Sve su bili stariji ljudi tamo, jedino ja mlad i lud. Elem, zašto ovo spominjem? Zato što sam spominjao i ono oko djevojke s kancerom dojke.
Postoje teorije zavjere i postoje zavjere.
Ja smatram da postoji zavjera. Ali i teorija zavjere (inače termin smišljen od strane CIA tokom Hladnog rata da bi se diskreditovali ljudi i agenti KGB, vrbovani i ostali u USA i širom svijeta)
1. Zavjera postoji
2. Teorija zavjere postoji
Jedina caka je u tome da se provali šta je teorija a šta praksa zavjere. Zavjerenici ne mogu da ti otkriju zavjeru, jer to je krivično djelo. Pa si onda samo teoretičar...
Fakat koji svi bukvalno znamo je da zavjera postoji, bez ikakve teorije o tome. Svi imamo približnu sliku kako ona izgleda i šta rade ti ljudi. A u zadnje vrijeme, zavjerenici se nešto ni ne trude da sakriju zavjeru. Ko prati, zna sve.
Amerikanci su obična podmukla paščad, kao i Rusi. Paščad kojima da nije Jevreja, propali bi za 7 dana, kao što je i SSSR propao kad su ga počeli napuštati Jevreji i odlaziti u Izrael. A možda ih baš uskoro Jevreji puste niz vodu. I trebaju propasti, zajedno sa Rusijom i cijelim Zapadom. Hoću da odselim u Sjevernu Koreju, Laos, Kambodžu ili Malavi kao izbjeglica. To su perspektivne zemlje.
Samo bih podsjetio da je USA premjestila 6 podmornica u juznokinesko more, svaka naoruzana ICB-ovima, ne racunajuci brodove koji nose rakete sa taktickim nuklearnim glavama.
Plus su otpocele vjezbe u Juznoj koreji u kojima ucestvuju strateski nuklearni bomabarderi B92, svaki naoruzan nukearnim krstarecim raketama.
Ali se valjda i ovdje ko na zapadu broji samo ako to otvoreno kazes.
Ovako nije nikakav vid prijetnje nuklearnim oruzijem, nego da izduvas DPF na bombarderima.....zacadjavili....pa da ih razvuces na pravac....
Ma šta je par podmornica kad imaju cijeli lanac ostrva oko Kine. I to 2-3 kineska lanca. Taiwan je prvi lanac. Ako Kina skine taj, ostaje im samo da naprave prijateljske odnose sa američkim saveznicima, da postanu navalna velesila u pravom smislu. A i završavaju nuklearni nosač aviona vrlo brzo. To im je četvrti ja mislim.
E sad... Ako se budu vojno ponašali kao Amerikanci ili Rusi onda ništa. Mada mislim da Kina nema ambicije da ide van svog Kineskog zida. Ne na klasičan način pointilističkog carstva kao USA. Oni u igri igraju jako pošteno zasad.
A kakve to veze ima sa ratom u Ukrajini?
Na koji si ti PDF uopšte.Znači ako se neko ozbiljno naljuti na nekoga a ovaj ga može smrviti on sav svoj bijes iskali na nekog nesretnika za susjednim stolom manjeg i slabijeg od njega.
Upravo fsb hibridni rat koji prosipa propagandu da je Rusija napala Ukrajinu zbog toga i toga je ovo što ti pišeš.Malo edukacije oko hibridnog ratovanja nije na odmet ne zbog tebe no kad dođeš s ovom pričom ispadne blamaža obična.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks