Pa treba li SPC da gradi škole, vrtiće i bolnice?
Što nisi prije 10ak godina započeo protest za izgradnju istih u city kvart nego sad pametuješ?! Ko vas ne zna, skupo bi vas platio.
Sa srećom izgradnja novih crkava naše Srpske Pravoslavne Crkve, više ih bilo.
Edit 2: nek radi ko sto oce
Treba nas u 14 vijek vratit
Last edited by kaemSe; 28-06-23 at 20:47.
Veli prijavice ih sto ometaju naplatu
https://www.vijesti.me/v/663087?utm_..._share_counter
Sent from my phone
Sto radi SPC nece ostati nijedan nevjernik kako su krenuli, stvarno nas vratise u 14. vijek
za početak mogu da narodne kuhinje otvore svima,aktivno zapravo učestvuju u restauraciji i prezervaciji istorijskih spomenika bar u njihovom vlasništvu,iste otvore svima,od svojih zaposlenih traže uslove ponašanja i nivoe obrazovanja,dopuste psihijatrijsku i krivičnu provjeru...
kad dođemo do tog nivoa da se sjedne i razmotri dal' im dati i da priđu ikakvoj prvo djeci dalje neko jače društveno angažovanje,ali da se dogovori monitoring upliva i odliva novca i na koliko profita da se okida i kakav porez.e onda tek možemo da sjednemo i pričamo dalje o bolnicama,porodilištima,sirotištima itd.
ovo naravno važi za sve religijske organizacije u zemlji,a kao najvećeg zemljoposjednika u zemlji nakon države naravno da kači prvo njih.
sem tog debakla sa narodnim kuhinjama ja ne pamtim da su za sve ove godine išta vratili društvu (ove smjehotresne kulturne manifestacije zaista im ne brojim) i da su i pedalj se potrudili da doprinesu ikakvom opštem društvenom boljitku,a o pomirenju da ne pričam.dok i to oni prvi ne pruže ruku što se mene lično tiče radi se o mafijaškoj organizaciji.da ne bude da sam nakav dukljanin ovo čak i više važi i za miraša,više su i to katolici uradili za crnu goru nego i jedna i druga bradata bulumenta,ej.katolici.razmisli malo o tome.
Za kad ti to treba?
za juče.
Pisao sam nedje ali napisacu opet.
SPC ima vise narodnih kuhinja - Cetinje, Podgorica, Berane i Bijelo Polje.
Drzava je otvorila samo jednu?(kolko znam) - Na koniku
SPC(MCP) je aktivno ucestvovala u restauraciji vise vjerskih objekata kao i spomenika, naravno ako trazis da nadjem svaku akciju nece mi biti problem da iskopam.
Sve je to otvoreno svima. Narodne kuhinje su otvorene svima, ne trebaju razni dokazi o socijalnom stanju i izvodi iz svega i svacega kako to treba za narodnu kuhinju na koniku.
Sto se tice vjerskih objekata, spomenika itd. koji su u direktnom/indirektnom vlasnistvu SPC(MCP) apsolutno svudje se moze uci i ama bas niko nikad nece napraviti problem.
Svestenstvo ne prilazi djeci, tacnije ne prilaze nikome. Mozes uci u bilo koji manastir/crkvu/hram u CG a da nikad ne progovoris rijec sa nekim iz svestenstva.
Ne znam na koji priliv/odliv tacno mislis, ako mislis na donacije koje SPC(MCP) dobija, samo proguglaj pojam donacije i samo ce ti se objasniti. Ako mislis na to sto ti pop ne izda racun kad ti osvesta kucu onda trazi racun i vodoinstalateru kad ti promijeni vodokotlic.
O bolnicama/porodilistima, sirotistima itd nemas ama bas nista da pricas sa SPC(MCP), to jednostavno nije u njihovim duznostima. Medjutim, cak i ako nije SPC je u vise navrata donirala opremu za KBC npr, najskorije sto se sjecam je bilo nesto za vrijeme korone. Napomena: Drzava nije izgradila nijedno sirotiste, bolnicu, porodiliste od pamti vijeka.
Procenat humanitarnih akcija koje organizuje SPC(MCP) direktno ili indirektno je ogroman, evo kad vidis sledeci put neku humanitarnu akciju iskoristi 2 minuta svog vremena da pogledas ko je organizator i sanse su najvece da je to SPC(MCP) ili direktno ili indirektno.
Eto da te ispostujem.
Vozi li Joanikije još onoga Escaladea ili je nešto novo uzimao?
Slazem se.
A najjače su mi priče što voze sveštena lica. Čuš najjače. Najgluplje.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Vozi i stigne da organizuje vecinu humanitarnih akcija u CG dok ovi sto se vozaju u majbahe i nove audije i mercedese nisu centa ikad dali za ikoga u CG
Он не вози, има возача. Шкода октавија бг табле је вожена једно 15 година. Не знам да ли је мијењао, вјерујем да јесте, јер би требало да је шкода остала епархији.
Иначе, ресторан у СЦ Никшић је у минусу 1.000.000 евра.
Гузице дпс-овске ненаједене га нису кући ручавале.
U Španiji ima oko deset hiljada crkava ili crkvi, u Poljskoj oko petnaest hiljada, u SAD oko trista trideset hiljada, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, trideset pet, trideset četiri, trideset hiljada. Moskva oko šesto crkvi, Istanbul oko tri hiljade džamija, Kjoto, preko hiljadu budističkih hramova.
Crkva, hram, džamija, katedrala, sinagoga... imaju duhovnu ulogu, pa državotvornu, pa nacionalnu, pa i turističku
Kad smo već kod crkve
https://www.in4s.net/vjerski-reforma...c-25-decembra/
У документу се наводи да је сврха приједлога закона да се „одустане од руског насљеђа које намеће прославу Божића 7. јануара (rusko nasljeđe je korišćenje kalendara koji je Julije Cezar uveo kao zvanični, e, onaj, zar-i-ti-sine-brute Cezar)
A ovo je već... u zdravi mozak:
https://www.in4s.net/stoltenberg-ukr...pobedi-rusiju/
Pobijedite, veli, Rusiju, pa ćemo vas primit. Ali čudno sad zašto od CG nisu tražili da pobijedimo makar Kinu.
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
samo izguglaj a ja ću ti lično potvrditi da od tog projekta sa narodnim kuhinjama nema ništa baš što se odmah ušlo u priču o podobnim i nepodobnim.cijela priča je potpuno fijasko i ljaga koju ko zna kad će da skinu sa sebe,jer služila nije ničemu sem u političke svrhe,na koje se decenijama žmuri.
za vjerske objekte ću ti reći ja i to neću da plekam bezbroj slučajeva zvona,pokrivanja,lamperije itd što su odavno uhodane prevare (koje ti zoveš 'donacijama') samo ću se dohvatiti famoznog projekta vjerskog turizma i skupljanja sve tri relikvije na cetinju.taman već kad sam tu,koliko je sve otvoreno i koliko ko može đe da uđe i vidi viđeli smo baš tu,i dalje ne treba.
što se tiče trivijalizacije sa računima,ako ćeš već tako i paušalci podležu porezu,pa nije zgoreg ti to malo da izguglaš.samo i ja i ti znamo da si priču sveo na tu glupost da se izbjegne pitanje miliona koje se izvuku iz države i nose na blagajnu na karaburmi,nego se svi pravimo blesavi i lažemo u oči.ja prvi nemam problem sa tim,samo neka oni zarađuju ali da se ne lažemo više i da se onda lijepo plati porez.
naravno da imam šta da pričam i o bolnicama,porodilištima itd sa drugim najvećim zemljoposjednikom u državi.mislim,ako se već toliko ježite toga da tako vratite državi koja vam je toliko dopustila,nađite onda šta bi izvoleli i kako,ali ne ide da se samo uzima i još se ljutite kad vas neko prozove da ste samo zamaskirana mafijaška organizacija.inače,sve donacije cip cijele bradate bulumente nadmašuje vatikan.znači za godinu dana,vatikan više uradi za mene i tebe nego i joanikije,miraš i rifat.a maltene beznačajni su u poređenju sa vama.
kad smo već kod humanitarnih akcija,navedi jednu operaciju,liječenje,akciju davanja krvi,bilo šta.nešto se ne sjećam ni za crveni krst,kamoli za bezbroj ove djece i mladih koje smo liječili sms-ovima i preko fejsa.
poenta priče je da vam je društveno angažovanje beznačajno naspram veličine i ekonomske moći.dok je tako,odnos svakog racionalnog čovjeka prema vama će biti isti,nebitno kakvog zaleđja je.
To sam već komentarisao, da voze kakve tranje priča bi bila "to je radi naroda a ovamo žive u Monako". Borba se vodi protiv crkve, dvije hiljade godina Kršćanstva i opet Staljin tražio popa kad je umirao. Jedina stvar kod Staljina što mi se ne sviđa
Умарт, ај баш бих волио да напишеш какав је то фијаско са кухињама. Први пут чујем, једино што знам да само повећавају обим рада.
Што се тиче црквених објеката прије и сад, само злуради или неко са озбиљним оштећењем вида би мога нешто лоше да каже.
Осим Острога, ријетко који манастир има стабилно финансирање. А Острог свакодневно посјећују и они у стању потребе, и наравно да им се излази у сусрет. Плус не знам колико породица се мјесечно помаже.
Елем, како су римокатолици више помогли грађане ЦГ?
О ружењу цркве од твоје стране не бих. Свакако немаш појма, па што бих ти одговарао.
Vidiš, te dvije relikvije sam ja gledao na Cetinju, bogami ima od tad i petnaest godina i više, ruka svetog Jovana Krstitelja čuvala se pored nekakvih uređaja za čuvanje vlažnosti ili pojma nemam. Jezivo je pomalo bilo.I čestica časnog krsta. A Filermosu su pokrali i drže je u muzej. Sve to, dok je u CG, treba držat zaključano. Bar dok se sve vladine institucije ne reformišu. Jesi li ti tražio da pogledaš ove dvije relikvije što su u manastir?
Edit: imam još jedan citat dobar na misli dana
Last edited by Raulio; 28-06-23 at 22:33.
Bogami pricas kao da je CG puna strucnjaka, a odje nema zdravoga u pijacu. Evo sad su Srbi na pozicijama pa evo vidimo kako su se pokazali Rovcanin, Cadjenovic, Djukanovic... sve vrli strucnjaci koji ni ne pomisljaju na partijsko zaposljavanje za razliku od BS-a
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Pazi, ženska osoba je u pitanju i htjela je zbog mogućnosti da provede više vremena sa sopstvenom djecom, naravno i svih pogodnosti koje državni sektor podrazumijeva u smislu slobodnih dana, spajanja praznika i ostalih gluposti, da pređe iz privatnog sektora u vrtić za cca 200€ manju platu.
Nego da ne ulazimo u lične motive, koji su legitimni ako uspiješ da razumiješ da nekome nije u plati sve, poenta je bila u tome da obučen kadar ne može da dobije ni presmiješan posao, bez političke stranke, a kamoli neke ozbiljnije i bolje plaćene poslove.
Dakle, to nema nikakve veze sa nacijom niti iko pravi diskirminaciju po tom osnovu, već je to posljedica stranačkog zapošljavanja i nacionalne strukture glasača partija na vlasti.
Zato su jedini lijek fer i transparentni konkursi.
Volio bih da to nekad dočekamo, da makar probamo.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Kakvi retardirani antihrist mozgovi zadojeni satanizmom i mržnjom borave odje. Žao mi vas je.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Nisam napisao nijedan komentar na to pa da se nadovežem.
Tebi je npr. lucke, eto da uzmem tebe za "random" primjer, bitno je samo to oko SPC, a to što nam to bukvalno ništa ne znači u napretku države i za ulazak u EU nema veze.
Odričem se svega samo da uđemo u EU, a kad uđemo poslije ću vas pitat pada li vam na pamet SPC, CPC itd.
Love, peace and respect.
Braća se fino tale po državnih kompanija, Abazdovi profesionalni direktori na djelu.
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...a-tomontenegra
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks