Nevjerovatna mi je ova situacija sa nestalom podmornicom, tj. nevjerovatno mi je to koliko je zapravo tehnologija zakazala, koliko se izgleda nije ni pomijerala previše, unazad decenijama.
Mislim na podvodna istraživanja, kako je moguće da su se Ameri još šezdesetih spustili na 11km dubine (Marijanin rov, inače najdublja tačka na svijetu) a da se danas pravi ovolika fama oko mjesta čije je dno na 3.5km, još svi svi skroz pesimistični i bukvalno se stiče zaključak da se na prstu jedne ruke mogu skupiti plovila koja su sposobna da se spuste na tu dubinu, od svih tih veljih sila, haos.
Inače sama po sebi ona podmornica izgleda raspalo, zaostalo, čitam čak iako bi uspjeli sami da se vrate i isplivaju na površinu opet ne bi preživjeli jer nema ko da ih "odšarafi" spolja, tako se izlazi iz nje, jbt...
Svi se kurče i takmiče ko će dalje u svemir a okeana svega 5% istražili za svo ovo vrijeme...
Ako se đe pisalo o ovome prebacite post...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by BiTrAtE; 21-06-23 at 17:20.
Meni je okean jedna od omiljenih tema nekoliko sam postavila video-a na temu biologija i posljednje serijal secret in the ice.Okean je prije svega zona iz kojeg je i nastao život na planeti a baš nije jednostavno istraživati isti.
Ali ne vidjeh to za podmornicu na šta misliš imaš link neki?
Prije 2 dana je nestala turistička podmornica sa 5 članova, koja je zaronila sa namjerom da se spusti do olupine Titanika. Sat vremena posle zaranjanja su izgubili komunikaciju i tada kreće drama, navodno oko 80h najviše imaju kiseonika u podmornici...
https://www.vijesti.me/svijet/globus...om-podmornicom
Last edited by BiTrAtE; 21-06-23 at 17:48.
Okey sad vidim no baš jezivo zato ja i ne podržavam da se ti milijarderi i oni koji nisu obučeni niti stručnjaci upuštaju u takve ekspidicije.Opet što veliš neodgovorno i sa ove strane.Tako je jedan milijarder kad je izvlačio Soyuz iz dugova dobio obećanje da ode na nešto i gdje su kosmonauti znali izgubiti živote a ne neko ko je laik.
To što su ovi uradili je neodgovorno samo da ih izvuku ali ne podržavam takve eksurzije jer je neviđen rizik.Baš zbog ovih stvari.
A to je tek posebna priča, ne mogu da vjerujem da tolike pare i mogućnosti imaš i upustiš se u ovako nešto. Evo isplivavaju sad razni tekstovi, da ih je dosta i odustalo kad su vidjeli u šta se upuštaju, da je ta kompanija dobijala i razna upozorenja već par godina...
Podmornicom se navodno upravlja modifikovanim bluetooth Logitech F710 džojstikom (eto mi ga u ormar), užas.
Uvijek se ispostavi statistički da najveći moroni na svijet imaju ogromne pare što se veli ne znaju šta će od njih.
Onaj milioner te ga pomenuh Gregory Olsen je tad izvukao iz dugova roscosmos putovao je sa posadom od kojih je jedan bio i Krikalev.Koliko je samo teško kosmonautima koji nemaju ništa s tim brinuti o nekom idiotu.To su naučnici a ne turistički vodiči.
Tako ti je i ovo mada ova kompanija očito zarađuje i to im je praksa tačno bi ih trebalo zatvoriti.
čitam da je čoek upozoravao, al ga niko nije slušao
Kompanija koja je lansirala podmornicu koja je nestala kod olupina Titanika otpustila je direktora projekta Titan, Dejvida Lokridža, koji je smatrao da podmornica nije dovoljno bezbedna i da treba da prođe detaljan tehnički pregled kako bi podvodno putovanje bilo bezbedno.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Što kaže bitrate sad će netflix neke projekcije i teorije zavjere aka nautilusa iz 20 ilja milja pod morem a ono neodgovorno poslali nekog milionera podmornicom i to bez tehničkog pregleda te se napravio pametan.
Na konto morskih i okeanovih dubina, keep scrolling...
https://neal.fun/deep-sea/?fbclid=Iw...WRDzSJWR1O32xo
Edit,ovaj sajt je odličan na temu.Imaju baš dobre dokumentarce.
https://schmidtocean.org/
Sto je jos gore, ovako izgleda unutrasnjost ovoga, k
“The sub’s interior was about the same as a minivan,” Reiss said, adding that there was a carpeted floor instead of seats.
Only one of the passengers is able to fully extend their legs in the diagram, which describes the arrangement as the “typical seating configuration.”There’s no traditional toilet aboard the vessel, which is steered with a video game controller, previous passengers have detailed.
https://www.nbcnews.com/news/us-news...ople-rcna90248
![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Novcem se sve može kupiti osim pameti.
doba godine zvano - nije što je vrućina, no je sparina neka
sjutra veče imam u planu da se resetujem![]()
i ja prekosutra.
nothing comes from violence and nothing ever could
https://m.cdm.me/zabava/muzika-film-...ila-mu-racune/
Ulični pjevač iz Zenice, izvjesni Mustafa Hrustić, zahvaljujući Mariji imaće dom u periodu od avgusta ove godine do avgusta sljedeće.
Na Jutjubu se, naime, nedavno pojavio snimak na kom Hrustić priča kako zbog nemaštine mora da spava ispod mosta.
Život ga nije mazio, a nikada nije izgubio ljubav prema pjevanju.
Budućnost mu je bila maglovita, a onda je Marija vidjela snimak i odlučila da mu olakša život.
Obećanje je ispunila – posjetila ga je, platila kiriju za pomenuti period, dala novac za račune…
utorak i četvrtak vazda bili dani za iznenadna pijanstva
ajde pa javi kako si prosao, da se izmjerimo
nothing comes from violence and nothing ever could
Nemoj da prođeš ko Titan podmornica.
There are currently 24 users browsing this thread. (0 members and 24 guests)
Bookmarks