Ja kad sam dobio dvije kartice mada je to davno bilo pitao sam se sta ce mi dvije i mislio da je nepotrebno i da je to samo veci trosak. Mada smo tada vise koristili kes nego kartice. Medjutim stvari su se promijenile vremenom i kes polako odlazi u istoriju a kartice se sve vise koriste i sada razmisljam drugacije. Dvije kartice su potreba jer jedna uvijek moze da se izgubi, ukrade, osteti ili ostane u bankomatu iz nekog razloga. Zamislite da se nadjete u inostranstvu i da ostanete bez jedne jedine kartice..Nemojte mi samo pominjati Wester union i takve stvari ok je to ali treba naci nekog ko ce vam poslati pare nemamo svi bracu sestre visak para itd. Skoro se mojoj majki desilo da joj kartica ostane u bankomatu jer je kucala pogresan pin. Trebalo joj je vise od mjesec dana da joj radnici ckb izvade i daju karticu. Sreca pa je imala drugu. Nesposobni i neorganizovani briga ih za klijente. Ovako se ponasaju od otvaranja. Ali ako imas vezu zavrsavas sve. I kredit i dobru kamatu i bez adekvatnih garancija itd. Dvije kartice su jos uvijek potreba iz svih ovih razloga. Ne mora to biti master moze i neka druga. I to je bilo pravo rjesenje. Nase banke su povlascene i u boljoj poziciji nego gradjani i klijenti. Nema prave kontrole od regulatora. Vrtjeo se ovdje jedan milion 10 puta, krala se stednja itd. nemojte mi samo braniti banke vi sto radite ili ste radili kod njih. To sto je kod nas dozvoljeno i sto se radilo ne znaci da je to ispravno i standard. Smatram da je banka bila duzna zbog klijenata da saceka isticanje trajanja i da nam pruzi adekvatno obrazlozenje i da cak regulator bude ukljucen a ne ovako na precac gasi svjetlo motaj kablove. Necu se tuzit sa bankom zbog ovoga a jos manje regulatoru trzista jer se nisam tuzio ni sa kablovskim operaterima kad su ukidali kanale ili telefonskim provajderima kad su ukidali tarife i pakete ima drugih banaka pa cemo se pozdravit ako treba. Jos uvijek kod nas nema nezavisnih institucija i sudova na zalost. Ovo kao i ona kradja stednje klijenata iz vise puta jako lose utice na imidz banke i povjerenje klijenata i mnogi su napustili ckb banku zbog toga. Ako im je to ok zbog vece zarade, bonusa itd. zdravo bili. Nadam se i brzim personalnim promjenama kod regulatora a i u nasim institucijama pa da se pojavi jos banaka i finansijskih institucija i usluga na trzistu jer je ocuvanje trzisnog kolaca i monopola evidentno. Da ne pominjem zaduzivanje drzave pod kamatom od 10% itd. itd.