Originally Posted by
Rodion Romanovich
Apstinent koji kaze da je poslao neku poruku ili sa njom postigao neki cilj je apsurd da ne kazem oksimoron. Apstinent koga ne zanimaju politicka zbivanja, drzavni i nacionalni interesi i koji je prosto receno apolitican ima smisla. Apstinent koji smatra da se izbori odvijaju na nacin sto se krsi procedura i prevarnim radnjama dolazi do vlasto je jedini oblik koji neko ko politicki promislja moze da kaze da je poslao neku poruku. Apstinenti koji ne izadju na izbore uglavnom su ljudi koji zele da odrze neki status quo ali ne zele to da priznaju i za mene su to glasaci partija za koje se zna da ce osvojiti najvise glasova samo sto bi bilo iskrenije da su izasli na izbore i zakruzile upravo te liste. Ne postoji apstinent koji se ne pokaje na kraju u pretpolitckim drustvima kao recimo u Srbiji sto apstinenti kunu sebe i licitiraju ko im je podvalio bijele listice pa sada imaju Vucica na vlasti. Jedini politicki stav se iskazuje na izborima a u situaciji kod 15ak listi mozes samo reci da te ne interesuje politka i navionalni i drzavni interesi i nista vise. Niko se ne ljuti na apstinente vec samo kad su oduzeli sebi pravo glasa nek sebi oduzmu i pravo kritike ovog ili onog jer si propustio priliku da iskazes svoj stav na jedini smisleni nacin.
Zašto ti insistiras da je "pravi" apstinent neko ko je apolitičan i neko koga ne zanimaju drzavni interesi? Ja sam cini mi se jasnije nego ikada u zivotu napisala i rekla da sam bivsi dps glasac i da nepočinstva koja su dps, tj ne dps nego mnogi dps čelnici radiili godinama ne praštam...sledeći ko mi je bio blizak je sdp ali sdp je posao nekim putem koji mi se nikako nije opadao u poslednje tri godine, ura je bila opcija koju sam zaokruzila da dam doprinos podjelama i pokajala se poslije 10 sati a posle godinu mi se cinjelo da mi ruku okinuti treba....izvini.....imam i te kako svoje vidjenje i imam i te kako mišljenje...Ne dsm glas nekome u koga sumnjam, ne dajem ni u ludilu glas nekome ko se u poslednje tri godine niej bas pokazao...a ne bih imala nikakav problem da zaokruzim Knezevica, Mandica, Mialtovica onda kad me ubijede da im je dobrobit Crne Gore, po mome arsinu, na prvom mjestu, pravna drzava, poboljsanje ekonomije i Crna Gora kao svetinja...oprosti nešto nam se aršini mnogo razlikuju za moj istančani glasacki ukus...
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks