Page 226 of 442 FirstFirst ... 126176216222223224225226227228229230236276326 ... LastLast
Results 5,626 to 5,650 of 11038

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2023]

Thanks Thanks Given 
    5,195
    Thanks Thanks Received 
    9,386
    Thanked in
    4,547 Posts

vjerovatno je mislio i da smanji troskove pa se svi gicaju.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Naravno da to ide. Ide smanjenje javne potrosnje na neke stvari, tipa socijalni karton. Dje ce izbaciti dobar dio korisnika socijalne pomoci. Sa jednim, koji mislim da ce primijeniti, sacekace malo.
    A to je smanjenje koeficijenta u javnoj sluzbi. Ostalo je hedz fond kocka da ce se referentne kamate smanjiti kad velike ekonomije uskoce u deflaciju

Thanks Thanks Given 
    1,249
    Thanks Thanks Received 
    1,741
    Thanked in
    947 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Mislim da Spajic i ne mora da podize plate, dovoljno je da zabrani kriminalne marze trgovinskih lanaca sa standardnih 60-70% na normalnih 10-15% i eto rijesili smo problem za sve. Stop Inflacija akcijom je dokazano da su u CG cijene visoke iskljucivo zbog halapljivosti trgovinskih lanaca a ne kao sto je bila prica zbog ES, rata u Ukrajini, nevremena na Madagaskaru i ostalih nebuloza.
    Ovo je ključ.

Podizanjem plata će ovim kriminalcima samo dodatno omogućiti da pojačaju cijene.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Има ли уопште законске могућности да се ове марже смање?

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Има ли уопште законске могућности да се ове марже смање?
    Koliko je meni poznato, ne postoji. Mogu da donesu odluku o zamrzavanju cijene na neke osnovne namirnice uz subvencije ili da naprave robne rezerve i odatle prodaju po nizim cijenama da bi smanjili cijene.
    Od ostalog koliko je meni poznato, sve je nezakonito i/ili neustavno

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    656
    Thanked in
    306 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Koliko je meni poznato, ne postoji. Mogu da donesu odluku o zamrzavanju cijene na neke osnovne namirnice uz subvencije ili da naprave robne rezerve i odatle prodaju po nizim cijenama da bi smanjili cijene.
    Sve se moze kad se hoce... kao i za ljekove sto su ogranicene marze...isto se moze uraditi i za namirnice....
    S obzirom da gotovo 90% robe se uvozi lako je iskontrolisati taj dio.... ograniciti marzu tipa na 30-40% i cao.... pa cete da vidite kako padaju cijene.
    Ali pitanje je da li sada to odgovara i drzavi...jer sto je veca cijena l, vece je i ubiranje poreza....

Thanks Thanks Given 
    3,612
    Thanks Thanks Received 
    6,053
    Thanked in
    2,925 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Mutljavine su 100% obje strane ali ti kao da nisi citao tekst:

“Radović je govorio da Milo Đukanović treba da mu da novac kako bi platio najsavremeniju kompjutersku opremu i telefone koji su preuzeli od mene, a koja im je, kako je govorio, bila nužna za kampanju.

Vlasnik firme “WinX” to je sve potvrdio “Vijestima”, navodeći da mu je Radović tada rekao kako će neko drugi preuzeti opremu jer je namjenjena za Predsjedništvo i “mora prvo da prođe provjeru”.

Znamo dobro i mi i oni da se za kampanju najvise na crno kupuje i crnim fondovima placa.

A neko prije tebe rece da nema dokaza:

U prijavi, u koju su “Vijesti” imale uvid, precizno su opisani pokušaji Vučinića da naplati opremu koju je, kako tvrdi, isporučio, a o čemu je tužilaštvu predao mnoštvo dokaza - 154 priloga i pet video-zapisa.

Sent from my phone

Nisam citao tekst? Aj neka bude. Ne znam kako so to uspio da zakljucis ali dobro.

Ako je prodavac mislio da se 250k opreme moze bez tendera kupit po hitnom postupku onda sto bi Zabjelcani rekli sam pa sam se ubio. A ovsj ga ke preveslao na izgovor Milove porudzbine.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    7,108
    Thanks Thanks Received 
    721
    Thanked in
    416 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Nisam citao tekst? Aj neka bude. Ne znam kako so to uspio da zakljucis ali dobro.

Ako je prodavac mislio da se 250k opreme moze bez tendera kupit po hitnom postupku onda sto bi Zabjelcani rekli sam pa sam se ubio. A ovsj ga ke preveslao na izgovor Milove porudzbine.
    Ni moj post....nisam znao da finansijeri politickih kampanja idu preko javnih nabavki

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    3,612
    Thanks Thanks Received 
    6,053
    Thanked in
    2,925 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Ni moj post....nisam znao da finansijeri politickih kampanja idu preko javnih nabavki

Sent from my phone

Dakle prva recenica: Mutna je priča sa obije strane.
    Ili da prevedem: Moguce da je svjesno isao u posao i znao da se ti telefoni ne nabaljaju za potrebe predsjednika i mozda mu se sad kriva kad vidi da mu nece biti placeno.
    Ali neka bude da ne citam.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,939
    Thanked in
    3,988 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ako se penzije, kao i zdravstvo poslije ES1 programa, budu finansirale iz budzeta, sto je problem?
    Prvi je problem upravo to ako se budu finansirali kao zdravstvo. Iako sam mislio da je teško moguće, zdravstvo je još gore nego što je bilo. Još nisam ni uspio da vidim zvanične podatke o tome koliko je para iz budžeta otišlo u zdravstvo i da li je to onaj prethodni iznos doprinosa od 300 miliona plus zvanična inflacija 17%. Ako se tome doda nekoliko desetina miliona novog duga koji je napravljen prema fondu zdravstva, plus gomila ljekova koji više nisu na pozitivnoj listi pa sad moraju da se plaćaju, jasno je da je stanje gore. Pošto nekad na mjesečnom, a nekad i na neđeljnom i na dnenvom nivou imam posla sa svim navedenim institucijama, ne pričam napamet.

Koliko je meni poznato, budžet fonda pio koji se puni iz doprinosa ne može da se raspoređuje na druga mjesta, đe bi neka vlada odlučila da je bitnije da se potroše. Osim toga, veliš da će država penzije da finansira iz budžeta. Kolike su to penzije? Neka bude da ovi koji su ih dosad primali iz budžeta fonda pio nastave da primaju iste iznose iz državnog budžeta. Šta ćemo sa novim penzionerima? Sa onima koji su na pola radnog vijeka pa su već popriličan iznos uplatili u fond pio, a narednih 20 godina će se uplaćivati... šta? Iznos koji sami odrede i uplate ga u privatni penzioni fond?

Ako je cijela poenta evrope sad 1 i evrope sad 2 da radnik prima bruto zaradu na ruke pa da sam vodi računa o svojim obavezama u vezi sa osiguranjem i planiranjem penzije, što mislim da je samo po sebi problem, imajući u vidu da je narod slabo sposoban i povremene administrativne zadatke da obavlja a ne da mora da ih obavlja decenijama i decenijama, onda je to trebalo da bude promovisano kao "program". To nije povećanje plate. Oćeš li primit bruto pa sam plaćat troškove liječenja i uplaćivat u penzioni fond ili ćeš primat neto pa će poslodavac uplaćivat doprinose - skoro da je potpuno svejedno. Ja sam za skandinavski model, a ne za američki.

Ovako je i Deripaska dobio kap na priču da će da investira ne znam ni ja koliko desetina miliona, a onda je založio imovinu kapa za kredit i to je bila investicija. Valjda država nije umjela sama da uzme kredit, šta li.
    Last edited by NHM; 17-06-23 at 11:50.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

11. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    461
    Thanks Thanks Received 
    453
    Thanked in
    259 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Winx nije IT firma već fotokopirnica u City kvartu kod Prve Banke.

Slučajnost

Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    Vjv nemau kopir aparat u banku, pa brže bolje kopirnicu stacioniraše. Abje' tamo teoretičari zavjere

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Drzavni sektor je tu resenje, ali onda nastaje kuknjava: "Komunizam! Komunizam!!"

Zato, fino, bi valjalo da postoji drzavno preduzece, drzavna farma, domaci proizvodi.. koji su dzab dzabe. Ali to bi ojadilo privatni sektor i nema sanse da u ovom ludilu tako zdrava ideja prodje.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

14. The Following User Says Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Prvi je problem upravo to ako se budu finansirali kao zdravstvo. Iako sam mislio da je teško moguće, zdravstvo je još gore nego što je bilo. Još nisam ni uspio da vidim zvanične podatke o tome koliko je para iz budžeta otišlo u zdravstvo i da li je to onaj prethodni iznos doprinosa od 300 miliona plus zvanična inflacija 17%. Ako se tome doda nekoliko desetina miliona novog duga koji je napravljen prema fondu zdravstva, plus gomila ljekova koji više nisu na pozitivnoj listi pa sad moraju da se plaćaju, jasno je da je stanje gore. Pošto nekad na mjesečnom, a nekad i na neđeljnom i na dnenvom nivou imam posla sa svim navedenim institucijama, ne pričam napamet.

Koliko je meni poznato, budžet fonda pio koji se puni iz doprinosa ne može da se raspoređuje na druga mjesta, đe bi neka vlada odlučila da je bitnije da se potroše. Osim toga, veliš da će država penzije da finansira iz budžeta. Kolike su to penzije? Neka bude da ovi koji su ih dosad primali iz budžeta fonda pio nastave da primaju iste iznose iz državnog budžeta. Šta ćemo sa novim penzionerima? Sa onima koji su na pola radnog vijeka pa su već popriličan iznos uplatili u fond pio, a narednih 20 godina će se uplaćivati... šta? Iznos koji sami odrede i uplate ga u privatni penzioni fond?

Ako je cijela poenta evrope sad 1 i evrope sad 2 da radnik prima bruto zaradu na ruke pa da sam vodi računa o svojim obavezama u vezi sa osiguranjem i planiranjem penzije, što mislim da je samo po sebi problem, imajući u vidu da je narod slabo sposoban i povremene administrativne zadatke da obavlja a ne da mora da ih obavlja decenijama i decenijama, onda je to trebalo da bude promovisano kao "program". To nije povećanje plate. Oćeš li primit bruto pa sam plaćat troškove liječenja i uplaćivat u penzioni fond ili ćeš primat neto pa će poslodavac uplaćivat doprinose - skoro da je potpuno svejedno. Ja sam za skandinavski model, a ne za američki.

Ovako je i Deripaska dobio kap na priču da će da investira ne znam ni ja koliko desetina miliona, a onda je založio imovinu kapa za kredit i to je bila investicija. Valjda država nije umjela sama da uzme kredit, šta li.
    Ne mogu da vjerujem da ljudima mora da se objasnjava zasto je lose ukinuti doprinose za Fond PIO. Alo bre, ko god da se usudi tako nesto da pokusa treba ga naglavace izbaciti iz drzave i zabraniti mu ulaz do kraja zivota.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

16. The Following 2 Users Say Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,612
    Thanks Thanks Received 
    6,053
    Thanked in
    2,925 Posts

https://www.pobjeda.me/clanak/pomors...sest-trajekata

Zli jezici bi rekli namjesten tender.
    Last edited by hercules; 17-06-23 at 13:40.

Thanks Thanks Given 
    518
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    1,192 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Drzavni sektor je tu resenje, ali onda nastaje kuknjava: "Komunizam! Komunizam!!"

Zato, fino, bi valjalo da postoji drzavno preduzece, drzavna farma, domaci proizvodi.. koji su dzab dzabe. Ali to bi ojadilo privatni sektor i nema sanse da u ovom ludilu tako zdrava ideja prodje.
    Zar nas taj isti drzavni sektor nije i doveo do ovoga?

Thanks Thanks Given 
    2,331
    Thanks Thanks Received 
    5,873
    Thanked in
    2,046 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    https://www.pobjeda.me/clanak/pomors...sest-trajekata

Zli jezici bi rekli namjesten tender.
    Zli jezici bi rekli da je čitava zajebancija od početka dogovorena. #medojesveupravu

Thanks Thanks Given 
    518
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    1,192 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-hljeb-se-drze

Znaci li ovo da ce hleb biti jeftiniji jer evo konacno nema "skupog brasna"? Pa ne znaci, znaci da ce cijena ostati ista jer im se moze

21. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,426
    Thanks Thanks Received 
    8,543
    Thanked in
    3,284 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ne mogu da vjerujem da ljudima mora da se objasnjava zasto je lose ukinuti doprinose za Fond PIO. Alo bre, ko god da se usudi tako nesto da pokusa treba ga naglavace izbaciti iz drzave i zabraniti mu ulaz do kraja zivota.
    Doprinosi postoje na teret zaposlenog (15%) i poslodavca 5.5%?

Ja bih htio da biram da sam uplacujem dje i kako hocu, umjesto 15% odma da mi se skida sa zarade.

Recimo da se spusti 5% na teret zaposlenog a da zaposleni bira kako zeli da investira.

Procitah li skoro da u Cg prosjek uzivanja penziie iznosi 6-7 godina? (Pokusavam izvor da nadjem)

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Zar nas taj isti drzavni sektor nije i doveo do ovoga?
    Nije nama drzavni sektor muka, nego nase tradicionalne vrijednosti, kao ovo, taman:
    Znaci li ovo da ce hleb biti jeftiniji jer evo konacno nema "skupog brasna"? Pa ne znaci, znaci da ce cijena ostati ista jer im se moze
    E, za to bi smrt bio jaki drzavni sektor. Sto bi falilo da na jednom mjestu u gradu imas burek za euro, a duplo veci od konkurentskih. Kao nekad kod bolnice sto je bilo u onaj njihov ducan. Izracuna se fino koliko je dovoljno da proces tece, a ne koliko se moze klepit.

Thanks Thanks Given 
    1,104
    Thanks Thanks Received 
    1,471
    Thanked in
    738 Posts

Nije nama drzavni sektor muka, nego nase tradicionalne vrijednosti, kao ovo, taman:
    E, za to bi smrt bio jaki drzavni sektor. Sto bi falilo da na jednom mjestu u gradu imas burek za euro, a duplo veci od konkurentskih. Kao nekad kod bolnice sto je bilo u onaj njihov ducan. Izracuna se fino koliko je dovoljno da proces tece, a ne koliko se moze klepit.
    Ali nakon toga opet dolaze strajkovi gladnih i "niko ne sme da vas bije", rat za mir i onda opet prvobitna akumulacija kapitala pa sve nanovo. Narodu nikada udovoljiti

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    Ali nakon toga opet dolaze strajkovi gladnih i "niko ne sme da vas bije", rat za mir i onda opet prvobitna akumulacija kapitala pa sve nanovo. Narodu nikada udovoljiti
    Cijela ideja je bila da ne bude gladnih, a ako ih ipak bude, pa jos u toj mjeri da budu strajkovi, nemiri.. opet dolazimo do nasih "tradicionalnih" vrijednosti. Neko se tu dobro omastio.

26. The Following User Says Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    656
    Thanked in
    306 Posts

Znaci dobili smo info od advokata da Kvon nije finansirao PES....
    Zahvaljujuci ovom raspadu od Abazovica u narednom periodu cemo morati izgleda da trpimo pipuna i marinu jocic... jer da ovaj kompleksas nicim izazvan 5 dana pred izbore nije proizveo ovu aferu gotovo izvjesno bi imali stabilnu Vladu koju bi cinili PES, DCG, Ura i manjine.
    Ovog tehnickog premijera u pokusaju niko da pita sledece stvari:

1.Kako je Kvon sa pasosem na svoje ime uspio da udje u CG, a eto sad znamo da je bio na crvenoj interpolovoj potjernici?
    2. Koji je motiv da covjek koji je milijarder odjednom pise pismo Abazovicu i inkriminise Spajica? Zbog cega bi on pisao protiv svog "prijatelja" sa kojim je saradjivao kako i sam kaze?
    3. Zasto je to pismo napisano 5 dana pred izbore...a ovaj je u pritvoru preko 2 mjeseca zar ne? ( da vec ovdje nije malo previse koincidencije oko jasnog pokusaja spoticanja Spajica);

Uglavnom po mom misljenju za ovakvo ponasanje postoje samo 2 stvari a to su:

1. Abazovic je glup covjek i politicar
    2. Abazovic je ucijenjen covjek necim od strane DFa tj njihovih patrona iz BG... pa su zajednickim snagama htjeli posto poto da deskridituju Spajica.

Thanks Thanks Given 
    6,708
    Thanks Thanks Received 
    6,401
    Thanked in
    2,688 Posts

Nije nama drzavni sektor muka, nego nase tradicionalne vrijednosti, kao ovo, taman:.
    Uzecu moj primjer... U odnosu na proslu godinu, nakon ES, meni je plata u drzavnoj firmi uvecana - duplo. A ovakvih poput mene u drzavnim firmama imas dosta. Cijene jesu skocila, ali drzava je morala da zakonski ogranici neke stvari da do ovoga ne bi doslo.

Sto se tice zdravstva, Hrvatska ima dopunsko zdravstveno koje mozes da kupis i pokriva troskove hospitalizacije, izdavanja ljekova, specijalisticke preglede i dostanih stvari koje su nama besplatne. Cini mi se kao dobra ideja samo nisam siguran kako su je izveli u praksi.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Uzecu moj primjer... U odnosu na proslu godinu, nakon ES, meni je plata u drzavnoj firmi uvecana - duplo. A ovakvih poput mene u drzavnim firmama imas dosta. Cijene jesu skocila, ali drzava je morala da zakonski ogranici neke stvari da do ovoga ne bi doslo.
    Ali uvijek nam guzica presudi. Znam ja kako je islo to sa povecanjima. Prvo je povecano sirotinji da im minimalac bude 450e. A onda se nakostrijesili svi sa fax diplomama i u drzavnom sektoru je najcesca recenica bila: "Necu da mi kafe kuvarica ima samo 20 eura manje od mene." I onda je krenulo...

30. The Following 4 Users Say Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,646
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,138 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    Znaci dobili smo info od advokata da Kvon nije finansirao PES....
    Zahvaljujuci ovom raspadu od Abazovica u narednom periodu cemo morati izgleda da trpimo pipuna i marinu jocic... jer da ovaj kompleksas nicim izazvan 5 dana pred izbore nije proizveo ovu aferu gotovo izvjesno bi imali stabilnu Vladu koju bi cinili PES, DCG, Ura i manjine.
    Ovog tehnickog premijera u pokusaju niko da pita sledece stvari:

1.Kako je Kvon sa pasosem na svoje ime uspio da udje u CG, a eto sad znamo da je bio na crvenoj interpolovoj potjernici?
    2. Koji je motiv da covjek koji je milijarder odjednom pise pismo Abazovicu i inkriminise Spajica? Zbog cega bi on pisao protiv svog "prijatelja" sa kojim je saradjivao kako i sam kaze?
    3. Zasto je to pismo napisano 5 dana pred izbore...a ovaj je u pritvoru preko 2 mjeseca zar ne? ( da vec ovdje nije malo previse koincidencije oko jasnog pokusaja spoticanja Spajica);

Uglavnom po mom misljenju za ovakvo ponasanje postoje samo 2 stvari a to su:

1. Abazovic je glup covjek i politicar
    2. Abazovic je ucijenjen covjek necim od strane DFa tj njihovih patrona iz BG... pa su zajednickim snagama htjeli posto poto da deskridituju Spajica.
    Spajic je diskreditovao sam sebe, kad je lagao za drzavljanstvo. Da smo ja i ti imali dvojno drzavljanstvo, ostali bi bez crnogorskog u orku od 24 sata. On nije. Pametnome dosta. Za mene, on je jedna obicna petljavina i lazov. Kao i svi ostali. Jednoga nema da valja, sve zajedno da ih skupis.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

32. The Following 3 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Page 226 of 442 FirstFirst ... 126176216222223224225226227228229230236276326 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)