Originally Posted by
BAR
Американци ће послати Украјини нових 15 Бредли транспортера.Нешто мање од тога је у задњих 10 дана изгубљено.
Украјинци су до сад изгубили 4 Леопарда 2, од чега су два уништена, и чак 5 возила за деминирање-извлачење.
Сви губуци су из исте 47. механизоване бригаде, која је навалила јужно од Орихива, на добро утврђен положај.
Губици су велики, али не критични, за ту бригаду.
Свакако нема говора о неком Угледарским сценарију, јер су Украјинци кад су видјели да не иде зауставили напад на том сектору.
Мурадову је требало, да скрши двије бригаде технике да то схвати.
Украјина у овим офанзивним оперцијама користи само 5 бригада, од процијењених 25 у резерви, па се још увјек ништа не зна.
По мени, а без остваривања контроле над ваздушним простором запорошког фронта (што није могуће без већег броја Ф16, Ф18 и можда Миража 2000), продор је остварив само јужно Велике Новосилке, гдје линију треба поткопавати село по село, а главнину резерви, посебно ону са западном техником чувати за обрачун са руским контраофанзивама, и за продор у дубину према Бердљњску и Мариуопољу чим се линије одбране пробију.
Мислим да је то и план украјинске команде.Али да видимо.
Prije nekoliko dana sam napisao da je ta brigada urnisana, ali forumaš Bar ne da. DO zadnjeg Ukrajinca će se boriti.
Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.
Bookmarks