Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
https://www.cdm.me/kolumne/bursac-no...beskom-narodu/Na koncu, retoričko pitanje, šta će Đoković s teorijom o nebeskom narodu reći majci Hrvatici ili treneru Hrvatu, šta će reći ocu Crnogorcu, šta će reći prijateljima Bošnjacima, šta će reći cijelom svijetu, koji ima tu (ne)sreću da nije srpski. Da je bolji, uspješniji i napredniji zato Što je Srbin ili zato što je krvavo radio žrtvujući primarno obrazovanje?
Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja
ko o čemu,fašisti o nacizmu.
Novak utemeljeno kao i uvjek, Bursac o srbima standardno sa infuzije prica.
Postoji li većih prebrojavača krvnih zrnaca od graDŽanista?
Forever young, i want to be forever young
dobro nije izvuka i neke izjave Ivaniševića od prije tries godina
Ovo je rekla Isidora Bjelica o Crnoj Gori..
"Crna Gora je moja očevina, djedovina i moja jedina metafizička i ontološka ljubav. Tu su svi moji preci i tu su sve moje emocije. Po obje linije i majčinoj i očevoj potičem iz Crne Gore tako da je moj djed naročito radio na tome da zavolim njen svaki kamen, boju, miris. Obišla sam cio svijet tri puta, ali Crna Gora je najljepša zemlja na svijetu. Te emocije su jače od mene, one se tiču moje instiktivne reakcije da sam dio najljepšeg komada zemlje i mora na svijetu i naroda koji ima najplemenitiju dušu i čvrstu moralnu strukturu...."
Crna Gora Isidore Bjelice vise ne postoji, a jos manje Crna Gora njenog djeda. Narod u Crnoj Gori danas nema najplemenitiju dusu, nema cak ni neplemenitu dusu. Nema nikakvu, pa samim tim ne moze imati ni - nekakvu. Bilo kakvu. Crna Gora jeste lijepa, ali nema mozga. Sto se tice relativno univerzalnog morala i toga nekadasnjeg prepoznatog kulturnog kodeksa, norme casti i cestitosti, to je predmet sprdnje i sprdanja Crnogoraca sadasnjeg zemana.
Danas se Crnogorci sto svjesno sto nesvjesno rugaju svojim precima. Rugaju se njihovoj kulturi, nacinu zivota, rugaju se njihovom siromastvu, rugaju se njihovim kucama, rugaju se onome sta su jeli i kako su jeli, onome sta su pricali, kako su pricali, radili. Rugaju se onome kako su se oblacili. Ponajvise se rugaju tome sto su tadasnji Crnogorci bili seljaci. Cobani. Tome se sprdaju bas svakog dana u godini. Rugaju se danasnji Crnogorci tadasnjim bracnim/porodicnim odnosima muskarca i zene. Prema tome gaje osobit prezir i gadjenje.
Rugaju se danasnji Crnogorci, svi odreda moralne nakaze, strasila definicije moralne erozije, rugaju se najvise kad kazu "mi jesmo fukare, ali mi ne bi bili takvi da takvi nisu bili i nasi preci, a to da su oni bili neke moralne gromade, je guslarska mitomanija". Ovo ste morali nekad cuti, ili sami pomisliti, pokusavajuci abolirat svoj/nas ambis..
Crnogorska moralna cvrstina (kao i svaka, svacija) zavisi od opste drustvenog sistema vrijednosti i etike, cvrstina morala danas u CG ekvivalentna je ponudi novca od strane kupca naseg morala. Insan u CG danas sebe prodaje, podvodi, prostituise. Taj insan je prije svega izgubljen, on cak ne zna ni za sta se prodaje ni zbog cega. On ne zna dje je krenuo..
Crna Gora tone pod teretom tradicionalnog primitivizma i modernog primitivizma, ona ponajvise tone pod danasnjim konceptom ljudskih prava, demokratije i liberalizma, koji kao dio sebe podrazumijevaju i primitivizam i svaku vrstu ljudskog nistavila i diabolicnosti morala.
To je sve dio demokratije gospodo, prosto dio slobode i demokratije je biti ljudski sljam. Taj dio slobode Crnogorci najvise koriste i uzivaju u tome..
Prica covjek sa obrazovanim ljudima, nacitanim, informisanim, svi imaju znanje iz neke oblasti, ali nemaju stav o sustinskim egzistencijalnim drustvenim vrijednosnim pitanjima. Nit stava nit primisli. A genijalci mogu bit za... Pa pricaj im o propasti nasoj, pa propast je nasa sloboda, kazu horski...
I propast je dio demokratije! Subhanallah...
Nit imamo cuvara, nit smo cuvari. Bilo cega..
Mi se sprdamo svemu. A to sve smo....mi..
Nase drustvo je izgubljeno. Pogubljeno. Tj. ubijeno.
Crna Gora i ne postoji kao drustvo, drustvo u neoliberalnom kapitalizmu i demokratiji ne postoji, postoji pojedinac i samo njegov licni egomanijakalni interes. Interes egomanijakalnog pojedinca u CG je da ima para i da te pare trosi na imbecilizme krajnjeg stepena.
Kao sto sam skoro nedje rekao, najgori su oni normalni, najgori su jer nude laznu nadu i lazni optimizam..
Nas moze spasiti samo novi jasan koncept i model sveukupnog dozivljaja zivota i drzave, u kojoj se taj zivot odvija. I ono sto je jos vaznije, motiv za sprovodjenje tog modela u praksu.
Zasto se boriti za takvo drustvo? Zasto ulagati (veliki) trud? Za sta? Za koga? Zbog cega? Nije li ljepse ovako sjedjet pored racunara neg se borit za nesto?
Na kraju to nema uraditi ko, jer je generacijski krug eticko vrijednosnog kompasa zatvoren. Covjek/ljudi koji bi nesto uradili prosto ne postoje, niti ih ovakav nakazan model i koncept drustva moze proizvesti, to je prosto teorijski nemoguce.
Nista licno vezano za Bluemoon ili I.Bjelicu, njena recenica me asocirala..
Eto.
Ovo je moralo ovako..
Jer je tako..
Last edited by Platinum; 14-06-23 at 09:02.
Pa to biva tako kad se rodoljublje i nacionalizam samo odje poistovjecuju sa sovinizmom, ne smije evo ni Novak od raznih Bursaca i indijanaca da izjavi nesto da ga ne razapnu![]()
Platinum tebi bi ideološki odgovarao Mussolini ili Hitler.
Ja ne mislim loše o Mussoliniju, naprotiv, dok se nije udružio sa Hitlerom i on je oživljavao "italijansku naciju", preporod nacije, stare vrijednosti, običaji, duša nacije, renesansa...
Pa čak i Hitler je bio po Germansku rasu izuzetno korisna osoba do jednog trenutka. Planirali su povećati broj Arijevaca na 300-500 miliona u Evropi. Lebensraum. Germanija. Običaji. Kultura. Vrijednosti.
Nema nikakve veze kapitalizam i demokratija. To je samo paravan. Nije Marko Miljanov napisao Primjeri Čojstva i Junaštva jer ga je bilo SVUDA u CG, nego jer ga nije bilo niđe, pa da objasni ljudima šta je to. Kontaš buraz. Subhanallah.
I ne ja ne želim državu univerzalnog morala i obrazovanja.
Ja sam nihilist i anarhist, ne želim nikakvu državu i da me ona sputava u mojem nihilizmu. Država je nešto najfejk ikada izmišljeno od strane čovjeka. Ne postoji veća fejk i lažna stvar od države. Jebe mi se za državu.
Last edited by Saruman; 14-06-23 at 09:19.
Možda akcenat na ovo moja jedina metafizička ljubav kod Bjelice gdje isto kod sebe prepoznajem kad god sam bila u nekoj drugoj zemlji.
Nema to veze sa politikom,državom itd itd.
svaki put kad cetinjani ližu žabarima čizmu ja 'oću se zacenem od smijeha![]()
Inače ne pijem više i vratio sam se Keto dijeti.
Ja i nisam alkoholičar. Tj. Ponekad pauziram po 2 godine ni kap ne popijem. Onda mi naiđe period, pa popijem jedno vrijeme dosta i imam nakon toga problema. Alkohol je ionako dosadna droga. Kao i sve ostale droge, uostalom. Sve je dosada i samo neka patnja. Emil Cioran je rekao: Dosada je strah u stanju larve.
E ne znam.
Jer uzivati ne mozes bez droga i alkohola![]()
Možda je do mene ali ja ne mogu nekoliko puta dnevno...
Mogu dva tri puta po par sati
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Bugi pusti homo balkanikus recepte Japanci provjereno žive najduže.
Drogiranje nije nikakvo uživanje, ne samo zbog toga što efekat prođe i posljedice ostanu, pa i zavisnost. Nego, dosadno je. Nije to neko bježanje od "istine" što bi rekli ovuda. Dosadno je i nema nikakvog smisla i čovjek samo živce gubi od bilo kakvog dodira sa drogama. Od droga jedino cigare standardno koristim a i njih jedino zato što mi je muka da prođem 3 dana period apstinencije i što se jede zaista puno kad se prestane. Dobijem jako puno na kilaži. Ne znam šta je bolje umrijet od raka pluća ili dijabetesa tipa 2.
There are currently 18 users browsing this thread. (0 members and 18 guests)
Bookmarks