Bitnije je da ti ne uđe u mozak, no kako je i okle došla.
A i od previše čaja iz kesica zabrljavimo.
Bogu fala, prirode još ima.
Svaki dan je dobar za upiranje.
Nekad je kafa imala mnogo više kofeina nego danas. Ovo danas je nootropik, pametna droga. Nekad je kafa bila prava droga, u pravom smislu te riječi. Laka ili teška, ne znam. Mene vuče svaki dan da je pijem po nekolko komada, kad je ne pijem, osjetim se loše.
Nego zaista, Robusta iz Etiopije je bila toliko jaka, da jedna šoljica bi prevrnula čovjeka. Zato su ti derviši iz Jemena i ostajali toliko budni da dozivaju Boga do ranih jutarnjih sati a i kasnije tokom dana...
S vremenom je kafa otputovala u Juznu Ameriku preko West Indies kompanija, i tamo je izgubila na snazi.
Dozvali su ga. Ali ne Boga, no Onoga.
Eto tako![]()
Koji čovjek nikad nije prekršio
Tvoj zakon, reci?
Život bez grijeha
kakav bi ukus imao, reci?
Ako zlo koje sam učinio
Ti kazniš zlom
Kakva je razlika
između Tebe i mene, reci?
(Rubaije, Omar Hajjam, perzijski pjesnik i naučnik)
Bil čovjek ikad bio depresivan, ako ga niko od malena ne bi naučio da bude tuzan...
Ja mislim da se depresija uči. Tj. indoktrinira.
Otkrio sam super lijek za depresiju...samo legnes na krevet tako da mozes podici noge u vis a glavu spustis kako bi se krv slila dolje...u glavu.
Ja sam krenula od šatora pa smo završili u kućice te - nekako.Meni je inače zanimljiva ideja u arhitekturi Metabolism se piše tu svašta ima kad pomenu i minimalizam.Japanci vole minimalizam volim i ja a naročito su mi privlačne relacije priroda - arhitektura.I bauhaus škola je jedna vrsta - minimalizma.
Evo na slici primjer kapsula kućica.![]()
A ovo su oni bunkeri po Albaniji,ja da ti rečem meni je grozno kad ih vidim.Ne volim bunkere podsjećaju me na..u stvari ne podsjećaju me ni na šta bude samo neki loš osjećaj.
Borislav Pekić je napisao onu knjigu 1999. može biti da me na to najviše podsjećaju ako se već mora materijalizovati i osjećaj.
Dok ovo što sam maštarila u prirodi aka Metabolism arhitekture je sušta suprotnost svemu tome.
E to nisam znala.A to me sad podsjeća da ko što ne zamjeri što od Mamule prave onaj hotel kompleks što već a ja kad god sam otišla na Mamulu osjećala sam onu groznu atmosferu emotivno jer je bio logor.
Kad znaš istoriju nečega kod nekih ljudi meni barem se ređaju slike energije koju je to neko mjesto ostavilo.Prije svega ja i da imam a nemam mogućnost da odem na Mamulu ako tamo naprave to neko čudo od hotela nikad otišla više ne bi.Išla sam kad je bila onakva kakva je i da su radili na tome da je restauriraju u ono što jeste bila kao podsjetnik oni tamo hotele prave.
Nek je sa srećom tim tamo gostima,nek uživaju meni je to neviđeni zločin na sjećanje.
No ka da oni o tome i misle ti sa tako debelim džepovima a šuplje glave.
Eto toliko na tu temu.
zadnja generacija koja je slusala roditelje a prva koja slusa đecu....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Nema ništa jače nego na ovu ketogenu dijetu pojes pola kila piletine i pola kila sira fete ili gaude ili bilo čega.
I onda zalijem sa pešes čaša vode. Protegnem se, ispalim cigaru. Udahnem vazduha i vratim se u hibernaciju.
gledam Sopranove po treći put. kakva veličina je bio gospodin sa mog avatara. nenadjebiv
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Meni nikad ne dosade Mućke jedina serija koju mogu 100 put da odgledam.
DelBoy stari prevarant.
Meni Black Adder
Black Aaaaddeeer
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks