Originally Posted by
El_NiNhO
Vidi, mogu da svarim političara, koji pokrade i narod i državu, jer im je to nekako u opisu posla. I mogu da shvatim ljude koji ih ne vole zbog toga, jer je nepravedno. Problem je što isti ti ljudi, koji ne vole tog političara, jednog svještenika, koji je "zakivao Dukljane na Vezirov most" , kleo ih da im otpada meso, dočekivao Arkana i krio ratne zločince po manastirima, slijepo prate. E to tek ne mogu da shvatim. I onda kad neko kaže na forumu da je Milo smrad, to je O.k, ali kad kažeš da je Risto smrad, onda je to bogohuljenje, vrijedjanje vjere i za dobijanje bana. Ka da je on direktno poslan od Boga, a ne običan čovjek koji je sijao mržnju. Od čega, obraza vam Joanikije vozi Escaladea, i onaj bosanski Maseratija? Pa je li gore da Joanikije vozi Escaladea ili da Lidija nosi Dior? Šta se tu više ne uklapa, recite mi.
Nije popularno da se pljuje i po jednima i po drugima, jer moraš držari stranu i moraš pripadati nekom. A ja tvrdin da treba da se jebava majka i jednima i drugima, ali onda te niko neće i onda si ničiji.
Staviti u istu rečenicu a kamo li porediti nepomenika lomija i Mitropolita Amfilohija je ogavno a u najmanju ruku smiješno.
Mitropolit Amfilohije je za 30 godina svog rada na prestolu Sv. Petra Cetinjskog duhovno preporodio i obnovio našu vjeru pravoslavnu i od jedne od najviše komunizmom okovane države u sfrj, u kojoj su se ubijani sveštenici i od crkvi pravili štale, uzdigao državu iz tog pepela i postigao sljedeće:
-podigao broj pravoslavnog naroda na 72%+
-sagradio i obnovio 650 Crkava i Manastira i sagradio 2 Hrama
-zatekao 19 monaha i sveštenika u CG a iza sebe ostavio preko 800 monaštva i sveštenstva
I tako dalje mogu do sjutra nabrajati. To što je on za 30 godina postigao ne mogu mnogi ni 1% pa da žive 10 života.
Dalje, kakvo spinovanje oko toga čime voze Mitropolita Joanikija, veli voze ga u Escaladea
kakva ogavna i bezočna laž i spin.
Lično znam i vidio više desetina puta svojim očima, kada sam ide nedje sa vozačem voze ga u škodu superb, dok kad ide na službu nedje van CT ide zajedno sa sveštenstvom kombijem vito ili viano od 8 sjedišta.
A i sve da ga voze u ferarija, to je kupljeno od narodnih priloga koji se daju Crkvi da radi sa time šta želi, i ne može se poredit sa tim kad političari uživaju na račun gradjana iz budžeta.
A to da Crkva u CG ne plaća porez je laž.
Crkva plaća porez na svu robu i na sve usluge. Crkva plaća sve poreze i doprinose za preko 1000 ljudi, Crkva u Crnoj Gori plaća porez na promet nepokretnosti. Svaki kamen, svako kilo cementa ili željeza, ugrađenih u podgorički ili barski hram ili bilo koju crkvu ili bilo šta drugo kupljeno bili su oporezovani uredno.
PDV se ne plaća samo onda kada Zakon o PDV propisuje to oslobađanje.
Kad se sve sabere, Crkva uplati državi Crnoj Gori za poreze više miliona eura godišnje po raznim osnovama.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Bookmarks