Originally Posted by
wulfy
Podsetnik ko je sve uhapšen (od ,,zvučnijih" imena) od marta 2022 god. (tada je Vladimir Novović stupio na dužnost glavnog specijalnog tužioca):
- Vesna Medenica (bivša predsjednica višeg suda) kao član kriminalne organizacije njenog sina. Suđenje je zakazano za 4.5.2023 god., a brani se sa slobode.
- Blažo Jovanović (predsjednik privrednog suda) za zloupotrebu službenog položaja. Suđenje je zakazano za 5.5.2023 god.
- Petar Lazović (službenik agencije za nacionalnu bezbjednost) je optužen za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi (kavaćki klan).
- Verica Maraš (bivša direktorka Plantaža) za zloupotrebu položaja. Brani se sa slobode.
- Veselin Vukotić (član borda direktora Plantaža) je optužen za zloupotrebu položaja. Brani se sa slobode.
- Saša Čađenović (specijalni državni tužilac) je optužen da je član organizovane kriminalne grupe (kavaćki klan).
- Dejan Knežević (pomoćnik direktora uprave police za borbu protiv organizovanog kriminala, rukovodilac odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge) se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja odajući tajne organizovanoj kriminalnoj grupi (kavaćki klan)
- Rade Milošević (direktor uprave carina) je optužen za šverc duvana.
- Milo Božović (predsjednik opštine Budva) je optužen za šverc kokaina.
- Jovan Martinović (bivši izvršni direktor fonda za zaštitu životne sredine) je optužen za zloupotrebu poslovanja
Sent from my Motorola 8400
Masala.
Trebalo bi napravit spisak onih cija se hapsenja tek ocekuju. A podugacak je.
Njih niko ne pominje, ali...
Ja bih stavila na spisak potpisnike PUP-a i DUP-ova u prethodnih 15 godina, zajedno sa ministrima urbanizma i prostornog planiranja.
Tu je napravljena nepovratna steta po Crnu Goru, a posebno u Podgorici, Budvi, Kolasinu i Baru.
Zanima me i gdje je novac od prodaje drzavne imovine, a posebno vojne po primorju.
Ima posla za tuzilastvo u bas svakom ministarstvu, nazalost.
Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
Fransoa la Rošfuko, francuski filozof
Bookmarks