Quote Originally Posted by beatnological View Post
Nisam htio da se dotichem tih informacija jer nemam info iz provjerenih izvora (a za tendere je sve jasno crno na bijelo svima koji hoce da sami pogledaju iste - bilo je price o istima i na CDM forumu...), al' o takozvanim "prednostima" HR i RS po pitanju poreza znam ponesto pa eto cisto da ljudi ne budu u zabludi.

A ako stvarno placaju radnike samo 700-800 evrica super za njih, no ne znam koja ce to osoba (a ocigledno ih ima?) koja ima iole OK znanje iz bilo koje IT branshe da radi za taj novac osim totalnih pocetnika.
Brate mi smo dobri samo na pricu

Evo ti primjer, Branko Dzakula, inace od skoro isto clan ICT Clustera ima 2 cybersecurity firme koje rade consulting, ISO 27001 sertifikaciju itd, nema nijednog radnika iz CG da ja znam. Znas zasto? Zato sto su ljudi u CG ekstremni pocetnici u svakoj oblasti IT-a a pogotovo u bezbjednosti. Medjutim, dosta radnika ima iz Srbije, znas zasto? Zato sto su ispred nas godinama u svakom mogucem smislu, ukljucujuci i znanje i porez kao sto kazes i naravno plate.

Vega IT, ako si cuo za njih najjaca srpska IT firma ima kancelariju u CG, sto mislis zasto? Zato sto za lagane poslove koje uzimaju mogu i dzabe da placaju ljude u CG da to zavrsavaju dok njihovi iz Srbije rade na ozbiljnijim projektima.

Radnike placaju 700-800 evri i to ti je provjereno, ima ih mozda par u "menadzmentu" koji primaju vise(tu oko 1100-1200 max) i to su ti ovi sto ce ostati u nase firme dozivotno kad uzmu kredite za stanove u ovo selo sto ce da im rade

https://itstats.me/ - evo ti odlican sajt da provjeris malo, pogledaj 2021 (2022. je malo nabudzeno i podaci nisu vjerodostojni tolko)