Vjerovatno ali da ima ko koje zrno iz Brazila da mi donese ili Kolumbije, da opere zrna, ispeče je u oni starinski mlinac i svari na ognjište onda bih je popio.
Izgubila mi je kafa onaj miris i ukus kao nekad.
Da je ne gadim ali samo CrnaGoraKop pere zrna od kafe...
E da, da dodam.
Odmornije se osjećam i bolje, sa želudcem nikakvih problema ni nadutosti.
Jabuku ujtro pojedem i kao da raketu na leđa imam.
Last edited by jokaš; 17-05-23 at 11:51.
A što znam ja uzimam onu za mokka pot italijanski meni je okey,no kažem zbog preporuke.
Podsjetio si me kako imam poznanike koji kad sjednemo za sto nabrajaju što su sve oni ostavili i kako je život sad ko u raju a nešto naručiš a zapališ cigar.
Dođe mi momentalno da ustanem od stola,eto da znaš da to može imat kontra-efekat.
Volim tursku, arabika kafu. Ali mi izaziva nervozu, pa je pijem manje. Jedno vrijeme sam kuhao onaj turski čaj, jer imam aparat od 25 litara za njega. Stavim svježe lišće unutra, ona voda upije i rokao sam po 20 turskih čajeva dnevno. Čaj je bolji od kafe jer ne utiče toliko na adenozin. Više radi na GABA i L-theanine me diže, baš me diže. Vozi me.![]()
Ako neko hoće da zna šta je pravi čaj. Ja sam odavde DHL-om naručivao iz Indije.
https://www.teabox.com/
Rokao sam sve ove čajeve. Provjereno manijakalno dobri čajevi.Naročito Assam crni. I od Jasmina je dobar.
Bili su toliko dobri, poslali mi gratis specijalnu čašu, neki mini lonac, za cijeđenje lišća, i čak 4-5 gratis sample primjeraka različitih indijskih čajeva.
Jasmin je predobar. I miris jasmina volim.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
uh sto se ozenih pa prodah motor...
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ja kada sam se oženio kupio sam supruzi motor
Sent from my Motorola 8400
Meni je bio Free Shipping DHL Express i stiglo za 3 dana iz Indije... Jer valjda neka akcija bila neko vrijeme. A vidim da sad imaju free shipping za subscribere, ne znam tačno kako to radi. Ali sve preporuke za Teabox. Direktno sa polja svjež čaj šalju, tako nešto teško gdje možete nabaviti. Sav ostali čaj mjesecima putuje i ide, pakuje se, izgubi aromu, i plus je u kesicama koje mu oduzmu 74% ukusa i efekta. Kad otvorite ono pakovanje, toliko zamiriše čaj i takvu aromu, ukus i jačinu, nezaboravno.
E kad neko obuče animal print kombinaciju ništa ne mora da prozbori.Sve rečeno.
Što se čajeva tiče malo zapostavljeno kod nas s obzirom na mogućnosti ove crne izbjegavam zbog tanina i gorčine no ima dosta dobrog od palete sa Durmitora.
A onda su svima uvalili koka kolu i hamburegere,samo još Englezi piju čaj uz svojevrsan cinizam.Čaj u pet vele.
Dobro, da su ostavili kokain u koka-kolu, ne bi bilo toliko nezdravo. Svi bi bili mršavi i dalje jer ne bi jeli toliko. Baš glupo što su ga makli iz Koka-Kole. Nije to ni zavisnička konzumacija. Ne unosi se nazalno ili intravenski, nego kroz sok, po flaši to je bilo 3.5 grama kokaina u flaši Koka-Kole. Tako da mu treba duže vremena... I tako to na tu temu.
What ever što bi rekli Englezi svaka im je takva.
Nego,glede kafe kad jokaš pomenu sjetih se sela,i one neke naprave đe je baba pržila kafu onda nam uvaljivala da je meljemo na neki čudan mlin.
Kafa je bila pojam po tim crnogorskim vrletima kao najveća nagrada nakon kosidbe,teškog dana,jutarnje pripreme za radove,sve je mirisalo na tu takvu kafu.
Bilo je ono oćemo kafu,nije ko idemo u bokeljšku nego tako sirotinjski kuvaš kafu u onaj ibrik.
Meni se čini da taj miris baš pamtim i da ga nikad neću zaboraviti a sad su svi mirisi izmješani pa ne osjeća se u tim planinskim vrletima isto ta i takva kafa kao kad odeš negdje u kafić.
I hljeb iz peći je drugačije mirisao.Pamtim selo baš po mirisu kafe i mirisa hljeba.
I po mirisu majčine dušice.
Sad je sve nekako pretrpano sa mirisima i ukusima i sve mi se čini dođe na isto.
Što se napravi od teme, imam što da čitam
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Pržulin.
Posle je i ono auto dobilo nadimak po njemu...vjerovatno
Mogu ja čudo da napravim kad mi se oće, a obično mi se neće.
Jes pržulin moram priznat da je i onaj mlin mirisao na bakar.Evo slika - sprava za mučenje neposlušnih unučića tako da sam dosta imala kontakta.
![]()
prokle me sekretarica kad htio ne moga ....
jel misli na koljena
Aj ne kukumači po vas dan kako ne možeš. Možeš n'o ne znaš.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
ne mogu uz brdo...
Nema motor.
ni sa doratom....
Najjače na temu Iz raznih medija Ibrahimović ovo Ibrahimović ono i ja svaki put mislim fudbaler
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Bookmarks