Page 59 of 198 FirstFirst ... 94955565758596061626369109159 ... LastLast
Results 1,451 to 1,475 of 4927

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2023

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

Министар унутрашњих послова ЛНР Игор Корнет данас је разнешен у Луганску.
    У тешком је стању и на интезивној њези.

https://twitter.com/nexta_tv/status/...-JnIgX_9A&s=19

Демобилизован још један руски Панцир С1, луганска област:

https://twitter.com/UAWeapons/status...a_L5h7nzg&s=19

У Запорожју уништене двије руске самоходне хаубице Гиганцит С 152мм:

https://twitter.com/UAWeapons/status...GbJZaHgxQ&s=19

У Херсону, преко Дњепра, уништен русли самоходни минобацач Тјулпан 240мм:

https://twitter.com/UAWeapons/status...D6bT2jcKA&s=19
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

Британија ће поред већ обећаних Сторм Шадоу крстарећих ракета, које се већ користе, послати на стотине додатних ракета дугог домета.

Украјина тиме има могућност масовног удара на сваку тачку окупиране територије укључујући и Крим.

https://twitter.com/NOELreports/stat...bokmjcZrA&s=19

Тренутно је фокус стављен на Луганск, тамошњу намјенску индустрију и објекте и положаје руске војске у граду.

Thanks Thanks Given 
    24,363
    Thanks Thanks Received 
    10,136
    Thanked in
    7,612 Posts

Quote Originally Posted by Saruman View Post
    A čuš nema da se filozofira. Pa Rusija je rođena filozofija od zemlje. Nisu joj mogli ništa Tolstoj i Dostojevski, a ne mi po forumu ovđe. To je zemlja, beskrajna u svakom pogledu, evo da rečem privatno, moj otac je tamo boravio u periodu raspada 1992, 1995. U sklopu jedne građevinske investicije kao inzenjer, i ponio čoek tamo pršute, oni ga poveli na Bajkalsko jezero, tamo mu zaklali govedo pred njim, pa mu zatim donijeli bure vodke, prstenje one salate njihove i svega. Pojeli su to govedo, popili vodku i raspravljali o raspadu SSSR, Jugoslaviji, Americi i budućnosti svijeta danima, i smijali se, između ostalog, njegovom parčetu pršute. Ne znam šta se tačno kasnije desilo u svoj toj zbrci tokom tih godina tamo. Znam da je KGB tati oduzeo sve snimke iz Rusije na aerodromu Šeremetjevo 1 ili 2, jer valjda to što je snimao kamerom, bilo je tad zabranjeno. Barem se iskupao tata u lednom Bajkalskom jezeru, provozao Transsibirsk, Moskvom i Lenjingradom i najeo se kao ruski car. Neke detalje ću ostavit za privatnost.

Elem, tad Putin još nije bio došao, Rusi su se bili otvorili prema Zapadu, kao ni sam Zapad prema Zapadu. Što su kasnije zapali u tu histeriju tradicije, crkve, nacionalizma, to je gotovo i neobjašnjivo i dan danas. Onog Dugina su do skora jedino ovamo neki čudaci pratili na Facebooku. Sad ima hiljade pratilaca iz Amerike i diljem svijeta. Neki procesi se odvijaju bez ikakvog smisla, bez ikakve agende, oni se prosto odvijaju...Putin se isto tako odvija sam od sebe, kao simbol nečega što ljudi vide, ne što znaju, poznaju... nego prosto, dovoljno je da vide Putina i da se osjećaju sigurno ili zaštićeno. Isto kao mi ovdje do skora u nekim osobama, da ih ne imenujem, znamo svi.

Panta rei...
    Jes ođe takvi trendovi prvi dođu u modu i nikako da odu.Bila sam ja kao student baš dok je isti bio na vlasti,nije to davno bilo i stekla sam tamo prijatelje koji više ne žive tamo ne ono - silom prilika no neprilika.Ali nisam turistički bila no u studentskoj nekoj razmjeni i vidjela da ono na rezglednicama đe samo Moskvu vidiš to nije Rusija.
    Niko više ne stvara predrasude prema zemljama kao nekakvi turisti što eto odu đe im ruta nalaže i koji nemaju namjeru da bliže upoznaju ljude.
    To da se osjećaju sigurno kad vide Putina to je ono da ih zabolje kad vide Putina on svog posla,oni potpuno indifeterentni.Politički potpuno indiferentno društvo.Nije on ovo nazvao specijalna vojna operacija zbog svijeta nego što se plašio Rusa.Zamisli nekome ko živi u potpuno indiferentnom vakumu veliš ulazimo u rat.O mlađoj populaciji govorim malo jače inteligencije i doze informisanosti,ovi stariji koji ne znaju ni internet da koriste stvarno zahvaljujući nacionalnoj televiziji bulazne ovo što Putin sve priča.Isto je i sa mlađima koji isti pune glavu propagandom.
    Nakon prve masovne mobilizacije stiže odgovor na ovo - karte u stilu nećemo se pozdravljati,nema tu što roskomnadzor mnogo ni da zadrži statistiku koja NJIMA odgovara desila se masovna emigracija po avionskim kartama nije svijet blesav.Oni što nisu mogli uteći završili su u Soči.

I nije ovo srednji vijek da se ne vidi kako se Rusija masovno ispraznila oni nesretnici što nemaju ni toalet su završili po Ukrajinskom frontu,pa kad neko ovdje krene sa onom do posljednjeg Ukrajinca zaboravlja da ovaj šalje do posljednjeg nesretnika iz Dagestana.
    A taj Ukrajinac je na SVOJOJ teritoriji i to ovdje neki nikako da shvate,njima novorusija odavno postoji u glavi ko ono što rekoh oko trendova.Ovi što u svemu vide teorije zavjere na prvu mogu im prepoznati propagandu FSB-a na prvu.Nego ajde, najidealnija je statistika koja se ne vodi tako da u Rusiji nije bilo ni korone.To su savršene statistike koje vodi roskomnadzor,sve je super,sve je idealno,stanje magacina,broj emigranata,broj mrtvih generala,sve ide po planu.

Bitno je da ne ubilježiš podatak nema podatka,nema problema.

Kad sam pričala da će Putin dobiti registarski u Hag bilo je vidi ove što zamišlja,car,kralj i to.Kad je dobio isti,opet je bilo vidi ovo šta mu mogu.
    Pa tom odlukom je diplomatski s*eban,radijus kretanja mu je ograničen ali reći će ovi što "mnooogo" vole Rusiju a ne bi tamo otišli za spas,pa šta ima on Rusiju dok čekaju u redove u wizz air da putuju po Evropi i da stavljaju na avatar IsrceNY.Foliranti jedni obični.
    Da su oni prošli ono što su neki Rusi prošli ne bi mnogo palamudili oko Rusije no bi se poklopili ušima koliko uopšte o Rusiji i znaju.
    I što je najgore od svega uzeli su nekome da crtaju da oni kao znaju,da drugome prišivaju CNN i tako te varijante a nikad tamo niti su bili niti imaju namjeru.

A da ne pričam o tome koliko su uopšte ruskih pisaca pročitali,i koliko su u valu posljednjih emigracija istih pročitali jer njima je to sve strano mas kultura im je sasvim solidno štivo.
    Last edited by Bluemoon; 15-05-23 at 18:01.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Slušaj, imam prijatelja koji je sad u Washingtonu D.C, radi za jednu stotine milijarde dolara vrijednu finansijsku instituciju. a studirao je u Moskvi, u Moskvi završio sve prestizne studije na elitnom univerzizetu. Jedaman mi je rekao, prije rata u Ukrajini skroz, neđe, 2017. Citat njegov, Rusija ne moze da izdrzava samu sebe, a ne Srbiju. Bukvalno tim riječima od tačke do tačke. Ovo su njegove riječi. Ja sam tad gledao na Rusiju kao na silu i sve to, kad je Vučić dovodio Putina i to. Rusija je, međutim, pokazala u Ukrajini šta je, na tom nivou, na kojem je. I on mi se skoro javlja, sa isticim citatom iz 2017. i veli jesam ti rekao. Rekoh, jesi.

Vidi, najmanji problem biti u pravu u ovom svijetu sad. Dovoljno je da znaš 2,3 insajderske informacije. Ja sad mogu o CG reći da je leglo mafije i da je leglo kriminala, i svi bi mi na svijet povjerovali, ne zato što ja sirot znam te informacije, no zato što SVI znaju te informacije. Isto tako i Rusija. Elem, Ukrajina raste, ima i problema, ali raste. Moja nada je da će da ta zemlja prezivjeti, ne zbog mene, CG, Evrope, NATO ili nečega, nego zato što je taj narod nesvakidašnje odan zemlji u kojoj boravi. Čak i Rusi iz Ukrajine su glasali za Zelenskog većinski. Vidjeli su nadu u Ukrajini, ne u Rusiji i Putinu i deportacijama. Ja se nadam da će ipak uskoro mir preovladati, i on će zaista preovladati Evropom, ali šta posle, kako hapsiti, koga hapsiti, to je najgori problem. Ti hoćeš reći Putin, al haj, biće pravi presedan hapsiti direktora nuklearne zemlje još od Nixona, mada ni on nije bio uhapšen.

5. The Following User Says Thank You to Saruman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Samo da ne okrene radijacija iz Hmeljnička put ovamo. Bliže nama nego Rusiji.
    100% su tu radioaktivna municija stavljena da bi se kasnije bezbjedno uništila. Ako tako kaže nato, onda im se mora vjerovati.
    Inače, Ruje što su uništile municije na tom mjestu je sića neka. 200.000.000 evra okvirno.
    Prika, izgleda da si bio u pravu. Iz Hmeljnčika je pogođeno radioaktivno stovarište oruzja u zapadnoj Ukrajini.
    Ja zato postavih taktičku nuklearnu glavu, kao opis. Jer nemoguć je onakav cook'off iz konvencionalnog oruzja.

Nadamo se da će radioaktivni oblak iz Ukrajine zaobići Crnu Goru, tj. da je već zaobišao.

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,491
    Thanked in
    1,001 Posts

Kazes nas da zaobidje nesto sto ne valja...

Thanks Thanks Given 
    24,363
    Thanks Thanks Received 
    10,136
    Thanked in
    7,612 Posts

Papir,papir je bitan.I pečat.

Što veli Dovlatov opet sa na istog vraćam u svijetu budala i pokvarenjaka vazda nekako biramo pokvarenjake,ali šta kad je pokvarenjak ujedno i budala.
    Vidi kako insajderi su utekli nekako za tu Ameriku a tamo ima dosta pokvarenjaka kojima su svašta iskucali,od ovoga što je ujedno i pokvarenjak i budala.Ne volim ja nešto Ameriku mogu samo da maštam da će jednoga dana uvažiti ruskog disidenta poput Brodskog i Dovlatova ali njima je Karakulov bivši FSO-vac dijamant.
    Ja biram sanjare poput Jesenjina no za njih ne mari niko,to jes.I to je individualna stvar ovo je nešto što se politike tiče gdje su druga pravila.

Fakat je to a tome je jednostavno i prosto kriv onaj u Kremlju.
    Last edited by Bluemoon; 15-05-23 at 19:09.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    Kazes nas da zaobidje nesto sto ne valja...

jes double post, al ovo ljudi moraju vidjeti. Ovdje je pogođeno uranijumsko skladište. Dakle, radi se o radijaciji, makar u bliskoj regiji. Ne vjerujem da je bilo upotrebe taktičkog nuklearnog oruzja, neki govore o FOAB. Father of all bombs, ali ne vjerujem ni to. Ovo je neki manji dron pogodio slabu tačku.

Radioaktivni oblak kako god okreneš, ne sad nešto strašno ko Černobil ili Hirošima i Nagasaki, ali opet, zabrinjavajuće.

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

jes double post, al ovo ljudi moraju vidjeti. Ovdje je pogođeno uranijumsko skladište. Dakle, radi se o radijaciji, makar u bliskoj regiji. Ne vjerujem da je bilo upotrebe taktičkog nuklearnog oruzja, neki govore o FOAB. Father of all bombs, ali ne vjerujem ni to. Ovo je neki manji dron pogodio slabu tačku.

Radioaktivni oblak kako god okreneš, ne sad nešto strašno ko Černobil ili Hirošima i Nagasaki, ali opet, zabrinjavajuće.
    Дај човјече, не зезај.

Печуреке се не јављају само као послиједица нуклеарне експлозије.

Било која већа експлозија, доводи до стварања ове експлозије.

Овдје је погођено складиште убојних средстава, и овдје нема НИКАКВОГ РАДИОАКТИВНОГ ОБЛАКА.

11. The Following User Says Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Samo da Zelenko kojim slucajem ne pomami taj narod sto je ostao u Ukrajini da se raseljava i bjezi od tog oblaka, nego da se svi stisnu oko njega...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Дај човјече, не зезај.

Печуреке се не јављају само као послиједица нуклеарне експлозије.

Било која већа експлозија, доводи до стварања ове експлозије.

Овдје је погођено складиште убојних средстава, и овдје нема НИКАКВОГ РАДИОАКТИВНОГ ОБЛАКА.
    Ja sam pogledao 90 posto eksplozija u Ukrajini u ovom ratu od početka, što od Twittera, Reddita, Telegrama i ostalih medija i aplikacija. Jedino sam 1 put u Donjecku, jednu znatno manju pečurku, i ovaj put u Hmeljnčiku, daleko, daleko veću, vidio ovakav tip eksplozije. Ono na Krimu je očigledno bilo skladište nafte. A čega je ovo skladište onda, ako nije nafte...

Thanks Thanks Given 
    19,232
    Thanks Thanks Received 
    8,975
    Thanked in
    4,376 Posts

Forumonlinegeigercounters

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

15. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,491
    Thanked in
    1,001 Posts

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Forumonlinegeigercounters

Pa slušaj, teren me ne prepoznaje, pa nisam tamo, da izmjerim Gejgerov merač.

18. The Following User Says Thank You to Saruman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Ovo je eksplozija gasa u Uzbekistanu. Nema veze sa Ukrajinom. Doduše, evo dokaza BARu da i obična eksplozija gasa moze izgledati kao nuklearna eksplozija, i obratno.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Mozda je "obicna prasina", ali sam siguran da tim ljudima gore nista nece znaciti rijeci njihovih zvanicnika koje kazu: "Ma, niiista straaasno... nema brige..."

22. The Following User Says Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Mozda je "obicna prasina", ali sam siguran da tim ljudima gore nista nece znaciti rijeci njihovih zvanicnika koje kazu: "Ma, niiista straaasno... nema brige..."
    Zamisli tebe neko reče u Mojkovac ili Tuzi nakon ove eksplozije, ma nije to nuklearna, nuklearna ima veća GAMA zračenja i utiče na prijemnike, a ono eksplodiralo po grada... haha.

24. The Following User Says Thank You to Saruman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,363
    Thanks Thanks Received 
    10,136
    Thanked in
    7,612 Posts

Russian with atitude i amplitude.To su ona dva Rusa što igraju PCR igrice.

Thanks Thanks Given 
    19,232
    Thanks Thanks Received 
    8,975
    Thanked in
    4,376 Posts

Ako bi sumnjali u izjave svojih zvaničnika,moja preporuka je da uđu na ovu temu đe je sve do detalja objašnjeno.Ako ih mrzi da čitaju sve postove,nek se koncetrišu na djelove postova pisane velikim slovima.To je 100% measured and confirmed.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Zamisli tebe neko reče u Mojkovac ili Tuzi nakon ove eksplozije, ma nije to nuklearna, nuklearna ima veća GAMA zračenja i utiče na prijemnike, a ono eksplodiralo po grada... haha.
    Odma' bi mi laknulo kad bi mi to rekli, jer.. oni ne lazu!

28. The Following User Says Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Odma' bi mi laknulo kad bi mi to rekli, jer.. oni ne lazu!
    Evo ga, nove info, RADIJACIJA raste, nakon ove eksplozije

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Alfa zračenje nastaje od municije obogaćene uranijumom, alfa zračenje nije opasno (nije to ta radioaktivnost) kao gama zraci. Nivo (alfa) zračenja jeste povećan tamo gdje se desila eksplozija, ali je opet upola manji od propisanog. Na temi gdje se obrađivila tematika te (konvencionalne) municije obogacene uranijumom je rečeno da nema opasnosti od zračenja, ali je opasna prašina, odnosno kada ista uđe u organizam. Poslije onakve eksplozije tih čestica ima puno u vazduhu i najveća opasnost je da uđu u organizam preko disajnih puteva, pa onda preko hrane koju su kontaminirali. Što se samog (radioaktivnog) zračenja tiče to je zanemarljivo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Alfa zračenje nastaje od municije obogaćene uranijumom, alfa zračenje nije opasno (nije to ta radioaktivnost) kao gama zraci. Nivo (alfa) zračenja jeste povećan tamo gdje se desila eksplozija, ali je opet upola manji od propisanog. Na temi gdje se obrađivila tematika te (konvencionalne) municije obogacene uranijumom je rečeno da nema opasnosti od zračenja, ali je opasna prašina, odnosno kada ista uđe u organizam. Poslije onakve eksplozije tih čestica ima puno u vazduhu i najveća opasnost je da uđu u organizam preko disajnih puteva, pa onda preko hrane koju su kontaminirali. Što se samog (radioaktivnog) zračenja tiče to je zanemarljivo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Znači dovoljno je da popijemo Potassium Iodide, ili Jod, prosto rečeno. I nema nikakve brige. Jer Jod smanjuje uticaj radijacije na Štitastu zlijezdu i ostatak organizma.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Evo ga, nove info, RADIJACIJA raste, nakon ove eksplozije

Pa, je li im preteklo sto od te engleske isporuke oruzja, mrcili se??

Page 59 of 198 FirstFirst ... 94955565758596061626369109159 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)