Rusija očigledno više nije konvencionalno relevantna u ovom ratu, očekujmo upotrebu taktičke nuklearne bojeve glave u skorijem periodu. Moja prognoza je da će to biti kontrolisan proces, ispalit će 0,5 do 1,5 kiloton nuklearne glave negdje u vicinity Bakhmuta, na neki ammo depot, da pojačaju efekat i doživljaj, sve će biti propraćeno filmskim kadrovima, pečurka, i ostali sadržaj takvog projektila. Bliži se projekcija filma Oppenheimer. U stvarnom i holivudskom životu.
Ne očekujem da će lansiranje nuklearne glave na Ukrajinu od strane Rusije izazvati isti takav odgovor od strane Zapada. Zapad će se okrenuti unutrašnjim problemima svojih država, mislim da će doći do lockdownova, policijskog sata i vojske na ulicama radi mira zbog privremene post-nuklearne masovne histerije i mogućnosti velikih nemira među civilima.
Kakvu korist Rusija ima od upotrebe nuklearnog oružja? Pa nema, ali se nada da ima. Ali većina se poziva na "Amerika je to uradila, pa je se danas svi plaše i poštuju je", kako Rusija više nije konvencionalno relevantna, jedini način, bizarno, da povrati ili bolje reći "izgradi" svoj neki novi (ponovo jeftini, a skupi) nacionalni dignitet, iznutra i vani, i da utjera strah i organizuje kojekakve pregovore i dogovore, jeste upotreba nuklearnog oružja. To ne znači da će biti masovnih žrtava, ali Rusija jasno neće prihvatiti ove duple pasove između Kine i Amerike, neki je nazivaju "vazalom Kine', bivajući totalni outsider u sopstvenom procesu stvaranja "imperijalističkog multipolariteta" kroz rat u Ukrajini.
Naravno, ovo je samo potencijalni scenario i moje neko razmišljanje.

Reply With Quote
Bookmarks