Slazem se sa Saletom. Takve stvari se definitivno ne narucuju sa Ali-ja, eBay-a i sl.
Sanse da je neki dio koriscen, da ne odgovara opisu, da je ostecen, da je cak 'fake' i sl. su dovoljno visoke da nisu vrijedne tok rizika.
Kod nas jesu komponente i vecina IT opreme skuplje nego igdje ali ako bas oces da ustedis onda gledaj da ti to neko dovuce iz okruzenja gdje su cijene znatno povoljnije nego kod nas.
Za sklapanje kompa preko Ali-ja tvojom metodom, dio po dio bi ti trebalo najmanje po' godine (realno i duze), sa svim pomenutim rizicima.
--------------------------
Do Not Disturb.
Ima na tom Aliju nekih stvari sto se nidje ne mogu tako naci, super deals...
Ozbiljni trgovci, preko komentara se zakljuci da omanu kod jednog od 20...
Evo ovo nemas dje u svijet naci u ovom stanju po ovoj cijeni.
€ 147,95 | Asus high-end unique AMD TUF RX5700-08G game GDDR6 256 bit game desktop computer graphics card pk RTX2060
https://a.aliexpress.com/_mNfOGCC
Slazem se za okruzenje.
Odje da krenem da sastavljam konfiguraciju po zelji 200 EUR vise, porez na budale.
Pare bacam na gluposti, ne radi se o tome koliko mi je gust da kad ulazem u tehniku da imam taj osjecaj da sam maksimizirao stvar.
Te 200 EUR sto me odrali sam mogao dakle dodati za jos bolju GPU koja mi moze koristiti u poslu.
Ne znam je li i kod drugih prisutan taj neki ponos kod kupovine IT opreme.
Za druge stvari mi nije problem nikad kiksat.
Bratko, ako mišliš da je to nova i originalna kartica, onda imaš većih problema od shippinga.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Stay salty.
I sta ces da radis ako ti kartica stigne fizicki neostecena ali ne radi? Ili crkne nakon par mjeseci? Ne bih da te ucim sta i kako treba, no po meni to je prevelik rizik, pogotovo sto ne salju DHL-om ili nekom drugom kvalitetnijom postom.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Da nije slao ko prije paket za grčku? Zanimalo me kako to ide preko pošte, i koliko im treba da dostave.
U DHL mi žena reče 120e za paket do pola kg. Haos
Sent from my M2012K11G using Tapatalk
Malo da pojasnim sto je na linku...
Ono se moze nazvati refurbished.
Odje cu da podjem ne oglase i nadjem polovnu za oko 250, vrv 280, pisace koriscena samo za voznju do pjace, uredno garazirana.
Ovo prodaje firma koja uzme polovnu karticu, sredi je i proda.
Nesto sto ljudi ne kapiraju je da se vecina IT komponenti pravi od materijala kojim trebaju decenije da oslabi.
Znaci na toj kartici ono sto je najvaznije ce da traje i traje. Oni zamijene ono sto je inace "potrosni materijal".
Ispod proizvoda imas cesto 200 komentara dje su 3 negativna.
197 ljudi je ostavilo komentar da je dobilo graficku kartu koja zadovoljava kriterijume.
Od tih 197 bar 47 zna o cemu prica jer nije bas da svako sastavlja PC os nule.
Ali ok. Idi plati je 500 EUR da ti traje isto kao i ova i radi isto kao i ova.
Ali si imao dvije godine garancije, sto jes jes.
Konkretno ovu GPU je nekoliko ozbiljnih YT kanala kupilo, testiralo i preporucilo.
Sa Ali Expressa par njih bukvalno narucili i probali.
Last edited by Bruda; 09-05-23 at 12:44.
U suštini prodaju vam kartice koje su rudarile neđe u Kini, malo ih očistili, možda zamijeniti pastu.
No dobro, you do you
Stay salty.
Pa dobro, tebi niko ne brani da sve to narucis i sklopis komp sa Ali komponentama.
Samo te savjetujemo i smatramo da nije vrijedno rizika.
Ali ti ja zelim da ti sve prodje kako treba i da niko od nas ne bude kasnije u poziciji da kaze "I told you so".
Do Not Disturb.
Guvarna
A nije bas da sam to ispisao...
Imas polovne karte koje nisu bile popularne u majningu. Imas ih koje nisu mogle dugo biti koriscenje sve i da su bile u majningu, usled datuma proizvodnje.
A do crkavanja takvih kartica dolazi jer se ne revitalizuju.
Zamijene se neke stvari koje nisu samo termalna pasta. Tipa zamijene se ventilatori.
Ne bih vise na tu temu, ne zelim da ispadne da nekog nagovaram na nesto.
Inicijalno sam se slozio sa Saletom i Kastrom.
Vjerujem ja tebi, ali ne vjerujem njima
Stay salty.
Zovu me iz poste, vi ste taj i taj, stiglo vam je neko pismo. Rekoh dobro. I onda ide nastavak. U pitanju je dio posiljaka koje su nestale, ukradene u toku transporta i (za sad) jedna od posiljki je i vasa. Rekoh dobro. Vi mozete doci ovih dana od 8-15 u postu kod zeljeznicke i nemojte preuzeti pismo da bi mogli da dobijete refundaciju. Rekoh dobro. Veli, nestali su i nekakvi satovi, kreme i sad pokusavaju da pohvataju sta je cije.
Ko je jamio, niko ne zna, pa da cestitam svima nama koji cemo se ganjat sa Aliexpresom i ostalim sajtovima zbog necije guzice za besplatnim stvarima.
Have a parachute.
Ček, kapiram li dobro da te Pošta nagovara da lažeš prodavca, kako bi oni sakrili svoj javašluk![]()
Da ne krivimo samo nasu postu, mozda je maznuo neko iz ovih tranzitnih zemalja... U svakom slucaju, Balkanac sigurno.
Ovako ako ne prihvatim pismo/otvoreni paket se vraca prodavcu i onda ide natezanje sa povratom novca. Niti je njihova krivica niti moja, a iznos od 35€ nije za zaboraviti
Have a parachute.
https://www.cdm.me/ekonomija/sms-pre...otvarati-link/
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Sad iz poste. Rekose da je pokradeno masu stvari, najvise tehnickih - ruteri, modemi, fleske i djelovi za racunar, ali i da se nisu libili da pokradu satove i ovu moju mrcenu masinicu za kosu sto narucih za drugoga.
Potpisah zapisnik, slikah to sto treba i sad ide borba. Naravno, vrijednost posiljke na paketu je unanjena duplo (Kinezi posteno zjog carine), pa ako se i dobije refundacija pitanje dobija li se po placenoj ili oznacenoj cijenisa paketa.
A onda da vidim kako se racuna shipping koji vrijedi koliko i posiljka.
Ceracemo se![]()
Have a parachute.
Zna li se kad je bila ta krađa?
Ja imam jedan paket i piše da je od 04. maja u onoj Expres pošti (80000), pa ne znam jesu li se i tamo čašćavali sa našim paketima.
Ne znaju, ni kad je bilo ni dje. Ako ti je za utjehu, paket koji je do 3.5. bio kod nas u izmjenicnoj 81003 i 4.5. u 8000 tek je sinoc dobio status neuspjele dostave.
Have a parachute.
A vidjećemo kolika je to utjeha, jer je i moj paket otprilike u to vrijeme bio u iste te dvije pošte.
04 May 2023
12:50
Razmjena
81003, IZMJENICNA POSTA, Otpremljena ka pošti 80000
04 May 2023
14:11
Razmjena
80000, EXPRESS, Prispjela u poštu
Pa nije to ni prvi ni poslednji put da dio posiljki 'nestane'.
I ovdje se pominjalo par takvih scenarija a i ja sam pisao o svom licnom, cini mi se prosle godine.
Tu je pracakanje sa postom unaprijed izgubljena borba i samo gubljenje vremena i zivaca jer ne mozes da dokazes da su oni ukrali ili da snose ikakvu odgovornost za kradju.
Ostaje samo to sto si ti uradio, sto sam ja uradio i sto su sigurno svi ostali uradili a to je da se popuno onaj formular u slucaju da posiljka stigne ostecena ili uopste ne stigne (meni je bio pocjepan 'paketic', bez ikakvog sadrzaja) i onda da se ide na 'refund' kod prodavca.
Cijena koju je on napisao nema nikakve veze, ide 'refund' na to sto si platio. Ne kazem ja da prodavaca MORA da vrati ili da ce Ali podrzat' tebe kao kupca ali eto, trebalo bi. Meni su vracene pare (doduse bila je i sitnica ispod $10), bez velike rasprave.
Ja sam i dan danas ubijedjen da se to desilo (i desava i dalje) kod nas. Kad kazem "nas" mislim na Podgoricu ili Beograd, preko kojeg ide SVAKA posiljka koja stigne u CG. E sad, to se nikad nece moc' dokazat' pa nema tu mnogo opcija. A meni neka moja logika nalaze da ako je paket rascijepan i prazan prije CG, neko bi vec prijavio to, napravio bi se zapisnik i sl. a ne bi takva posiljka dolazila u CG kao regularna. Zato mislim da se to desilo upravo kod nas, da se neko od nasih domacih parazita svako malo cascava sa odredjenim brojem posiljki, znajuci da ga nikad uhvatit' nece.
Do Not Disturb.
ja imam 2 pošiljke sa Alija, jedna stigla 19tog aprila na željezničku i od tada mi je ne donose.
zovem, kumim, idem tamo, džaba
druga prije 10 dana stigla, isto je ne donose
Kako su mi objasnili tamo, oni sve pošiljke ubacuju u neke korpe po gradskim reonima, ali neko dođe po pošiljku ranije pa ih u tim korpama polijepo izbutlaju.
Navodno. Ovaj jedan veli da traže radnike da se bave pošiljkama i sortiranjem ali to niko neće da radi? Alo, državni posa?
A zamislite koliko su zaostali kad nemaju magacinske kapacitete i neko sortiranje na određena mjesta, da se zna đe je koja pošiljka u svakom trenutku.
Nego sve izmiješaju po korpama.
Zaostalo brate. Bitno je da primaju plate redovno a unapređenje poštanskih usluga za korisnike? ko vas šiša.
Last edited by autodijagnostika; 10-05-23 at 13:42.
“When you don’t phone in, you know what you are saying?”
“No.”
“Mr. Chinaski, you are saying, ‘Fuck the post office!’”
“I am?”
“And, Mr. Chinaski, you know what that means?”
“No, what does it mean?”
“That means, Mr. Chinaski, that the post office is going to ‘Fuck you!”
![]()
Meni stigose neki usb donglici. Pisalo je na 17track da su usli u CG, vec ima neko vrijeme. Kad sam procitao post iznad da je bilo lopinjanje posiljki, odustao sam od cekanja. Pakovanje je ono klasicno malo, za sitnice. Ali eto jutros dodje postar i donese mi)) Mozda je lopov zurio i capao samo kutije i krupnije strvari.
Over and out.
Ladno radi tracking i kod nas na one kobajagi brojeve sa Alija
Stay salty.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks