Originally Posted by
high
Ovakve stvari se ne dešavaju tek tako. Više se stvari poklopilo. A to znači da je sistem loš.
A sistem će uraditi sve što je potrebno da dokaže da on nije loš, nego se ovo nije moglo spriječiti.
I zato će se dokazivati da je ovaj mali monstrum kakav se do sada nije rodio.
Bojim se da nikad nećemo saznati punu istinu šta je sve ovome prethodilo. Vlasti nije u interesu.
A ja bih puno toga imao da pitam.
Zašto je pucao skoro isključivo u djevojčice? One ga nisu tukle.
Kako je moguće da đak koji učestvuje na takmičenju iz istorije, dobije jedan iz istorije???
Novo vrijeme traži nova rešenja. Nije rešenje da nastavnici mlate djake kao nekad.
I kao što neko lijepo napisao, sva ta problematična djeca iz osnovne su postala kasnije veći problemi...i pored batina.
Mi imamo neka nakaradna VIP odeljenja. Znamo kako se formiraju.
A trebalo bi da imamo posebna odeljenja za problematičnu djecu. Da ne maltretiraju normalnu djecu. I da roditelji te djece imaju obavezu da posjećuju psihijatra zajedno sa djecom....da se i oni liječe. Jer su u velikom broju slučajeva oni problem. A kad ni to ne pomogne, neka polažu vandredno. Zabraniti im ulazak u bilo koju školu jer su opasnost za ostalu djecu.
Trebaju nam i posebna odeljenja za posebno nadarenu djecu. Da sa njima rade najbolji nastavnici. Da se odvoje od druge djece koja su ljubomorna, pa ih maltretiraju.
Trebaju puno bolji uslovi za nastavnike. Da ne bi loši đaci učili nove generacije.
Treba da postoje alarmi protiv ludih nastavnika (koji postoje). Jer ako đak koji se takmiči iz istorije dobije jedan onda tu nešto debelo ne valja. Ili đak ima ozbiljan problem ili nastavnik nije čitav.
Mi u sistemu imamo nenormalnih nastavnika koji ne bi prošli ozbiljnu procjenu psihijatra. I svi znamo ko su i ništa se ne radi po tom pitanju.
I koja god pravila da se uvedu treba da važe za sve. A to je u CG ubjedljivo najteže.
Bookmarks