Neka vam šuplje priče.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Stay salty.
Ne dobih odgovor od motorista, kad se mi vozaci sa retorovizorom, telefonom, drustvenim mrezama i klimama pomjerimo desno - preticu li onda motoristi kolonu?![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Mogu li ja koji sam prevalio šestocifrenu kilometražu na motociklu da nabacim koju tezu?
Ajmo redom:
- po broju regisrovanih u CG motocikli čine ,,statističku grešku” i zaista bi bili neprimetni da nema stranaca koji turistički dolaze.
- biciklo, motokultivator, traktor, motocikl, automobil, autobus, kamion,… su ravnopravni ucesnici u saobraćaju na javnom putu (lično sam nebrojeno puta učestvovao/učestvujem u saobraćaju na biciklu na relaciji Tivat - Budva - Petrovac i ako sam ,,nevidljiv” na motociklu tek na biciklu sam toliko neptimetan da je to jezivo), a po CG statistici (broj smrtno stradalih lica) ako uzmemo u obzir procente najopasnije je voziti motocikl i veća šansa je za smrtnim slučajem.
- ako važi jedna opšta nekultura u saobraćaju onda se niti jedna kategorija ne može pohvaliti da je ,,iznad drugih”, a bahatost motociklista se najčešće ogleda u: preticanju sa desne strane (ovo je ujedno i nešto najkretenskije što motocilista može da uradi), ,,netezanju” u visoke obrtaje po gradu, vožnja bez adekvatne opreme, …
- obilazak kolone je nešto uopbičajno, preticanje nije.
- uglavnom vozim sa upaljenim dugim svjetlima ker na motociklu je najvažnije da budeš uočen.
- defanzivna vožnja je poenta.
- na biciklu mi je još uvjek najzastašijuće (i poslije dvije decenije pedaliranja) kada me šleper pretiče, te se vraća u svoju traku, a poluprikolica prilikom tog manevra sve bliža i bliža, i da, uobičajno je da me pretiču i na punu liniju u sred krivine, a automobilisti i kada vide da ima nekoga u susret.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Objasnio![]()
Da dodam gledanje u retrovizor. Evo ovome vozacu kamiona dzabe da ima svemocno oko na potiljak ne moze da stigne da vidi motocikl da se priblizava. Tako ne mozes i nova auta u gradu da stigne da vidi ispred i iza sebe, narocito ako gleda u telefon onda nidje ne vidi.
https://www.instagram.com/reel/CrfxO...d=YmMyMTA2M2Y=
Ja razumijem kad cekamo semafor da se vi motociklom provucete izmedju auta i budete prvi. To je OK jer svi stojimo. Kad to radite dok mi vozimo 40-50 bulevarom onda je previse opasno. Jer ima vozaca koji ne mogu pravac da odrze pa da ces mu ne znam sto poklonit. Ima i onih koji bjeze od rupe ili necega ispred sebe.
A opet neke ulice jednostavno nisu toliko ni siroke.
Van grada se redovno sklonim desno i dam mu desni zmigavac samo neka me zaobilazi da ga ne gledam. U grad bgm moramo svi pazit ali ne mozete ocekivat da jednako gledamo ipred sebe i u retrovizor plus idete mnogo brzo. Nema trika.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Uoravo poenta što propuštam motoriste nije što sam nešto plemenit, pa da ih propustim zbog mog velikog srca, nego da ih ne gleda i ne razmišljam o njima i kakvu će glupost pokušat![]()
Forever young, i want to be forever young
Ja sam vozio bicijlo za vrijeme korone od Prcnja do Tivta (preko Stoliva), jedna od ljepsiu stvari. Stvarno se codo racuna i onuda se polako vozi zbog pjesaka.
Danas ne boj to uradio jer masu ljudi vozi tuda kada vidi ogromne guzve na trajket. Kad se trajekt vrati na normalno opet bih, bez razmisljanja.
Uvijek i bez izutetka kada vidim motor na retrpvizor dam se desno jer uvijek ima dovoljno mjesta osim kada iz suprotnog pravca vidim nekoga da vozi na bijelu pa onda je motoristi nebezbjedno. Nikako ne shvatam tu tvrdoglavost da se ne skloniš. Koji je razlog?
Neću da razmišljam da li krši on pravila ili brzinu, samo uradim što je do mene pa o tome neka sam razmišlja. Ali mene ne košta ništa ako je bezbjedno da se sam desno i da oni mogu da prodju. Lično ne volim vožnju na motoru ali kad ih vidim u onim kolonama baš mi nekako lijepo izgleda
A generalizacija vozači auta, motora ili slično je veoma uska kao i sve generilazije.
Nije kod nas ali ovaj copper neka slavi drugi rodjendan.
Jesi li dao zmigavac? Al' ono, iskreno?
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
jutros kako se jedna skoda oktavia nabila u zadnji tocak motociklisti, znaci nevjerovatno tocak i tako ide za njim, mogu misliti kakav je osjecaj motociklisti
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Osjecaj bi trebao da mu bude da stane i iskulira malocisto da ga nervira do kraja
Sto se policajca tice - cudi me da nije dio "treninga" da preskace zastitnu ogradu - jer tamo i ima neke sanse, ovo je bila puka sreca
meni više liči na neki body kit
She is only here to annoy herself!
Kod Hiltona audi crni skroz razbijen, u semafor udario, evo 15 min mozda.
There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)
Bookmarks