Page 13 of 127 FirstFirst ... 3910111213141516172363113 ... LastLast
Results 301 to 325 of 3153

Thread: Parlamentarni izbori - 11. jun 2023.

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Iako su to želje dostine ovdje vidim DF ne može imati manje od Mandica na izborima skorašnjim i sa DPS prijateljima imaće većinu u skupštini.

Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Mandića su na izborima podržali snp, prava, slobodna i ne znam je li još neko. Na predsjedničkim izborima je bila mala izlaznost, a Mandić je jedva prebacio 19%. Ako df bude išao sa ovim partijama i sa još ponekom, možda ta koalcija dobaci do Mandićevog rezultata. Ali to onda nije samo df. Oni se i sad ubiše da rezultat koalicije zbcg predstave kao rezučtat df-a. Čak je i Mandić ime te koalicije koristio u predizbornoj kampanji.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

3. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,825 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Što se tiče df-a i njihovih stručnjaka koji će da oporave državu, konačno sam naišao na punu biografiju predsjednika skupštinskog odbora za ekonomiju i finansije Dejana Đurovića. U zvaničnoj biografiji samo stoji da je doktorirao u Beogradu, ne pominje se ni koje je osnovne studije završio, ni koje magistarske, ni koji je prosjek imao. Pod uslovom da je ovo na šta sam naišao tačno, mnogo je gore nego što sam mislio:

Sad CV Milutina Simovića sa magistarskim radom o krompiru više nije smiješan. A mislio sam da su Milutin i Duško Bjelica sa loptama najgori od sve dece.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,815
    Thanked in
    915 Posts

Ovaj samo treba doktorsku disertaciju ka Dusko Bjelica na temu: "ubacaj desnog beka u sesnaesterac kod visoko postavljene odbrane protivnika"
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Mandića su na izborima podržali snp, prava, slobodna i ne znam je li još neko. Na predsjedničkim izborima je bila mala izlaznost, a Mandić je jedva prebacio 19%. Ako df bude išao sa ovim partijama i sa još ponekom, možda ta koalcija dobaci do Mandićevog rezultata. Ali to onda nije samo df. Oni se i sad ubiše da rezultat koalicije zbcg predstave kao rezučtat df-a. Čak je i Mandić ime te koalicije koristio u predizbornoj kampanji.
    Pa DF je koalicija svih tih stranaka-da li je moguceda to ne kapiramo.
    Nece izaci na izbore Nova srpska demokratija vec sam to jednom podsjetio.
    Lista na čijem. čelu ce biti Mandic ce vjerujem biti ista koja ga je podrzala i na predsjednickim izborima.
    Ne vidim da su bas maloumni u Pravoj CG PZPu SNPu Dajkovic onda onaj Vucinic itd da izlaze samostalno na izbore.
    DF ponavljam znaci Demokratski front a njega cine raznestranke i udruzenja NSD DNP SNP PZP itd itd
    Prognoze su prognoze,vidjecemo brzo ko je blizi tacnom procentu.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Ne znam zašto insistiraš na nečemu što činjenično nije tačno. Jedno je da tvrdiš da sve te stranke imaju istu ideologiju, da će na izborima da nastupe u okviru koalicije koja je okupljena oko df, ali df je trojna koalicija nsd, dnp i pzp. Pogotovo ne znam zbog čega snp računaš u df.

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Dobro da ne trazimo dlaku u jajetu pa da preformulisem-stranke koje su dale u prvom krugu podrsku Mandicu koji je dobacio do 19.32% iliti 65.386 glasova sad na ovim parlamentarnim izborima imace vise od toga pa makar i za glas.
    U to bi se kladio a vidjecemo uskoro kao sto rekoh.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Sa zvaničnog sajta DF-a:

SNP-a, Prave Crne Gore (Milačića) i Slobodne Crne Gore (Dajkovića) nema, pogađate, jer nisu dio DF-a.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    Dobro da ne trazimo dlaku u jajetu pa da preformulisem-stranke koje su dale u prvom krugu podrsku Mandicu koji je dobacio do 19.32% iliti 65.386 glasova sad na ovim parlamentarnim izborima imace vise od toga pa makar i za glas.
    U to bi se kladio a vidjecemo uskoro kao sto rekoh.
    Možda. Ali zašto misliš da je sigurno da će snp nastupit zajedno sa df-om? Uostalom, ova bruka i sramota od ponašanja df-a sa Milom Božovićem ne može da im bude plus. Jer oni su zakucani na određeni maksimum glasova, a ovakvim kretenlucima jedino mogu da otuđe onaj dio glasača koji nije baš potpuno radikalizovan.
    Last edited by NHM; 30-04-23 at 16:26.

11. The Following 2 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Pa URA i Demokrate su ih koliko se čuje odbile tako da je pred njima opcija da samostalno izadju ili da se vrate u koaliciju iz 2020 godine sa svim ovim strankama da opet ne davim i nabrajam.
    Vjerujem da ce im se na toj listi koja je projektovana na 20% glasova dati 15% mjesta sto nedje i odgovara njihovom rejtingu oko cenzusa tj 3% biraca.
    Ne vjerujem da ce ici u eksperiment samostalnog izlaska na izbore a ko zna?

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Sa zvaničnog sajta DF-a:

SNP-a, Prave Crne Gore (Milačića) i Slobodne Crne Gore (Dajkovića) nema, pogađate, jer nisu dio DF-a.
    ДСС и ЈКПЦГ а могуће и партија пензионера за предсједничке нису подржале Мандића, већ Бечића или Милатовића, тако да је вјероватно да нису дио ДФ-а, никшићанин24 би могао да потврди.

Možda. Ali zašto misliš da je sigurno da će snp nastupit zajedno sa df-om? Uostalom, ova bruka i sramota od ponašanja df-a sa Milom Božovićem ne može da im bude plus. Jer oni su zakucani na određeni maksimum glasova, a ovakvim kretenlucima jedino mogu da otuđe onaj dio glasača koji nije baš potpuno radikalizovan.
    Ако се ствара утисак (захваљујући анкетама и шушкању западних партнера) да ће ЕС и ДЦГ-УРа са мањинама моћи направити владу, зашто би се СНП која је већ много чланства изгубила учешћем у прошлој влади, приклонила ДФ-у умјесто овој "центристичкој коалицији?
    Исто вриједи за све остале мале странке које више вреднују земаљско а не небеско царство.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Moje je misljenje da to nije realno,vlada bez DPSa i DFa da ce biti moguca da se sastavi.

15. The Following User Says Thank You to kurogane For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Glavna tema rejting DF ka i pred svake izbore i posle se svi iznenade rezultatom... show...
    Brzo ce jun, pa cemo vidjet dje je ko, ne zamarajte se...

Očekivat da df prebaci mandin rezultat je baš teško al ajd nek vam bude.

Vlada bez dps ili df je teško za očekivat zbog svih nekih pitanja dje ce trebati 3/5 glasova u skupstini...

takodje, ocekivat da ce formirat vladu sa manjinama i/ili sdp bez df koji su sateliti dps i mogu da im obale vladu kad oce je nemoguce.
    Last edited by lucke91; 30-04-23 at 17:56.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Главна тема јесте ДФ, јер од његовог резултата зависи жеља ЕС, ДЦГ, УРЕ и западних амбасада да се без њих састави влада.
    Николико се не прича ни о ДПС-у, како ће и колико они добити, сви се понашају као да је њихов резултат небитан.

Идеја за СНП, ПЦГ, УЦГ, СЦГ, ДХП и остале, направити коалицију која би сигурно прешла цензус и била прихватљива побједницима избора и битније нашим партнерима (колонијалним управитељима).

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

U sustini to je i jedino pitanje nastupa na izborima-kako ce SNP nastupiti a i ove razne stranke sa Milačicem Dajkovicem Danilovicem itd.
    Ako se ne prospu glasovi vjerujem da ce se doci do 3/5 poslanika mozda cak i bez albanskoh poslanika ali vjerujem da ce i oni pomoci da se izglasa sedmi sudija ustavnog suda ako bude neophodan njiho glas.
    Ako se to desi Bosnjaci ne vjerujem da ce nastaviti da tvore blok sa DPSSDom.
    I onda hapsenja brate,da se sto vise lopova u Spuz posalje-jedino to me zanima!

19. The Following User Says Thank You to kurogane For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Joković: Ulazak u 43. Vladu jedna od najboljih odluka SNP-a

Iako postoje navodi da će se izbori odložiti, Joković vjeruje da će se održati u junu i ističe da je SNP spreman da samostalno nastupi, ali i da su otvoreni za koalicije.

„Ja bih se založio za to da oni koji su pobijedili 30. avgusta naprave neki dogovor da niko iz ovog procesa ne izađe poražen. Novonastale partije koje prema nekim anketama imaju najveću podršku apsolutno ništa nijesu dale za to što smo se mi borili 30 godina. Naravno, sud je građana, biće razgovora i oko koalicija i šta god da bude, mi smo spremni“, kazao je Joković.

https://www.cdm.me/politika/jokovic-...-odluka-snp-a/

Јоковић се храбри пред изборе.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Kakav je Elmer Fad Joko
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Oni koji su predviđali Mandin ulazak u 2.krug neće da zastanu ni sekundu nego sad sa istim elanom predviđaju bolji rezultat DFa nego u 1. krugu predsjedničkih.

Inače, info iz DFa je da oni u koaliciji sa SNP, Pravom i Dajkom traže za sebe prvih 13 mandata, SNPu nude četrnaesti i petnaesti, Pravoj šesnaesti, a Dajku sedamnaesti.

Trinaest mandata je cca 15% tako da vjerujem da su sebe dobro procijenili, a računaju da će sa ovima izbaciti možda i preko toga i zakucati sebi 13 mandata.

Volio bih da ne prebace preko 15 mandata sa ovima, SNP ta dva da uzme, a Milaču i Dajka da ne gledamo.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Pretpostavljam 5+5+3. Mada zašto bi iko u današnje vrijeme pzp-u ponudio 3 mandata, pojma nemam.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Ja mislim da je nsd-u i dnp-u preko glave toga da pzpu poklanjaju mandate.
    Drugo masu glasača im je jasno reklo da ih neće glasati ako pzp bude u koaliciji nakon medove priče protiv crkve i sveštenstva.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Lekić: SD skupio potpise za samostalan nastup, neka preslaganja nužna

https://www.portalanalitika.me/clana...slaganja-nuzna

Не слушајте што Вујовић прича, ви то можете сами!

Vujović: DPS, SDP i SD na jednoj listi, nestranački suverenisti na drugoj

Na pitanje koja je najbolja opcija za suverenističke partije za vanredne parlamentarne izbore, Vujović je kazao da je to izlazak u dvije kolone.

- Vjerujem da bi za opoziciju, ne računajući manjinske partije, najbolje bilo da ide u dvije kolone. Jednu u kojoj bi bile DPS, SDP i SD, a druga lista sastavljena od subjekata i pojedinaca koji nikad nijesu bili dio ove tri nekada vladajuće partije.

On, međutim, kaže da je veliko pitanje da li se može napraviti druga građanska lista koja bi mogla da ostvari dobar rezultat u kratkom periodu.

- Ja nijesam optimista ako izbori ipak budu održani 11. juna. Ako ne mogu napraviti dvije dobre liste, onda je bolje da naprave jednu dobru nego dvije prosječne ili loše liste - istakao je Vujović.

https://www.portalanalitika.me/clana...isti-na-drugoj

Подржавам и ово, од кад су ДПС и екипа почели да стављају "грађане" - интелектуалце, глумце, пјеваче и спортисте на листе кренуло им је заиста добро.
    Нећу да кажем да је то због "грађана" али нећу да кажем ни да није.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

26. The Following User Says Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Kao u kartama recimo dešava se da izgubi igrač tempo i onda kako god da okrene rezultat je nepovoljan za njega.
    Isto važi i za DPS sa satelitima-momentum je izgubljen i sad kako god da odigraju gube.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Da bi se stvorila bar mala šansa u borbi za „ekološku državu“ i preporod Crne Gore, kao prvi korak, potrebno je da 11 juna postanem poslanik u Skupštini Crne Gore. Ništa nije različitije od prirode naučnika i prirode političara i vjerovali ili ne, za mene će biti lična kazna ako postanem poslanik; kazna i poremećaj života, koje prihvatam jer znam da će to biti blagoslov za Crnu Goru. Kada bi bilo pravde na kugli zemaljskoj, profesionalni političari bi morali da mi plate veliku odštetu što na sve ovo gubim vrijeme i energiju, jer da su oni dobro radili svoj posao ja se nikada ne bih kandidovao. Da je Crna Gora kvalitetna država, ne bi mi bilo ni na kraj pameti da se kandidujem; kandidujem se jedino zbog toga što su profesionalni politicari doveli Crnu Goru na samrtničku postelju i u tom smislu, moje kandidovanje nije politika nego crnogorska samoodbrana.

https://www.portalanalitika.me/clana...t-ili-nestanak

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

29. The Following User Says Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,578
    Thanks Thanks Received 
    677
    Thanked in
    403 Posts

Lijep text. Steta sto nece gledat poslanicke klupe dok s druge strane tu ce bit maskote poput Dajkovica ili Milacica.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Није баш тема за ово, али у ове црне дане треба човјеку мало радости, мало смијеха.

Данило Маруновић у новој колумни имитира кнеза/цара Лазара и не бира царство земаљско већ царство небеско :

Da smo, iako smo svi dobro znali da ispred nas stoje nuklearne velesile, milijarde, vojske, mafije i crkve, uprkos tome stali u svoje redove na bojnom polju, da branimo ono što nam je sveto. Da to nije bila „šaka zanesenih junaka“ kao što je često znalo biti posljednih decenija, nego 40 i kusur posto od svih koji žive pod kapom crnogorskom!

Nismo mi budale da nismo znali što nas čeka, pa ipak nismo bili ni „operisani“ ni „izvan situacije“, a niti nam je manjkalo hrabrosti!

Stali smo u redove i toliko koliko nas je, uz pjesmu, poginuli protiv nepobjedivog neprijatelja! Ostali smo ono što smo vazda bili, a naši viteški oklopi sijaju istim sjajem. Crne Gore kakvu smo željeli više nema. One evropske i progresivne, viteške i romantične. Ali smo sačuvali sjeme koje moramo da sijemo. To je na kraju dana, ipak, najvažnije. A mi ćemo se u ovom vremenu meteža i posrnulig ritera i dalje prepoznavati po pogledu, stisku ruke, osmijehu i držanju - crnogorskom!

Balada o posrnulom vitezu - Portal Analitika

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

32. The Following User Says Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Page 13 of 127 FirstFirst ... 3910111213141516172363113 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)