Results 1 to 25 of 2050

Thread: [STANOVANJE] Stambene zgrade i njihovo održavanje

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Quote Originally Posted by Nik2325 View Post
    Necu se obazirati na poslednji komentar jer svi imamo razlicita iskustva.
    Imam oderdjenu situaciju gdje se agencija registrovala kao upravnik i cuda cini. Djevojka koja je vlasnik agencije je nekako uspjela da uhvati vlasnike koji su stranci i da glasaju putem maila i sama sebi sve potpisuje preko njihove saglasnosti.
    Stanca racune, sama daje ponude i sama zaradjuje.
    Slavica Stankov je jedini inspektor za stanovanje u CG a ima i jos 4-5 kolega koji samo dolaze na poso onako da popune broj. Nekoliko puta sam isao u kancelarije inspekcije i vise puta dobio odgovor “ovo je izigravanje zakona a mi smo tu nemocni jer formalno pravno zakon nije prekrsen…”

Istina je da se nase komsije ne interesuju ali ja bih digao odzavanje 0,5€ po m2 pa bi vidjeli kako bi se svi interesovali kada bi im odrzavanje bilo 30€ mjesecno sto je i realna potreba ako zelite da vam zivotni prostor izgleda kao u 21 vijeku.

Ima li ko konkretan predlog ili advokata za privredni kriminal koji se bavi time da preporuci?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Evo ti par preporuka:
    1. Zovi predsjednika skupstine i zahtjevaj skupstinu stanara
    2. Predsjednik skupstine je u obavezi da obavjesti upravnika (u tvom slucaju agenciju)
    3. Na prvoj skupstini zahtjevaj uvid za sve uplate, isplate, kao i ugovore o radovima u protekle dvije godine
    4. Ukoliko ne dobijes nista sve iz stavke 3.) posalji pismeno isti zahtjev na adresu upravnika/agencija sa povratnim pismom
    5. Ukoliko u roku od 15 dana ne dobijes nista od navedenog imas pravni osnov i 100% pokrice da se ganjas sa njima preko advokata (trazi nekog drugog, ne toga koji ti je inicijalno dao budalaste informacije)
    6. Spremi se na dugogodisnji proces jer nam je sudstvo takvo kakvo jeste

A sad me zivo interesuje dodatno koliko dugo vam je ta agencija upravnik i ko je predsjednik skupstine stanara? A jos vise me interesuje koja je agencija u pitanju, jer ako ne trollujes (ako sto mislim da trollujes) ne vidim da ces imati problema da to objelodanis.

---

Edit:

Zaboravih napomenuti da je elektronsko glasanje moguce samo ukoliko su doticni etazni vlasnici dostavili pisanu i ovjerenu izjavu da zele da tako glasaju, ne upravniku, upravnik zakonski nema nikakve veze sa tim.
    Last edited by beatnological; 27-04-23 at 14:01.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)