Znaci u teoriji mozes da stavis nvme od 4TB i imas neki pristojan prostor na konzoli?
Nema šanse, ni blizu. Probaj neki nvme enclosure, isti PCIe 4 disk.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Znaci u teoriji mozes da stavis nvme od 4TB i imas neki pristojan prostor na konzoli?
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
I u teoriji i praksi, samo je bitno da bude PCIe Gen 4
Narode, da se javim, obecao sam, kakvi su utisci sa PSVR2 i GT7.
Dobili smo novog člana porodice, pa sam uspio samo nekoliko puta da povežem PSVR2 i GT7, ali evo utisaka:
Prezadovoljan sam, bas je extra iskustvo. Jak je osjećaj u voznji, auta pored kojih prolazite možete da propratite pogledom, kao da stvarno prolazite pored njih. U samom automobilu sve može da se vidi, bas je dobro urađeno. Motion sickness sam imao samo u prve dvije trke, i to blago, u kruznim stazama dje se u određenim djelovima vozi pod nagibom...poslije više nikad. osjećaj u voznji je bas bas odlican, ma mkao i u pravom simulatoru (imao sam prilike i to da probam na jednom gaming sajmu).
Jedino što je predstavljeno kako ne treba je grafika. svi oni video klipovi na youtube koji pokazuju voznju GT7 preko PSVR2 su u u 4K brutalnoj grafici. U stvarnosti to nije slučaj...mislim, grafika je dobra, odlična, al to nije baš onako kako predstavljaju..svakako, ne umanjuje extra dozivljaj.
Svaki put kad uključite PSVR2, potrebno je setovati poziciju kacige u odnosu na oči, odnosno raditi kalibraciju. Obavezno je i čišćenje sočiva svaki put kad stavite kacigu. Oni koji nose dioptriju obavezno da stave naočare. I pored svega toga, čistoća slika je samo onamo dje vam oči gledaju, sve sa strane može biti zeru blurovano (kod svake igre za psvr2 je tako). Kad se sve ispoštuje, i kalibracija i čišćenje, može da se igra vrhunski.
Oni koji nemaju volan i rek, nek ne brinu, odlično je i preko gamepada igrati sa PSVR2, probao sam. Moj setup je Thrustmaster T150 sa rekom. dobar je, ali za nešto idealno bi valjalo da imam i sjedište spojeno sa rekom, kao i neki mount fix preko šarafa da se volan fiksira za rek...jer u žaru borbe (trke), može sve da se odvali, i volan i fotelja i sve
Uglavnom, vrijedi li PSVR2 700 eura - vrijedi, bas vrijedi, iako nije sve bajno sjajno kao što neki predstavljaju na youtube.
Stigao prije neki dan i kumu mi VR, dako ufatim vremena ove dva dana da probam to čudo, mada on za sad ima samo Horizon
Horizon sam samo kratko probao (igrala gospodja dok je imala kad, pa joj neke djelove prešao). Djeluje odlična, mada je vise free climbing igra no nesto drugo
.
Moram kupiti Star wars igru za psvr2, probao sam demo, odlicno djeluje.
Ovo je ok cijena. Jos blu-ray edition.
![]()
Last edited by hercules; 29-04-23 at 18:00.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Kažu da će nova konzola (slim) da bude puštena u prodaju za 4-5 mjeseci.
Edit -> evo vidim vijest od prije 2dana..
https://earlygame.com/gaming/new-ps5-slim-2023
Last edited by Biznismen Podgorica; 05-05-23 at 04:00.
GamesBox ima igraonicu u centar i vidim masu digitalnih igrica povoljno.
Imam merak da probam to da vidim kako ide ta priča a nisam ljubitelj toga..
Kako bi ono? To sve regularno igraš kad oces nema ko da ti je izbrise.![]()
Ja kupovao kod njega igre sve je 1/1 . Lik napravi nalog , kupi igricu i posalje ti nalog sa igricom i to je to. Ti si vlasnik naloga sa igricim , nema dje da ide
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ne moze nego kao dodatni nalog . Svi ti profili koji prodaju naloge sa igricama prave te naloge na raznorazne storove (turski , madjarski, i sl. ) dje su te igrice u tom momentu ili na akciju ili zbog valuta na storu po dosta nizim cijenama .
Najpovoljniji je turski store dje je PS Plus 20e , i igrice su bagatela ali na turski store mozes da platis samo sa turskom kreditnom karticom , ne postoji mogucnost kupovine gift kodova , paypala…
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Pretpostavljam da i taj sa insta radi na princip napravi nalog i podijeli ga na "nosioc(igra može da se igra sa bilo kojeg profila)" i "gost(mora da se igra ulogovan na taj nalog)". Uvijek je taj nosioc malo skuplji od gosta jer može da se igra sa ličnog profila,gdje možda imaš ps+ ako se igra online...
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Tako je. Ja sam uzeo fifu nosioc nalog na razmjeni, 23e čini mi se i igram je sa svog naloga. Neka ga eto nikad ne prodam (a mogu naravno), opet se više isplati nego fizička kopija igre. Fizička kopija je 60-70 EUR, kad izađe FIFA 24 mogao bih je prodati 30-35 EUR max tako da to ispade 35e da sam izgubio a ovame je 23e platio u startu![]()
Možete li sad fino da ispišete roman da znam što i kako.
1.Mogu li da imam samo 1 profil dje ce biti sve igrice ili moram da imam vise profila? Ako moram da imam više to je katastrofa.
2.Koliko para je godisnje igranje preko interneta i mogu li se te digitalne igrati preko interneta?
3.Koja zemlja da ste stavi? amerika/uk itd...
4.Ko sve kod nas prodaje te digitalne i koji sajtovi imaju za naručivanje igrica?
5.Te digitalne sto uzmem mogu li da nestanu/blokiraju itd. Ima neki rok za njih?
6.Moze li se preko PS stora uzeti sto i koje su cijene?
1. Mozeš ako kupuješ na store (možda ima i ova druga opcija nosioc sa tim nisam upoznat)
2. 50-60€ je pretplata za ps+, mogu digitalne naravno.
3. USA
5. Kad uzmeš na store legalni, ne…
6. Moze (kupis na neki od sajtova vaucer za usa store, stigne na mail, ukucas, kupis, skines)
Najbolje je hvatati akcije, moze se kupiti na 30-50% popusta često…
Moze da se uzme i nosioc pretplata i da je platite 25-30e
Moje (nepotpuno) iskustvo:
Imam jedan profil, zemlja na koju je registrovan profil je USA. PlayStation ne dozvoljava direktnu kupovinu igara iz PS Storea preko naših kartica, PayPala, itd. tako da pare jedino možeš da dodaješ putem vaučera. Zbog toga se i registrujes na USA/UK ili neku drugu zemlju za čiji region možeš kupiti vaučere. Taj proces je jednostavan, kupiš vaučer po 3rd party prodavnicama (konkretno ja koristim CDkeys.com) i dobiješ kod za vaučer na mejl ili tamo na njihovom sajtu. Onda taj kod ukucaš na PS Store kroz onu redeemable gift card opciju ili kako se već zove i pare ti se prebacuju na wallet. Ako se odlučiš za registraciju na USA, izaberi neku državu koja ne plaća dodatni porez na digitalne proizvode, ja sam stavio New Hampshire.
Da ja znam, digitalnu igru koju kupiš ti niko ne može oduzeti niti zaključati. Vrlo lijepo od Sony-a je što nisu gramzivi i dozvoljavaju ti da isti profil sa svojim igrama koristiš i na PS4 i na PS5.
Digitalne igre naravno da možeš da igraš preko interneta, ali za online igranje većine igara ti treba PS+. Mene multiplayer generalno ne interesuje pa se nisam bavio time, ali PS+ plaćaš kao mjesečnu pretplatu i imaš nekoliko nivoa pretplate sa raznim benefitima. Glavni od tih benefita, pored online igranja je li, je što neke igre privremeno možeš da igraš besplatno dok ti traje pretplata.
Sve igre koje sam kupio, kupio sam direktno sa Storea kad su bile na sniženju - postoji odličan sajt psprices.com i tu pratim igre kad im iskoči sniženje ili može da se njihova istorija cijene, koliko često budu snižene, itd. Cijene značajno variraju od igre do igre, a novije su uvijek najskuplje. Meni svakako ne smeta da igram igre stare 5 ili 10 godina, pa onda gledam da kupim igre kad su oko 10-15 eura ili neke bundleove u kojima kupiš 2-3 igre za 20. Najbolja kupovina koju sam u životu napravio je trošenje 1.5 eura za igru The Swapper, na primjer.
Last edited by To Madeira; 11-05-23 at 14:22.
Ps extra regulatlrno da se kupi na usa store je 99$, na akcijama za black friday i mozda za novu godinu na snizenju je 60$ dok se nosilac nalog kupuje za 25-30e. Nalog se unese u konzolu i na taj nalog se ulazi samo kad oces da skidas igre a igranje ide regularno sa svog naloga sto je sasvim dobra opcija. Ista situacija je i sa nalozima koji sadrze igre
Eto ti je sa CD 549e u TehnoMaks.
Ocekivao sam da ce Multicom biti jeftiniji a on 40e skuplji 590e
--------------------------------------------------------------------------
Kako ide to sa nosiocem -> o cemu se tu radi - procedura i to.-> je li to to post 722 Zmaj16?
Ko ima sve da prodaje digitalne igre? Sve mi iskacu sponzorisani oglasi po drustvenih mreza prodavnice sve iz BG-a. kod nas nista.![]()
Last edited by Biznismen Podgorica; 11-05-23 at 23:54.
Svako ko prodaje nosioc nalog ima spremljenu draft poruku koraka kako da to aktiviraš. Ja sam to jednom prije 2-3 godine radio zaboravio sam. Mada ima i na youtube kako da aktiviraš neko nalog da ti bude nosioc. Prosto je sve to. Platiš igru on ti pošalje mail šifru i korake. Ja sam samo sa razmene kupovao nikad problema nisam imao,za ostale ne znam.
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks