Laskanjem neces nista postici. Molim te, takav sarkazam ostavi za druge, nemoj meni...
Upravo sam rekao da mislim da ti nisi. Danas si baš nešto krivo nasađen.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Laskanjem neces nista postici. Molim te, takav sarkazam ostavi za druge, nemoj meni...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Laskanjem? Sarkazam? Auf. Baš nakrivo nasađen danas.
Apolitican crnogorac ili apolotican srbin (da nema politicki stav) je u rangu mitskog krilatog konja ili cudovista iz Loh Nesa. I takvi vise nego vjerovatno nijesu ni razmatrali da se bave ili da rade sluzbenicki posao u drzavnoj upravi.
Sa druge strane, svi ostali politicni crnogorci ili apoloticni srbi su gledali da se ubace na drzavne jasle preko veza rodjackih, kumovskih, komsijskih, politickih, poslovnih ili u drugim oblicima interesnih, kako tada tako i danas i samo neko nepovratno naivan bi mogao da vjeruje da to nije sablon ponasanja, koji u aktuelnom stanju svijesti stanovnika nema veze sa nacionalnim prefiksom vec je iskljucivo vodjen licnim partikularnim interesima.
I vidimo da se promjenom to nije iskorjenilo jer, razumno ni ne moze, jer je to odlika stanovnistva a ne odredjene politicke partije ili grupacije. Isti je to kvantum glasaca koji se seli u zavisnosti od interesa, svaki drugi narativ sluzi (samo)obmani.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zabrinuo bih se da si nešto smisleno napisao.
Last edited by hercules; 23-04-23 at 15:55.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Tek mi sad oči otvoriste, prije oslobođenja 2020 dovoljno je bilo da dođem u neku državnu ustanovu i kažem ja sam Crnogorac izbačite jednog Srbina da ja upanem na njegovo mjesto, a ne da derem ka pitomi međed kod privatnika čitav život.
A ne prduckajte da ve zamolim.
Dobio državni posao 2004-e
Prešao u drugu državnu firmu 2008-e
Htio da pređem u treću državnu firmu tj organ gdje je ministar bio "srbomrzitelj", dobio uvjeravanja da nemaju problema sa tim ali sam morao da počnem odmah, što nisam mogao pa je samo zbog toga to propalo...
I da, nisam napredovao, ali ne zato što sam Srbin nego zato što nisam htio da uzmem člansku kartu....
TT
Last edited by institucija; 23-04-23 at 16:24.
Neće više taksisti po PG pričat kako im je Savicevic śedio na klupu nego kako su trebali da rade u EPCG ali kao Srbi nisu mogli doći na red od ostalih naroda i narodnosti. Pitam se vjerujete li stvarno u to što pišete ili je ovo neka faza pravljenja nove historije, kao ono đe su partizani=zločinci a četnici=borci protiv fašizma i oslobodioci.
Ovi što se prave ludi ili negiraju da je DPS kreirao antisrpski ambijent su posebna dijagnoza. Partija koja je iz udžbenika za škole izbacila mnoge najpoznatije pjesnike i pisce, koja je od 2006 preko njenih lidera svakodnevno obilježavala ljude kao neprijatelje državnosti itd itd(prepričano milion puta) , e ako sve što se radilo prije i poslije referenduma nije bilo nasilje, onda o čemu možemo da polemišemo?
Jasno je da su partije bile ključ za partijsko zapošljavanje ALI nemojte mi samo reći da su bivše partije na vlasti bile drugačije od onoga po čemu su prepoznate, a što mnogi forumaši navode i da se ljudi koji su im služili nisu ponašali u skladu da politikama svojih partija.
Nevjerovatno, zaista. Dovode u pitanje nesto sto cijela Crna Gora zna odlicno. Valjda misle da ce konstantnim poricanjem nesto postici.. samo mi nije jasno sta...
Meni je simpatican onaj primjer spomen-ploce Punisi Racicu kod Andrijevice. E, kako se pomami cijela Vlada.. Dusko Markovic isti dan najavio rusenje, mehanizaciju, policiju.. ma, sve sto je potrebno, samo da se to skloni. Nije nedelja dana prosla, spomenik je uklonjen... Ali, kad Aleksic iz DF-a rece: "Ok, ako cemo na ravne casti, sta vi jos cekate da uklonite spomenik ratnom zlocincu Jusufu Celicu u Vusanju, kod Gusinja?" Tajac... Niko prstom da mrdne. Vele: "Ministarstvo je nalozilo lokalnoj upravi da ukloni spomen obiljezje, ali lokalne vlasti nas ignorisu. Nama su ruke vezane." I tacka. To je to. Hahah... Kakav vic. Ja mislim da ce ove godine tacno 10 godina od kad je ta sramota podignuta. Mora se to brzo rusiti... Ali ono sto je meni simpaticno je kako se DPS, SD, SDP, BS, Albanci... kao opareni trgnuse na vijes o onoj ploci Racicu. Pa, to je bilo u rangu najstravicnijeg zlocina. Bas su pokazali preduzimljivost i max expeditivnost. Medjutim, kad je rijec o albanskom zlocincu koji je klao u Velici, bole ih uvo. Ali nema to sve veze sa Srbima.. to se samo tako zalomilo.. jes....
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
A ti znas jesam li ja cg ili srb?ae bježi tamo veze nemaš sa mozgom
A bobo radunovica za kojeg znam da je srbin jer mi je njegov rodjeni brat prijatelj i srbuje dosta, za boba evo guglam u zadnjih 20 godina ne mogu da mu nadjem da je izjavio da je srbin. Takav srbin koji to progovorit 20 godina ne smije taman ka i da to nije i nije mjerodavan za ovu temu da je napredovao iako je javno bio srbin.
Ti eto znaš, ja ne znam.
A i nije poredjenje jer si 2004te dobio posao, tad je i milo i dps bili srbi![]()
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
E pa svaka im čast onda kad su za dvije godine uspjeli da okrenu CG da glasa za nezavisnost
TT
Samo da ih podsjetim(tada Vijesti nisu htjele da napišu u naslovu da je Osman Rastoder u SFRJ bio označen kao ratni zločinac već stavljaju naslov "vođa muslimanske milicije":
Ulica u Petnjici nazvana po vođi muslimanske milicije
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...anske-milicije
За вријеме ДПС-а ако ти је стрико, или неко од родбине, негдје горе био, добијао си посао, макар на улици причао ово што је овај ментални болесник писао по фејсбуку.Нормално било је битно за гласаш за стрика/племеника, када дође дан избора.
Барем по овим државним предузећима у Бару.
Last edited by BAR; 23-04-23 at 17:22.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Bas se nisu Srbi zaposljavali , koliko je izbjeglica iz bosne i krajine dobijalo drzavne poslove prije nego ljudi koji su rodjeni ovdje pa kad se oni smjeste obrnu jos jedan krug po rodbini, srba koji su cutali i radili svoj posao, pa srbi koji su se izjasnjavali kao crnogorci jer im je odgovaralo za avanozovanje, RTCG to sto ja znam a znam barem dvadesetak ljudi sve srbi i stvarno nemam problem sa tim vecinom su dobri ljudi ali pricati kako se nisi mogao zaposliti u drzavnoj firmi zbog nacije, mogao si se zaposliti jer je DPS na kraju interesovao tvoj glas na izborima a ne kako ces se nacionalno izjasniti.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Niko ne poriče ovo što si napisao. I jeste tako. Ali se priča od drugom. Biti Srbin u CG je značilo biti protiv DPS-a. I onda kažete kako to nije predstavljalo nikakav problem. Ma ne. Nema porodice u CG koja zbog toga nije bila obilježen u spiskove DPS-a. Kako su lokalni špijuni radili.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks