Page 146 of 347 FirstFirst ... 4696136142143144145146147148149150156196246 ... LastLast
Results 3,626 to 3,650 of 8652

Thread: [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Thanks Thanks Given 
    67
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    34 Posts

Quote Originally Posted by Stivi View Post
    Realno nije lijepo omalovazavati neciju struku, skolu i posao . Ti procjenitelji su uglavnom ljudi koji su skolovani za to koji imaju i iskustva (naravno da ima izuzetaka) . E sad sto je neko napisao jeste istina da se ljudi cesto ne slazu sa njihovim procjenama ali to je uglavnom zbog nerealnog trzista i nerealnih ocekivanja .
    Nisam omalozavala niciju struku i ne znam sta se tebi, ili bilo kome prividja kad cita neciji komentar. Ja znam sta sam napisala a to je da njihove cijene i titule mi nisu potrebne sem kad se mora. Skole nisu uclii za mene nego za sebe i svoj dzep. , To sto jasno kazem da vise cijenim provjereno misljenje agenata za nekretnine za " radoznale info", moze da smeta onima koji njiihovo znanje i iskustvo ponizavaju?
    Vise cijenim procjenu agenata za nekretnine i to mi je dovoljno za info, a ti njih ponizavas jer su coce pristojniji sa cijenama i nisu okiceni titulama koje tebi znace, e to me ne zanima.
    Eltisticka birokratija samo kad se mora, inace sa tim umisljenim ciframa- ni tad.
    Sa agentima za nekretnine imam ok iskustvo, ljudski odnos, i za ovakve info su mi zlata vrijedni. Kome to ne odgovara kao savjet, nek preskoci.

p.s. Koju su to skolu zavrsili za procenitelja? E samo za taj fakultet, magisterij ili doktorat da cujem... Zanat, srednja?
    Licenca na osnovu cega? Cg Akademiija nauka dala?
    Last edited by LadyHawk; 18-04-23 at 22:40.

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,079
    Thanks Thanks Received 
    932
    Thanked in
    495 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Ranije se plaćalo po kvadraturi, tipa do 100m2 = 80€, od 100 do 200m2 druga cijena. Ne znam je li se mijenjalo šta zadnjih par godina.

Sent using Tapatalk
    Zahvaljujem.
    Cisto mi je trebala bar neka cifra da se malo orjentisem.

Taman cu sjutra zvat gospodju koju je kolega forumas preporucio u postu iznad, imam jednu veliku staru kucu i solidan plac uz nju, pa me interesuje koja bi bila cijena za sve to.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,842
    Thanked in
    3,579 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Osnovica za utvrđivanje poreza na nepokretnost je trzisna vrijednost nepokretnosti na dan 1 januar tekuce godine.
    otvori porez za nepokretnost od prosle godine i vidjeces stavke

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Ocigledno se ne razumijemo i pricamo sasvim drugacije price. Da ne nastavljam niti se ponavljam.

Quote Originally Posted by Shadow'91 View Post
    Zahvaljujem.
    Cisto mi je trebala bar neka cifra da se malo orjentisem.

Taman cu sjutra zvat gospodju koju je kolega forumas preporucio u postu iznad, imam jednu veliku staru kucu i solidan plac uz nju, pa me interesuje koja bi bila cijena za sve to.

Aj javi ovdje tu cijenu (usluge procjenitelja) kad nazoves, cisto da uporedim sa ovim sto sam ja dobijao...
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    843
    Thanked in
    537 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Ocigledno se ne razumijemo i pricamo sasvim drugacije price. Da ne nastavljam niti se ponavljam.

.
    Poreska uprava ima tačan pregled stavki tvog objekta na osnovu koje određuje tržišnu vrijednost kao poresku osnovicu. Meni su na žalbu izlistali stavku po stavku do detalja, na pr. kakve su roletne, stepenište, prilaz, itd.

Ti tražiš grubu procjenu objekta, ne mora biti ovjerena od strane ovlašćenog procjenitelja. To će ti možda najbolje dati neki agent za nekretnine, s obzirom na to da poznaje tržište.

Thanks Thanks Given 
    67
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    34 Posts

Evo sama pronadjoh neke info. Izazvali ste mi interesovanje da vidim o cemu se to radi. Dakle kursevi.

https://komoraprocjenitelja.me/serti...lj-nekretnina/

Procjenitelj nekretnina

za kandidate bez radnog iskustva

Komora Procjenitelja Crne Gore u saradnji sa UDG Univerzitetom, Udruženjem Procjenitelja Rumunije (ANEVAR) – akreditovani REV nosilac kod Tegova i nosilac javnih ovlašćenja u Rumuniji i Unijom Poslodavaca Crne Gore sprovodi obuku procjenjivača u Crnoj Gori po Programima obuke usaglašenim sa Međunarodnim standardima procjene (IVS i EVS), Zakonom o računovodstvu Crne Gore i Pravilnikom o metodologiji za procjenu vrijednosti imovine

Kao dokaz o kvalitetu sprovođenja obuke i njenoj usaglašenosti sa međunarodnim Standardima procjene (obuka zasnovana na praktičnom radu), ukazujemo na činjenicu da je Nick Talbot, llider globalnog Komiteta za usvajanje standarda procjene (IVSC London) dana 21.03.2018. lično uručio sertifikate ispred ove organizacije polaznicima prethodnih obuka u organizaciji Komore Procjenitelja Crne Gore. Ponosni smo na činjenicu da je lider ove globalne organizacije po prvi put posjetio neko strukovno tijelo na Balkanu, koje se bavi aktivnostima edukacije i sertifikacije procjenitelja, i to baš kod nas u Komori Procjenitelja Crne Gore.

Kandidat koji nema radno iskustvo na procjenama vrijednosti nekretnina, nakon uspješno završene obuke i položenog ispita, stiče pravo da aplicira za KPCG zvanje “Procjenitelj nepokretnosti”.

Da bi kandidat dobio sertifikat “Procjenitelj nekretnina” potrebno je da podnese Administraciji Zahtjev za izdavanje sertifikata za zvanje “Procjenitelj nekretnina” i dostavi dokaze o ispunjenosti uslova za izdavanje sertifikata:
    Cijena ovog edukativnog kursa je 750,00 € za članove KPCG, Instituta internih revizora Crne Gore i Crnogorskog Edukativnog Centra. Za ostale kotizacija je 800,00 €.

Za kandidate koji pohađaju (pored Edukativnog ciklusa za procjenitelje nekretnina) i određeni dodatni KPCG edukativni kurs za procjenitelje, cijena za taj dodatni proces sertifikacije je < 50%.

Za preduzeća koja prijave tri i/ili više kandidata, cijena je < 20% za svaki proces sertifikacije pojedinačno.
    E, tako i toliko o znanju i iskustvu.
    Zato se Stivi buni protiv procjene agenata koji su iskusniji i direktno sa terena jer je platio debelo za certifikat, tj za njegov licni interes. Cus, bez iskustva i sa znanjem sa kursa zna bolje jer ima papir koji je platio za svoj interes.
    Ma stvarno sprdnja.
    Last edited by LadyHawk; 19-04-23 at 10:16.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Što je ovo silo Gospodnja

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,581
    Thanked in
    787 Posts

Maja..... nemam drugo objasnjenje.
    Samo fali ono Hvala Lepo.

8. The Following User Says Thank You to pauki For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    67
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    34 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Što je ovo silo Gospodnja
    Evo i ja sam sokirana saznanjem kakva je strucna i iskustvena pozadina certifikovanih procjenitelja. Bas smo se cudili kako su porezi za nekretnine stare po 50 godina prosle godine bili veci umjesto nizi. Meni su u poreskom rekli da je to zbog procjene ovih certifikovanih. I oni u poreskom su bili zacudjeni ali direktivu moraju da postuju.
    Sve je sad jasnije, samo procitati tekst sa sajta Komore.
    Opsjetili se kako i ko da podize namete neupucenom narodu.
    Hvala Stivi- ju sto je isprovocirao da se to malo istrazi, jer sad znam sta ce mi reci u poresko kad budem placala za ovu godinu.
    Kad covjek ne zna pozadinu, neobavijesten je.
    Nisam Rumunka niti imam veze sa UDG, ali cu se snaci.
    Last edited by LadyHawk; 19-04-23 at 11:31.

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    937
    Thanks Thanks Received 
    1,313
    Thanked in
    624 Posts

Default [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

@LadyHawk

Ti ne shvatas jednu prostu stvar , a to je da postoje pravila i neke smjernice . Kao kad dodjes u poresku ili na carinu pa placas porez na auto , masinu i sl. . Postoji katalog , amortizacija , godiste , itd itd . Tako i za stan se zna u toj parceli koliko kosta kvadrat zeklje , koliko novogradnje , koliko starogradnje , pa sto neko pomenu i stanje jel renovirano ili ne itd… ali tebi je to toliko tesko objasnit

Ne moze poresku da uci koliko vrijedi jedan automobil onaj lik sto drzi plac automobila no se zna koliko je kostao nov automobil , koliko se % odbija na godine starosti , koliko na km , koliko na stanje … ima citava lista uslova …

Ali koliko vidim od kad si dosla ili dosao na forum posao ti je da udaras kontru narodu i da iritiras narod ovuda . Naravno da je sva pamet ovog svijeta kod tebe

Ja se ovim iskljucujem iz rasprave …

Sent from my iPhone using Tapatalk
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

12. The Following User Says Thank You to Stivi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,469
    Thanked in
    2,626 Posts

Pa u svakom segmentu (treba da) postoji neko se profesionalno bavi određenim poslom.

Kod maje čuj mene @Lady Hawk
    Problem je borba sa institucijama i vjerovanje da ćeš sve sam bolje.

Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine

............ ¯\_(ツ )_/¯.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    67
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    34 Posts

Stivi, ne bi mi palo na pamet da istrazujem pozadinu svega da nisi uvrijedjeno reagovao protiv procjene nekretnina od strane iskustveno potkovanih Agenata za nekretnine.
    Druga provokacija razuma je bila oko skolovanja procenitelja, a koliko zdrav razum doseze, ne postoji fakultet za to, pa sam i to morala da da istrazim jer niko nije dao odgovor na moje pitanje.
    Treca provokacija je bila jer smo vec pricali o cudnom povecanju poreza za nekretnine umjesto da se smanjuju.
    Cetvrta provokacija jeste sto ja uvijek pitam zasto, pa su mi u poreskoj rekli da su to procijenili neki likovi sa cerifikatom.
    Peta provokacija, jel kontra i iritiranje sto neko pita nesto, umjesto da cijeni i seni tim certifikovanim, a i sam si rekao da znaju da pogrijese? Cus, kao da su postali Bogovi s Olimpa za 800e ili se racuna i UDG placanje za skolovanje?
    Polako, da mi je sva pamet svijeta ne bih postavljala pitanja /mnogi i odgovore/, i ne bih istrazivala o cemu je rijec.
    Ovako, nek svako sam procita i razjasni sebi o cemu je rijec po svojim intelektualnim kapacitetima. Sve na izvolte, pa svako svoj zakljucak.
    Ja sam zahvaljujuci tebi tj. provokaciji, rijesila nepoznanicu i spremna sam za odlazak u poresko za sledece placanje poreza za nekretnine.
    Oni su dokucili ko odlucuje, a sad mozemo naslutiti igru, ko, kakvi i zasto.
    Last edited by LadyHawk; 19-04-23 at 12:05.

Thanks Thanks Given 
    67
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    34 Posts

Sad kapiram da je Stivi citao diskusiju i oko Kazni za parking, a ne shvata da sam se ja samo pitala koja fora je namjestena, jer kod nas se igra sofisticirana igra jako pametnih igraca koji bace na vidjelo ono sto im nije ni potrebno, da bi FULL ili Flash odigrali sa pokrivenim adutima.
    Cijenim to, ali volim da ih rastumacim.
    E pa da sam imala svu pamet ne bih pitala na temi, i ne bih i sama dokazala da nisam procitala karte u startu, vec analizom i zahvaljujuci info sa sajtova koji su javni.
    Rezultat vrcenja novca iz nesto za nista je razjasnjeno, pa evo i sad za ovo na sta si ti insistirao. Jel ti zao, tvoj problem, ali u svakom slucaju hvala.
    Lijepo se definise scena, igraci, motiv, tok kapitala, iskustvo, znanje, itd parametri, i polako, relevantni izvori sa sajtova i sve je jasno ko zeli da shvati, ko ne zeli, masite mu udg-rumunskim sertifikatima. Meni ne smeta.
    Last edited by LadyHawk; 19-04-23 at 12:22.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ovo je bila mirna tema sa korisnim informacijama koje smo razmjenjivali. Valjalo bi da se vratimo normalnim diskusijama.

17. The Following 2 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    843
    Thanked in
    537 Posts

Ma, samo je potrebno da koleginica otkrije put za covid podforum.

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

20. The Following 8 Users Say Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Evo vele majstori 'skocile' cijene a inflacija inace ne postoji kad se prica o cijeni kvadrata, jer je 1700 vece od 1500 nema tu rasprave!

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,581
    Thanked in
    787 Posts

Dzak cimenta je 10,20€ sta dalje da pričamo?
    Obični fizikalac neće ispod 50€ dnevnicu, majstor (tesar, zidar itd 100€)
    Željezo je opet skočilo, a ođe se čeka pad cijena...
    Cijene u najboljem slučaju mogu da ostanu iste...

23. The Following User Says Thank You to pauki For This Useful Post:

NSX

Thanks Thanks Given 
    535
    Thanks Thanks Received 
    619
    Thanked in
    353 Posts

Quote Originally Posted by Shadow'91 View Post
    Mozes li mi reci kako se placa ova usluga procjene ? Ima li neka fixna tarifa ili to ide nekako drugacije ?

Baš kao što napisa kolega @MeDo_JE, prije godinu i po sam platio 80€ procjenu stana od 100m2.

Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Default [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Quote Originally Posted by pauki View Post
    Dzak cimenta je 10,20€ sta dalje da pričamo?
    Obični fizikalac neće ispod 50€ dnevnicu, majstor (tesar, zidar itd 100€)
    Željezo je opet skočilo, a ođe se čeka pad cijena...
    Cijene u najboljem slučaju mogu da ostanu iste...
    Zezas da je cement 10€!?

Kukala ti majka.

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,581
    Thanked in
    787 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Zezas da je cement 10€!?

Kukala ti majka.

10,20€ u Kips prije 7 dana bilo.
    U Zetu se moglo uzet za 9€ ali pod uslovom da se uzme 3 i više paleta (Drvomont)...

27. The Following User Says Thank You to pauki For This Useful Post:

GaD

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

Vezano za priču o procjeniteljima, kako se gleda na površinu placa, ima li tu neka dodatno tarifa? Onda, kuća je nekih 200m2 ali je dograđen još jedan dio od 75m2 (grubi radovi, siva faza), vlasnik je umro i taj dio nikad nije legalizovan.
    U suštini mislim da na tom placu ima dozvola za gradnju (do 500m2, P+2) ali valjda treba platiti komunalije.

Kako na taj dio gleda procjenitelj, ili se preskače ?

Thanks Thanks Given 
    937
    Thanks Thanks Received 
    1,313
    Thanked in
    624 Posts

U procjenu ti ulazi samo ono sto je upisano u List Nepokretnosti … ako procamo za procjene kao sto su za banku , za slucajeve dje dodje investitor pa bi da pravi zgradu tu …

" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    999
    Thanked in
    720 Posts

Thanks Thanks Given 
    937
    Thanks Thanks Received 
    1,313
    Thanked in
    624 Posts

A dje zna se da od rusenja toga nema nista … nisu srusili ni 5 kuca u citavu PG a ne zgradu. Za par godina ide odje legalizacija i cao

Page 146 of 347 FirstFirst ... 4696136142143144145146147148149150156196246 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)