Page 47 of 198 FirstFirst ... 374344454647484950515797147 ... LastLast
Results 1,151 to 1,175 of 4927

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2023

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Da ne bude da samo vas par rusofila ovdje prica ovu pricu
    https://youtube.com/shorts/g9WF_SJdJro?feature=share

Sent from my phone
    СССР и Кина су прекинули сарадњу тамо негдје шездесетих година.Чак су имали и међусобне војне обрачуне у граничном подручју.

То је условило да након шездесетих Кина почне развијати сопствено оружје које је комбинација оног раније испорученог или по лиценци произведеног из СССР-а, онога што би прибавили са запада као лиценца или као крађа кроз обавештајни рад, и сопственог развоја.

Након распада СССР-а настављена је сарадња, али највише кроз трансфер технолохија гдје су Кинези користили руске компоненете да би развили сопствено оружје.

Послиједица те ситацује је да Кина има јако мало оружја по совјетским стандардима.Кинеска далекометна артиљерија је рецимо у калибру 155мм, а не у совјетском 152мм.

Русија нема много тога да бај бек од Кине, пада ми на памет можда око 100 СУ30/35.

Тако да је ова прича празна.

Земље од којих би Русија могла да бај нек опрему су прије свега Индија, Алжир, у мањој мјери Египат и Ирак.

Али то није реално, да не дужим, али могао бих за сваку земљу да напишем зашто.

Остају Бјелорусија и С.Кореја као снабдјевачи прије свега муниције у совјетском калибру и они то чине још од љета прошле године.
    Last edited by BAR; 17-04-23 at 14:11.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

2. The Following User Says Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    200 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Moji jesu, 1941, 1914, 1912 i 1876 od ovih za koje znam imenom i prezimenom.
    I znam đe bih ja bio da se Crna Gora nađe u situaciji kao Ukrajina.

Ukrajinci NE ŽELE DA SE PREDAJU. ŽELE DA SE BRANE.
    Dok je tako svaku pomoć koju traže treba im dati.

"Mir" uslovljen uskraćivanjem Ukrajincima mogućnosti da se brane, a koji ti i slični zagovarate, nije nikakva podrška stvarnom miru, nego podrška agresoru da ostvari ono što je naumio.

ASC, ne sumnjam.
    Takođe, budi uvjeren da bismo ja i ti bili zajedno protiv vise potencijalnih neprijatelja nego sto bi ti takav jedan imenitelj mogao imati sa potpisnicima tvoga posta.

Dalje,
    Mnogi su zeljeli takodje iz Srbije i Crne Gore da ratuju i dalje sa NATO-om onomad al se Milosevic odlucio da sacuva narod po cijenu gubitka teritorije. Sto se jeli I desilo.
    Mozemo da maštamo sto bi bilo sa tim narodom pa i nama da je rat na Kosovu nastavljen godinama.
    Ja smatram da je bolje sto nije nastavljen ko sto I ovdje smatram da je bolje sto prije da se završi.
    Last edited by MLS; 17-04-23 at 14:59.

4. The Following 2 Users Say Thank You to MLS For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Sad ce cuveni "argument":

- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,128
    Thanked in
    7,605 Posts

Quote Originally Posted by MLS View Post
    ASC, ne sumnjam.
    Takođe, budi uvjeren da bismo ja i ti bili zajedno protiv vise potencijalnih neprijatelja nego sto bi ti takav jedan imenitelj mogao imati sa potpisnicima tvoga posta.

Dalje,
    Mnogi su zeljeli takodje iz Srbije i Crne Gore da ratuju i dalje sa NATO-om onomad al se Milosevic odlucio da sacuva narod po cijenu gubitka teritorije. Sto se jeli I desilo.
    Mozemo da maštamo sto bi bilo sa tim narodom pa i nama da je rat na Kosovu nastavljen godinama.
    Ja smatram da je bolje sto nije nastavljen ko sto I ovdje smatram da je bolje sto prije da se završi.
    Tako što će Putin u HAG? To bi bilo idealno.

A to što bi ko činio ili ne bi činio to ti u svoje ime.

Thanks Thanks Given 
    7,030
    Thanks Thanks Received 
    703
    Thanked in
    407 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    СССР и Кина су прекинули сарадњу тамо негдје шездесетих година.Чак су имали и међусобне војне обрачуне у граничном подручју.

То је условило да након шездесетих Кина почне развијати сопствено оружје које је комбинација оног раније испорученог или по лиценци произведеног из СССР-а, онога што би прибавили са запада као лиценца или као крађа кроз обавештајни рад, и сопственог развоја.

Након распада СССР-а настављена је сарадња, али највише кроз трансфер технолохија гдје су Кинези користили руске компоненете да би развили сопствено оружје.

Послиједица те ситацује је да Кина има јако мало оружја по совјетским стандардима.Кинеска далекометна артиљерија је рецимо у калибру 155мм, а не у совјетском 152мм.

Русија нема много тога да бај бек од Кине, пада ми на памет можда око 100 СУ30/35.

Тако да је ова прича празна.

Земље од којих би Русија могла да бај нек опрему су прије свега Индија, Алжир, у мањој мјери Египат и Ирак.

Али то није реално, да не дужим, али могао бих за сваку земљу да напишем зашто.

Остају Бјелорусија и С.Кореја као снабдјевачи прије свега муниције у совјетском калибру и они то чине још од љета прошле године.
    Poenta ove price uopste nije da rusi kupuju nazad oruzje od kineza, mozda su kupili nesto sitno sto ovi imaju viska, nego u ostatku klipa - dajemo im(zapad) taman toliko da odrzimo intenzitet rata, ni slucajno vise jer nam to ne odgovara

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    7,030
    Thanks Thanks Received 
    703
    Thanked in
    407 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Uglavnom to je to što nikola napisa.
    Zato su više i kompatibilni za specijalne jedinice.Vjerovatno su se i Hrvati iz svih tih razloga odlučili za isti.

Ne treba bit bukvalista u ovom slučaju jer serija sovjetskih helikoptera kad se pogleda u tehničke performanse su upravo i skloni takvom poređenju.

@nikolaf7 pa i ja sam rusofil ali ne podržavam Putina jel to diskvalifikacija.Buahaha.
    Ođe se malo pojmovi zamjenjuju ko teze no dobro.
    Ono ne podržavaš Putina ne voliš Rusiju i to, baš njegova retorika uglavnom.
    Ima i ovo

https://youtube.com/shorts/hkg5wvLx490?feature=share

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,128
    Thanked in
    7,605 Posts

Misliš zbog onih dokumenata odnosno njihovog sadržaja što su nedavno "procurili", odnosno onaj polaznik američke armije iznio da bi se dokazao u društvu?
    Ako shvatam ovaj video može bit i da je shvatam što je poenta.

Šta god, nekako nije Kina tema u kontekstu ovog rata više bi bila post uloga same Kine.Od starta su imali stav da nisu alijansi Putinu čak i poslije one posjete nedavno je kineski zvaničnik izjavio da ne podržava agresiju na Ukrajinu.
    To sve što je zvanično što je nezvanično i na nivoima hipoteza je prosto hipoteza i ništa više.
    Last edited by Bluemoon; 17-04-23 at 15:55.

Thanks Thanks Given 
    7,030
    Thanks Thanks Received 
    703
    Thanked in
    407 Posts

Ne mislim, bukvalno je jasno i osnovcu iz samog klipa na sta mislim

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,128
    Thanked in
    7,605 Posts

Onda nek ostane na klipu koji počinje sa what if.

Šta ako,šta bi bilo kad bi bilo,obične pretpostavke ko što napisah.
    Može bit da nekome znači nešto ali je u svijetu običnih neutemeljenih pretpostavki.

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,128
    Thanked in
    7,605 Posts

Kad se kaže jel bi se borili, počesto se misli na puške, bombe i to.
    No um caruje, snaga klade valja.
    I sad.
    Sajber rat, ili kako to izgleda hronološki ugrubo na ovom dijagramu od početka rata.Obrtanje igrice je hakovanje Dume i FSB-a.
    Dosta toga je Perun u video-u objasnio oko sajber ratovanja da postavim samo početni slajd odličan video.
    IT-jevci su nekad vredniji no 100 momaka pješadije.IT-jevci su iz Rusije otišli među prvima.

I na kraju, Kasparov igra šah a Putin poker velika razlika.

Thanks Thanks Given 
    19,227
    Thanks Thanks Received 
    8,970
    Thanked in
    4,374 Posts

Moji jesu, 1941, 1914, 1912 i 1876 od ovih za koje znam imenom i prezimenom.
    I znam đe bih ja bio da se Crna Gora nađe u situaciji kao Ukrajina.
    Sve se slažemo,da ne rečem poklapamo sa malom razlikom da 1914. nekako preskačemo odnosno moji direktni preci ne učestvuju.
    Takođe,ne učestvujemo direktno ni u dešavanjima 1904-te da ja znam,odnosno da imamo dokumentovano u familiji ali deklarativno vjerovatno znam kako su se postavili.Imaš li ti što za 1904-tu što se tiče tvojih predaka?Ozbiljno pitam,nisam ciničan kolko god da nije neka paralela,ali opet i nije da nije.
    Takođe moji su deklarativno(brojkom 2) učestvovali i u događajima 1949-te i ispaštali do 1955-te.Eto i tu možemo nešto napisati o precima a i ti ako te ne mrzi.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Last edited by joni; 18-04-23 at 13:58.

Thanks Thanks Given 
    19,227
    Thanks Thanks Received 
    8,970
    Thanked in
    4,374 Posts

PS.Pod "deklarativno" za 1949-tu mislim da moji nisu pokušali kretat za SSSR(mada su oni vazda zborili Rusija) niti udarat oružjem na SFRJ,već deklarativno se izjasnili u vezi rezolucije a onda gulili 6g na svakojake načine(osim deklarativno) po Golom...i da ne ostanem nedorečen,odnosno budem korektan,treći stric(znači rođeni brat ove dvojice Golootočana je do smrti zborio za braću da su bili neprijatelji države i zaslužili sve što ih je snašlo.Tako da mene ponekad preci malomi zbunjuju

Last edited by joni; 18-04-23 at 14:14.

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,128
    Thanked in
    7,605 Posts

Moji su bili u stilu ozna sve dozna.Cijele arhive ozne su držali na policama.

Što oni iz Beograda,što ovi ovamo.Čudo jedno kako su se našli tako u arhivima.
    Pustimo se predaka laka im crna zemlja ukratko.
    No meni se čini da nije ovo tema no je tema 21.vijek i agresija Putina i obnove carske Rusije pa da vidimo kako to ide odnosno krš krševa stagnira.
    E zasmisli neko u 21.vijek misli da obnovi SSSR i veli da je Gorbačov bio izdajnik što je isti razbio u komade.
    Ne sumnjam da će i on razbiti rusku federaciju ali ne iz pameti no gluposti i zato što je giga mega kgbovac koji je pri tom idiot svejtskih razmjera jer je i memorijal centar zatvorio,ruske naučnike prognao,staljina vratio u realnost šaljući ruske opozivionere u gulag.

Meni lično je satisfakcija da mu vidim poraz.

Thanks Thanks Given 
    6,319
    Thanks Thanks Received 
    5,919
    Thanked in
    3,433 Posts

Carska Rusija garant mira u regionu

Thanks Thanks Given 
    1,855
    Thanks Thanks Received 
    5,433
    Thanked in
    2,086 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Sve se slažemo,da ne rečem poklapamo sa malom razlikom da 1914. nekako preskačemo odnosno moji direktni preci ne učestvuju.
    Takođe,ne učestvujemo direktno ni u dešavanjima 1904-te da ja znam,odnosno da imamo dokumentovano u familiji ali deklarativno vjerovatno znam kako su se postavili.Imaš li ti što za 1904-tu što se tiče tvojih predaka?Ozbiljno pitam,nisam ciničan kolko god da nije neka paralela,ali opet i nije da nije.
    Takođe moji su deklarativno(brojkom 2) učestvovali i u događajima 1949-te i ispaštali do 1955-te.Eto i tu možemo nešto napisati o precima a i ti ako te ne mrzi.
    U previranjima Tito-Staljin niko nije učestvovao.
    Prađed nije bio komunista, niti je imao ikakve afinitete prema Staljinu i SSSR-u.
    Đed je 1949. bio gimnazijalac.

Što se tiče odnosa prema rusko-japanskom ratu, pojma nemam, mada je za pretpostaviti da su u tom sukobu svi bili proruski određeni.

No idemo u digresiju.

18. The Following User Says Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,128
    Thanked in
    7,605 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Carska Rusija garant mira u regionu

Car je Go a Gulagu Njet savršeno funkcioniše.

Eh da si ti pročitao pisma insajdera FSB-a koji ćemu srušiti iluziju o carstvu no postavljaš video nekakvog Tačera.
    Kojem baj d vej Putin drži m*da u fioku.

Veli da vidimo drugu stranu.Buahahahah.

Thanks Thanks Given 
    6,319
    Thanks Thanks Received 
    5,919
    Thanked in
    3,433 Posts

mozda je taj insajder dvostruki agent , vjeruj da nicemu ne vjerujes isto kao sto amerikanci ne vjeruju ni svojima...

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,128
    Thanked in
    7,605 Posts

Znaš kako networkmaster Milošević je nesretnik pojurio u Moskvu jednog dana,a kad su ga strpali u HAG,budalu,žena mu je u istu utekla.
    Nije suze ronila nad mužem u Beograd no utekla u Moskvu.

E sad da ti objasnim još nešto vezano za FSB.
    Mnogo bi ti mudro bilo da ne primjenjuješ Putinovu taktiku no da shvatiš koliko su zapravo ozbiljna sva ta pisma.Pa da iznova citiram.
    I nemojte upirati prstom samo u FSB - svi smo zajedno zabrljali, samo je stepen krivice kod svakog od nas različit. Prije godinu dana vjerovao sam da je ponovno pokretanje moguće. Pogrešio sam, priznajem. Zdravo, neizbježno čistilište. Prije godinu dana sam iskreno rekao da neću pobjeći niti napustiti Službu. Ali evo kvake: postoji uporan osjećaj da će, kada se sve sruši, početi vješati ne one koji su naredili dizanje u zrak i one koji su izvršili naređenja, već bilo koga s epoletama. Inače, to je neprijatan osećaj.

Ili na kraju krajeva drži se ti Tačera,ili ko MLS Viktora Orbana kad se već ruski ne zna ni čitati ni pročitati.

25 godina zatvora je nadavno dobio Vladimir Kara-Murza po nalogu Putina, no što bi takvi poput tebe o tome išto i znali.
    Samo meni nemoj koja ipak malo više od tebe neke fajlove poznajem u inteligenciju ono ka djetetu prodavati m*da za bubrege.
    Ipak malo više znam i poznajem sav taj sistem.
    Last edited by Bluemoon; 18-04-23 at 16:10.

Thanks Thanks Given 
    19,227
    Thanks Thanks Received 
    8,970
    Thanked in
    4,374 Posts

No idemo u digresiju.
    Pa u vezi 1912-te,bolji termin od "digresija" bi bio "agresija",u kojoj su izgleda učestvovali i moji i tvoji preci...kao agresori.

Thanks Thanks Given 
    6,319
    Thanks Thanks Received 
    5,919
    Thanked in
    3,433 Posts

A jos da povjerujem da znas sta se radi u Rusiji, spijunske igre na celu sa bluemoon od golog otoka do fsb hahhaha
    ma daj...

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,128
    Thanked in
    7,605 Posts

Imaš ti svog Tačera pa njega slušaj.

Nemoj samo prosipati priču kako ti nešto srce puče za Rusijom a mi drugi rosufobi.Kako da ne.
    Malo ste se s tom pričom oko "rusofobije" ipak neki za*ebali.I ti i tebi slični a ođe prosipate priču najgoreg mogućeg tiranina iste.
    Veli Putin čuva sigurnost Rusije tako što njene građane šalje ili preko granice ili u gulage.
    Kad se Kasparov spomene ćutiš logično,ali car koji polugo jaše konja sibirskim stepama ti veliš nek se obnovi carstvo dok jaše takav cijelim svijetom.
    I nije tajna sve je više "javna tajna" kako su pucali u đecu u Bakhmutu polaznici vagnerove jedinice.
    Ima i taj rekordovan snimak preko Osečkina jednoga iz jedinice lijepo sve od riječi do riječi.

Bilo bi lijepo da ti se nekako skloni ono kad si im logo jedinici ođe ponosno postavio no je ovo forum pa to stoji u arhivu.
    Ima jedna osobina kod Rusa koju izuzetno cijenim kod Rusa koje cijenim, a to je kad im neko s*re ne pribjegavaju lažnoj kurtoaziji.
    Last edited by Bluemoon; 18-04-23 at 17:22.

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,128
    Thanked in
    7,605 Posts

Pa hajde da ne bude nedorečeno.

https://twitter.com/Kasparov63/statu...60SOs66ZA&s=19

I još nešto.
    Kad je Putin slao Ruse ka' živo meso pod topove ti si zborio o centralnom grijanju.
    Nije meni sjećanje ka ribice u akvarijum niti mozak guske sa dvije moždane ćelije.
    Arhiva je čudo, ne može se mijenjati kako se kome prohtje.

Thanks Thanks Given 
    6,319
    Thanks Thanks Received 
    5,919
    Thanked in
    3,433 Posts

Činjenica je da mnogi Rusi još uvijek podržavaju ciljeve ovog rata - oni podržavaju narativ koji promoviše predsjednik Putin. Nema smisla da se na Zapadu jadikuje oko ovoga. Činjenica je da postoje dva nepomirljiva narativa o ovom ratu u Ukrajini i obje strane snažno podržavaju narativ koji im je postavljen...
    Činjenica je da ti kukas za vladimira kara muzova a ne kukas za dzulijanom Asanžom
    cinjenica je da ste rusofob nemate siri spektar .
    ovaj rat ce dugo da traje tako stedite rijeci ...
    a Ipak se vidi da je goli otok cudo....
    A spominjes Kasparova ko da vidim Jodzira na celu fondacije od 30 miliona eura pa zestok protivnik putina. uhhhh

Last edited by NetworkMaster; 18-04-23 at 18:41.

27. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,128
    Thanked in
    7,605 Posts

Ti ubacuješ u temu što nije tema.Nisi jedini no opet ne mjenja stvar.

A to oko činjenica mogla bi ja solidno da ti samo dva posta iz arhive izvučem jedan oko vagnera,drugi oko surovikina pa da se vidi koliko ti ide smisao za humor.
    Treći je oko centralnoga grijanja.

A ima i ono oko zakona - baci pasoš u smeće jer si primio mail pa nemoj mnogo ti nešto oko Rusije kad istu ili ne poznaješ ili se ono pretvaraš da ne vidiš pod kakvim terorom nekoga kojeg ti podržavaš ista diše.
    Ili ne diše.Bitno je da prosipaš fore oko centralnog grijanja kad je objavio prvu masovnu mobilizaciju.
    A ovu sad kad im je sve blokirao preko potpune blokade ide ono regularno kad vidiš medvjeda pravi se mrtav.
    Tu riječ jednu prozborio nisi pa vidi kako meni ođe da ne prosipaš mudrosti aka dušebrižništva.
    Tek budalom nemoj da me smatraš koja pada na jeftine fore i mimove.
    Last edited by Bluemoon; 18-04-23 at 18:54.

Thanks Thanks Given 
    6,319
    Thanks Thanks Received 
    5,919
    Thanked in
    3,433 Posts

Polako vodice se ljubav dogodine pod debele jorgane i u stilu dinastije Tudor.

Page 47 of 198 FirstFirst ... 374344454647484950515797147 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)