O gradnji novih garaza ne odlucuje Parking servis. O tome odlucuje opstina gradonacelnik ali i neki drugi spoljni faktori nazalost. Svakako se slazem da previse trose na plate.
Da je mom drugu izmjereno 0.57 promila, ne bi brinuo o kazni od birokrata jer njih boli cosak za njegov zivot vec za pare od kazne, nego bih mu opalila vaspitne, sve pred njegovim roditeljima i na kraju sutnut' sa nogom u to sebicno i bezobzirno doope.
Idiot i za sebe, i porodicu, i za prijatelje koji ga vole.
Mrshnut to vaspitno svaki put umjesto pozdrava.
Last edited by LadyHawk; 11-04-23 at 13:32.
O gradnji novih garaza ne odlucuje Parking servis. O tome odlucuje opstina gradonacelnik ali i neki drugi spoljni faktori nazalost. Svakako se slazem da previse trose na plate.
Niste shvatili, ne radi se o tome da se " previse" trosi na plate od tih cca "3 miliona" silom zakona i odluka 61. odbornika Skupstine grada Podgorica , nego SVE ide za plate i beneficije od 2007. .. Parking servis za 136 zaposlenih 2 miliona i nesto - 753e prosjek plate, a ostatak novca koji zqvode kao " neto rezultat" 237.800 e ide za budzet i beneficije 61 odbornika Skupstine Grada PG. Skupstinski odbornici smisljaju i odlucuju kako da vas isporezuju, kazne, i izdresiraju.
Bas gledam njihov site i sta kazu o sebi, sto su im zaduzenja. Zanimljivo, jer su oni osnovali ovo preduzece i njihova ideja o raspodjeli kapitala oduzetog od gradjana za plate 136 radnika parking servisa i za sopstveni budzet Skupstine.
Tek, gradjani su zakonski uskopljeni obavezom placanja, neuslovnim brojem parking mjesta u gradu, i visinom kazni za neposlusnost prema odlukama 61. odbornika Skupstine itd..
Usput i na forumu nazovu gradjane glupom stokom.. i Pitam se o cemu se radi.
Last edited by LadyHawk; 12-04-23 at 08:28.
Je li zbilja prigovaramo na to da radnik parking servisa, koji seta 7h gradom po kisis, suncu, vjetru i provjerva parkinge ima 750e pate?
Ili sjedi u onih 1.5m2 kucice tri smjene za iste pare?
ili da neko ko ima diplomu i radi u racunovodstvu ima toliko?
Da, "javno" su preduzece, osnoviac je Skupstina glavnog grada ili ti glavni grad (kojeg predstavlja Skupstina - a ne gradonacelnik).
Nijesu AD vec DOO sto je isto OK, jer nema potrebe da budu AD ako je GG vlasnik 100% i to se nece mijenjati
A to sto se finansiraju iz kazni je sasvim prirodno - bolje tako nego iz budzeta... rade svoj posao kako tako, odrzavaju te parkinge, naprave nove ili oznace nove (kako kad) - to sve kosta... kosta i aplikacija koju koristimo, i provizija operaterima za sms itd...
E sad, da bi mogli bolje raditi - bi, ali su im zbrckanim zakonodavstvom vezane ruke i preplijecu se nadleznosti - sta je njihovo, sta je nadleznost komunalne, sta nekog treceg itd
To sto u city kvart nema parkinga nije njihova krivica nego najcesce drzave (ne cak ni opstine), jer za povrsinu onih zgrada saglasnost za izgradnju daje drzavni urbanista, ne opstinski...
Opet, ima djelova grada dje iza zgrade prdi prazan cijeli parking, a ispred je krcata ulica jer debili stanu "na 5 minuta" da popiju kafu - opet, rjesavanje toga je nadleznost komunalne...
Parking servis sve sto moze je da napise onu kaznu od 2-3e za neplacen parking, AKO si parkiran na parking mjestu koje se placa i nijesi platio... ako si na ulicu - komunalna
Dobro, dosli smo do nadgradnje opisa gradjana PG, od stoke koju treba drat vise nego do sad, glupe stoke, pa do opisa debili.
Ima tu gradacija, koja sorta glupe stoke, goveda, ovce, itd...?
Ali, pored toga sto mi je zao sto nisam u drzavno tuzilastvo jer ovdje bi bilo posla na sve strane samo da se zaceprka noktom kao na INSTANT greb greb lutriji, da sa tim ne bi znali gdje im je glava i koliko radno vrijeme. Ako se ove nelogicnosti otkrivaju na par pregleda i to obicni gradjani sto obrate paznju, pa ovo bi bio zvek.
Novinari ionako sluze za prepisivanje izjava " mozgova" funkcionera. Mozda pate od tinejdzerske kriize autoriteta, pa da i ne ocekujemo nista.
Svaka drzavna, javna institucija postoji i formira se valjda zbog interesa gradjana i poboljsanja uslova zivljenja. Ovdje rezultati govore da je sve samo formirano u interesu birokratije.
Ko to treba da kontrolise i stiti interese gradjana?
Opresija je cilj?
Moralni principi = NULA.
Last edited by LadyHawk; 12-04-23 at 09:51.
Vratite Maju.
Prema tome, šta da ti kažem?
Da, rekla sam da vi ovdje pisete jer sve znate, a ja dok citam sta pisete pokusah da shvatim o cemu je rijec i mic po mic shvatih koje foliranje je u pitanju.
Rezimirano:
Drustveno prebaceno u drzavno, pa u doo javno.
Skupstina grada Podgoricev formirala svojevoljno doo Parking servis.
Skupstina izglasala represivan zakon nad gradjanima da moraju finansirati njihovu doo za sada oko 3 miliona godisnje iz dzepa gradjana.
Zaposljeno 136 " radnika" pod bruto platom od 1300e, cak i Sindikat, i na kraju ostaje pjena od par stotina hiljada eura kojia po odluci Skupstine grada se sliva opet u njihov budzet.
Usput opresivno izglasavaju zakone o kaznjavanju gradjana skoro po cetvrtinu radnicke plate ako se parkiraju na przini i nepostojecim parkinzima / oni i njihova firma doo pojeli i potrosili novac gradjana na sebe a ne na planiranje i povecanje broja parkinga koje gradjani placaju porezima, akcizama za gorivo, registracijama, placanjem dozvola, i svega i svacega/ iako svrha tolikog novca od 2007. god nije uopste donijela resenja za uslugu gradjanima.
Da, njihove plate i beneficije su nerealne za obican narod, nenormalne i privilegovane, pa, njima, dok voze sluzbene automobile i zauzimaju parkinge, trose gorivo na racun gradjana, putarine itd uz plate preko 1300 bruto, represivno oduzimanje neto radnicke plate od 100e njima djeluje kao sitnis. Izgleda da funkcije i privilegije izazivaju kod labilnih karaktera i neki oblik sadizma ako lice na neke komentatore ovdje - odrat stoku, debile itd jos vise i vise, i vise, i... ponijeti kuci novac od kaznjenika.
Jel jasno mali? Ti si pametni A. I.
Ja sam bar neznavena ali sa cudjenjem i uz par linkova razjasnila sebi ono sto me interesovalo. i da su mi sumnje da nesto nije u redu bile osnovane. To je forum.
Last edited by LadyHawk; 12-04-23 at 19:24.
https://www.instagram.com/reel/CqmpD...d=YmMyMTA2M2Y=
Ovakav pauk nama treba. 2 minuta i ode auto...
Ne, nama treba pauk-presa koji na licu mjesta unistava auto i prevozi ga vec zgnjecenog na otpad sekundarnih sirovina.
Pa kad vlasnik bude obavijesten da mu je auto reciklirano i da je od tog novca placena kazna, sledeci ce put paziti dje parkira.
Ne moze skupstina grada da izglasa nikakav zakon a kamoli represivan.
Placas kartu onome ciji je parking i ko ta parking mjesta (garaze itd) vodi i uredjuje. Da bi se nesto uredilo to kosta. Mozda ne shvatas ali dje se ne placa tamo nikad mjesta nema.
Parking je vlasnistvo grada, a upravlja i uredjuje gradska doo parking servis.
Bolje budi zahvalna sto kad ne platis parking dobijes max par eura doplatnu kartu(kaznu), a ne model kao u Beogradu dje ti zviznu za cio dan 15-16e.
Sent from my phone
Ovo sam citirala da ostane za anale foruma.
Meni nije bilo jasno u startu o cemu se radi, pa sam cak mislila da je Parking Servis Podgorice privatna firma, pa su objasnili da je u stvari javna i da je vlasnik te firme Skupstina/ provjereno na sajtu i to je tacno/.
E sad ti nakon sve diskusije i rezimiranja navodis da oni svi lazu, i da lazu na sajtu, i da smo mi u zabludi.
OK moze biti svasta.
Jos da zakljucimo tvoju poentu, dobijajte plate u BG i regionu i budite srecni sto vas malo siluju mentalno i po novcaniku u PG, za dzep birokrata, a ne vise puta pa da vam bude kao Beogradjanima.
Nemate vi problem sa mnom koja ne trpi lazavine, pljacku gradjana, neulaganje u korist grada ulozenog novca gradjana, maltretiranje silom, a sami su nesposobnoscu kreirali neadekvatne uslove za gradjane jer su taj i ostali novac potrosili za licnu korist.
I, ne smeta meni neciji mazohizam i uzivanje u sadizmu, ali nek se ogranice na licne preferencije a ne da puckaju vlasti i institucije na opresiju i represiju prema normalnom i neerverznom narodu. To je vec zabrinjavajuce.
Last edited by LadyHawk; 14-04-23 at 14:16.
To je vec zabrinjavajuce i lici na nesto sto nije bas civilizovan stav.
Uzivajte u lomljenju tudje imovine, u otimanju leba tudjoj djeci, u sadizmu, ali na video igricama, manite te porive iz realnog svijeta. Ne valja.
Rekoh steta sto nisam u drzavnom tuzilastvu, ne zbog osvete i sadizma, nego zbog ljudske pravde i da se paraziti birokratski ne izivljavaju nad narodom zbog sopstvenih propusta i neadekvatnog servisa gradu od kojeg njihove porodice uzivaju privilegije i beneficije od novca gradjana.
Obzirom da smo kao Drzava u obavezi da pratimo euroatlanske smjerove, Kongres USA je izglasao zakon da gradjanin moze da zatrazi istragu protiv tuzioca i pojedinacno sve ako se osjecaju ostecenim zbog biasa i organizovane stetnosti istih. Istragu imovine, rada itd. A ne kao kod nas pokrivanje komunisticki " kolektivnom odgovornoscu".
Last edited by LadyHawk; 14-04-23 at 14:31.
Strasna je USA, ali kad jedan tuzilac 100 puta podize tuzbu a svaki put je tuzba odbacena, onda nesto nije u redu sa tuziocem a ne sa optuzenim.
No, to je vec sofisticiranija pravna igra.
Ako se u CG zbog finansijskog interesa birokrata, osnuje firma po svim pokazateljima samo da bi zaposlila i finansirala plate za svoje pulene, partijske, nepotisticke itd, i to od novca gradjana , onda nesto nije u redu. Od 2007 su mogli utvrditi da je taj projekat beskoristan za uslugu gradjanima a odbornici i Skupstina nisu reagovali? Zasto?
Ako zbog biasa sudstva neko biva progonjen, osudjen / da se ne bi naljutio veci sudija u hijerarhiji/, onda ni tu nesto nije u redu.
Na kraju krajeva zasto ne bi ispitali sve tuzioce, sudije, advokate itd? Zasto? To ne bi aboliralo niciji kriminal.
Itditditd
Last edited by LadyHawk; 14-04-23 at 14:47.
Maja 100%.
Prema tome, šta da ti kažem?
Skoro cuh da je parking kod PC Krusevca privatni pa se iznenadih jer znam da ga je naplacivao Parking servis doo.
http://skupstina.podgorica.me/o-skupstini/
Duuuga je lista poslova Skupstine Zanimljiva je svaka stavka ali eticki odbor, posebno. Jesu li bar imali koji ispit iz opste Etike, ako mozda kulturonoski nisu upoznati sa CG kodeksima ljudskih vrijednosti?
Last edited by LadyHawk; 14-04-23 at 17:26.
Kakav je ovo radar.neka neva tehnologija.
https://fb.watch/jVZm7m0URe/?mibextid=Nif5oz
Sve su to sado- mazo rekviziti koji ce posluziti drugima i za njih koji to popularisu. Srbija se trudi da dresira svoj narod na sve nacine kao da su zeljni ropstva. Kad pogledam njihove info ujutro, ogroman broj tekstova pocinje sa" danas je taj datum, svetac, ovo NE SMIJETE danas, OVO MORATE URADITI AKO...., Crne hronike, OD DANAS NE SMIJETE, Bicete kaznjeni ako, a za saobracaj kao da im fatve porucuju... Sami sebe skope, i jos vicu preko botova da hoce jos. I onda se cuditi 500 god pod ovima, 50 godina pod onima, i nikad se ne pitaju sa svojom glavom. Pokaju se malo kad ih neko oslobodi, a onda nastave sa qqnjavom kako im je pod terorom bilo super jer nisu mucili mozak sa razmisljanjem, neko drugi to bolje radi.
Zao mi ih je, ali zalije ako i nasi pocnu sa hvaljenjem lisica, biceva, kazni itd prvo za svoju generaciju, pa onda i za svoju djecu..onda im nista od zdravog razuma nije ni potrebno.
Vidjecemo na kojem nivou je svjesnost naseg naroda.
Last edited by LadyHawk; 15-04-23 at 08:33.
Kako ga crnjači Maja što je ovo....
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks