Ada i prije 30-40-50 godina je narod po Zagoriču, Zlatici i sličnim mjestima na divlje gradio da stvarno rješava stambene potrebe. Doduše, ograđivali su državno zemljište, a pojedini izgradili po više kuća od po 200-300 kvadrata pa kukaju na sav glas kad god se pominjalo da moraju nešto da plate da legalizuju šta su gradili. Znači, niko im nije pominjao da im ruše što su gradili na državnom zemljištu i na divlje kačili se na vodovodnu, kanalizacionu i slične infrastrukture koje nisu bile predviđene za toliki broj korisnika, nego samo da plate nešto pa su se vazda pred izbore dogovarali da ne plaćaju ništa u zamjenu za glasove. Zasebna su priča ovi što porodični dom grade za neke tamo sinove koji nisu članovi porodice, kako vele, i to na obalu od mora sa ko zna koliko apartmana. Preko 100 hiljada nelegalnih objekata u Crnoj Gori. Znamo da će se rušit neselektivno isto kao i dosad što su, samo što će sad bit drugi kreiterijumi za neselekciju.
Inače, kakvo crno preuzimanje objekata na privatnoj zemlji? Može samo rušenje ili legalizacija.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Pa to i nije poređenje. Samo velim da nije samo "elita" podložna ovakvim stvarima. I to je jedan od razloga što se dps sistem tako dobro primio i kod dpsovaca i kod osvježivača.
https://www.cdm.me/ekonomija/advokat...avnog-nasilja/
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Magarci kuku nama koji nemamo pravnika u famelji...
dobro velim glave se mijenjaju na aparat a magarci ostaju
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Na snazi je Zakon o privatno javnom partnerstvu koji propisuje proceduru koncesija javnim pozivom, nesto kao sto je jedna od ranijih vlada inicirala za PG i TV, neka to kompetitivnost, mogucnost da ponudi vise subjekata i sl.
Iz ovog teksta proizilazi da je Vlada potpisala sa zainteresovanim investitorom memorandum kako da sprovede zakonsku proceduru da izadje u susret njegovim interesima i kako da on valjda dobije taj javni poziv i realizuje investiciju. Nije za ocekivati da to zaista moze po zakonu ali ako moze i ako se to rjesava memorandumom onda bih ja pokusao da potpisem jedan takav Memorandum da uzmem za sebe aerodrom u Podgorici pa da mi omoguce da kroz javni poziv ostvarim koncesiju i svoje biznis planove
Sent from my iPhone using Tapatalk
Majka mi davno rekla, sine, sve se može kad se hoće.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Radjene su prefeasibility studije za valorizaciju AP Berane i prije vise od 15 godina a i prilikom koncipiranja zahtjeva u odnosu na i dalje aktivnu proceduru "valorizacije aerodroma PG i TV" sa aspekta komercijalnog saobracaja. Sad pitanje je sta je planirano tamo da polijece i slijece, generalna avijacija ili kompanije jer postoje ogranicenja velicine vazduhoplova od dimenzija poletno sletne staze, jos ako je ko skoro bio i registrovao koliko je tamo objekata sa svih strana oko PSSa pitanje je cemu to sada uopste moze da sluzi. A valjda investitor planira i dvije fabrike pa je pitanje kapaciteta i zastitnog kaveza oko aerodroma jos upitnije. Ali kad je ACG napravilo studiju izvodljivosti sigurno su precizno i strucno odredili sta je izvodljivo od operacija i fabrika
Успјех ће бити ако аеродром ограде, спрјече даљу девастацију, да реновирају писту и објекте.
То је требало још претходне Владе да ураде, јер би аеродром Беране требао бити од стратешког значаја за државу.Једини аеродром на сјеверу и то са великом бетонском полетно слетном стазом.
Ако се појави и нека опрема за контролу и слетање комерцијалних летова то би већ била друга прича.Иако мислим да је то неисплативо.
Оно што би могло бити исплативо је аеродром Никшић који би уз проширивање писте могао да служи као сезонски аеродром.
Last edited by BAR; 05-04-23 at 18:43.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Da bi se komentarisala priča oko Aerodroma u Beranama, treba imati šta da se komentariše.
Neki plan.
Na kraju krajeva od ovog lika treba prvo tražiti bankovnu garanciju za ozbiljnost čitave priče.
Pa kad je dostavi, država može da počne sa aktivnostima, ali tako da nikad ne uđe u minus.
To se naravno neće desiti jer i prethodna i ova vlast vole da prdnjave i sve rade neozbiljno za državu, ali ozbiljno za svoje džepove.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Ja čisto tehnički, pista (asfaltna) je urađena 1973 god. (sam aerodrom je izgrađen 1935 god.) i ima dužinu od 1.900 m (širina 45 m) što nije dovoljno, po usvojenim standardima minimalna dužina piste treba da bude 2.100 m (osim ako nije sportski aerodrom), a upravo u tih 200 m ima objekata (mislim da su divlje napravljeni), te nedostaje još objekata koji bi morali da se urade. Nije problem sve to uraditi, da se razumijemo, ali sve zavisi koja će biti namjena aerodroma…
da nece nato baza
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ranije je izjavio investitor, namjena letovi i dvije fabrike za hranu i nano-solar tehnologiju. Razumio bih da ograde i naprave neku vrstu slobodne zone za industriju i pogone tamo gdje je bio aerodrom ali aerodrom saobracaj i dvije fabrike fakticki u sred grada, malo djeluje prenabijeno. Ali kako kazu, kad su napravili studiju izvodljivosti sigurno tu ima prostora samo niko da javno to objelodani javnosti. Treba rece premijer rusiti objekte i iseljavati stanovnistvo samo da se prije toga valjda okonca izbor najpovoljnijeg ponudjaca shodno memorandumu
https://normalizuj.me/praxis/sta-ce-biti-s-kucom
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Sto se milove kuce tice, kazu da od predsjednicke plate nije mogao zaraditi toliko da napravi ogradu oko tog imanja.![]()
Zvanično je sve ono sagradio brat mu dok je bilo u njegovom vlasništvu i onda je sve to poklonio Milu.
Da nije bilo mila i kradje od drzave, taj njegov brat aco bi bio neuspjesni prodavac svercovanih cigareta koji svako malo pada i ide u zatvor.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks