Page 106 of 442 FirstFirst ... 65696102103104105106107108109110116156206 ... LastLast
Results 2,626 to 2,650 of 11038

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2023]

Thanks Thanks Given 
    6,952
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    ha ha pa bi on ostavio to tako nelegalno izgradjeno. Uh nikad kraja jeftinim stosevima malog Drity-a od metar i seikova heftalica (posto malom Drity-u seici kupuju avio karte ). Generalno sto se tice nelegalno izgradjenih objekata treba vidjeti kako su izgradjeni, i ako je legalno izgradjeno, napuniti budzet taksom za legalizaciju. Ako nije legalno, drzava da preuzme, i nadje namjenu. Od rusenja narod nema nikakve koristi, ali ima mali Drity - od populizma, i ovih Iznogud stoseva mozda cak i poraste malo, ili mu seici kupe cak dvije avio karte Ne bi me cudilo da na kraju to sruse, pa da bude da su srusili mimo zakona, pa da mu plate odstetu da moze takvih 10 da napravi, to obicno tako biva
    Sta kazes, legalno izgradjeni nelegalni objekti?

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    363
    Thanked in
    219 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Sta kazes, legalno izgradjeni nelegalni objekti?

Sent from my phone
    Ilegalno nadlegalno, vanzemaljski legalno izgradjeni objekti

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    365 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Зачудио бих се да ишта од овог буде, иако је потенцијалном улагачу ваљда жена из Берана.
    Pričao sam sa Dobardžićem, kaže radili studije izvodljivosti, nije pranje para... Evo ne znam, posle 30+ godina DPS-a i dalje sam uvijek skeptik u startu

TT

4. The Following User Says Thank You to institucija For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,656
    Thanked in
    3,825 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Ovo nije kuća no zgrada za izdavanje na 3 sprata u koju vjerovatno nikad neće ni ući. Ali ljepše zvuči kuća, ognjište, za javnost, ne bi li uštopali ozbiljnu korupciju.

Bageri preko Milaševih građevina, nema problema, ovaj bi mi bio odma posle.

No se bojim da će bit samo da se komunalije plate i izio vuk magarca...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ada i prije 30-40-50 godina je narod po Zagoriču, Zlatici i sličnim mjestima na divlje gradio da stvarno rješava stambene potrebe. Doduše, ograđivali su državno zemljište, a pojedini izgradili po više kuća od po 200-300 kvadrata pa kukaju na sav glas kad god se pominjalo da moraju nešto da plate da legalizuju šta su gradili. Znači, niko im nije pominjao da im ruše što su gradili na državnom zemljištu i na divlje kačili se na vodovodnu, kanalizacionu i slične infrastrukture koje nisu bile predviđene za toliki broj korisnika, nego samo da plate nešto pa su se vazda pred izbore dogovarali da ne plaćaju ništa u zamjenu za glasove. Zasebna su priča ovi što porodični dom grade za neke tamo sinove koji nisu članovi porodice, kako vele, i to na obalu od mora sa ko zna koliko apartmana. Preko 100 hiljada nelegalnih objekata u Crnoj Gori. Znamo da će se rušit neselektivno isto kao i dosad što su, samo što će sad bit drugi kreiterijumi za neselekciju.

Inače, kakvo crno preuzimanje objekata na privatnoj zemlji? Može samo rušenje ili legalizacija.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    6,184
    Thanks Thanks Received 
    13,701
    Thanked in
    5,192 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Ada i prije 30-40-50 godina je narod po Zagoriču, Zlatici i sličnim mjestima na divlje gradio da stvarno rješava stambene potrebe. Doduše, ograđivali su državno zemljište, a pojedini izgradili po više kuća od po 200-300 kvadrata pa kukaju na sav glas kad god se pominjalo da moraju nešto da plate da legalizuju šta su gradili. Znači, niko im nije pominjao da im ruše što su gradili na državnom zemljištu i na divlje kačili se na vodovodnu, kanalizacionu i slične infrastrukture koje nisu bile predviđene za toliki broj korisnika, nego samo da plate nešto pa su se vazda pred izbore dogovarali da ne plaćaju ništa u zamjenu za glasove. Zasebna su priča ovi što porodični dom grade za neke tamo sinove koji nisu članovi porodice, kako vele, i to na obalu od mora sa ko zna koliko apartmana. Preko 100 hiljada nelegalnih objekata u Crnoj Gori. Znamo da će se rušit neselektivno isto kao i dosad što su, samo što će sad bit drugi kreiterijumi za neselekciju.

Inače, kakvo crno preuzimanje objekata na privatnoj zemlji? Može samo rušenje ili legalizacija.
    Ne možemo porediti narod i one koji bi trebali da predstavljaju taj isti narod i daju primjer. Ako se do sada nije reagovalo i težimo ka nekim promjenama, reagovat sad ali prvo počeh od ovih koji su olizali prste ispod vrcalice.

7. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,656
    Thanked in
    3,825 Posts

Pa to i nije poređenje. Samo velim da nije samo "elita" podložna ovakvim stvarima. I to je jedan od razloga što se dps sistem tako dobro primio i kod dpsovaca i kod osvježivača.

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    435
    Thanked in
    248 Posts

https://www.cdm.me/ekonomija/advokat...avnog-nasilja/

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,198
    Thanks Thanks Received 
    5,822
    Thanked in
    3,372 Posts

Magarci kuku nama koji nemamo pravnika u famelji...
    dobro velim glave se mijenjaju na aparat a magarci ostaju

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,450
    Thanked in
    725 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Interesuje me misljenje forumasa o ovom projektu....

Aerodrom u Beranama zaposliće stotine radnika

https://www.cdm.me/ekonomija/aerodro...otine-radnika/
    Na snazi je Zakon o privatno javnom partnerstvu koji propisuje proceduru koncesija javnim pozivom, nesto kao sto je jedna od ranijih vlada inicirala za PG i TV, neka to kompetitivnost, mogucnost da ponudi vise subjekata i sl.
    Iz ovog teksta proizilazi da je Vlada potpisala sa zainteresovanim investitorom memorandum kako da sprovede zakonsku proceduru da izadje u susret njegovim interesima i kako da on valjda dobije taj javni poziv i realizuje investiciju. Nije za ocekivati da to zaista moze po zakonu ali ako moze i ako se to rjesava memorandumom onda bih ja pokusao da potpisem jedan takav Memorandum da uzmem za sebe aerodrom u Podgorici pa da mi omoguce da kroz javni poziv ostvarim koncesiju i svoje biznis planove

Thanks Thanks Given 
    6,094
    Thanks Thanks Received 
    6,648
    Thanked in
    3,173 Posts

Majka mi davno rekla, sine, sve se može kad se hoće.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

13. The Following 2 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,450
    Thanked in
    725 Posts

Quote Originally Posted by institucija View Post
    Pričao sam sa Dobardžićem, kaže radili studije izvodljivosti, nije pranje para... Evo ne znam, posle 30+ godina DPS-a i dalje sam uvijek skeptik u startu

TT
    Radjene su prefeasibility studije za valorizaciju AP Berane i prije vise od 15 godina a i prilikom koncipiranja zahtjeva u odnosu na i dalje aktivnu proceduru "valorizacije aerodroma PG i TV" sa aspekta komercijalnog saobracaja. Sad pitanje je sta je planirano tamo da polijece i slijece, generalna avijacija ili kompanije jer postoje ogranicenja velicine vazduhoplova od dimenzija poletno sletne staze, jos ako je ko skoro bio i registrovao koliko je tamo objekata sa svih strana oko PSSa pitanje je cemu to sada uopste moze da sluzi. A valjda investitor planira i dvije fabrike pa je pitanje kapaciteta i zastitnog kaveza oko aerodroma jos upitnije. Ali kad je ACG napravilo studiju izvodljivosti sigurno su precizno i strucno odredili sta je izvodljivo od operacija i fabrika

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,450
    Thanked in
    725 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Majka mi davno rekla, sine, sve se može kad se hoće.
    Snovi se ostvaruju, samo treba znati kakav Memo potpisati

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    996
    Thanked in
    718 Posts

Danijel Živković -> zamjena.

Thanks Thanks Given 
    1,019
    Thanks Thanks Received 
    4,109
    Thanked in
    2,315 Posts

Quote Originally Posted by institucija View Post

TT
    Успјех ће бити ако аеродром ограде, спрјече даљу девастацију, да реновирају писту и објекте.
    То је требало још претходне Владе да ураде, јер би аеродром Беране требао бити од стратешког значаја за државу.Једини аеродром на сјеверу и то са великом бетонском полетно слетном стазом.

Ако се појави и нека опрема за контролу и слетање комерцијалних летова то би већ била друга прича.Иако мислим да је то неисплативо.

Оно што би могло бити исплативо је аеродром Никшић који би уз проширивање писте могао да служи као сезонски аеродром.
    Last edited by BAR; 05-04-23 at 18:43.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

18. The Following 2 Users Say Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

Da bi se komentarisala priča oko Aerodroma u Beranama, treba imati šta da se komentariše.
    Neki plan.
    Na kraju krajeva od ovog lika treba prvo tražiti bankovnu garanciju za ozbiljnost čitave priče.
    Pa kad je dostavi, država može da počne sa aktivnostima, ali tako da nikad ne uđe u minus.
    To se naravno neće desiti jer i prethodna i ova vlast vole da prdnjave i sve rade neozbiljno za državu, ali ozbiljno za svoje džepove.
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

20. The Following User Says Thank You to high For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,560
    Thanks Thanks Received 
    4,690
    Thanked in
    2,087 Posts

Quote Originally Posted by high View Post
    Da bi se komentarisala priča oko Aerodroma u Beranama, treba imati šta da se komentariše.
    Neki plan.
    Na kraju krajeva od ovog lika treba prvo tražiti bankovnu garanciju za ozbiljnost čitave priče.
    Pa kad je dostavi, država može da počne sa aktivnostima, ali tako da nikad ne uđe u minus.
    To se naravno neće desiti jer i prethodna i ova vlast vole da prdnjave i sve rade neozbiljno za državu, ali ozbiljno za svoje džepove.
    A da mu drzava garantuje, ka' za KAP?
    Sve mise cini da ce tako bit.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Danijel Živković -> zamjena.

Predlažem da 2 i 5 april budu praznici državni.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,234
    Thanked in
    2,903 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Успјех ће бити ако аеродром ограде, спрјече даљу девастацију, да реновирају писту и објекте.
    То је требало још претходне Владе да ураде, јер би аеродром Беране требао бити од стратешког значаја за државу.Једини аеродром на сјеверу и то са великом бетонском полетно слетном стазом.

Ако се појави и нека опрема за контролу и слетање комерцијалних летова то би већ била друга прича.Иако мислим да је то неисплативо.

Оно што би могло бити исплативо је аеродром Никшић који би уз проширивање писте могао да служи као сезонски аеродром.
    Ja čisto tehnički, pista (asfaltna) je urađena 1973 god. (sam aerodrom je izgrađen 1935 god.) i ima dužinu od 1.900 m (širina 45 m) što nije dovoljno, po usvojenim standardima minimalna dužina piste treba da bude 2.100 m (osim ako nije sportski aerodrom), a upravo u tih 200 m ima objekata (mislim da su divlje napravljeni), te nedostaje još objekata koji bi morali da se urade. Nije problem sve to uraditi, da se razumijemo, ali sve zavisi koja će biti namjena aerodroma…

Thanks Thanks Given 
    6,198
    Thanks Thanks Received 
    5,822
    Thanked in
    3,372 Posts

da nece nato baza

Thanks Thanks Given 
    19,026
    Thanks Thanks Received 
    8,872
    Thanked in
    4,311 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    A da mu drzava garantuje, ka' za KAP?
    Sve mise cini da ce tako bit.
    Može li država da se potpiše,ili ipak ima neko ime i prezime koje stoji na taj aranžman?
    Kako se lako koristi riječ 'država'

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,450
    Thanked in
    725 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Ja čisto tehnički, pista (asfaltna) je urađena 1973 god. (sam aerodrom je izgrađen 1935 god.) i ima dužinu od 1.900 m (širina 45 m) što nije dovoljno, po usvojenim standardima minimalna dužina piste treba da bude 2.100 m (osim ako nije sportski aerodrom), a upravo u tih 200 m ima objekata (mislim da su divlje napravljeni), te nedostaje još objekata koji bi morali da se urade. Nije problem sve to uraditi, da se razumijemo, ali sve zavisi koja će biti namjena aerodroma…

Ranije je izjavio investitor, namjena letovi i dvije fabrike za hranu i nano-solar tehnologiju. Razumio bih da ograde i naprave neku vrstu slobodne zone za industriju i pogone tamo gdje je bio aerodrom ali aerodrom saobracaj i dvije fabrike fakticki u sred grada, malo djeluje prenabijeno. Ali kako kazu, kad su napravili studiju izvodljivosti sigurno tu ima prostora samo niko da javno to objelodani javnosti. Treba rece premijer rusiti objekte i iseljavati stanovnistvo samo da se prije toga valjda okonca izbor najpovoljnijeg ponudjaca shodno memorandumu

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    435
    Thanked in
    248 Posts

https://normalizuj.me/praxis/sta-ce-biti-s-kucom

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Sto se milove kuce tice, kazu da od predsjednicke plate nije mogao zaraditi toliko da napravi ogradu oko tog imanja.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,656
    Thanked in
    3,825 Posts

Zvanično je sve ono sagradio brat mu dok je bilo u njegovom vlasništvu i onda je sve to poklonio Milu.

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Da nije bilo mila i kradje od drzave, taj njegov brat aco bi bio neuspjesni prodavac svercovanih cigareta koji svako malo pada i ide u zatvor.

31. The Following User Says Thank You to Zhuangzi For This Useful Post:

Page 106 of 442 FirstFirst ... 65696102103104105106107108109110116156206 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)