https://www.vijesti.me/kolumne/64982...i-druga-srbija
Sad "Vijestima" ne valja "Druga Srbija". Nekad su bili u ljubavi. Ovaj dio Baklana postaje luda kuca u kojoj se tesko snaci. Ja sam "Drugu Srbiju" smatrao nekom oazom normalnosti u Srbiji, zbog protivljenja nacionalistickom ludilu. Da ostavimo po strani Seselja, kao provokatora, ali na toj strani podrske Milatovica ima dosta ljudi koje bih tesko stavio na istu stranu. Recimo, Marko Milacic i Dzemal Perovic. Ili, Aleksandar Rakovic i Balsa Brkovic. Ko bi se tome nadao? To je za mene vece iznenadjenje nego podrska Zarka Koraca, bivseg potpredsjednika u vladi Djindjica, Milu Djukanovicu. U vrijeme Milosevica dio te "Druge Srbije" je uzivao zastitu rezima Mila Djukanovica.
Koje su tu logike? Balsa je zajedno sa DF-m i Rakovicem, zato sto su svi oni dio sirokog fronta "svi protiv Mila". Ili, kako SKOJ napisa, dosta ljudi bi glasalo "bilo koga ko nije Milo". I tu postoji logika. Korac* je uz Mila, zato sto su na drugoj strani SPC i krugovi bliski SPC u Srbiji, ukljucujuci narecenog Rakovica. I tu postoji logika. Ma kako izgledala naopako, to je ta "balkanska logika". Logika koja je prije "Protiv" nego "Za". Takve logike i dovode do koalicija u kojima se ne bira drustvo.
Priznajem da je za mene najvece iznenadjenje drustvo u kojem su zajedno Aleksandar Rakovic i Balsa Brkovic. Jos cekam da se pridruzi Brano Mandic
Najnormalnije je ostati van tog balkanskog blata, ako se vec ne mora. Nije mi bliska ta logika "protiv". Iako je razumijem.
Greskom napisah "u" umjesto "o" - srecom vidjoh na vrijeme![]()

Bookmarks