Izuzetno ruzno iskrivljavanje, izvrtanje i ubacanje u usta neceg sto niko nije ni mislio ni pisao.
Sta je treba da odgovorim na ovo, da mrzim ili da ne mrzim Srbe, sta je dobar odgovor?
Hah.
Ne nije tako kako si napisao. Nekima se mora crtat, a neki i kad im se nacrta ne odgovara im nacrtano.
ES je sve relevantniji subjekt na sceni, moguce da ce ubuduce imat predsjednika drzave, premijera, gradonacelnika glavnog grada, ministre, jedan je kolektivni problem crnogorsko-srpske diobe gradjana CG a potpuno je drugi par karata pojedinacno-kolektivni problem u pojedincu/ima koji uzjasu na najuticajnije pozicije u drzavi, pritom nikakav problem nije sto su Srbi. Mali je problem sto su Srbi a kulturno-istorijsku bastinu CG smatraju srpskom, to je bas mali problem, skoro nikakav.
Izuzetno ogroman problem je kad ti pojedinci sa najuticajnijih funkcija pocnu da proturaju i podvaljuju tu ideolosku matricu kompletnom drustvu.
To sto je neko Srbin iz CG ne znaci da ce on svoju funkciju da koristi za to, naprotiv on meze biti sjutra funkcioner sa epohalnim uspjesima a svoje stavove ni jednog trenutka ne zloupotrijebit, ali nije ni tako malo vjerovatnoca da ih nece zloupotrijebit, zavisi indvidualno. Promjenom vlasti 2020. vidjeli smo da su mnogi skloni tome, najflagrantniji primjer je Vesna Bratic koja je voljela da zaposljava i fasiste, samo zato sto su fasisti, pokrivala je 4 ministarstva.
Nabrojao sam Bratic, Leposavica, Mitrovica, Stijovica i Krivokapica htio sam ovoj grupi imbecila da dodam i Tamaru Srzentic, mada joj se ne sjetih imena odma. Ni ova ti podmetacina nije tacna, prvo iz razloga sto svi ovi ljudi nisu Srbi, to mogu tvrditi samo za Bratic i Leposavica, Zdravko je Crnogorac kao i Srzentic. Za Mitrovica i Stijovica ne znam nit me zanima nit sam ikad i razmisljao. Iz spiska imbecila zelim da izostavim samo Leposavica, on to nije, samo se prodao za pare i nek su mu sa srecom. Mozda bih i ja. Ko zna.
Svi ovi ljudi su idioti ne jer su Srbi nego jer su bili neprofesionali, neefikasni, neeticni, a neki dno dna nistavila u ljudskom obliku. To sto su takvi nisu to jer su Srbi, a kao sto rekoh nisu svi Srbi. A i nisam nabrojao neke Srbe/Srpkinje u istoj toj Vladi na listu ovih nepomenika/ica.
Tako da tu tvoj bijedni pokusaj da me napravis nacional-sovinistom pada u vodu. Vi neki to zelite, jer samo na tom nivou umijete da plivate i komuncirate, molite Boga da vas neko mrzi da bi time pravdali neke svoje pogresne stavove, ideologije, politicare koje podrzavate, predrasude koje imate prema nekim grupama, istorijske stavove..
Nije tacno ni da sam pominjao nacionalno porijeklo, nego kulturno-istorijsko srediste necije nacionalne identifikacije. To za Ivanovica je i bilo retoricko pitanje, odgovor na to pitanje znam i ne treba mi. Samo nek on to drzi za sebe i nek ga ne mijesa u rabotu sjutra ka uzjase na kakvu funkciju.
Zafaljujuci takvima kao ti DPS je vladao 30+ godina, njih je takva spika, logika i pristup odrzavala, da nije bilo toga sa suprotne strane davno bi bili na smece.
Surova je stvarnost da su crnogorski Srbi, glasajuci (pro)srpske stranke (sve odreda na platnom spisku DPSa i mafije) odrzavali DPS na vlasti. Ovi pricaj o srpskoj CG ovi "brani" CG od svojih profi pripejd mafijaskih Srba i tako guslaj evo skoro do danas.
Ovi o ugrozenosti nezavisne CG ovi o ugrozenosti srpske CG. A mlin mleje. Mleje. Mleje. Mleje. Mleje...
Da DPS nije imao takve prekoputa, ponavljam, davno bi bili na smetlistu, tako je pseudo velikosrpstvo zapravo bilo glavno (mozda zapravo i jedino) pogonsko gorivo DPS sve decnije, nekad iz pozicije propagatora, kasnije iz pozicije branitelja. Veliko(srpstvo) je temelj i noseci stub DPSa.
Et' tako, meze se pricat o svemu lagano i pristojno, ali dzaba niste mnogi usavniji od DPSovaca iako ste toliko protiv njih.

Bookmarks