Page 58 of 148 FirstFirst ... 84854555657585960616268108 ... LastLast
Results 1,426 to 1,450 of 3680

Thread: O motociklu...

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,627
    Thanked in
    2,375 Posts

Gledam kojeg ljubimca na dva tocka da uzmem. Skuter mi je jedina opcija. U uzi krug su mi usli X max 300 i Adv 350. Ali su cijene tako skocile (oko 8000€ izlaze oba sa koferom) da ne znam jel' mi pametnije trgovati nesto polovno pa dodati malo. Tipa imam neke ponude za 9k Kymco 550 godinu dana star, kao nov. I nudi mi se za 9.5k 2 godine star X-adv.

Volio bih jos necije misljenje da cujem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    484
    Thanks Thanks Received 
    1,931
    Thanked in
    814 Posts

Izmedju Kymca i Honde prije bih Hondu zbog svega pa neka je godinu starija.
    Izmedju xmax 300 ili adv 350 ne bih mnogo birao nego uzeo ono sto se nudi polovno, staro godinu/dvije i ustedis barem 1000€
    Izasao ti je adv 350 na dilera, pise 6500€ fixno, presao 4500km, 2022 god. Mislim da je to dobra trgovina jos kad bi vlasnik spustio 200€ to je tek onda top.

3. The Following User Says Thank You to NoLimit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,627
    Thanked in
    2,375 Posts

Quote Originally Posted by NoLimit View Post
    Izmedju Kymca i Honde prije bih Hondu zbog svega pa neka je godinu starija.
    Izmedju xmax 300 ili adv 350 ne bih mnogo birao nego uzeo ono sto se nudi polovno, staro godinu/dvije i ustedis barem 1000€
    Izasao ti je adv 350 na dilera, pise 6500€ fixno, presao 4500km, 2022 god. Mislim da je to dobra trgovina jos kad bi vlasnik spustio 200€ to je tek onda top.
    A ako bih uzimao Xmax ili Adv350, def bih ih nove uzimao.

Thanks Thanks Given 
    1,387
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Pa nije bas da ustedi 1000e, novo je novo, nikad ne znas polovno kako je servisirano i vozeno.

U Kymco ti je Hondin agregat, ja imam xCiting i zadovoljan sam, potrosnja 3.5L/100km. Plastike nisu nekog kvaliteta i djelovi su dosta skupi s obzirom da je Kymco.

6. The Following User Says Thank You to HaRRyy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    484
    Thanks Thanks Received 
    1,931
    Thanked in
    814 Posts

Novo je novo svakako i niko to ne spori.
    Ako neko moze lose da odrzava motor sa predjenih 4-5000km onda ne znam sto dalje pricati, tu je odradjen prvi servis i vjerovatno zavedeno.
    Izmedju adv 350 i xmax 300 ja bih prije uzeo xmax samo zbog izgleda jer mi je ljepsi

Thanks Thanks Given 
    1,387
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Drug je uzeo Sym 2019 godiste za smjesne pare, imao je 7000km na sat, kad je provjerio u TuttoMoto ispalo je da je padano sa motora i da je sve narucivano kod njih, a motor kad gledas, lutka sto bi se reklo, a i generalno nemas dobrih majstora kod nas, dovoljno je da ti neko zezne navoj od svecice da se o jadu zabavis.

Generalno, ja bih uzeo samo novo iako je malo skuplje zbog garancije i svega ostalog.

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,627
    Thanked in
    2,375 Posts

Tako je. Tim se i vodim. Ako bih uzeo neki od ova dva uzeo bih novi. A Kymco i X-adv bih uzeo jer su mi od drugova, znam da nije padano i da su pazeni i mazeni.

U dilemi sam velikoj. Da je cijena X-maxa (Iron max) kao kad sam ga ja kupio 6400€, ne bih sekunda razmisljao. Ovih 8000€ vec me baca u razmisljanje.

Thanks Thanks Given 
    484
    Thanks Thanks Received 
    1,931
    Thanked in
    814 Posts

Ako bas ne moras imati zadnji model onda bi trebalo da nadjes par komada iz 2022 (novo u salon) za 7500€ i za tu razliku imas registraciju i kofer.

11. The Following User Says Thank You to NoLimit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    285
    Thanks Thanks Received 
    576
    Thanked in
    292 Posts

Quote Originally Posted by HaRRyy View Post
    Drug je uzeo Sym 2019 godiste za smjesne pare, imao je 7000km na sat, kad je provjerio u TuttoMoto ispalo je da je padano sa motora i da je sve narucivano kod njih, a motor kad gledas, lutka sto bi se reklo, a i generalno nemas dobrih majstora kod nas, dovoljno je da ti neko zezne navoj od svecice da se o jadu zabavis.

Generalno, ja bih uzeo samo novo iako je malo skuplje zbog garancije i svega ostalog.

kakve veze ima ako je padano ako najcesce stradaju plastike i rucke? zamijeni se i eto opet nov motor (ovo ne vazi ako je bas bas zestok udes/pad, pa se iskrivi ram, viljuske i sl.)

slikam slike povoljno

Thanks Thanks Given 
    1,387
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Jes ali ko zna je li iskrivljen ram i kako je padano? Niko. Sigurica je samo nov i miran si godinama. Meni je Grga Moto zeznuo navoj na zadnju osovinu kad je radio servis (kais rolnice itd)pa sam se o jadu zabavio.

Sent from my iPad using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,096
    Thanks Thanks Received 
    1,082
    Thanked in
    431 Posts

Quote Originally Posted by Incognito View Post
    Stavi zadnju Mitas E07+, a prednju TKC80... To je bas dobar kombo za 1190...
    Dok je bio kod mene, ogulio sam jedan set Pirelli Scorpion Rally STR... Dobra guma za puta i moze pomalo off, ali relativno mekana...
    1190 je tezak motor, i bilo koju meksu offroad gumu pozadi brzo pojede... Zato bih ti E07+ preporucio.
    Ja sad na 790R vec drugu E07+ pozadi trosim i zadovoljan sam...
    Ovo je interesantna opcija, ja bih je probao jer cujem da je ova E07+ dobra. Ja nisam bio prezadovoljan E07 obicnom, imao sam je na starom Caponordu i po kisi je vrtio i 4tom brzinom. Bas sam morao biti maaaaaaaksimalno pazljiv kad je mokro.
    U Americi se masovno vozi Dunlop Trailmax Mission, od 1290 i GSA do Tenere i tih malo laksih motora. Na GSA zadnja prelazi 10-12-14.000km.
    Ja cekam da vidim Dunlop Trailmax Raid koja je isto 50/50 guma ali dosta agresivnija šara nego Mission.
    Pirelli Scorpion Rally STR je brutalno dobra na asfaltu, vrloooo malo zaostaje za full asfaltnim gumama, ali meni 2 komada nisu prebacile 5-6.000km pozadi. To je ja bih rekao 70/30 guma.
    Michelin Anake Wild je kazu prva liga guma, i asfalt i offroad, Bridgestone AX41 je mozda i najbolja guma koja najbolje radi i off i on.

Ovo sve pricam sto mi kazu ljudi koji ih voze Uglavnom GSA i 1290 jer malo ko tera Multistradu u off Ja sam samo probao sa STR i to je bilo straaaašno!

Ajte ćao, trebaće i meni jedna zadnja za 990 advR pa me imaj na umu Slavene.
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

15. The Following User Says Thank You to dub_c For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    960
    Thanks Thanks Received 
    1,372
    Thanked in
    645 Posts

@dub_c gledam da nece ko obrnut put SRB pa gore da uzme i donese, mada mozda ja prosetam kad budu slobodni dani . imacu te na umu.

@Pasha drugarski savjet , bjezi od AK550 . Ja sam ga vozio i toliko se razocarao u taj motor da ga ocima nisam mogao gledat . Brava mi je crkavala 3x (to im je neka greska jer im je keless sistem smece) od godinu koliko je bio kod mene bio je 3 mjeseca u Magnus. Ne upalis li ga 10 dana racunaj da neces upalit (jer vuce struju upravo ta brava i smart tabla) . Plastike nula kvalitet, motor jednu sezonu vozen izblijedjele plastike oko rezervoara i kod nogu pakaooo. Kvalitet plastika generalno nula, stalno skripkaju , lupkaju , zijevaju . Kad sam krenuo da ga prodajem nisam ga mogao prodat bez jada i to kad sam spustio cijenu maximalno .... Vrijedi li taj motor 10.000e koliko kosta nov - definitivno NEEEE , je li ubica T-Max-a kako pisu po netu za njega - nije mu ni do koljena po svim pitanjima ... da napomenem ja sam uzeo motor star nepune godinu i prodao sam ga cim je izasao iz garancije. Moguce da su ove djecije bolesti sa bravom i tablom rijesili na ovaj zadnji model ...

ps. Uzmi xMax 300 i miran si . Motor koji je na izgled prelijep, prekvalitetan , jeftin za odrzavanje i ako krenes da ga prodajes prodaje se bukvalno u nedelju dana. Ja sam vozio dvije sezone xmax 2018 , druzili smo se prelijepo , nema dje nisam bio sa njim i ne mogu prezalit sto sam ga prodao. Honda je vjerovatno isto dobra kao i xmax
    Last edited by Stivi; 07-03-23 at 07:52.
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,627
    Thanked in
    2,375 Posts

Tako ce i bit' najv. X max opet. The best mi je u toj klasi. Hvala na savjetima kolega.

Thanks Thanks Given 
    218
    Thanks Thanks Received 
    250
    Thanked in
    107 Posts

Probaj ako imas dje x-adv, kazu svi da je bas vrhunski skuter.

Thanks Thanks Given 
    285
    Thanks Thanks Received 
    576
    Thanked in
    292 Posts

kuku kakva je ubica xadv uhhh, koliko to snage ima..

slikam slike povoljno

Thanks Thanks Given 
    1,387
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

I meni je ovaj x-adv brutalan, ne bi se razmisljao za njega.

Thanks Thanks Given 
    1,387
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Quote Originally Posted by HaRRyy View Post
    I meni je ovaj x-adv brutalan, ne bi se razmisljao za njega.
    Honda Forza mi isto izgleda brutalno

Thanks Thanks Given 
    484
    Thanks Thanks Received 
    1,931
    Thanked in
    814 Posts

Meni Forza nije ni primac x-adv u

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,627
    Thanked in
    2,375 Posts

Adv mi je nekako mini varijanta Xadv-a. Oba su mi ljepsa od Forze.

Thanks Thanks Given 
    1,387
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Slazem se, x-adv je po meni najljepsi, ali ni Forza ne izgleda toliko lose.

Thanks Thanks Given 
    960
    Thanks Thanks Received 
    1,372
    Thanked in
    645 Posts

XAdv je strasan motor i u sustini tu je ko voli automatika.Ko ga je vozio makar jedan dan zna da za grad i nije puno praktican zbog njegove velicine i tezine. Vjerujte mi da je sa njim sekanje kroz grad konstantno i da njegov izgled skutera na steroidima jako zavara i djeluje da je lagan ali taj motor ima 230kg a toliko kila imaju najveci adventure motori ...

Po meni jedan od najljepsih skutera za grad je Beverly 300/400 , nekako mi je onaj izgled prefinjen i nekako mi je i za odijelo i aktovku a opet je i za momcica od 20godina ... pravi motor za grad , prelagan, okretan ... ali pretvrd za voznju i za moj ukus i van grada je bas srednja zalost (bas zbog konstrukcije). Po ljepoti mi je sledeci XMax 300/400 , koji je malo glomazniji ali dosta udobniji i za van grada jako stabilniji i ljepsi za voznju. Kazu za Hodnu Forzu 350 da se vozi predobro i da je josh udobnija od Xmax (ali je nisam vozio pa ne mogu pricati ) , ADV je lijep ali opet mi nije lijep koliko prva dva sto sam naveo (nisam ni njega vozio pa ne mogu ni za njega pricati kakav je za voznju)
    Last edited by Stivi; 10-03-23 at 16:41.
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    1,387
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Beverlija sam vozio par puta i meni se ne svidja polozaj voznje uopste, malo mjesta za noge ima, za xadv jeste onako glomazan za kroz grad i tezak, moj xciting ima 190 kg pa ponekad psujem sve po spisku sto nema rikverc

Xmax je mozda najbolji za grad i za vangradsku voznju ko voli. Ja ljeti vise vozim xciting od auta, kako kroz grad tako i vani. Imao sam dosta ozbiljne ture.

Sent from my iPad using Tapatalk

27. The Following User Says Thank You to HaRRyy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,096
    Thanks Thanks Received 
    1,082
    Thanked in
    431 Posts

nikako da razumijem tu tezinu motora koji se po asfaltu voze
    prastajte momci.
    ja vozim motor od 260-270kg, na to idu koferi, na to idu crash barovi i maglenke i cuda...krcat je nekih dodataka, moram ga staviti na vagu nedje da znam.
    nikad po asfaltu mi nije bila problem tezina motora. samo nauciti da se vozi i manevrise na malim brzinama, kvacilo da se koristi i naravno da se ne parkirate tako da vam treba rikverc.
    e da, treba imat' nogu malo.

e u teren kad se nadjemo, onda je to druga prica, sam se ukopava, ali opet tu se ni sa beverlijem ni xcitingom ni xadv-om ne ide.
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Thanks Thanks Given 
    88
    Thanks Thanks Received 
    1,664
    Thanked in
    825 Posts

Imao i X i T max
    T max je veća klasa u odnosu na X max.
    Ja bi radije T max uzeo
    Za grad a i za dalje

Thanks Thanks Given 
    1,387
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Danas sam se malo bacio na posao. Posto mi je kais "lupkao", odlucih se da narucim malossi komplet kit, novi varijator, centralna opruga, rolnice malossi itd.

Malo sam se o jadu zabavio dok sam skinuo maticu na varijator, zapeklo, ali sam na kraj uspio.
    Evo par slika, mozda nekog zanima kako i sta.

Sklopio sve, podmazao, stavio novu svecicu NGK i novi filter goriva, testirao sam, puno bolje povlaci nego ranije.

31. The Following 3 Users Say Thank You to HaRRyy For This Useful Post:

Page 58 of 148 FirstFirst ... 84854555657585960616268108 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks