Nikad tržište mobilnih nije bilo gore po kupovnu moć korisnika kao zadnjih par godina. Jbt, ranije bi padale cijene prethodnom modelu iz neke serije, čim izađe novi. Sad zakovani, ma ni da mrdnu!
Evo ja uzeh ovaj xiaomi 12 lite . Pa u sustimi ok telefon ,mada nisam nesto bas pre pre zadovoljan ,mala je razlika u brzini sa mojim starim MiA2 sa 6GB rama koji leti nenormalno u odnosu na ovaj novi koji ima 8GB rama ,kada skrolam teks tu ga MiA2 ubija sto me najvise nervira ,na otvaranje istih aplikacija tu je 12lite za nesto manje od sekunde bolji ,ali to se cak i ne primijeti . Ovo je tek drugi dan ,javljam za dalje utiske .
Послато са Mi A2 помоћу Тапатока
Nikad tržište mobilnih nije bilo gore po kupovnu moć korisnika kao zadnjih par godina. Jbt, ranije bi padale cijene prethodnom modelu iz neke serije, čim izađe novi. Sad zakovani, ma ni da mrdnu!
Inflacija. Isto kao polovna kola. Prije dvije godine si mogao da kupiš povoljnije kola stara 10 godina nego ove godine ista takva stara 12. Plus za telefone dodatni problem sa nedostatkom čipova.
Last edited by NHM; 24-02-23 at 18:07.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
A i razlika izmedju nove i pretprošle serije skoro da je nema... Bilo kojeg brenda
Sent from my Mate 40 pro using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Xiaomi promovisao seriju 13. Kakve li će cijene biti? 😂
Nikakve,1000 i 1300 pro
I slušalice "gratis" tokom "promocije" xD![]()
TT
Hahahahahahaha, sprdnja!
Gluposti.. ne bih ga kupio ni za upola manje para.
Daju za 1000e slušalice i punjač i 180e uključenog popusta u preprodaji
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Xiaomi apsolutno nema sta da trazi u ovom cjenovnom rangu pored Samsunga i Apple recimo. Ne mogu da im pariraju hardverski a tek ne mogu softverski. Zamisili da das za Xiaomi 1000+ €...
Last edited by Emix; 27-02-23 at 21:40.
Jedino što mi pada na pamet jeste da se ovi telefoni prodaju uglavnom na kineskom tržištu. Vjerovatno im je i cijena niža. Globalno nema šanse da budu konkurentni. Sa druge strane, ne vjerujem da će dugo zadržati ovu cijenu globalno. Kod nas je druga priča.
Kod nas sve drži cijenu, mi smo bravi. Mora se kupiti neki željeni telefon, da se ljeba neće jesti! Stoka!
Zato nas trgovci i hebu sa cijenama. Bogami, da im niko ništa ne kupi nekoliko mjeseci, obarali bi sigurno. Nego ovako nemaju potrebu.
Znam da nije čajniz telefon, ali ipak mi se učinje da je ovdje najbolje pitat, a i generalno nije loše znat, "Koji punjač?"
Obzirom da se i Samsung pridružio koaliciji za "očuvanje" prirode, (rolleyes), A33 5g dolazi s "pištolj opremom", ni punjač ni maska, ni slušalice, ništa! Samo malo usb kabla.
Otud, koji je, moliću fino, *najoptimalniji punjač za njega? *(da je najbolji za bateriju, nikakva brdsko brzinska punjenja nijesu potrebna).
Hvala
><
U Telekom poslovnicama imas original Samsung punjace od 15w i 25w sa USB-C i uz kupovinu uredjaja ima neki popust tako da uopste nisu skupi.
Vidi specifikacijski sta ti tel podrzava i uzmi jedan od ova dva punjaca. Nista ti vise od 25w ne treba ni za S seriju sem ko voli da mu se bas brzo napuni. Ja punim preko noci i svaki mi je ok.
Послато са SM-F936B помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Nijesu uspjeli da prodaju tu priču samo je jesu naveli kao opravdanje. Prvi put kad su izbacili punjače iz kutije uspjeli su da prodaju priču da su najnoviji telefoni "jeftiniji od prošlogodišnjih modela", pri čemu je razlika u cijeni bili taman vrijednost tog punjača kojeg su prestali da isporučuju. Trend je svakako odavno i nije novitet. Izbacivanjem audio konektora su naćerali ljude da kupuju BT slušalice, izbacivanjem mogućnosti da se storage proširi putem memorijskih sd kartica naćerali su ih da kupuju skuplje modele sa više internog storage-a, davno još su integrisanjem baterije spriječili da svako može da promijeni bateriju sam, bez odlaska u servise.
Kada su u pitanju najskuplji uređaji, logika je jasna. Proizvođači su ispravno zaključili da onaj ko daje 1000+ eura za telefon neće praviti problem da kupi zasebno punjač ili model sa više memorije. Ono što mene nervira jeste što se ta praksa prelila i na modele koji koštaju po 350 eura. Punjače i audio konektor je za prošlogodišnje midrange telefone uklonio Samsung, a već nekoliko godina se i audio konektor sve češće izbacuje iz raznih poco i drugih jeftinijih modela.
Ne mogu rec da sam 100% siguran, ali mislim da procitah da u nekim drzavama EU su zabranili ovu praksu.
Tj kupovine uredjaja bez djelova koji im omogucuju osnovno funkcionisanje.
Sledece je da pocnu da se prodaju frizideri bez freona.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Sa druge strane to je postavilo kao de facto usb-c kao standard i 15w kao neko minimum tako da svaki punjač koji se kupio u zadnjih 5 godina (čitaj Huawei p10 pro ili Galaxy Note 8) a za koje posjdujem punjace još uvjek, izuzetno dobro pune moj S22 ultra.
Samo proizvođači nijesu spustili cijene uređaja i to boli.
Generalno uređaj od 150e sada koji se prodaje je mnogo bolji nego uređaj od 1000e prije 10godina.
Korisnički ugođaj, brzina u radu, kamere, kvalitet izrade...
Razlog zašto sada postoje Super Premium uređaji je što se ustanovilo da postoji tržište za njih tj korisnici koji žele da plate cijenu.
Tako da realna kupovina u CG je uređaj koji košta 1/3 mjesecne plate ali ja prvi neću kupiti taj uređaj. Razlog je što znam da postoji nešto bolje, što mogu to bolje da platim i što želim to bolje jer ću to bolje iskoristit.
Tako da je 2023 mnogo bolja od 2013. Sada ako uzmeš telefon od 200e radiće sve, baterija, kamera, brzina...
2013 ako bi uzeo telefon od 200e radio bi sporo seckao, kamera bi bila užas, baterija bi kratko trajala, imao bi Malo.memorije...
Tržište nas je razmazilo...
Koliko sam shvatio, upravo je suprotno. Prvi korak jeste da od 2024. svi uređaji moraju da imaju usb-c port da bi se do 2026. došlo do situacije da se jednim punjačem mogu puniti i telefoni, i laptopovi, i tableti, konzole... Kad se to postigne, EU ne samo da neće zabraniti da se prodaju uređaji bez punjača nego će zahtijevati da se prodaju bez punjača. Cilj je da se smanji količina elektronskog otpada jer se samo starih punjača godišnje baci oko 11 hiljada tona.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks