Page 208 of 374 FirstFirst ... 108158198204205206207208209210211212218258308 ... LastLast
Results 5,176 to 5,200 of 9350

Thread: Saobracajna infrastruktura - Problemi i rjesenja

Thanks Thanks Given 
    51
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by straus View Post
    Trebao je bemax da preuzme i veljka vlahovica. Kakav crni tehnoput

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока
    Realno, imam utisak, da su oni krenuli izgradnju kad je bio predvidjen pocetak radova 2020. da bi bulevar Veljka Vlahovica odavno bio u funkciji.
    E sad, nisam bas upucen toliko, da li ima nekih pravno-imovinskih odnosa onde na onom potezu, jer ako nema sam rok od skoro 3 godine za 1.8km je po mom misljenju previse, posebno kad je u pitanju ona sirina, dje moze da se manervise, dje nema objekata da smetaju, dje ni saobracaj ne bi smetao nego bi se mogao odvijat bez problema..
    (Ako je u taj vremenski period bio uracunat i Zmaj Jovina ulica/bulevar, onda je to druga prica.)

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    67
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    34 Posts

Samo cekam da zabrane ulazak u centar PG, po Agendi, da glumimo izuzetu teritoriju Vatikana, Londona i slicno, pa zabranu voznje za gradjane preko 50 godina, pa podizanje poreza na automobile i za mladje, pa 15 minuta odstojanja do posla, radnje i stana, i slicnih obrazaca kontrole nas mutavih gradjana koji smetamo eliti da uzivaju u saobracaju. Kamere su pribavljene prije vise godina, softweri zna se nemaju veze sa CG mozgovima, i kako da ne slavimo ta resenja za kontrolu i uvodjenje drakonskih sankcija za humanoide?
    Kad smo pali na suplje price toliki broj puta, sto ne bi i dalje slavili dzelate slobode?
    Samo naprijed, docekace i njih i njihove odluke donosioca.
    Obzirom da volim da glumim idiota kad je javnost u pitanju, a nije nas takvih malo, poslusno cemo da posmatramo kontrolore kuvajuci se kao zabe u kazanu, za neke nove Tartarijance.
    Smijesno, ali gradjanski zrelo i odgovorno.
    Obozavam ih.

Thanks Thanks Given 
    233
    Thanks Thanks Received 
    166
    Thanked in
    119 Posts

Centar, oko trga, i treba zabraniti za saobraćaj. Što, jer nećeš moću u siciliju na picu iz auta da izađeš pa ti smeta? Da staneš tamo na sred raskrsnice na ćošak kod ckb banke samo 2 minuta da digneš pare?

Već su uveliko počeli da se parkiraju na trotoar ulice slobode od hiltona put trga, samo na 2 minuta da se nešto završi.

Vuković je zaposlio stotinu komunalaca, ne znam što ne pošalje 2-3 onuda po trgu da pišu odma kazne, znaš za koliko bi se uspostavio neki red.

A te teorije zavjere slobodni svijet ovo ono, okači mačku o rep.

4. The Following User Says Thank You to MontSAT For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    67
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    34 Posts

Da, naravno. To je i cilj kao sto napisah. Zato toliko i komunalaca. Nije za njih, nego za nas male ljude. Oni ce i dalje moci sebi da priuste elitno izuzece od pravila, da se voze po centru, da parkiraju gdje hoce i kako hoce/ privremeno do novih igraca sile/, jer pri donosenju mjera protiv interesa malog covjeka koji sluzi za korisnog idiota koji smeta eliti u saobracaju, prirodi, i mora biti kontrolisan. Svi propisi i zakoni se donose da nama uskrate slobode da bi elita uzivala i u njima. Mi smetamo njihovom konforu
    Nazalost, a zao mi je iskreno, i za njih je to samo privremeno izuzece jer ce sve nove vlasti mijenjati odabranu elitu, pa ce se i ti komunalci i javni funkcioneri vracati ka nama i sa nama. Zao mi ih je jer njihova ocekvanja da ce biti kao bivsa smjena vlasti 90.tih gdje su nekad povlascene nastavili da povlascuju, po Agendi, to nije moguce. Bice ono sto u stvari jesu, kao i svi mi glumci, obicna raja, nebitni za velike igrace sistema. Mi mali gradjani prihvatamo igru ii nema iznenadjenja, a shok je ocekivan za one koji umiisljaju da su odabrana elita. Kad se ti skockaju sa realnoscu, bice duhovito.
    Upravo kako i pise.
    Last edited by LadyHawk; 25-02-23 at 17:33.

Thanks Thanks Given 
    1,084
    Thanks Thanks Received 
    1,452
    Thanked in
    726 Posts

Povecati poreze na drugo pa na trece vozilo i tako progresivno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    26,314
    Thanks Thanks Received 
    8,432
    Thanked in
    4,154 Posts

To možda kad gradski saobraćaj bude uređen tako da većina nema potrebu da dođe vozilom do posla i slično. Ili misliš da treba nekom iz Murtovine dobro naplatiti porez na drugo vozilo iako nema mogućnosti drugačije da funkcioniše.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,745
    Thanked in
    1,575 Posts

Gradski saobracaj i jedna velika garaza blizu centra. pa neka onda zatvaraju saobracaj za centar

f6

9. The Following 2 Users Say Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,254
    Thanks Thanks Received 
    5,872
    Thanked in
    3,403 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Gradski saobracaj i jedna velika garaza blizu centra. pa neka onda zatvaraju saobracaj za centar

a kako ce vlada,sudstvo,parlament i ostatak ekipe da funkcionise....

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    9,661
    Thanks Thanks Received 
    6,007
    Thanked in
    2,291 Posts

Taksijem, kad je mogao premijer...

Sent using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    a kako ce vlada,sudstvo,parlament i ostatak ekipe da funkcionise....
    Kako će da funkcionišu kada?
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

maći biciklističke staze žute trake i ostale gluposti i uvesti 10e dnevnu kartu 100e mjesečnu i 500e godišnju za vožnju kroz PG i to je jedini način da se gužve riješe, isto tako i za primorje
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    26,314
    Thanks Thanks Received 
    8,432
    Thanked in
    4,154 Posts

Ima gužve u Podgorici ali u 3 sata kad je najveća gužva se stiže za pola sata sa kraja na kraj grada. E ako je to previše onda da se selimo u Šavnik.

15. The Following User Says Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,085
    Thanks Thanks Received 
    3,198
    Thanked in
    2,429 Posts

Nemoj, života ti, nego neka se vrnu svi odakle su došli. Sad kreće surgum na mene. Gledaj. Tri, četiri, sad.
    Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...

Thanks Thanks Given 
    2,912
    Thanks Thanks Received 
    3,526
    Thanked in
    1,585 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ima gužve u Podgorici ali u 3 sata kad je najveća gužva se stiže za pola sata sa kraja na kraj grada. E ako je to previše onda da se selimo u Šavnik.

Poslom sam sad vezan za Pg svaki dan, sve lagano bukvalno, niti se dje ceka, rola se tecno.
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Samo kod Sat kule suziti mrvicu biciklisticku ili makar NACRTATI trakicu za skretanje lijevo ka autobuskoj. Zastoji su ujutru ogromni kod Hotela Nikic samo zbog ove "sitnice" od pola metra.

Samo malo ovaj broj 2 da se pomjeri dok ceka da se oslobodi 3 i broj 1 ce proci nesmetano. Ovako kako je sad imamo kolonu od 20 vozila iz smjera 1 koja propusti citav zeleni semafor dok se smjer 3 ne isprazni da bi jedno vozilo br.2 skrenulo.
    A biciklista nidje u tom dijelu.

Ako citaju forum da pomognem ovima sto odrzavaju signalizaciju po gradu:
    Dovoljno je da se iscrtaju bijele trake sredinom raskrsnice.
    Last edited by Kliker17; 25-02-23 at 19:10.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

19. The Following User Says Thank You to Kliker17 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,084
    Thanks Thanks Received 
    1,452
    Thanked in
    726 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    To možda kad gradski saobraćaj bude uređen tako da većina nema potrebu da dođe vozilom do posla i slično. Ili misliš da treba nekom iz Murtovine dobro naplatiti porez na drugo vozilo iako nema mogućnosti drugačije da funkcioniše.

Mislim da nema to mnogo veze sa organizacijom gradskog prevoza iako naravno treba poboljsati gradski prevoz, odnosno da je znacajno veci broj stanovnika koji se svakako nece voziti gradskim prevozom. Neki primjer bio bi kada je prije nekoliko godina Alivodic uveo bus liniju od i ka aerodromu sa stajalistima, bukvalno se na prste jedne ruke mogao prebrojati broj putnika uz neki izuzetak stranaca u toku ljeta koji su uobicajeno navikli na takav vid prevoza. Kod nas ljudi jednostavno vole da imaju auto pod guzom vise nego leba da jedu tako da bih ja uveo porez svakako a poboljsao povezanost gradskim jer ce jedino dzep motovisati na promjenu razmisljanja i orijentaciju ka alternativama, suprotno tesko

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,745
    Thanked in
    1,575 Posts

U pg se rola tecno? Mozda ako ides do na posao dje imas garazu, i tu si parkiran do odlaska kuci

f6

22. The Following 2 Users Say Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

za grad od 5 km sa kraja na kraj pola sata je mnogo, btw kad padne kiša meni od Zabjela do Delte treba pola sata minimum

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    Mislim da nema to mnogo veze sa organizacijom gradskog prevoza iako naravno treba poboljsati gradski prevoz, odnosno da je znacajno veci broj stanovnika koji se svakako nece voziti gradskim prevozom. Neki primjer bio bi kada je prije nekoliko godina Alivodic uveo bus liniju od i ka aerodromu sa stajalistima, bukvalno se na prste jedne ruke mogao prebrojati broj putnika uz neki izuzetak stranaca u toku ljeta koji su uobicajeno navikli na takav vid prevoza. Kod nas ljudi jednostavno vole da imaju auto pod guzom vise nego leba da jedu tako da bih ja uveo porez svakako a poboljsao povezanost gradskim jer ce jedino dzep motovisati na promjenu razmisljanja i orijentaciju ka alternativama, suprotno tesko
    U pravu si za sve, osim za džep. I sam kažeš da auto vole više nego leba, tako da se džepom u Podgorici teško rješavaju stvari.

Javni prevoz će se početi koristiti masovnije kada bude praktičniji od auta. Ovako, kad možeš da ostaviš auto na svakom trotoaru, upališ četiri žmigavca gdje god poželiš ili se parkiraš za 40 centi, zašto bi neko birao autobus ili neki drugi vid prevoza?
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

25. The Following User Says Thank You to Viscount For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    67
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    34 Posts

Ne planiraju sigurno da neko moze da bira. Oni hoce samo da donesu odluku, da sankcionisu, a kad kazne namaknu svima nad vratom, prisilno ce svi odobravati.
    Doduse tako ce se osloboditi ceste i trotoari za njih izabrane kao i do sada a i ljepse i prostranije.
    Koliko su pitali za kamere, plasticne prepreke, bici staze, toliko brinu sta cemo mi htjeti.
    Last edited by LadyHawk; 25-02-23 at 19:29.

Thanks Thanks Given 
    1,084
    Thanks Thanks Received 
    1,452
    Thanked in
    726 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post
    U pravu si za sve, osim za džep. I sam kažeš da auto vole više nego leba, tako da se džepom u Podgorici teško rješavaju stvari.

Javni prevoz će se početi koristiti masovnije kada bude praktičniji od auta. Ovako, kad možeš da ostaviš auto na svakom trotoaru, upališ četiri žmigavca gdje god poželiš ili se parkiraš za 40 centi, zašto bi neko birao autobus ili neki drugi vid prevoza?
    Zato fino porez na vise kola a prevoz za neku pristojnu cijenu pa polako. Neka javni prevoz bude sindikalna kategorija prije nego vlastito vozilo na cetiri zmigavca

Thanks Thanks Given 
    1,084
    Thanks Thanks Received 
    1,452
    Thanked in
    726 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    Zato fino porez na vise kola a prevoz za neku pristojnu cijenu pa polako. Neka javni prevoz bude sindikalna kategorija prije nego vlastito vozilo na cetiri zmigavca

Pardon, * socijalna

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

juče sam poslom išao na 4-5 mjesta kroz grad i nema teorije da bih to stigao busom, ne rade svi klasični posao 7 do 3 pa da korsite auto samo da pođu do posla i nazad

Thanks Thanks Given 
    51
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    18 Posts

Zna li iko ima li se i kad, u planu relaizacija ulice Vojisavljevica, jer ono sto se tamo cini svaki dan od podne do 4-5h je zastidje? Takvog pakla nema kao sto se tamo zvek cini svaki svakcati dan.
    Sto se tice gradskog prevoza, evo su najavili nove autobuse i reorganizaciju linija pa da vidimo na sta ce to da lici, a nas narod ka narod, da mu napravis 100 linija ispred kuce do posla, grada, zabave, bilo dje dje mu treba, pitanje je da li bi koristili autobus. Mozda grijesim, nadam se da grijesim, ali...
    A sto se tice, neko pomenu liniju busa sto je ista za aerodrom, jedini smo aerodrom u okruzenju, mislim samo da Nis ima, prugu pored samog aerodorma, mislim da je steta ne iskoristiti taj potencijal i uz malu korekciju ne dovesti prugu bukvalno na sam terminal.. a onda po jedan vozic kad sleti avion i Bog da nas vidi.

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока
    Last edited by Moracki zet; 25-02-23 at 19:44.

31. The Following User Says Thank You to Moracki zet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    67
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    34 Posts

Dobro je sto smo mi ovdje tolerantni na saznanje o Agendi Svaba, pa i na podrzavaoce tog suludog projekta, silom dakako, ali ako obican narod skonta igru, e onda ne znam.

Page 208 of 374 FirstFirst ... 108158198204205206207208209210211212218258308 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)