Ja imam dvojno državljanstvo. Imam biračko pravo u dvije države.
Prebivalište može svako da dobije, samo se prijaviś da tu živiš. A državljanstvo se malo teže dobija...
Ja imam dvojno državljanstvo. Imam biračko pravo u dvije države.
Prebivalište može svako da dobije, samo se prijaviś da tu živiš. A državljanstvo se malo teže dobija...
Mislim da na papiru mora decidno stajati ime i prezime osobe za koju se skupljaju potpisi i da se jedino za nju onda ti potpisi mogu predat' DIK-u, bez obzira ko je objavio kandidatiru.
Jer onda tom logikom, trebali su da traže upit i za Vukšića i Danilovića, ili ko li je već još objavio kandidaturu.
Moguće da je nidje veze ovo što pišem, ali tako mi je najlogičnije.
Last edited by technus; 14-02-23 at 21:10.
Forever young, i want to be forever young
Pa to i ja velim, ima nekog značenja objavljivanje kandidature, nezavisno od toga oće li je izborna komisija kasnije potvrdit ili ne. Sakupljanje blanko potpisa ne djeluje nimalo zakonito. Mada i u tom slučaju ne bi trebalo da može da se objavi kandidatura jedne osobe, a da se prikupljeni potpisi predaju sa imenom druge osobe.
Last edited by NHM; 14-02-23 at 21:14.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Znavi moja logika je suprotna sa DIK-ovom, nije loše.
Nego, znači li ovo da će DIK tražit upit od MUPa Srbije i za Mila/nekog dr DPS kandidata, Draginju itd?
Koji je osnov i obrazloženje uopšte za ovo, medijski natpisi?
Imam prebivaliste u madjarskoj srbiji i crnoj gori imam radnu vizu madjarsku l.k i vozacku.u srbiji nemam nijedan dokument a imam prebivaliste...imam sva crnogorska dokumenta i da ocu mogu da se kandidujem za presjednika po svim cg zakonima samo kad bih imao podrsku koja je potrebna.tako da je ovo najveca glupost i skretanje kojom se bave.spajic jedino ako ima drzavljansvo srbije i biracko pravo u srbiji ne bi imao pravo na kandidaturu u cg.svuda si po zakonu duzan da u zemlji u kojoj ostajes duze od nekog vremena prijavis boraviste t.j prebivaliste.svi stranci koji su u cg imaju prebivaliste oni koji rade imaju i radnu dozvolu t.j l.k za strance ,ali nemaju nikakvih prava vezanih za izborne zakone tako da je ovo najvece lupetanje
Послато са SM-F926B помоћу Тапатока
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
Najjaca je fora kako se u poslednje vrijeme apostrofira to kako se skupljaju potpisi... Kao da nema DF prethodne potpise pa uposli 10-ak junosa da isprpisuju to, a na ulici se eto stoji na standovima tek radi promocije.
Danas me saletjese, ja rekoh da imaju od mene 20 glasova, nadvojvoda Rajo to zasluzuje...
840 000 je odredjeno za raspodjelu ako se ne varam. E sad, moguce da su prije nedje ukinuli, a nisam u ovo siguran, da se pare dijele svakom kandidatu. Valjda samo onim sto imaju registrovane partije iza sebe.
Da ne bi bilo ko ulijecao u kandidaturu samo zbog para. Ovo mi onako bzv nedje po glavi, da sam siguran da bih dobio paruljina samo da se kandidujem, od ljetos bih sakupljao, te za micanje sankcija Rusiji, te za povratak Raca na Kosovo, te za izgradnju kapele.
A ako prifali posudi se par hiljada potpisa od stranaka i miiran do sledeceg kandidovanja.
Last edited by Debilko; 14-02-23 at 21:28.
Vi mislite da vucko poklanja stanove po bg na vodi i kes za kampanju tek tako… pa naravno da morate uzvratit uslugu.
Ovo sa prebivalistem je cisto pokazna vjezba ekipe iz bg u smislu vidis sto mozemo.
Naravno da za drzavljanstvo odgovor nikad nece dostavit, tj makar ne sad.
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Imam samo crnogorsko državljanstvo a prebivalište nikad nisam otkazao ni u Srbiji, ni u Engleskoj... ako me oni sami po nekom automatizmu nisu izbrisali.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Spajic je sam kriv za ovu blamazu. Prosto je nevjerovatno da, kad je vec krenuo da bude kandidat za predsjjednika CG, nije odjavio prebivaliste u Srbiji. Vrlo je vjerovatno da je dobio otpust iz srpskog drzavljanstva, kojeg je najvjerovatnije imao. To znaci da formalo on i dalje moze biti predsjednik, jer ga samo prebivaliste u Srbiji ne diskvalifikuje. Ali, morace da objasni otkud mu prebivaliste u Srbiji, ako sam kaze da je Srbija jedna drzava u kojoj nije nikad zivio. I da je imao pebivalsiste u Pljevljima do 2020. a od 2020 u Podgorici. Uhvacen je u lazi. A ko laze, taj...Dao je municiju DF-u i DPS-u da sad po njemu tuku. I ozbiljno se kompromitovao kao kandidat za predsjednika.
To da se sam nije oglasavao dosta govori. Ne bih iskljucio mogucnost da se sam povuce. Ali bi time nanio stetu ES. Mislim da uopste nije ni trebao da se kandiduje za predsjednika, nego da saceka parlamentarne izbore i sjedne u fotelju premijera.
Bi mu ga rabota.
S druge strane, mislim da i činjenica da su se DF i DPS udružili da ga eliminišu govori njemu u prilog.
Uzgred, nije mi jasno zasto je DIK trazio navedene podatke o Spajicu, ako on jos uvijek formalno nije kandidat? Za Mandica razumijem, jer je on i zvanicno kandidat za predsjdnika. Mozda ima neki razlog, ali je moj utisak da je DIK napravio "gresku u koracima".
I druga stvar: zasto je DIK trazio podatke o prebivalistu, a ne o drzavljanstvu? Prebivaliste nema uticaj na kandidaturu. Dvostruko drzavljanstvo ima.
Last edited by Ostoja; 15-02-23 at 00:53.
Pa koliko ja uspjeh da pročitam na dokumentu, DIK je tražio podatke i o prebivalištu i o biračkom pravu ( a njega nema bez državljanstva valjda), ovi su im odgovorili samo za prebivalište, baš čudno što su to eskivirali...NOT
Potpuno neustavno, ali očigledno zajednički planirano od strane DPS i DF.Prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima Pobjede, ista većina koja je poslala zahtjev RIK-u, ukoliko Spajić ipak preda kandidaturu za predsjedničke izbore, glasaće da se ona i odbije pa lideru „Evrope sad“ neće biti potvrđena kandidatura
Zato su i odbili da izglasaju sudije Ustavnog suda prije kraja mjeseca.
Ne znam samo na osnovu cega? Pokazao je papir na TV koji je izdao MUP CG da ima regularno prijavljeno prebivaliste u PV pa u PG.
Sa strane zakona je sve ok. Toliko o cuvarima ustava u CG
E koliko narod zabolje rabota moze i da zivi u Pristini ako ce im biti bolje, od dps da zivimo Bolje dodje se do Spajica....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ово је и мени пало на памет, неки представник дф-а је прошле недјеље дао оставку, можда је то било кад су упутили захтјев Србији за провјеру пребивалишта/гласања/држављанства.
Само ДИК може спријечит Спајићеву кандидатуру, како рече Ивановић синоћ, Спајић је доставио сва документа која су потребна, све услове испуњава.
Ако га сјебу, није велика штета, улази Бечић са клупе.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks