Kod ovlascenih servisa-prodavaca....kad sam kupovao auto, u osmanagic sam mogao da uzmem opela vracenog sa lizinga starog 9 mjeseci
Mozda nije losa opcija i uzeti neko od onih auta sto su bila na buy-back, vozila koja su vozena 2-3 godine i vracena.
Ali naravno opet otvori cetvoro ociju jer i tu ima petljavina svakakvih.
Imas opciju i da kupis vozilo koje je sluzilo klijentima za test voznje prije kupovine.
Last edited by Laz; 12-02-23 at 15:09.
Kada se setim jedne Mokke prije 2 godine.
Test vozilo, Osmanagić, crvena prešla manje od 20.000. I što je najbolje benzinac.
To je za mene bila prava kupovina, ali tada nijesam išao u detalje jer sam imao kredit.
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
kad sam stepway-a uzimao bila je opcija za korsicu s lizinga, nije ni skupa bila...
ali je unutrasnjost bila precerana i za moj ukus, i to je ovo neka limitirana serija![]()
![]()
Super je ovo, nije ono sivilo monotono
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Stay salty.
I meni je sivo, pušti to
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Stay salty.
Ostavi me auto u voznju bez struje... Alternator. Pa je li moguce da godiste 2012 nema signal upozorenja prije kvara, ranije nego sto se mora parkirati auto...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
signal upozorenja prije kvara? jedino u toku kvara
ista stvar na avensisa sluzbenog, samo je odjenom poceo smrad izgorele elektronike, u jednom momentu je upalio sve lampice na instrument tablu i 10 sekundi kasnije stao...
mrtav totalno, nije htio ni da zaverlgla, ni kontakt ni nista...potpuni kratki spoj nekako
Lampica od akumulatora se pali kada crkne alternator, tj. kada napon ide ispod 11,5V ali nema auta koji ti pali lampicu prije nego sto rikne. U 5% slucajeva nije alternator vec dekupler.
Prema tome, šta da ti kažem?
Jes top, ako snimaš neki niskobudžetni fake taxi, ne sprdajte se ljudi..
Imao sam isti problem prije 2 godine na mk1, sad evo i na mk3 fokusa... Nesto me oce alternatori...
Prosli put je bio regler...
Otvorice danas pa ce mi javit sto je...
Tek prosa granicu Al Cg, neka vukojebina oko Vladimira... I to nedelja... Sreca pa ovaj granicar znao nekog majstora tu blizu, inace ne znam koga bi cima...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Dje naci traku airbaga ( spring clock, spukna volana) za qashqai. I kako da znam koja je ugradjena meni na auto, kazu ima vise varijanti.
Sent from my JAD-LX9 using Tapatalk
Moze da se vidi kataloski dijagnostikom.
Ili skidanjem. Veezija klokspringa zavisi od toga ima li komande na volanu ili ne,grijanje volana,itd.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Da,da, lakse bi mi bilo dijagnostikom nego da skidam to.
Sent from my JAD-LX9 using Tapatalk
da nema ko da pozajmi AMI kabal za audija??? treba mi 3 dana sledece nedelje....
ako nema niko....probao bih da napravim taj kabal privremeno dok dovucem bluetooth adapter...
ovo je sema konektora...
ako dobro kapiram trebaju mi ova prva 4??? i da li treba neki pi nda se spoji na masu npr...da bi uredjaj dektovao da ima nesto povezano???
ovakav bih kabal napravio privremeno
![]()
4 alternatora sam promijenio na fokusa 1.8 TDDI.
Prva dva polovna dobra stavljena, drugi promijenjeni je crkao tako što mi je u bloku prodimilo nešto i upalila se lampica...
Stavljen novi alternator (3) (160e), krećem sjutra do grada i pali se lampica... Idem kod majstora, kaže crkao novi alternator. Ide u radnju, daju mu drugi.
Onda je počeo da škripi kajiš, vodim auto kod majstora, kaže natezač kajiša kriv i kajiš loš. Oko 180e sa još nekom sitnicom.
Taj četvrti je radio kako treba, poslije par dana se opet palila lampica, ali baš na kratko, tipa sekund i ugasi se.
Tebi je bas bio baksuzan taj alternator.
Ja sam 7 godina od 2015te vozio 2001 1.8tdci, i samo jednom pretprosle godine zamijenio regler i cetkice. I imao jos par popravki.
Kad sam ga kupovao slusao sam horor price o fordovima, zamalo su me razbili za kupovinu.
Nadam se da ce me i ovaj 2012 1.6 tdci slusat ka prosli i bicu zadovoljan.
Treba malo nafake i srece imat koje god auto da je u pitanju.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
imamo u familiju dvije fieste....5 i 6 generacija.... to se samo sipa i vozi.... mada stvarno ova druga je iz salona izvezena...
Pozdrav momci, imam jedno pitanje.
Zanima me ima li neko ovdje ili znate li nekoga ko prodaje nova/polovna krovista u Podgoricu ili CG generalno.
Treba mi sivo kroviste za Golf 7.
+38268693983
Peđa
Sent from my Mate 40 pro using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks