Namirnice koje su dosta ceste u bb jelovniku.mnogi ih i "ne razlikuju po svojoj nutritivnoj vrednosti"..na 100g oraha-631kcal,15g proteina, 55g masti, 19g uh
kikiriki-na 100g-594kcal,27g proteina,46g masti,18g uh
ps.masti iz ovih apetisana su uz vitamin e izuzetne za spermatogenezu i odlicne su u post aas periodu.
Ovo evo sad iskopah .
Kesten : nazivi su mu još i maron, marun. Kesten je šumsko dugovječno drvo, podrijetlom iz srednje Azije. Nekada su ogromne kestenove šume prekrivale velik dio Europe, a danas se zadržao na većim prostranstvima u mediteranskim zemljama.
Plod kestena visoke je energetske vrijednosti i ima veliko ekonomsko značenje. Glavni je sastojak ploda kestena škrob 44%, zatim bjelančevine 4%, masti 2% i šećer. Energetska vrijednost ploda kestena u 100 grama je 878 kJ (215 kcal). U plodu ima eskulina, sterola, kvercitina, kumiranskih derivata.
Od vitamina, bogat je vitaminima grupe B, vitaminom A, a ima malo i vitamina C. Od minerala, bogat je kalijem i fosforom, a sadrži i kalcij, magnezij, sumpor, klor, željezo, bakar, mangan. Budući da je siromašan natrijem, vrlo je pogodan u prehrani bolesnika kod bubrežnih i kardiovaskularnih oboljenja.
U kulinarstvu se od kestena pripremaju razne juhe, pirei, dodaci jelima te slastice. Plod je vrlo ukusan i pečen, i kuhan.
Razlikuju se od ostalih orašastih plodova zbog nižeg udjela masti i visokog udjela škroba. Imaju posebnu teksturu i sladak, blag okus. Po nutritivnom sastavu slični su smeđoj riži, a odličan su izvor elemenata u tragovima (minerala koji su nam potrebni u vrlo malim količinama).
Proteini im nisu jača strana, no zato su vrlo bogati škrobom, te je od ovih plodova moguće napraviti i brašno.
Lommy, ne bi trebao da odustajes od mase , koje ti hvali, makar po onome sto se vidi na slici. Fora je u tome da treba da jedes bash mnogo proteina. Otprilike svako ko se bavi BB-om bi trebao da unosi 2-3 g proteina po kilogramu ukupne tezine svakog dana . Ti bi trebao probati tako par nedjelja , pa ako ne ide povecas za 1 g , pa opet .
Da se odmah ogradim , nisam usao u to toliko i ja ne brojim proteine, samo se trudim da jedem kvalitetnu hranu sa sto manjim procentom masnoce i po mogucnosti sto vecim procentom proteina.
Ja bih trebao jesti svako malo po mrvicu i to najmanje 5-6 puta dnevno , a ti oko 4 puta ne racunajuci PWM al svaki put obilno.
Znaci probaj ovo sto rade ljudi (ako ti je trening kasno popodne , recimo oko 18:00) , odmah poslije treninga PWM , sat nakon PWM-a jos jedan obrok bogat proteinima i prije spavanja jedno 250 gr posnog sira . Ako ti je trening ranije ubaci jos koji obrok poslije treninga. Ja bih imao 200 kila za 2 mjeseca a ti ces vjerovatno osjetiti pomake![]()

Reply With Quote
Zasto? Kad vidite da ljudi rade svaki drugi dan,4x nedeljno...zamislite se malo. Da bi vas trening bio koristan zapamtite jedno pravilo JEDNA GRUPA MISICA DVA PUTA NEDELJNO! Svako ko ima staza u teretani recimo koliko ja, reci ce vam da treniranje svakog drugog dana... je obicno SHIT.Tim sistemom morate raditi 3 grupe misica po treningu,sto je za nabijanje mase izuzetno zahtjevno,cak suludo. Najbolje ja da misic ukoliko ste utrenirani odmori makar 48h.Na taj nacina dajete mu dovoljno vremena da se odmora od soka koji ste mu priredili. Sest dana u nedelji se radi kada radite po dvije grupe misica,nikako tri, jer bi to bilo iscrpljivanje organizma koje bi vas dovelo do katabolickog procesa (razgradnje misicne mase), a ne anbolickog(izgradnje). U tom procesu bi morali da dodatno unosite anabolike i proteine u ogromnim kolicinama, cak i vise od 2g po kg misicne mase, sto bi najvise osjetili vasi bubrezi i jetra, a da ne spominjem koliko je lako nekom ko radi trening za masu(posebno ekstremnim tezinama) doci do povrede usled prevelikog opterecenja,koja su po prirodi veoma traumaticna, jer pucanje misica itd ostavljaju vas po u najboljem slucaju pola godine bez teretane,a ponekad i do kraja zivota!

Bookmarks