Page 5 of 198 FirstFirst 1234567891555105 ... LastLast
Results 101 to 125 of 4927

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2023

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

OK, savjetnik predsjednika Ukrajine radi za Rusiju.

btw evo finog opisa upotrebe MiG-31 u ovom konfliktu

She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,113
    Thanked in
    2,316 Posts

Украјинци ће од Британије добити четири модерна јуришна хеликоптера Апач Аh64e са припадајућим хелфајр ракетама.Они их имају укупно 70так.

Американци их имају готово 800 у актиној употреби у посљедњим варијантама d и Е, и барем још толико у старијим варијантама у резерви.

За очекивати је да и Американци обезбиједе одређени контигент.

Ови хеликоптери са припадајућим наоружањем и сензорима су далеко потентнији у односу на ограничену флоту Ми24 јуриних хеликоптера, и њиховпг дјеловања, углавном невођеним ракетним зрнима.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Nema kredibilnih izvora za tu informaciju.
    Mirror koji je prvi objavio je obrisao članak a britansko MO je demantovalo, mada se vijest prosula kroz društvene mreže i još neke medije.

Ono što je za sad izvjesno iz UK je 14 Challenger tenkova i 30 samohodnih haubica AS-90.

Vidjećemo epilog samita u Ramštajnu 20. januara. Tj. do kraja januara će se bolje konkretizovati što sve ide u Ukrajinu.
    Glavna tačka je zeleno svjetlo za Leopard 2 tenkove.

4. The Following 2 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,235
    Thanks Thanks Received 
    10,034
    Thanked in
    7,521 Posts

Prije ramštajn sastanka je održan i sastanak u Lavovu ove tri zemlje potpisnice platforme Lublinskog trougla, gdje je Andzej najavio Leopard 2 tenk.

https://twitter.com/AndrzejDuda/stat...0PLHo8bpQ&s=19

Valjda će to značiti.

Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws..

Thanks Thanks Given 
    6,251
    Thanks Thanks Received 
    5,867
    Thanked in
    3,399 Posts

poljska donacija...

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,235
    Thanks Thanks Received 
    10,034
    Thanked in
    7,521 Posts

Uvijek je bilo korisnih idiota kroz istoriju na čiju propagandu su padala nisko-inteligentna bića sa visokim stepenom pokvarenštine.Prosto evolucija nije prema svima pravedna, no okolina najviše ispašta. Jer, kad je čovjek glup..

Ovo na temu propagande.

Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws..

Thanks Thanks Given 
    6,251
    Thanks Thanks Received 
    5,867
    Thanked in
    3,399 Posts

Ekonomist Timothy Ash priznao je u članku za Center for European Policy Analysis da pomoć Ukrajini već predstavlja 5,6% ukupne potrošnje SAD-a za obranu. Ali, napisao je,"Rusija je glavni protivnik SAD-a, vrhunski suparnik koji ne zaostaje previše za Kinom, njezinim strateškim izazivačem broj jedan."

Nacionalna odbrambena strategija SAD-a definira Rusiju kao "akutnu prijetnju".

Thanks Thanks Given 
    24,235
    Thanks Thanks Received 
    10,034
    Thanked in
    7,521 Posts

Ovo samo zbog nečijeg sinoćnjeg serviranja Arestoviča. (evo se danas vadi nešto taj isti Arestovič)

Eh da, među krugovima ukrajinske vojske zovu ga inače pis of šit ja sam samo htjela lijepo objasnim zašto je to, da @NSX ne nasjedaš na priče tog maniuplatora.Ali,vjerujem da se nisi ni potrudio da vidiš šta je pričao na platformi sa Duginom.
    I ovo je posljednji put da sam upošte ušla u kanal tog jadnika koji hoće da dobije na slavi preko sinoćnje tragedije.Ionako nema nikakav uticaj na frontu obični manipulator ili kao na onoj karikaturi korisni idiot.

Last edited by Bluemoon; 15-01-23 at 22:56.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

koliko sam ja shvatio ono sa Duginom je bilo prije nekih 20 godina u potpuno drugačijim okolnostima, očigledno je drastično promijenio mišljenje zadnjih godina, poenta je bila da je neko ko je trenutno u vrhu ukrajinske vlasti tvrdio da je raketa u stvari oborena pa je zato pala na zgradu

Thanks Thanks Given 
    24,235
    Thanks Thanks Received 
    10,034
    Thanked in
    7,521 Posts

Od proljeća konstantno širi dezinformacije, zato ga tako i zovu u krugovima ZSU-a, tako da se ja na njega uopšte ne bih obazirala posebno u osjetljivim trenucima kao sinoć.To je samo početak oko Dugina da jeste, bilo je ali vuk dlaku mijenja..Njega niko ozbiljan ne uzima za ozbiljno.
    A evo vidiš i ovo danas oko slanja tenkova upadnu spinovi, na koje nasjednu ljudi.Meni je samo konkretan sastanak na tu temu kao što je ramštajn validan.A i tada kao na prošlom sastanku Stoltenberg je bio neodređen tek najava kako će pregovarati naknadno Njemačka kao u vezi patriota.Tako da je u slučaju rata najbolje čekati dokaze i konkretne situacije jer mediji ovi i oni najbolje zarađuju u ratovima jer je tad propaganda najveća sa svih strana osim što neki se trude barem donekle zadržati nivo.Ima i takvih ali takvi čekaju konkretne dokaze bez senzacija.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

ne znam za ranije ali ovdje je izgleda bio u pravu, imaj u vidu da on ima informacije koje obični građani nemaju

https://t.me/RVvoenkor/36100

Thanks Thanks Given 
    24,235
    Thanks Thanks Received 
    10,034
    Thanked in
    7,521 Posts

Samo kažem kako su se ispostavili njegovi "izvještaji" u kontinuitetu.
    Inače, evo kakvih sve budala u pokretima zelenih.Veli zaustavite rat ekologija ovo ono, e baš Putin trči i za glavu se hvata oko ekologije i migracije žaba,sad će sve da zaustavi.A u stvari forsira zna se čiju priču.To je cio svijet prožet izgleda nekim avetinjama po parlamentu.
    Stvorili su neke balončiće odvojeni od realnosti totalno.

https://twitter.com/visegrad24/statu...8U0DLs6YQ&s=19

Thanks Thanks Given 
    6,251
    Thanks Thanks Received 
    5,867
    Thanked in
    3,399 Posts

Da posaljimo im 20 tenkova samo bacanje soli u vodu.....kraj se zna

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Samo kažem kako su se ispostavili njegovi "izvještaji" u kontinuitetu.
    Inače, evo kakvih sve budala u pokretima zelenih.Veli zaustavite rat ekologija ovo ono, e baš Putin trči i za glavu se hvata oko ekologije i migracije žaba,sad će sve da zaustavi.A u stvari forsira zna se čiju priču.To je cio svijet prožet izgleda nekim avetinjama po parlamentu.
    Stvorili su neke balončiće odvojeni od realnosti totalno.

https://twitter.com/visegrad24/statu...8U0DLs6YQ&s=19

čekaj čekaj otkada su demokrate protiv klimatske agende?

Thanks Thanks Given 
    6,251
    Thanks Thanks Received 
    5,867
    Thanked in
    3,399 Posts

Juce se u Ukrajini dogodila cudna stvar, prvi put od kad traje SVO Ukrajinska PVO nije dobila upozorenje o nadolazecim projektilima, uzbuna je podignuta tek kad su se zacule prve eksplozije. I pored toga sto su Rusi prikazali 3 podmornice na povrsini i, ako se ne varam, 17 aviona u vazduhu sistemi ranog upozoravanja su prespavali napad.
    Interesantan razvoj dogadjaja....
    vele srbi...

Thanks Thanks Given 
    24,235
    Thanks Thanks Received 
    10,034
    Thanked in
    7,521 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    čekaj čekaj otkada su demokrate protiv klimatske agende?
    Koje sad demokrate? O čemu ti @NSX?

Možeš li vidjeti ovdje besmislenost a na kraju i bezobrazluk izjave ove političarke? Ne donose se odluke tako u domenu naučne fantastike a zna se kako je RF tražila da se sjedne na pregovarački sto i pod kojim uslovima.Zna se i kakve nebuloze su u njihovim medijima.
    Ovaj rat će se riješiti na frontu a ne pričama o kineskim bubamara koje su morale da emigriraju jer strašni T-72 čuda čini od okoline.Mrzi me uopšte i da komentarišem ove pokrete nego eto navedoh primjer kako skreću fokus sa pravog problema.

Evo ti dokaz šta @NetworkMaster piše.Isprva sam mislila da on to zabave nešto radi, ali ne on stvarno ovo negdje pronalazi i još veli interesantan razvoj događaja.

Pokvarenština.

Last edited by Bluemoon; 16-01-23 at 07:46.

Thanks Thanks Given 
    6,251
    Thanks Thanks Received 
    5,867
    Thanked in
    3,399 Posts

https://edition.cnn.com/2023/01/15/p...lab/index.html

pricam ja trebaju ovi iz Tare da salju da se testiraju prototipovi dok je besplatan poligon

Thanks Thanks Given 
    24,235
    Thanks Thanks Received 
    10,034
    Thanked in
    7,521 Posts

Pričaj, pričaj težak je život vojnika.
    Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    vele srbi...

https://youtube.com/shorts/dcHIAsTGt1U?feature=share

Thanks Thanks Given 
    6,251
    Thanks Thanks Received 
    5,867
    Thanked in
    3,399 Posts

Amerikanci samo fale srbijanske i crnogorske vojnike.....
    tako valja kaliti dok god poligon nije kod nas

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

još 10 godina ako bude rat trajao možda se i razduži...e sad upoznaće jake ljude tamo pa nisam baš siguran koliko će ovim kamatašima beogradskim biti pametno da ga pritiskaju

Thanks Thanks Given 
    24,235
    Thanks Thanks Received 
    10,034
    Thanked in
    7,521 Posts

Pa druga vojska na svijet se odnosi na zalihe po onom indexu, a mit se odnosi na vranyo izvještaje.Ništa bez profesionalne vojske.Ali, kako Gerasimov za*eba Prigožina nije realno, jer je osvajački pir za koji je dobro skratio svoju privatnu vojsku nazva svojim, i još dodate šta ćeš ja sam ti sad šef sve je tvoje moje.Baš su ga navukli ko miša u klopku a da barem može za Ameriku nego je na poternici FBI-ja jer je prčkao po izborima tamo.
    E sad, da li će ovo u šahu biti pat, ili šah-mat vidjećemo.

I to vrlo uskoro.

Last edited by Bluemoon; 16-01-23 at 10:15.

Thanks Thanks Given 
    24,235
    Thanks Thanks Received 
    10,034
    Thanked in
    7,521 Posts

Ok,nema veze postaviću na temu Putinove Rusije tamo više pripada.Ova tema ipak treba više da se tiče samog fronta i jedva čekam da sklone posljednji AK-47 i pokupe sve što su tu donijeli.
    A i Krim će da napuste, ko što misle da neće.

I da,ima da plate ratnu odštetu i da vrate onu djecu što su odveli za Rusiju da ih uče da su Rusi.
    Jedino mi teče nevidljiva suza što će ovi heroji poput Berića na koje me podsjećaju postovi network master nešto ostati bez kavijara posred fronta.
    Last edited by Bluemoon; 16-01-23 at 12:43.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Ok,nema veze postaviću na temu Putinove Rusije tamo više pripada.Ova tema ipak treba više da se tiče samog fronta i jedva čekam da sklone posljednji AK-47 i pokupe sve što su tu donijeli.
    A i Krim će da napuste, ko što misle da neće.

I da,ima da plate ratnu odštetu i da vrate onu djecu što su odveli za Rusiju da ih uče da su Rusi.
    Jedino mi teče nevidljiva suza što će ovi heroji poput Berića na koje me podsjećaju postovi network master nešto ostati bez kavijara posred fronta.
    I onda smo se probudili i vidimo sve rusko oko nas.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    24,235
    Thanks Thanks Received 
    10,034
    Thanked in
    7,521 Posts

Ne znam što ti vidiš ipak ćeš u svoje ime u to ime ono, znaš. (a i da ne znaš ne sumnjam da ćeš vremenom naučiti, ko i mnogi)

Mada realno me i ne zanima, samo vidi da mene i tebe ne stavljaš u isti skup činilaca.

Last edited by Bluemoon; 16-01-23 at 13:08.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Što ti si nešto iznad drugih? Molim te izvini što sam se usudio da repliciram. Stvarno ne bih više da te uznemiravam u pisanju bajki.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Page 5 of 198 FirstFirst 1234567891555105 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)