Znam za JATovu desetku a ne treba zaboraviti i IL 76 one godine kada je gasio pozare.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Raspada se.
Prema tome, šta da ti kažem?
Moj pokojni otac je letio sa ovim DC-10 masu puta preko okeana i bio je ponosan na JAT i tadasnju flotu. Stalno mi
je pricao o JAT-u i DC-10 ali nije bio informisan da je DC-10 najopasniji aviona ikad.
DC10 de pravio u 4 verzije
DC-10-10 dometa 6000km
DC-10-15 dometa 7000km
DC-10-30 dometa 10000km
DC-10-40 dometa 9000km
Svi su bili istog kapaciteta od 250 do 380 putnika i iste brzine 910km/h.
Jugoslovenski je bio DC-10-30 kojih je bilo najviše 5 u floti odjednom i koji je 1990 letio preko 13 sati dnevno prosječno svaki dan.
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
"Edvard Rusijan". Renamed "City of Belgrade" later. Seen during her final construction phase at Long Beach. First flight was May 3, 1979. Delivery date was May 14, 1979. Wears FN MB with JAT - Yugoslav Airlines. Stored at FNI (Nimes FR) as YU-AMB, and was broken-up at FNI in June 2005. I hope you enjoy viewing this DC-10-30 as much as I did photographing her way back then!
Sent from my SM-F936B using Tapatalk
![]()
Last edited by E_K_V; 23-12-22 at 16:29.
Drift.
ušao u slipstream da uštedi malo kerozina
She is only here to annoy herself!
https://theaviationgeekclub.com/flyi...g-737-remains/
‘I went from flying a C-17 (heads up display, fly by wire, glass cockpit) to a 737 Next Gen (glass cockpit) and felt like I went back in time about 3 decades,’ John Tringali, former USAF C-17 pilot and now airline pilot.
Takodje ima i AC fan auto prekidac. Funkcija tog prekidaca je da zatvori klapnu za dovod vazduha iz lijevog motora prilikom paljenja kako putnici ne bi osjetili miris kerozina. Naravno opcija ne radi i svaki put smrdi.
Jedan interesantan tw profil. Ima dobrih stvari za pročitati.
Najjače je kad ga napanu da zaprašuju narod
https://twitter.com/CaptDaedalus
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Koji su to debili. Zamisli ti taj IQ.
Džaba priča o temperaturama na 10-12 km...o vlažnosti vazduha,temperaturi izduva motora....zaprašuU pa zaprašuU.I onda se čudimo kako se u narodu prima svaka priča qvazi intelektualaca i političara...jad
Poslano sa mog Oppo Find X2 Pro koristeći Tapatalk
Za petnaestak dana letim sa ovim ljepotanom pro Atlantika..znate li koji je model?
Poslano sa mog Oppo Find X2 Pro koristeći Tapatalk
Znamo, A350-900, najvjerovatnije iz Amsterdama.
Attachment 176555
Trenutna, TK2:
https://ibb.co/N2JVZSH
Last edited by TAKUMI; 11-01-23 at 03:34.
Vidi se i Concorde.
Imam negdje tatine snimke sa aerodroma iz Filadelfije, početak sedamdesetih. Koja j to još tada gužva bila. Ako uspujem da ih izdvojim, postavići.
E ja ovo vidim prvi put
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks