Page 7 of 442 FirstFirst ... 345678910111757107 ... LastLast
Results 151 to 175 of 11038

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2023]

Thanks Thanks Given 
    1,468
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    74 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Evropa Sad je pred samdm Pg izbore jasno morala na sva zvona da objavi da neće ni pod razno ući u koaliciju sa DPS i zahvaljujući tome, izmedju ostalog, ostvarili onakav rezultat. Cijelu kampanju napadali dps.

Isto tako racunajte da će kampanju na parlamentarne postaviti na isti način i da će morati da se ograde jasno od bilo koje post izborne saradnje sa DPS, jer i oni znaju da im to donosi najviše glasova.

Tako da maštajte, od saradnje ES sa DPS nema ništa.

Jedino šta preostaje da se nadamo jeste da će se vlada moći formirati bez df i bez dps sa satelitima
    Bez majke, i ura se na isto zaklinjala, i časni snp. Nije valjda da neko misli da će se i oni dvoumit ako se im kaže šta i kako...

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Баш због искуства УРА-е и СНП-а ЕС неће/не би смио улазити у причу са ДПС-ом, ма колико то ДПС-овцима и западу одговарало.
    ДПС није ништа урадио да заслужи повратак на било какву врсту власти осим на локалу у Петњици.
    Слична је прича и са СДП-ом, они су једноставно изабрали да буду права опозиција свакој новој влади (па чак и кад их позову у исту) док се ДПС не врати на власт.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    9,643
    Thanks Thanks Received 
    5,997
    Thanked in
    2,288 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Misliš li da sdp može biti u vladi a da nije pod kontrolom dps-a, i da neće minirati rad te vlade kao što je to aktivno radio u dritanovoj vladi preko raška i ranye? Očigledno ih nečim dps drži pod kontrolom.

Bila bi ludost oslonit se na sdp ako bi bili odlucujuci da se prebaci 41 poslanik a time ostavi dps i df u opoziciji.
    Takvu grešku neće više niko ponovit jer neće da rizikuju da im svakog četvrtka pada vlada.
    Ranya i Raško će odraditi sve što Ameri kažu.

Ne vidim nijedan razlog da se vežu za brod koji tone.

Ukoliko im se da bezbjednosni sektor, ući će lagano u Vladu sa ES, Demokratama i manjinama.

Sent using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Šanse za nekakvu ES-DPS postizbornu koaliciju su minimalne.

Zašto? Da stavimo na stranu to što je kompletan vrh ES sastavljen od ljudi koji mrze DPS na nivou gdje bi im NSDAP bio prihvatljiviji partner.

Glavni razlog je što ide predizborna kampanja. Kako je Lucke već pomenuo, i ES i Demokrate će u toj kampanji morati 20 puta da se javno zakunu da "nikad neće sa DPS". Jednostavno im je takvo biračko tijelo - bez toga će izgubiti pola glasača.

Formirati vladu sa DPS posle toga će biti nemoguće bar neki vremenski period - minimum godinu, možda i dvije. I to pod uslovom da se DPS "reformiše" (tj otarasi Mila i raznih Gvozdenovića, što će ih dodatno oslabiti).

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post

Ukoliko im se da bezbjednosni sektor, ući će lagano u Vladu sa ES, Demokratama i manjinama.

Sent using Tapatalk
    A ono jes, malo je što su dovukli komplet plav, rožaje, petnjicu i gusinje u mup i policiju za vrijeme mandata 5-6 punih sdp-a na njihovom čelu, treba im dat novu priliku da ulete u toplinu dubine.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Ne posmatrajte sdp kroz prizmu desavanja u 43. vladi, razumijem da vam je odgovarala igra da je vlada deklarativno evropska, a da je realno obicni pion u rukama vase profasisticke sekte. Sdp je jednostavno dobio podrsku od Evrope za svoje djelovanje u toj vladi, a ostali su dobili podrsku od rusko srpske bulumente. Ocigledno je problem reci istinu, meni je odavno sdp najgadnija partija, ali stanje je ovako i bili oni meni mrzni ili mili.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Sent using Tapatalk
    Niko im to neće ponuditi posle ovog iskustva sa sabotiranjem Dritanove vlade. Nego će im se dati par beznačajnih ministarskih mjesta a ako neće ima ko hoće - DF.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Sent using Tapatalk
    Poslije Sraga Spicanovica i Sava Kantere tesko da SDP moze i da primirise
    Jos je tu Olivera Injac na ciji rad je jedino Rasko imao primjedbe.
    Sva ova prica i Ljusa i CDM i forum i twitter je sto oni ES gledaju kao DPS. Jednostavno ne umiju drugaije. Obratite paznju da se Spajic ne dira. Da je to finta on je nova Britva i sta on kaze tako ce da bude u ES. A svo vrijeme je teska pljuvacina na Drgasa, Odovica, Injac, onog bivseg poluministra pravde, na kraju i Bojane jokic i Ganda.....
    DPS pokusava da satanizuje pred EU i domacom javnosti sve one koji DPS ne vide kao partnera. Jer se nadaju da Spajic ima drugacije misljenje jer se ne izjasnjava.
    I to je sav plan. Ispljuvati dovoljno pne koji se ne smatraju "kooperativnim za saradnju sa DPS" pred EU i SAD, da bi se vratila mjesta po dubini odakle se i moze vrsiti uticaj na zaposljene u drzavnoj upravi ili zavrsiti nesto nekome preko veze za glas.
    Koliko je ta nada opravdana, ostaje da se vidi. Ali je realno smanjen napad na ES u nadi da ce se na taj nacin predstaviti EU kao kooperativan partner novoj vlasti.....dok ne prodje dovoljno vremena za zabijanje noza u ledja.
    Abazovic ih je zajebao i zavrnuo ruku prije nego su se nadali pa imamo ovo danas sto imamo.

9. The Following 3 Users Say Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Vladu ce biti tesko sastaviti bez podrske DPS ili DF. S kim ici u koaliciju?

Sto mislite, kome ce prednost dati SAD ambasada

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Ne posmatrajte sdp kroz prizmu desavanja u 43. vladi, razumijem da vam je odgovarala igra da je vlada deklarativno evropska, a da je realno obicni pion u rukama vase profasisticke sekte. Sdp je jednostavno dobio podrsku od Evrope za svoje djelovanje u toj vladi, a ostali su dobili podrsku od rusko srpske bulumente. Ocigledno je problem reci istinu, meni je odavno sdp najgadnija partija, ali stanje je ovako i bili oni meni mrzni ili mili.
    DpSSdp su zavrsili pricu. SSdp je imao sansu da na PG izborima izadje sam i prikupi sav taj SSdps ekstremni dio, ali su propustili i to je to.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Ja ne znam sta bi mi ista mijenjali. Abazovic vrsi vlast sa 5% podrske, Vukovic gradonacelnik iako je izgubio, DF sjeo na sve najisplativije pozicije u drzavi bez zrna odgovornosti, 81 luckeja u Skupstini prima redovno platu, Medojevicu internet stabilan... ja ne znam sto bi tu ko sta mijenjao i sto moze bolje od toga CG da ponudi

Jos jednom za raju sa foruma. Premijera i ministre biraju vasi predatavnici u parlamentu a ne ambasade. Oni sami biraju puteve a to sto su to putevi kojima niko ne ide u velikom ste krivi i vi sami. Ambasade vam samo kazu nemojte da vam nismo rekli. Ne mozes govoriti o EU, demokratizaciji, integracijama i sl. a glasati DF. Ta jednacina ne postoji.

Jedna je stvar kada ti neko kaze ko im je pozeljan partner a tebi ostavi na volju da odlucis, a druga je kada si samo marioneta i radis kako ti drugi naloze.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Ovđe je jedino DF završio priču moj brate...

Samo treba biti realan.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    299
    Thanks Thanks Received 
    90
    Thanked in
    62 Posts

Df je odavno zavrsio pricu, svima je ovaj status quo odgovarao zato smi i dosli dovde.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    DpSSdp su zavrsili pricu. SSdp je imao sansu da na PG izborima izadje sam i prikupi sav taj SSdps ekstremni dio, ali su propustili i to je to.
    Не може се рећ да је завршена прича за стално, али тешко ће у скорије вријеме у власт.
    Никад није касно да се прикупе гласови десничарских црногораца колико их год било, сдп вазда има шансу за тако нешто, посебно кад им дпс да простора а још (увијек) нема озбиљне странке која се бави тим (малим) гласачким тијелом.
    Подгорица им је била грешка коју ако ду паметни више неће поновити.
    Last edited by Mstislav; 05-01-23 at 14:42.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

16. The Following User Says Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,598
    Thanks Thanks Received 
    6,292
    Thanked in
    2,622 Posts

Nije da dio SDP-a ne pokusava tako nesto, no mi se cini da Rasko (i Ranko) na neki nacin pokusavaju da ne izjednacavaju SDP sa Draginjinim nastupima, koliko mogu. Nesto mi se cini da SDP nece dugo funkcionisati ovako (a mozda je neka moja zelja) te da ce se SDP brzo otpiliti Raska ili Draginju.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    4,286
    Thanks Thanks Received 
    8,286
    Thanked in
    3,153 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Vlada ES + DPS ne bi bila manjinska. Vjerovatno bi imala ubjedljiviju skupstinsku vecinu nego sadasnja. Po broju poslanika koji bi stali iza vlade. Bila bi manjinska jedino po tome da DPS ne bi usao u vladu, vec bi je podrzao u skupstini.
    Nego, s kim da ES pravi vladu? Sa DF? Medo + Mickey u istoj vladi?! Kako bi sve procvjetalo

Dritan je imao sansu da udje u istoriju i, moguce, uvede CG u EU. Ili bar na sama vrata EU. Prokockao je. Zato sto je obicna avetinja koja misli da je najpametniji politicar na svijet. Mala je za njega Crna Gora.

Dritan i Spajic nijesu ista liga. Dritan je avetinja koja ima finu pricu, ali mu je vodjenje vlade bilo katastrofa. Spajic je namazan. Sto se i trazi od uspjesnih politicara. On ima pricu na koju se narod lijepi. Ali, on nesto konkretno uradi.

Moguci izbori ce zavisiti od rezultata izbora. Po meni, neka vrsta, ne koalicije u punom smislu, vec neke labave saradnje, izmedju ES i DPS je realna opcija koju ce forsirati Zapad. Da sam na mjesto Spajica, postavio bih uslove. Prvi uslov, bez kojeg nista nema, bio bi penzionisanje MDj. ES bi bio u poziciji da to trazi, a DPS ne bi bio u poziciji da to moze da odbije. Nakon toga bi sve bilo relaksiranije. Pa bi, mozda, i Mojsije pristao na takvu vrstu kompromisa. Ako bi to dovelo do kraja krize u CG. I otvaranje puta prema EU.

U radikalnoj verziji ovo se moze nazvati lupetanjem. U blazoj varijanti pravljenje racuna bez krcmara. Iskustvo govori da u CG ne treba nista iskljuciti. Ma kako se nekom cinilo nerealnim i nemogucim. Ko je mogao pomisliti da Dritan i MDj mogu praviti dil? Nakon onog, "bitango" u skupstini? Ko moze da garantuje da nece biti slicnih dilova u buducnosti?

Kako god okrenes, CG nema na raspolaganju mnogo opcija. I nijedna nije takva da bi zadovoljila svakog.

Sto bi kazao lucke, bice kako SAD kaze
    Moras da znas da ES ima glasove zato sto kazu da ne bi nikad sa DPSom. Zli jezici bi rekli kako se cudno pise U R A 2.0...

Ako naznace da bi sa DPSom, nece preci cenzus, tako da ne bi ni bili u vladi.

Znaci da Vlada mora ES, Demokrate i DF, znaci ES mijenja URA.

Osim ako postoji kalkulacija za koaliciju od 51% bez DPSa i DFa, a ja je ne vidim...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

19. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,092
    Thanks Thanks Received 
    8,385
    Thanked in
    4,124 Posts

Možda je moguće uz SDP (koji će izaći samostalno) i manjine.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

21. The Following User Says Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Kakav ekstremni dio, je li to i dalje sve sto ukaze na istinu se racuna u ekstremiste crnogorske, da ima crnogorskih ekstremista prvo bi crkva Srbije bila manja od makovog zrna, a za one kokosare po skupstini da ne pricamo. Nego treba izmisliti drugi ekstremizam da bi se prvi pravdao, da nije taj broj smijesno mali ne bi policija sjedjela skrstenih ruku. Koja bi bila svrha takvog sdp a da imamo jos jedan front ?

23. The Following User Says Thank You to opmne For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,234
    Thanks Thanks Received 
    2,980
    Thanked in
    1,245 Posts

SDP. Previše su metodični. Preskupo plaćaju vrijeme dok oklijevaju.

SDP treba da “grow a pair of balls”. Poslednji SDPov “strah” je Draginja.

Nisam siguran da mogu ove dvije mane eliminisati u neko dogledno vrijeme.

Sent आत्मनः
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Vladu ce biti tesko sastaviti bez podrske DPS ili DF. S kim ici u koaliciju?

Sto mislite, kome ce prednost dati SAD ambasada
    Potpuno je irelevantno.

Ni ES ni Demokrate ne mogu u koaliciju sa DPS, a mogu u koaliciju sa DF. Izbor između onog što je nemoguće i onog što ti nije milo ali je moguće je svakom političaru jasan.

Ako ne budu mogli sami sa manjinama da dođu do 41 u skupštini partije centra nemaju drugog izbora osim DF.
    Last edited by SKOJ; 05-01-23 at 17:42.

26. The Following 2 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,092
    Thanks Thanks Received 
    8,385
    Thanked in
    4,124 Posts

To definitivno.

Thanks Thanks Given 
    4,286
    Thanks Thanks Received 
    8,286
    Thanked in
    3,153 Posts

Demokrate su jednako losi kao DPS i DF, jer imaju samo partijske parazite koje trpaju po dubini, a kadrovi im veze s mozgom nemaju u oblastima kojima se bave.

Oni samo imaju srece sto imaju bolju percepciju od DPSa i DFa, inace nemaju nikakvih drugih kvaliteta.

Ako ES prodje kao URA, da motamo kablove.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,468
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    74 Posts

A koga to ima ES? Eto kaži za te njihove kadrove da vidimo mi neznaveni.
    Ajde da uzmemo da su ova 2 apostola sposobni, ko ima još tu? Janko odović stručan? Onaj kao što izgleda kao baba tetka? Evo imaju (imaće) nekoliko gradonačelnika pa nek pokažu to umijeće. Po meni, kao što sam rekao i za uru (i kao što kažem i za preokret) - mrka kapa.

Thanks Thanks Given 
    26,092
    Thanks Thanks Received 
    8,385
    Thanked in
    4,124 Posts

Injac. Fenomenalna.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Laik View Post
    A koga to ima ES? Eto kaži za te njihove kadrove da vidimo mi neznaveni.
    Ajde da uzmemo da su ova 2 apostola sposobni, ko ima još tu? Janko odović stručan? Onaj kao što izgleda kao baba tetka? Evo imaju (imaće) nekoliko gradonačelnika pa nek pokažu to umijeće. Po meni, kao što sam rekao i za uru (i kao što kažem i za preokret) - mrka kapa.
    Kad je to kod nas bilo bitno?

Dobiće 20+ posto na izborima, onda će se lako naći kadrovi. Ljude koji su bolji od Jokovića i Adžića i Vukovića i Šćekića možeš na Čepurcima iskopaš.

32. The Following 2 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Page 7 of 442 FirstFirst ... 345678910111757107 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)