Page 1 of 198 123451151101 ... LastLast
Results 1 to 25 of 4927

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2023

Thanks Thanks Given 
    1,018
    Thanks Thanks Received 
    4,104
    Thanked in
    2,313 Posts

Default Rusko-ukrajinski rat 2023

Teme po godinama:
    Rusko-ukrajinski rat 2022
    Rusko-ukrajinski rat 2023
    Rusko-ukrajinski rat 2024
    Rusko-ukrajinski rat 2025
    Rusko-ukrajinski rat 2026

Украјинци су успјели да у посљедњој размијени врате кући чак и службеног пса из Азовстала.Овог пса је иначе Кадиров узео за себе.

Quote Originally Posted by NSX View Post
    nije Igla ovoliko brza, ovo je ili nešto drugo oborilo ili je fejk
    Не знам како је у фази лансирања али ракетa из Игле 9K38 има брзину од око 550 м/с односно скоро 2000 км/ч.Кх55 има брзину између 700 и 800 км/ч, док Кх101 иде и до 900 км/ч.
    Last edited by hercules; 29-01-26 at 08:47.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

2. The Following User Says Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,025
    Thanks Thanks Received 
    9,891
    Thanked in
    7,399 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Украјинци су успјели да у посљедњој размијени врате кући чак и службеног пса из Азовстала.Овог пса је иначе Кадиров узео за себе.

Не знам како је у фази лансирања али ракетa из Игле 9K38 има брзину од око 550 м/с односно скоро 2000 км/ч.Кх55 има брзину између 700 и 800 км/ч, док Кх101 иде и до 900 км/ч.
    Jadničak.Nadam se i onog rakuna da će da vrate iz Hersona.Zamisli ukradeš rakuna to samo neki bolesni um što sve nosi sa sobom ko uragan može.

No dobro. (svega smo se nagledali, jel)
    Najviše mi se oko buduće vojske Rusije kako je ovaj Jan opisao i zamislio sviđa da se profesionalizuje i nema kapacitet za osvajačke ratove a naravno odvoji od državnog aparata posebno jednog idiota koji zbog svojih apetita mobilizuje sve one nesretnike od kojih većina nije imala ni sahranu.Profesionalni vojnik prije svega traži dostojanstvo, ovo je sve užas sovjetske zaostavštine.
    Sviđa mi se i ono oko saradnje sa susjednim državama jer bez toga nema mira u svijetu.

Sent from my SM-A336B using Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; 01-01-23 at 12:19.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

9K38 nema tu brzinu odmah ali i da ima X-55 je već otišla predaleko da bi je stigla za ovih par sekundi
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,848
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Novogodišnji govor Zelenskog. Pogledati:

1. Oktobar

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Pričah danas sa komšijom stari KGB-ovac stigao i kaže mi ne brini sve ide kako treba rusi zavrsavaju posao.
    Sve je to propaganda rusi ih tamane.

Uzece im jos teritorije i rat se zavrsava u naredna 2 do 3 mjeseca.

Nije mogao ljepse mjesec da mi pocne kad sam cuo ovako lijepe vijesti.
    Neka mi ovo ovđe.
    Čekamo 1. januar.

Ne očekujem da Rusi do tada uzmu bilo šta bitno (recimo Bahmut).
    O kraju rata naravno nema nikakvog govora u trenutnim okolnostima.
    Ne da im nisu uzeli ništa teritorije, nego su u narednih mjesec i po Rusi poćerani iz Hersona i čitave desne obale Dnjepra.
    A toga istog prvog oktobra popodne su izgubili Liman.

Putinistima želim da im se prognoze u ovoj godini ostvaruju sa još većim uspjehom nego u prethodnoj.
    Bizbi, pozdravi komšiju.
    Last edited by ASC; 01-01-23 at 14:24.

6. The Following 4 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

rat ide savršeno..za američki i ruski vojnoindustrijski kompleks

nije Igla ovoliko brza, ovo je ili nešto drugo oborilo ili je fejk
    Poljska adaptacija igle, brutalnija od orginala po svim aspektima..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

8. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,025
    Thanks Thanks Received 
    9,891
    Thanked in
    7,399 Posts

Ko zna jel mu komšija živ dalekobilo što čini centrala KGB-a juri izdajnike po svijetu.
    On to bizbiju priča a ko zna šta je otkucao u američku ambasadu.Takvi si ti kgb..ovci.

Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws..

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

rat ide savršeno..za američki i ruski vojnoindustrijski kompleks
    Ja sam već pisao o tome da je grupa okupljena oko Zelinskog ( ostaci narandzaste revolucije potpomognuti raznim ljudima koji su dobro zaradjivali na zapadu dok je bio ekonomski jak ) svjesno napravila od države poligon za uništavanje vojne tehnike i nemaju nikakav problem sa stradanjem naroda jer je njima dobro !!! Za sad još zvanično nema vojne tehnike Kine ( mada je politika Kine takva da ukoliko bi svijet ostao bez naoružanja oni bi zasjeli na svjetski tron u bukvalno jednu kalendarsku godinu za razliku od zapada i Rusije koji bi propali ) ali svi ostali su nešto probali ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    24,025
    Thanks Thanks Received 
    9,891
    Thanked in
    7,399 Posts

A šta ako sam ja recimo više "okupljena" oko štaba ruske opozicije, Navaljnog recimo i Jašina.Nije ASC zalud nazvao neke Putinofilima, a za razliku od Putinofila ja Rusiju volim.Logično.Rusiju je Putin iskoristio kao i elita oko njega da je s*ebe ali postojaće Rusija i nakon tih ološi.I u tome je ključ što neki od vas misle kao da se sakriju ka' školjke iza krilatice u ovom užasu "ja Rusiju podržavam bla,bla..truć."

Dijamant i grafit su čist dokaz da hemijski sastav..nekad ne znači ništa.
    Žao mi je iskreno onih oficira ruske vojske što su Solovljevu pravili se ka' dvorske lude sinoć.Jer, vojska je vojska a ne k*rva Putina i njegovog kruga.
    U šok bi osta' kad bi shvatio ko će zapravo od Kine da zaštiti Rusiju, no to je odavno trebalo a nije ni tema.

Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws..
    Last edited by Bluemoon; 01-01-23 at 18:14.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    A šta ako sam ja recimo više okupljena oko štaba ruske opozicije, Navaljnog recimo i Jašina.Nije ASC zalud nazvao neke Putinofilima, a za razliku od Putinofila ja Rusiju volim.Logično.Rusiju je Putin iskoristio kao i elita oko njega da je s*ebe ali postojaće Rusija i nakon tih ološi.I u tome je ključ što neki od vas misle kao da se sakriju ka' školjke iza krilatice u ovom užasu "ja Rusiju podržavam bla,bla..truć."

Dijamant i grafit su čist dokaz da hemijski sastav..nekad ne znači ništa.
    Žao mi je iskreno onih oficira ruske vojske što su Solovljevu pravili se ka' dvorske lude sinoć.Jer, vojska je vojska a ne k*rva Putina i njegovog kruga.

Treba prilagodit djelovanje Rusije grupici Ukrajinskih političara koji sa na vlast došli sa ulice na ( i to je cijela kvaka ) anti-ruskoj propagandi ??? Da su Ukrajinci bili SAMO za NATO ( kako se predstavlja ) valjda bi ih tamo primili i prije početka specijalne vojne operacije ali su ciljevi očigledno i bili da se jednostavno taj narod pobije ( ko ne dobije saglasnost da familiju skrajne u hotel u nekoj EU metropoli kao majdanski borci ) !!!
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    24,025
    Thanks Thanks Received 
    9,891
    Thanked in
    7,399 Posts

A nemoj.
    Dali su im cio nuklearni arsenal i bombardere kojima im sad djecu ubijaju.U zamjenu samo da ih pušte na mir jer su nezavisna država postali sa nekim sporazumom sa kojim je Putin d*pe obrisao.I ti sad oćeš da rečeš da je taj mali, miš mali što se u rupu mišju krije (bunker ono) Rusija?Ti sad oćeš da rečeš da je Timurov vrh vrhova za rusku vojsku? Ili Surovikin.I što ti znaš o onim zarobljenicima po ruskim zatvorima, što su oslobođeni?Što ti znaš o ruskim oficirima kojima se od Svatove trag više ne zna.Ma površno totalno ka frekvencija RT-a.Kako god vrijeme je majka, pa će pokazati svoje uostalom.

Last edited by Bluemoon; 01-01-23 at 18:57.

Thanks Thanks Given 
    1,848
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Kličko Novu godinu dočekao u Bahmutu:

15. The Following 2 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,018
    Thanks Thanks Received 
    4,104
    Thanked in
    2,313 Posts

У Макивки Украјници напипали локацију гдје је било смјештен можда и цијели батаљон руске војске.И руски и украјински извори горворе великим жртвама, од 150 до 600 војника.

Пригожин у посјети једној од мртвачница групе Вагнер.Погинули припадници ове групе се спаковани у вреће држе у подруму на гомилама, и онда се трпају у камионе и одвозе.Вагнер код Бахмута трпи жестоке губитке.

МстаС 152мм у употреби ЗСУ.Интерecантно је да је Украјина прије рата имала само 40 ових самоходних хаубица, а најмање толико су заробили од Руса:

Артиљеријска муниција домаће производње стигла у руке вјештих ариљераца.Прије рата Украјина није имала сопствену производњу аериљеријске муниције:

Ратно ваздухопловство Украјине (Миг29, Харм) вам жели срећну нову годину:

17. The Following User Says Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,025
    Thanks Thanks Received 
    9,891
    Thanked in
    7,399 Posts

A kako su završili..u podrum da im se sudi bez suđenja.Volkova koji je odbio po svojoj logici i sistematskog znanja iz redova vojne akademije, povukli na "prevaspitavanje".Na stranu sad što nisu trebali u svemu ni da učestvuju etike radi, no radi slike o rasulu i kako to zapravo treba da se kompletno reformiše jedna propala priča oko "druge vojske na svijet."
    (da bi sjutra mogli sopstvenu zemlju da brane ako nekome padne na pamet ko ovo Putinu sad)

https://twitter.com/ChrisO_wiki/stat...KiPNhMmjw&s=19

Last edited by Bluemoon; 02-01-23 at 13:08.

Thanks Thanks Given 
    24,025
    Thanks Thanks Received 
    9,891
    Thanked in
    7,399 Posts

Pa zapovjedništvo je slavilo u studiju RT-a, kako drugo.Kakav je to očajan Pir bio.Pir i Vojska.Tako je to kad zapovjedništvo zarobi onaj..sad oko objekta gdje su stradali svi ovi momci.
    Denis Pušilin, pa da..nije naučio lekciju nikad ne sarađuj sa okupatorom..

https://twitter.com/igorsushko/statu...qVeBN5hWA&s=19

Last edited by Bluemoon; 02-01-23 at 21:17.

Thanks Thanks Given 
    2,013
    Thanks Thanks Received 
    6,233
    Thanked in
    2,902 Posts

У Макивки Украјници напипали локацију гдје је било смјештен можда и цијели батаљон руске војске.И руски и украјински извори горворе великим жртвама, од 150 до 600 војника.
    Rusi potvrdili ovaj napad, kažu 63 poginula vojnika...
    Ruski izvori (osim ovog zvaničnog) kažu da ima ,,stotine'' mrtvih, čak kažu da je napad urađen sa četri rakete, a PVO je presrela tri (jedna raketa da napravi onoliku štetu?) Ima i objašnjenje kako je jedna raketa tako razorila zgradu, unutra je bio i magacin municije (čeka, u dometu artiljerije okupljaš oko šesto vojnika, a još k' tome u zgradi u kojoj je smještena municija?)
    Šta god da je (ukrajnski izvori kažu 400+ mrtvih), poprilično je neodgovorno toliko blizu frontu skoncentrisati toliki broj vojnika, za novu godinu, kada će većina upaliti mobilne telefone (na taj način se najpre može otkriti veća koncentracija ljudi na jednom mjestu) da pošalje poruku ili nazove svoje i čestita, kada se prate pokreti (što preko satelita, što preko dronova, što preko klasičnih izviđačkih misija), kada je... Poenta, tolika koncetracija ljudstava nije mogla proći nezapaženo,

Thanks Thanks Given 
    24,025
    Thanks Thanks Received 
    9,891
    Thanked in
    7,399 Posts

Ma da to je poenta kad bi se zezali.Ili kad bi gledali iz perspektive što bi logika bila da brineš o sopstvenoj vojsci.Nebitno,hajd and sik, a više sik no hajd.A Pušilin će biti žrtveni jarac no ko ga j*be nakon onog govora 2014.
    Realno, ugasio je i sve dođe na naplatu a izdaja sopstvene zemlje skupo se plaća.

Last edited by Bluemoon; 02-01-23 at 22:05.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

što se Pušilina tiče couldn't happen to a better man, mada svakako su to samo pioni za jednokratnu upotrebu koji kasnije budu škartirani na ovaj ili onaj način, tako se desilo sa desetinama njih iz Donjecka

ovo oko škole je no comment, problem kod Rusa je što je život njihovih vojnika jeftin i dozovu se pameti tek kad dogori, a očito još nije
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,928
    Thanked in
    1,453 Posts

Ja sam iskreno Putinu dao 40% sanse da doceka Novu godinu. Mislio sam da je malo veca sansa da ce neko da ga oladi. E sad, da li je bilo pokusaja koji nisu uspjeli ili sam previse optimistican, ne znam.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

24. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,018
    Thanks Thanks Received 
    4,104
    Thanked in
    2,313 Posts

Ужасни губици Вагнера око Бахмута снимљени из украјинског дрона.Само на ове двије фотографије имамо уништен читав вод од 25+ војника:

https://twitter.com/LivFaustDieJung/...qc06PF4mg&s=19

https://twitter.com/LivFaustDieJung/...somYREpmg&s=19

Thanks Thanks Given 
    24,025
    Thanks Thanks Received 
    9,891
    Thanked in
    7,399 Posts

Girkin se opet javio da kontrira saopštenju ministarstva očajne retorike, kao onda kad je govorio o masovnoj mobilizaciji pa sad oko broja žrtava u ovom objektu navodeći nekolike stotine.Opet neke svađe u "raju" biće.
    Inače, dobar intervju na conflict zone (dw) sa Ben Hodgesom.Na stranu predviđanja oko oslobađanja Krima krajem ljeta jer nikakva predviđanja u ratu se ne mogu uzeti 100% ali od 24.februara on je jedan od rijetkih generala u penziji koji je davao dobre smjernice i vizir na ovaj rat.Posebno, barem meni je bitno kako uspostaviti Rusiju kao dio međunarodne zajednice a to nije samo Putin nego cijela garnitura koja treba da odgovara jer ne mogu zamisliti da jedan Lavrov više ikada i kroči u SE.Rusija svakako treba u isti da se vrati nakon ovog rata, a računi se onda moraju položiti.

Last edited by Bluemoon; 03-01-23 at 09:17.

Thanks Thanks Given 
    24,025
    Thanks Thanks Received 
    9,891
    Thanked in
    7,399 Posts

Sjetih se onoga imamo sreću što su glupi.Ono, da se pohvali svojom glupošću i otkrio lokaciju magacina oružja.

https://twitter.com/JayinKyiv/status...MZ0sKPu4A&s=19

Thanks Thanks Given 
    1,018
    Thanks Thanks Received 
    4,104
    Thanked in
    2,313 Posts

Руси покушали да се освете за масакрирање њиховог батаљона у Макиивци па су ракетирали хокеј халу у Друживци, наводно тврдећи да су ту биле стациониране украјинске трупе.
    Наравно тамо Украјинаца било није.
    Штета за халу.

https://twitter.com/ukraine_world/st...nJZUbH9lQ&s=19

Thanks Thanks Given 
    24,025
    Thanks Thanks Received 
    9,891
    Thanked in
    7,399 Posts

Bilo je nego ti ne vidiš 3 himarsa, tako će da leti izvještaj ko nedavno.
    Kakvi su to lažovi, no sva ta laž njih najviše košta.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,928
    Thanked in
    1,453 Posts

Top Putin Propagandist Urges Russians to Embrace Death: ‘We’ll Go to Heaven’

https://www.google.com/amp/s/news.ya...37.html?espv=1

Pravi pobjednicki govor.

Thanks Thanks Given 
    1,018
    Thanks Thanks Received 
    4,104
    Thanked in
    2,313 Posts

Први Т90С потврђен као уништен у Украјини.Ово је извозна варијанта тенка Т90, и самим тим најчешћа (преко 80% Т90 тенкова је или извезено, или по лиценци произведено у иностранству).

https://twitter.com/UAWeapons/status...0waWTgFhg&s=19

Руске оклопне снаге трпе критичне губитке и све што може да се користи се користи, па и оно спремљено за извоз.

Све су прилике да ће Русија убрзо и изгубити примат у ОМЈ у Европи на рачун Пољске и њене флоте Абрамс (400), Леопард 2 (250) и К2 (1000) тенкова.

32. The Following User Says Thank You to BAR For This Useful Post:

Page 1 of 198 123451151101 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)