Page 566 of 574 FirstFirst ... 66466516556562563564565566567568569570 ... LastLast
Results 14,126 to 14,150 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Sto da ne? Od nekoga se mora krenuti. Braticka je bila najnaivnija/najgluplja u smislu da je najmanje vodila racuna da li se moze dokazati krsenje zakona.
    Misliš?
    Varaš se jako.
    Bratićka je bila samo najviše izložena napadima javnosti i političkih struktura, a pri tom sama nema zaledjinu neke stranke.
    I zato je na njoj najlakše šiljiti patku.

A objektivno, šteta koju je ona napravila državi je smješno mala u odnosu na ukupnu štetu koju razna ministarstva prave zbog gubljenja radnih sporova.
    Riječ je o 50 000 eura.
    A samo prošle godine iz državne kase je isplaćeno 15 miliona eura.

900 hiljada eura je državu koštalo samo ono objavljivanje ličnih podataka NKT-a u vrijeme korone.
    Pitali li iko za zdravlje Milutina Simovića, Kenana Hrapovića ili Jevtu Erakovića?

Ili misliš da oni nisu bili toliko naivni i glupi.

Vrana vrani oči ne vadi.
    Državni pravobranilac je isto politička funkcija, čim ga imenuje i razrješava Vlada.
    Danas jesi, sutra nisi...pa ti vidi hoćeš li tražiti od političara da nadoknade štetu.

2. The Following 4 Users Say Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,578
    Thanks Thanks Received 
    4,713
    Thanked in
    2,098 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Misliš?
    Varaš se jako.
    Bratićka je bila samo najviše izložena napadima javnosti i političkih struktura, a pri tom sama nema zaledjinu neke stranke.
    I zato je na njoj najlakše šiljiti patku.

A objektivno, šteta koju je ona napravila državi je smješno mala u odnosu na ukupnu štetu koju razna ministarstva prave zbog gubljenja radnih sporova.
    Riječ je o 50 000 eura.
    A samo prošle godine iz državne kase je isplaćeno 15 miliona eura.

900 hiljada eura je državu koštalo samo ono objavljivanje ličnih podataka NKT-a u vrijeme korone.
    Pitali li iko za zdravlje Milutina Simovića, Kenana Hrapovića ili Jevtu Erakovića?

Ili misliš da oni nisu bili toliko naivni i glupi.

Vrana vrani oči ne vadi.
    Državni pravobranilac je isto politička funkcija, čim ga imenuje i razrješava Vlada.
    Danas jesi, sutra nisi...pa ti vidi hoćeš li tražiti od političara da nadoknade štetu.
    Jesu li krivi ovi predhodni sto su drzavu kostali milione eura kojekakvi radni sporovi? Jesu. Treba li im naplatit to? Treba. Je li Braticka kriva? Jeste. Treba li i njoj naplatit? Treba. Ali za ove prve treba pitat ove sto su osvjezili zasto nikoga nijesu pozvali na odgovornost. A branit ovu pricom "i ovi prije nje su radili isto ako ne i gore" ne pije vodu. Toliko su pojedinci politicki ostrasceni da sve sto njihovi miljenici urade protiv zakonito, brane pricom "i ovi su isto to radili" Koja je onda razlika? Je li osvjezilo? Pustite i ove 30 godina pe cete vidjet koja je razlika, to jest koliki je znak jednakosti.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

4. The Following User Says Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Voljeli ga ili ne, momak je rekao istinu i pokazao jedini način povratka države i građana na evropski put.

https://twitter.com/DPSCrneGore/stat...LMw2oU5HhzeVGA

Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Jesu li krivi ovi predhodni sto su drzavu kostali milione eura kojekakvi radni sporovi? Jesu. Treba li im naplatit to? Treba. Je li Braticka kriva? Jeste. Treba li i njoj naplatit? Treba. Ali za ove prve treba pitat ove sto su osvjezili zasto nikoga nijesu pozvali na odgovornost. A branit ovu pricom "i ovi prije nje su radili isto ako ne i gore" ne pije vodu. Toliko su pojedinci politicki ostrasceni da sve sto njihovi miljenici urade protiv zakonito, brane pricom "i ovi su isto to radili" Koja je onda razlika? Je li osvjezilo? Pustite i ove 30 godina pe cete vidjet koja je razlika, to jest koliki je znak jednakosti.
    Наравно да је освјежило, види се врло добро у броју покренутих поступака од 30.08. Па ево покренуће и против "свог" министра, што се за 30 година није десило. Тако да нису исти, макар не скроз.
    Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Voljeli ga ili ne, momak je rekao istinu i pokazao jedini način povratka države i građana na evropski put.

https://twitter.com/DPSCrneGore/stat...LMw2oU5HhzeVGA

Нико га не воли.
    Бар нико на форуму.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    6,245
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    3,395 Posts

rekao je istinu da zadnjih 20 godina pokusavanja priblizavanja otvaranja ka EU nismo uspjeli nista niti da otvorimo niti cemo zatvarati poglavlja... ali smo uspjeli u tome da Turci vide nas kao EU ....znaju puna gradilista Turaka

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

8. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    rekao je istinu da zadnjih 20 godina pokusavanja priblizavanja otvaranja ka EU nismo uspjeli nista niti da otvorimo niti cemo zatvarati poglavlja... ali smo uspjeli u tome da Turci vide nas kao EU ....znaju puna gradilista Turaka

Ne znaš ti ništa o EU, a još manje o otvaranju i zatvaranju poglavlja, kao ni o poziciji Crne Gore u evropskim integracijama.

https://www.slobodnaevropa.org/a/crn.../30698357.html

Uvijek smo imali napredak, a od 30.08. imamo urušavanje svega toga i odbacivanje evropske agende od strane srpsko-ruskih plaćenika u CG.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    4,317
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Uvijek smo veli imali napredak.

Da smo imali napredak usli bi 2013te.
    Ili 2016te.
    Ili 2019te.

Nikad necemo uci u EU, ni 2100te, jer smo pokazali ko smo i sto smo.

Od kad je DPS preuzeo drzavu do 2020te su nas unazadili, da smo sad nedje u 1950im. Nas sat je isao unazad, umjesto unaprijed.

Od 2020te do danas tapkamo u mjesto, znaci da smo i dalje u 1950oj.

A ti ako gajis fantazije o ulasku u EU (koje sam i ja do skoro gajio, a onda se probudio), samo nastavi da mastas o jednorozima i o velikim zlim srbima koji izlaze u tmini noci ispod tvpg kreveta, i kojim te plase.

U neko doba, svakom realnost zakuca na vrata, a nasa realnost je da necemo nikad u EU, jer ne pripadamo tamo mentalitetski. Rumunija i Bugarska su se uštekali na foru, a mi ni to nismo uspjeli.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Ti si moj Mojsije, neđe ranije, rekao da si ti ostario i da te više ne zanima EU. Ti si pao pod uticaj antiEUCG sila i nisam ti ja kriv. Nisu ti krivi jednorozi nego sprsko-ruski plaćenici i papagaji. Pao si pod uticaj onih sila koje žele da zaustave napredak CG u EU. E ti u njih vjeruješ. Tako da se slažemo u dijelu u šta ti vjeruješ ili ne vjeruješ.

E pa ja vjerujem da će Crna Gora ući u EU i da će nam se to isplatiti.

Vjerujem i zbog mene i zbog tebe. Vjerujem i zbog starijih i zbog mlađih, za buduće generacije.

80% građana želi da Crna Gora uđe u EU.

Meni na vrata kuca napredak i ja želim da otvorimo ta vrata. A ti si tvoja vrata zatvorio i to je to i ne interesuje me. Ako želiš da si u 1950oj ne zanima me jer ti ne želiš pomoć i ne želiš bolje.

Samo nemoj da radiš protiv napretka CG u EU i srećan ti put đe god hoćeš.

Last edited by mneonly; 27-12-22 at 16:23.
    Love, peace and respect.

12. The Following User Says Thank You to mneonly For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,317
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Ti si moj Mojsije, neđe ranije, rekao da si ti ostario i da te više ne zanima EU. Ti si pao pod uticaj antiEUCG sila i nisam ti ja kriv. Nisu ti krivi jednorozi nego sprsko-ruski plaćenici i papagaji. E ti u njih vjeruješ. Tako da se slažemo u dijelu u šta ti vjeruješ ili ne vjeruješ.

E pa ja vjerujem da će Crna Gora ući u EU i da će nam se to isplatiti.

Vjerujem i zbog mene i zbog tebe. Vjerujem i zbog starijih i zbog mlađih, za buduće generacije.

80% građana želi da Crna Gora uđe u EU.

Meni na vrata kuca napredak i ja želim da otvorimo ta vrata. A ti si tvoja vrata zatvorio i to je to i ne interesuje me. Ako želiš da si u 1950oj ne zanima me jer ti ne želiš pomoć i ne želiš bolje.

Samo nemoj da radiš protiv napretka CG u EU i srećan ti put đe god hoćeš.

Samo ti vjeruj, nada poslednja umire

Moj svijet je vec iznad EU prosjeka i bice samo bolji u buducnosti(Boze zdravlja), jer ne cekam da mi neko nesto da, nego ucim i dobijam ono sto mi pripada, uprkos svim sabotazama koje nam ova drzava cini.

A ti samo krivi srpsko ruske placenike, i vjeruj u jednoroge i daleko ces dogurati, kao sto je i CG dogurala unazad pod ovim tvojima.

"Putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas.
    ....
    "Nama je lepo, taman kako smo zasluzili."

Djole je jos ovo odavno shvatio.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

U pravu si, treba bataliti sa EU i da se okrenemo srpsko-ruskim svjetovima

Bože zdravlja, poslije izbora neću nikoga da krivim. Jedva čekam 2024. (znam da ne znaš za investicije koje će tada da krenu i koje se žele zaustaviti) pa ćemo se čuti
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Ti si pao pod uticaj antiEUCG sila i nisam ti ja kriv. Nisu ti krivi jednorozi nego sprsko-ruski plaćenici i papagaji.
    Овакви тренуци ми враћају вјеру у форум.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

16. The Following 5 Users Say Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,245
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    3,395 Posts

sve rece Mojsiije umjesto mene, a
    crna gora 35 pregovaračkih poglavlja otvorila 30, od čega su tri privremeno zatvorena (reč je o poglavljima 25, 26 i 30....
    uspjeh za 20 godina i to privremeno zatvorena poglavlja....
    trazi ti evropa uvedi standard i ti ne mozes ga za 20 godina uvesti pa sta oces ?!
    Ja ocu sad za zivota da sam u EU i da saljem tamo djecu da rade i zarade a ne ko kralj Nikola da cekam 100 godina na nezavisnost jer je planirana EU integracija....

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Kako misliš 20 godina?

Ajde napravi mi kalkulaciju...

A ne znaš ni koliko poglavlja ima, a ne šta drugo

Ti ne vidiš, mada se vjerovatno tu ipak radi o negiranju koliko je država napredovala i đe smo mi bili tada, a đe sada...

Ali nema veze, svakako ste (debela) manjina... samo da maknemo ove srpsko-ruske plaćenike pa da vas ne slušam više

P.S.

Nego, reci ti meni čemu ta ekavica?
    Last edited by mneonly; 27-12-22 at 17:02.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    3,578
    Thanks Thanks Received 
    4,713
    Thanked in
    2,098 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Наравно да је освјежило, види се врло добро у броју покренутих поступака од 30.08. Па ево покренуће и против "свог" министра, што се за 30 година није десило. Тако да нису исти, макар не скроз. Нико га не воли.
    Бар нико на форуму.
    I sto mislis, koliko ce njih osudit?
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Oni su napravili nematerijalnu štetu koja se ne može izmjeriti novcem i koja je veća od materijalne... A kroz tu nematerijalnu provukle su se i materijalne štete koje ćemo mi da platimo kao i uvijek - na standardni način.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Kako misliš 20 godina?

Ti ne vidiš, mada se vjerovatno tu ipak radi o negiranju koliko je država napredovala i đe smo mi bili tada, a đe sada...

Ali nema veze, svakako ste (debela) manjina... samo da maknemo ove srpsko-ruske plaćenike pa da vas ne slušam više

P.S.

Samo cu te pitati znas li sta je potrebno za otvaranje poglavlja?

Thanks Thanks Given 
    3,578
    Thanks Thanks Received 
    4,713
    Thanked in
    2,098 Posts

Oni su napravili nematerijalnu štetu koja se ne može izmjeriti novcem i koja je veća od materijalne... A kroz tu nematerijalnu provukle su se i materijalne štete koje ćemo mi da platimo kao i uvijek - na standardni način.
    Sve se na kraju mjeri novcem. Ne bitno je je li materijalna i nematerijalna steta, u kranjem sve mi placamo bilo novcem bilo cim drugim. A sto se pravljnja stete tice, mogu se preko badnjaka celivat. Samo sto su ovi tek poceli. Da li je nemjerno ili produkt neznanja, to mi je kao gradjaninu potpuno nebitno. Nadam se da ce djeca brzo zavrsiti skolovanje, starije vec ne vidi sebe ovdje, maldje....vidjecemo, ako brat uspije nesto da stekne vani, ode i ona. A ja i baba...i kucko...odjecemo dok ne bacimo ožicu, i necu ti se sjekirat mnogo.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

23. The Following 2 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    679
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    457 Posts

I neko kaže da nismo napredovali od 30.08.2020
    Nema Vesne, nema Vladimira.Dovoljno od koga je
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

I je li ti milo ako nece?
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Ovi osvježeni mogu reći da se kod njih to pitanje bar pokrenulo s mrtve tačke.
    A kod onih ubudjalih se nije ni pominjalo da može neki ministar ili funkcioner iz svog džepa nadoknaditi štetu nanetu državi.

No, nije ovo pitanje za osvježene i ubudjale, nego za zaštitnika imovinsko-pravnih interesa.

27. The Following User Says Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Недовољно.
    Реформа правосуђа је најтежи и најдужи поступак. У полицији и тужилаштву се већ виде промјене на боље.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    6,245
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    3,395 Posts

Kako misliš 20 godina?

P.S.

evo ti za taticu pa uci, a izgleda ti si za sve samo nisi za mne nazalost... eviva
    PRIJAVI
    Dobrodošli!Prijavite se na svoj račun
    Vaše korisničko ime
    lozinka
    Zaboravili ste lozinku?
    OBNAVLJANJE ŠIFRE
    Obnovite vašu lozinku
    Vaš e-mail

Naslovnica MNE Crna Gora i EU Odnosi Crne Gore i Evropske unije
    MNECrna Gora i EU
    Odnosi Crne Gore i Evropske unije
    16 Avgusta, 2014
    688
    Facebook Twitter
    Odnosi između Crne Gore i EU u Procesu stabilizacije i pridruživanja (PSP) uspostavljeni su jula 2001. Na Solunskom samitu 2003. potvrđena je evropska perspektiva država Zapadnog Balkana, a u julu iste godine uspostavljen je Unaprijeđeni stalni dijalog kao forma redovnih konsultacija Crne Gore i EU.

Nakon referenduma o nezavisnosti Crne Gore i proglašenja nezavisnosti u crnogorskoj Skupštini, Savjet EU izjavio je da će dalje razvijati odnose sa Crnom Gorom kao nezavisnom i suverenom državom. Uslijedila su bilateralna priznanja nezavisne Crne Gore država članica EU.

Crna Gora je 15. decembra 2008. podnijela zahtjev za članstvo u Evropskoj uniji. Savjet Evropske unije uputio je 23. aprila 2009. zahtjev Evropskoj komisiji da pripremi mišljenje o crnogorskom zahtjevu za članstvo., Nakon toga, Crna Gora je 22. jula 2009. dobila Upitnik EK koji je sadržao pitanja iz svih oblasti pravnih tekovina EU, na osnovu kojeg je EK izradila mišljenje i dala preporuku Savjetu EU da dodijeli Crnoj Gori status kandidata.

Upitnik EK

Evropski komesar za proširenje Oli Ren je 22. jula 2009. u Podgorici predao predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću Upitnik koji je obuhvatio 2178 pitanja na 368 strana.

Predsjednik Vlade CG M. Đukanović predao je 9. XII 2009. u Briselu komesaru za proširenje EU O. Renu odgovore na Upitnik EK. Odgovori na Upitnik EK sastavljeni su u 12 knjiga na 4.433 strane.

Direktorat za proširenje Evropske unije dostavio je Ministarstvu za evropske integracije 1. marta 2010. novi set od 673 dodatna pitanja na odgovore iz Upitnika EK. Crnogorska administracija je uspješno završila proceduru oko izrade odgovora na set dodatnh pitanja i predala ih Evropskoj komisiji u predviđenom roku, 12. aprila 2010. Dodatna pitanja su se odnosila na dopunske informacije i pojašnjenja na odgovore u svim poglavljima osim 12. (bezbijednost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika).

Vizna liberalizacija

Savjet ministara Evropske unije je 30. novembra 2009. donio odluku o ukidanju viza za Crnu, Goru, Makedoniju i Srbiju. Odluka je stupila na snagu 19. decembra 2009, čime je građanima ovih država mogućeno da bez viza putuju u svih 25 članica koje pripadaju Šengen zoni, ali i u tri zemlje koje nijesu dio EU (Island, Norveška i Švajcarska). Ovo je konačan rezultat procesa koji je pokrenut u maju 2008. godine. Ukidanje viznog režima zahtijevalo je ispunjavanje ključnih odredbi u oblasti vladavine prava, izdavanja putničkih dokumenata i bezbjednosti granica.

Ova odluka je od istorijskog značaja za građane Crne Gore jer je omogućila da, poslije gotovo dvije decenije, mogu slobodno putovati u EU.

U skladu sa preporukama Savjeta EU, Crna Gora je nastavila da ispunjava obaveze koje proizilaze iz procesa vizne liberalizacije, kao što su izgradnja kapaciteta u oblasti primjene zakona (uključujući zaštitu podataka o ličnosti), iznalaženje rješenja za raseljena lica i uspostavljanje zakonskog antidiskriminatornog okvira.

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju

Crna Gora je 15. oktobra 2007. u Luksemburgu potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju čime je uspostavila prvi ugovorni odnos s Evropskom unijom. Na temelju Sporazuma, Crna Gora je uspješno razvila institucionalni politički dijalog s EU koji se odvija kroz uspostavljene zajedničke strukture za praćenje sprovođenja preuzetih obaveza.

Nakon okončane ratifikacije u svim državama članicama EU, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) s Crnom Gorom je stupio na snagu 1. maja 2010. Proces potvrđivanja je trajao dvije godine i sedam mjeseci od dana potpisivanja, a u međuvremenu se primjenjivao Privremeni sporazum, koji se odnosio na trgovinu i s trgovinom povezana pitanja koja su u nadležnosti EK.

SSP je međunarodni ugovor između države potpisnice i Evropske unije koji uspostavlja pravni okvir za uzajamnu saradnju i postepeno približavanje evropskim standardima. Stupanje na snagu SSP-a označio je ulazak u novu fazu integracije, koja sad i formalno obavezuje Crnu Goru na usklađivanje svog zakonodavstva s pravnim tekovinama EU, kao i na usklađivanje stavova i politika u svim oblastima saradnje. Kvalitet sprovođenja SSP je bio jedan od kriterijuma za dobijanje pozitivnog Mišljenja EK, ali i za sticanje statusa kandidata, otpočinjanje pregovora, kao i za dinamiku procesa pristupanja EU.

Institucionalni okvir za saradnju između EU i Crne Gore se odvija kroz sljedeća zajednička tijela:

Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje, koji će nadzirati primjenu i sprovođenje SSP,
    Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, koji će pomagati rad Savjeta,
    Sedam Pododbora,
    Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

Mišljenje Evropske komisije

Evropska komisija je 9. novembra 2010. objavila Mišljenje u kojem je preporučila Savjetu da dodijeli Crnoj Gori status zemlje kandidata.

U Mišljenju EK je navedeno da Komisija smatra da bi pregovore za pristupanje EU trebalo otvoriti sa Crnom Gorom čim ostvari potreban stepen usaglašenosti sa kriterijumima za članstvo i to posebno sa Kopenhagenskim političkim kriterijumima koji zahtijevaju stabilnost institicija koje garantuju vladavinu prava. Crna Gora se ohrabruje da nastavi sa svojim konstruktivnim angažovanjem u regionalnoj saradnji i jačanju bilateralnih odnosa sa susjednim zemljama, kao i sa poboljšanjem administrativnih kapaciteta.

Zasnovano na pozitivnom Mišljenju, Evropski savjet je na sjednici 17. decembra 2010. odlučio da Crnoj Gori dodijeli status kandidata za članstvo u EU.

Nacionalni program za integraciju Crne Gore u EU (NPI) za period 2008. – 2012.

Potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, Crna Gora je preuzela obavezu usklađivanja crnogorskog zakonodavstva s pravnom tekovinom EU (član 72 SSP). U želji da se Crna Gora, a prvenstveno državna uprava, blagovremeno počne pripremati za nove izazove, zadatke i obaveze, aktivnosti za koncipiranje programa u Vladi Crne Gore inicirane su znatno prije potpisivanja SSP-a. Naime, na sjednici održanoj 21. juna 2007. godine, Vlada je odlučila da pripremi Nacionalni program za integraciju Crne Gore u EU (NPI), za period od 2008-2012. godine. NPI predstavlja nacionalni plan za usklađivanje s pravnom tekovinom EU ali i osnovu za reformske aktivnosti i izradu godišnjih programa rada Vlade.

Program pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (PPCG)

Program pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (PPCG) je sveobuhvatan strategijski dokument koji pruža prikaz trenutnog stanja u državi i definiše obim i dinamiku reformi koje su potrebne za dalje prilagođavanje Crne Gore pravnom poretku Evropske unije. PPCG predstavlja efikasan model prikupljanja podataka, izvještavanja i planiranja koji omogućava brže i operativnije praćenje, koordinaciju i sagledavanje stanja aktivnosti svih učesnika u pregovaračkom procesu. Dokument je pripremljen u formi tabelarnog prikaza 33 pregovaračka poglavlja i sadrži sljedeće: uvod u poglavlje, strategijski okvir (status i planovi), zakonodavni okvir (status i program usklađivanja s pravnom tekovinom EU), kao i administrativne kapacitete. Budući da se pravna tekovina Evropske unije konstantno mijenja i razvija, Program pristupanja se godišnje revidira i prilagođava promjenama u okviru procesa razvoja prava EU. Ovakav pristup odabran je iz razloga temeljne pripreme za članstvo u EU i jasnijeg pregleda naših obaveza u oblasti evropske integracije.

Program pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji za period 2016-2018 usvojen je na sjednici Vlade 21. I 2016. Dokument predstavlja drugu reviziju izvornog dokumenta, odnosno, Program pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji za period 2014-2018. usvojenog 26. XII 2013. Prva revizija Programa pristupanja izvršena je krajem 2014. i, s tim u vezi, Program pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji za period 2015-2018 usvojen je na sjednici Vlade 25. II 2015.

Program pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji za period 2016-2018 je ključan za pregovarački proces, jer se radi o vremenskom periodu tokom kojeg se očekuje intenzivirane aktivnosti na otvaranju preostalih poglavlja i zatvaranju većeg broja pregovaračkih poglavlja. Ovim dokumentom postiže se i održava odgovarajuća dinamika u najzahtjevnijoj fazi evropske integracije Crne Gore.

Thanks Thanks Given 
    5,023
    Thanks Thanks Received 
    9,053
    Thanked in
    4,368 Posts

nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    1,239
    Thanks Thanks Received 
    1,670
    Thanked in
    906 Posts

Neka nam je sa srećom budzet.

I da se nadamo što skorijem bankrotu jer od crnogorskih eksperata i političara nema spasa.

Thanks Thanks Given 
    26,271
    Thanks Thanks Received 
    8,427
    Thanked in
    4,150 Posts

Sto da ne? Od nekoga se mora krenuti. Braticka je bila najnaivnija/najgluplja u smislu da je najmanje vodila racuna da li se moze dokazati krsenje zakona.

Ili treba da postoje dvostruki arsini, zavisno od simpatija?

Prema svakom kome se moze dokazati krsenje zakona, ne treba imati milosti. Bio DPS, DF, SDP, BS....Ko god misli drugacije pokazuje da mu nije stalo do pravde. Nego do selektivne pravde. Zavisno od licnih simpatija. Tu, onda, nema pravde.

Selektivna pravda je najvece zlo crnogorskog pravosudja. I generalno, demokratije u CG.

Licno, mnogo vise bih volio kad bi ruka pravde stigla Ivanovica i njegova nepocinstva. Doci ce, nadam se, i taj dan.

Uzdam se u neke nove vjetrove u crnogorskom pravosudju. Bez nezavisnog pravosudja, nema demokratije.

Kad smo vec kod limenke, kad ce se maci ona limenka sa Rumije? Ako se vec krenulo u micanje one nelegalno postavljene ploce u Morinju, zasto se ne bi zakon jednako primijenio na nelegalno postavljenu limenku na vrhu Rumije?

Ili za crkvu ne vaze zakoni ove drzave?

Moze li neko biti iznad zakona? U demokratskim drzavama.
    Svi se mi slažemo da treba da se koristi ono ni po babu ni po stričevima. Ali ođe si ostrašnjen jedino ti kojem nije problem da se krene od Bratićke (koja, ponoviću, nije uzela pare za sebe kao što je veeelika većina ovih prije nje, već učinila i neku korist ovom društvu). A spisak ovih koji bi trebalo da idu prije Bratićke je podugačak. I na kraju, nije problem I da se krene od nje ako će I svi ostali doći na red, ali odlično znamo I ja i ti da neće. E kako neće onda je meni problem da se krene od Bratićke.
    A tvoja ostrašćenost se vidi i u ovom gdje pominješ crkvu ničim izazvan. Ne rezonuješ pravilno. Ali nije prvi put.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

33. The Following User Says Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Page 566 of 574 FirstFirst ... 66466516556562563564565566567568569570 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)