Page 562 of 574 FirstFirst ... 62462512552558559560561562563564565566572 ... LastLast
Results 14,026 to 14,050 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    4,317
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Daj da vidimo post gdje tebe neko naziva Srbinom jer si protiv DPS-a. Ako ga nađeš ja više nikad neću pisati na političkim temama.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
    Poceo je kao Vučić s pricom

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Mala vjeruj mi, oslobodila zena skole nepotizma, dps-a, sehovica, bitno je da su radnici ostali da rade, poneko novi dobio priliku i svi srecni i zadovoljni. Sad reci vrijedi li to 300k, budimo realni
    A što kad su sad bukvalno samo zamijenjene uloge: DF, Ura i Demokrate stavili njihove direktore i to je to.

Pa smo imali prilike i da vidimo da se škole, đeca i učenici iskorišćavaju po pomahnitalom programu SPCa.

Ali kriv je tu i DPS jer su i oni nezvanično pogurali sve ove uvezene eksperte:

https://www.cdm.me/politika/i-bratic...koj-proceduri/

Koliko su bili ugroženi od DPSa je svima jasno da je laž.
    Last edited by mneonly; 25-12-22 at 19:25.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    A što kad su sad bukvalno samo zamijenjene uloge: DF, Ura i Demokrate stavili njihove direktore i to je to.

Pa smo imali prilike i da vidimo da se škole, đeca i učenici iskorišćavaju po pomahnitalom programu SPCa.

Ali kriv je tu i DPS jer su i oni nezvanično pogurali sve ove uvezene eksperte:

https://www.cdm.me/politika/i-bratic...koj-proceduri/

Koliko su bili ugroženi od DPSa je svima jasno da je laž.
    Kako zamijenjene uloge, pa citav nastavni kadar prosle vlasti i dalje radi, nista im ne fali, cak ce im i plate porasti sa 500 na 1000e. Samo su direktori drugi, i mozda ce dobiti jos neko posao ko nije mogao ranije jer nije bio za dps. Win win
    Umoran sam od svega sto znam

4. The Following User Says Thank You to Crni Zuti For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Kako zamijenjene uloge, pa citav nastavni kadar prosle vlasti i dalje radi, nista im ne fali, cak ce im i plate porasti sa 500 na 1000e. Samo su direktori drugi, i mozda ce dobiti jos neko posao ko nije mogao ranije jer nije bio za dps. Win win
    Stvar je u tome da su umjesto jednih "partijskih vojnika" dosli drugi "partijski vojnici".
    Cilj smjene direktora nije bila da se izaberu bolji direktori. Vec direktori koji ce sprovoditi politiku nove partijske vecine.

Sjasi Kurta da uzjase Murta. Ko hebe zakon. A to kosta.

Thanks Thanks Given 
    6,245
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    3,395 Posts

Na zalost umjesto eme alme calme selme dosle milene ivane bojane... u prosveti pa tako i u kbc

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Na zalost umjesto eme alme calme selme dosle milene ivane bojane... u prosveti pa tako i u kbc

Drastican primjer je Rudnik Pljevlja. Od 350 novozaposlenih, jedan je bio Bosnjak:
    https://www.vijesti.me/kolumne/571083/kristalni-dan

U Pljevljima na primjer, u kojima žive značajan broj Bošnjaka, pored stalnih verbalnih provokacija na nacionalnoj osnovi od uspostavljanja nove vlasti, direktor Rudnika uglja koji je kadar te vlasti je od 350 novouposlenih našao mjesto za zaposlenje jednog Bošnjaka. Dobro ste pročitali, jednog!

Takvu diskriminaciju nije uspio sprovesti ni Hitler na početku uspostavljanju rasnih zakona. Što nije mogao on, nova vlast u Crnoj Gori pokazuje da može.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Zato Ibrahimovic zaposljava u MKI kapom i sakom...
    ... da bi napravio balans. Kakva ljudina, kakva neselektivnost.

A sve prema procentima u skladu sa popisom.

Koliko je Bosnjaka u CG? Vjerujem da je taj procenat uskladjen sa procentom u javnim institucijama.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    6,117
    Thanks Thanks Received 
    6,666
    Thanked in
    3,180 Posts

Krvna zrnca. Bravo.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Kliker17 View Post
    Zato Ibrahimovic zaposljava u MKI kapom i sakom...
    ... da bi napravio balans. Kakva ljudina, kakva neselektivnost.

A sve prema procentima u skladu sa popisom.

Koliko je Bosnjaka u CG? Vjerujem da je taj procenat uskladjen sa procentom u javnim institucijama.
    Ibrahimovic se ne gadi ni na jednu vlast. Bitno je da je pri vlasti.

Partijsko zaposljavanje je bolest na koju nije imuna nijedna vlast.

Bivsi ministar Krivokapic je dao veoma korektnu izjavu:

Da loše stvari ne trebaju da budu praksa mišljenja je bivši premijer Zdravko Krivokapić, u vezi onog sto je uradila Vesna Bratic:

„Šteta je šteta. Zašto ako je neko u prethodnom vremenskom periodu pravio neku štetu, treba i ja posle nje? To su sve neki stavovi koji, nažalost, teško se oslobađamo takvih stavova koji ne vode ka napretku ove države“, kazao je Krivokapić.

Kako navodi, osjeća odgovornost zbog određenih postupaka njegovih ministra. Pojašnjava da je više puta isticao da sve može da se toleriše, osim nepoštovanja zakona.

Thanks Thanks Given 
    679
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    457 Posts

Mislim da koliko god obožavali njegov rad, ne može ni primirisati tako hladnoj i laganoj dominaciji nenadebivih demonkrata
    Lakoća kojom oni to rade prosto stvara zazubice
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Stvar je u tome da su umjesto jednih "partijskih vojnika" dosli drugi "partijski vojnici".
    Cilj smjene direktora nije bila da se izaberu bolji direktori. Vec direktori koji ce sprovoditi politiku nove partijske vecine.

Sjasi Kurta da uzjase Murta. Ko hebe zakon. A to kosta.
    Pa dobro, ali koliko je realno u cg da na direktorsko mjesto dodje neka nestranacka licnost? Koliko uopste imamo kadra koji nije politicki eksponiran? Jesu trebali dovesti nekog iz dps ili ostaviti postojece da udaraju pluseve i minuse pred izbore?
    Sto se tice Bosnjaka-Muslimana, s obzirom na brojnost, a u zdravlje dps-a, pokrivaju trecinu svih drzavnih funkcija i radnih mjesta, malo li je? Svi i dalje rade, ne vidim da se sprovodi neki revansizam. S druge strane jedan dio u cg su bili gradjani drugog reda, pa i da se malo favorizuju sad nista strasno. Svemu tome je dps davno dao legitimitet, napravio takvo drustvo, a sad se oni isti bune, nemaju pravo jednostavno.
    Na kraju krajeva bitno je da obican narod izvuce nesto, a za funkcije se necemo mnogo sjekirat.
    Last edited by Crni Zuti; 25-12-22 at 21:28.
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Vesna Bratic
    "... I da je u suštini ta cifra i ako je tačna, a nije, izuzetno mala u odnosu na štetu koju su pojedini direktori nanijeli ovoj državi“, kazala je Bratić.
    Vesna Bratic je nanijela vise stete Crnoj Gori nego svi ti direktori zajedno

Thanks Thanks Given 
    26,276
    Thanks Thanks Received 
    8,427
    Thanked in
    4,150 Posts

A kako si izračunao to??

Thanks Thanks Given 
    3,578
    Thanks Thanks Received 
    4,713
    Thanked in
    2,098 Posts

I da je u suštini ta cifra i ako je tačna, a nije, izuzetno mala u odnosu na štetu koju su pojedini direktori nanijeli ovoj državi“, kazala je Bratić.
    I zamisli sad da je svih 150 direktora tuzi za povredu casti i ugleda zbog ovoih rijeci. Aooooo
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Obrazovanje nam je nepovratno uruseno.

Sve reforme su dovele do toga da su ucitelji i profesori manji od makovog zrna, a korupcija je ucinila da se isti plase roditelja koji imaju veze kod direktora i moraju ocjenjivati kako im isti ti roditelji/direktori narede.

Ko god ima ili je imao nekog zaposlenog u prosveti zna koliko je dostojanstvo i struka na niskim granama palo radi partijskih usluga i zaposljavanja "kako Migo odobri".

A ko god ima djecu i pogleda udzbenike za glavu samo da se uhvati.

Treba prije svega i u zdravstvu i u prosveti vratiti stare sisteme u kojima smo mi odrastali.
    Tim sistemima bas nista nije falilo.

Ovo sad je zastidje i za to nije kriva Braticka (ona je kriva jer je ostrascena budala koja nije imala mentalnih kapaciteta da makar zapocne, a kamo li sprovede reformu obrazovanja i vrati dostojanstvo zaposlenima koji strecaju od djece, vec je imala kapaciteta samo za revansizam i to nestrucno i bez pravne potpore, pa zato sad uspijevaju tuzbe)
    Za zastidje su krivi profesori koji su dozvolili da ih Migo preko veze zaposljava pa cute ko mule i trpe izivljavanja i direktora i roditelja, a i djece. I neka trpe kad nemaju obraza i dostojanstva da dignu glas i zahtijevaju promjene.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    A kako si izračunao to??

Nista drugo nego tih 300.000.

A kazu da ce biti mnogo vise.

Klerikalizaciija obrazovanja je nematerijalna steta

18. The Following User Says Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,276
    Thanks Thanks Received 
    8,427
    Thanked in
    4,150 Posts

I tu ti je slaba računica. Voljeli su i ti direktori da zavuku ruku u džep države. Tako da kad ih sastaviš nije to mnogo po direktoru kako bi prestigli Bratić.

Thanks Thanks Given 
    4,317
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Quote Originally Posted by Kliker17 View Post
    Obrazovanje nam je nepovratno uruseno.

Sve reforme su dovele do toga da su ucitelji i profesori manji od makovog zrna, a korupcija je ucinila da se isti plase roditelja koji imaju veze kod direktora i moraju ocjenjivati kako im isti ti roditelji/direktori narede.

Ko god ima ili je imao nekog zaposlenog u prosveti zna koliko je dostojanstvo i struka na niskim granama palo radi partijskih usluga i zaposljavanja "kako Migo odobri".

A ko god ima djecu i pogleda udzbenike za glavu samo da se uhvati.

Treba prije svega i u zdravstvu i u prosveti vratiti stare sisteme u kojima smo mi odrastali.
    Tim sistemima bas nista nije falilo.

Ovo sad je zastidje i za to nije kriva Braticka (ona je kriva jer je ostrascena budala koja nije imala mentalnih kapaciteta da makar zapocne, a kamo li sprovede reformu obrazovanja i vrati dostojanstvo zaposlenima koji strecaju od djece, vec je imala kapaciteta samo za revansizam i to nestrucno i bez pravne potpore, pa zato sad uspijevaju tuzbe)
    Za zastidje su krivi profesori koji su dozvolili da ih Migo preko veze zaposljava pa cute ko mule i trpe izivljavanja i direktora i roditelja, a i djece. I neka trpe kad nemaju obraza i dostojanstva da dignu glas i zahtijevaju promjene.
    Kad sam ja bio u osnovnu, a od tada ima 20+ godina, vec tada su bile velike napukline u sistemu, i ucitelji i nastavnici koji su bili nidje veze, pretrpane ucionice, tehnologije bez, privatno spremanje...

Vjerujem da je sad puno gore, tj vidimo svi da jeste.

Evo sad traze jos 50% povecanje plate nastavnom kadru. Sto bih i podrzao da vecina nastavnika nesto i vrijedi, ali nazalost ovim danasnjim priucenim prosvetarima, zaista je smijesno dati platu 1300+ eura.

Sve neke tobos reforme, a stanje sve gore. I nazalost nece se popravljati.

Obaveza je roditelja da svoje dijete uce kako da misli kriticki, bira drustvo, pazi na nacin kako koristi tehnologiju, bude radoznalo, cita dosta, usmjeri u sport i uci ono sto treba, a ne da ga trpaju sa 15 nebitnih predmeta.

Orden dat svakom roditelju koji u danasnje vrijeme izvede dijete na pravi put.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

21. The Following 3 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,578
    Thanks Thanks Received 
    4,713
    Thanked in
    2,098 Posts

Nijesu oni priuceni, nego jednostavno nece da rade. Ispredaju ono sto je zacrtano planom i programom i gotovo. Nista ih da lje od toga ne ineteresuje, cast izuzecima. A zatrpani su kojejakvom papirologijom, pisanijom izvjestajima i ostalim glupostima. Dizanjem prasine od usranog NVO sektora i nekih djecijih prava i ostalih slicnih budalastina, djeca mogu da rade sto im pane na pamet a profesor moze samo da ga zapise i to je to. Sto bi se onda on sjekirao oce li to dijete sto naucit ili nece? Potpuno razumijem takvo razmisljanje. Zakon (drzava) je degradirao prosvetne radnike, prije svega kao ljude, pa onda i kao pedagoge i sad ocekuju svi da ce oni i dalje da daju sve od sebe. Pa nece da moze. Naravno tu stoji i ona prica o tatinim sinovima i cerkama.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

23. The Following 3 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Vratiti u sistem kaznene mjere:
    Cosak, udaljenje sa casa, jedinica, opomena, neopravdani, ukor, izbacivanje.

Ali dzabe kad ima roditelja koji sami kazu djeci :
    "Nemoj danas u skolu na kontrolni jer nisi dobro naucila, pa cu ti ja opravdat da si bila bolesna." (licno cula koleginicu dok prica sa cerkom na telefon, cerka 6. osnovne).

Em sto uci dijete neodgovornosti, em da laze.
    I ta cerka ce jednog dana raditi u nekoj javnoj ustanovi. E tako se izgradjuju licnosti poput sudije Medenice i tuzioca Cadjenovica.

Mi kao djeca nismo isli u skolu samo ako bi imali temperaturu preko 38.5. A za nenauceno - dobij 1 pa popravljaj, jos da se roditelji cimaju da idu da pravdaju, a ne nego... Skola je bila obaveza djece, kakvo ucesce roditelja... pojma nisu imali ni koje predmete smo imali...
    A danas i nastavnici salju poruke - "molimo vas da radite sa djecom kuci"... salju zadatke na Viber da mi radimo ono sto djeca MORAJU sama.
    E tu smo reformu sproveli - svaka cast.

I zasluzujemo i najgori rezultat na ispitivanjima i IQ 86.

Braticka je najmanji problem naseg obrazovanja.
    Ali ajde da se bavimo trivijalnostima i direktorima kojima se dupe zalijepilo za fotelju (nemam ni malo empatije prema njima), a ne sustinom problema - zakonom, programom i udzbenicima, uciteljima i djecom.
    Last edited by Kliker17; 26-12-22 at 05:22.

25. The Following 3 Users Say Thank You to Kliker17 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,245
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    3,395 Posts

Drastican primjer je Rudnik Pljevlja. Od 350 novozaposlenih, jedan je bio Bosnjak:
    https://www.vijesti.me/kolumne/571083/kristalni-dan
    jedan bosnjak , 95 muslimana i diskriminacija a ne zezaj malo u rudnik pljevlja od 20 godina partijskog Bošnjaka zaposljavanja ti si nasao ovo ajde budi ozbiljan malo
    ada svo je biracko tijelo BS zaposljeno svo asimilovani

Last edited by NetworkMaster; 26-12-22 at 05:39.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    jedan bosnjak , 95 muslimana i diskriminacija a ne zezaj malo u rudnik pljevlja od 20 godina partijskog Bošnjaka zaposljavanja ti si nasao ovo ajde budi ozbiljan malo
    ada svo je biracko tijelo BS zaposljeno svo asimilovani

Citirao sam tekst Omera Sarkica. Koji bas nije ljubitelj BS, koliko znam. Jos manje DPS-a. Ako je izmislio, na njegova ledja.
    Nijesam znao za 95 muslimana. Jesi to napamet, ili imas podatak?
    Ako si ti izmislio, na tvoja ledja

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

EU neće priznati vladu izabranu mimo Ustava

https://www.cdm.me/politika/eu-nece-...u-mimo-ustava/

Rade Milošević je opomena Dritanu i Uri... Pa i svima ostalima.

Ona posjeta SDTa u UK je sve razotkrila. Pored toga što je ucijenjen od DFa, stegli su ih i drugi dobro. Bukvalno mu je zaprijećeno da ga čeka sudbina Rada Miloševića za bilo koji novi napravljeni problem.
    Međunarodna zajednica je skroz digla ruke od njega i on više nema šta da traži u CG. On je svoje završio. To je ono što je sigurno.

Teško je predviđati kod nas, ali svjetlo na kraju tunela se nazire samo u jednoj varijanti. Ja za to navijam pa da sačekamo još malo.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

“Na osnovu onoga kako ja razumijem međunarodnu politiku, čak i kad bi htjeli ne mogu priznati postojanje takve vlade, koja je izabrana u suprotnostima za zahtjevom Venecijanske komisije i svih ostalih. Sada je samo pitanje da li ta vlast od 41 poslanika u parlamentu to razumije kao crveno svjetlo ispred kojeg treba stati ili im uopšte nije stalo do mišljenja Evropske unije i oni će gurati stvar kako su zamislili. Odnosno svoju agendu će dovesti do kraja”, kaže Jakič.

Uz podsjećanje da Crnu Goru u ,,Otvoreni Balkan“ uvodi čovjek koji je donedavno imao podršku kompletne međunarodne zajednice Jakić kaže da Abazović nikada više neće pokrivati poziciju koju pokriva sada.

“Sada je i Amerikancima i svima jasno da vlast koja ima u javnom mnjenju podršku od 2,8 odsto i premijer koji ima više ministara nego poslanika nemaju legitimitet da vladaju. Posebno je to problematično nakon rezultata na lokalnim izborima. Ali ja mogu razumjeti što oni neće na izbore, drže se vlasti jer ne žele izgubiti to što imaju, jer im je potpuno jasno da nikada više neće imati takve pozicije unutar države. Veliko je pitanje zašto u šaci drže više od 70 odsto građana koji žele ulazak Crne Gore u EU. Ti isti građani su glasali te stranke koje su, kao prvi prioritet 2020. godine, stavljale evropski put. Ali sada to ne žele realizovati, naprotiv idu u suprotnom pravcu zato su jedina opcija izbori”, zaključuje Jakič
    Jasno, da ne moze jasnije.

Thanks Thanks Given 
    6,245
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    3,395 Posts

Citirao sam tekst Omera Sarkica. Koji bas nije ljubitelj BS, koliko znam. Jos manje DPS-a. Ako je izmislio, na njegova ledja.
    Nijesam znao za 95 muslimana. Jesi to napamet, ili imas podatak?
    Ako si ti izmislio, na tvoja ledja
    https://www.aktuelno.me/ekonomija/ib...voliko-prasine

BS respect

Dugujem zahvalnost Rudniku uglja u ime Islamske vjerske zajednice, u svoje lično ime i u ime reisa Fejzića. Ova vrijedna donacija je bila prijeko potrebna i zaista će poslužiti u prave svrhe. Vozilo ćemo predati Mešihatu Islamske zajednice u Crnoj Gori, dok će svi odbori na području Islamske zajednice u Crnoj Gori moći da koriste ovo vozilo“, saopštio je Osmanagić i dodao da je Islamska zajednica izuzetno zadovoljna odnosom Rudnika uglja, ističući da ovo nije prva donacija koju je Rudnik uputio, te da je, u više navrata, Rudnik pomagao Islamsku zajednicu kao nikada do sada u prošlosti”, navodi se u saopštenju.
    https://www.google.com/amp/s/www.vij...skoj-zajednici

Glavni i odgovorni urednik "Glasa rudara", ciji je osnivac i izdavac Rudnik uglja Pljevlja, je lice muslimansko-bošnjacke nacionalnosti.

e sad sto da ti kazem spisak ljudi je tajan rudnik zaposljava 1000 radnika od ukupno 8000 zaposlenih u pljevljima a u pljevlja od 30k imas 2000 Bošnjaka i 1700 muslimana a crnogoraca 7000 .
    I Crnogorci se tesko zaposljavaju a ne sto drugo

Page 562 of 574 FirstFirst ... 62462512552558559560561562563564565566572 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)