Sad ovako, sa distance kad je lako biti pametan, da se zaključiti da je Milo napravio težak fail, što Lekića nije predložio za mandatara.
Upravo, ako je i imao osjećaj da Lekić nema potrebnu većinu, trebao je to zadržati za sebe i predložiti ga za mandatara, čime bi vratio loptu i bačio kosku oko koje bi se URA i ostatak većine vrlo moguće poklali.
Ovako je napravio politički presedan i kao ustavnu kategoriju afirmisao "predsjednikov osjećaj", čime je samo homogenizovao skupštinu većinu koja je potom krenula djonom na njega sa Izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku.
Vjerovatno nije na to računao ili je pak mislio da ovi nemaju kuraži za tako nešto ili je prosto potcijenio animozitet koji prema njemu imaju njegovi protivnici (svako iz nekog svog razloga).
Uz put je došao i poraz na podgoričkim izborima, kao i neka hapšenja.
I sad su on i njegova partija u prilično bezizlaznoj situaciji.
Ne razumijem ni to zatezanje oko izbora sudija US.
To da li će biti izglasan "naš" ili "njihov" sudija, ne znači i ne garantuje ama baš ništa.
To nikako ne utiče na rezultat izbora, kojima se odredjuje ko će biti vlast.
A sudije ko i svi ljudi, ako nisu pravi profesionalci, onda su prevrtljiva kategorija u političkom smislu.
Niko ne voli stajati na brodu koji tone.
Last edited by Massaro; 16-12-22 at 12:49.
Zar bic i batina ne smiju da bude necija, nego valjda institucionalna. Odane i vjerne drzavi. Ili samo njihovo neka postane nase pa koga briga za drzavu?
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Generalno smo klasična kolonija i ne pitamo se apsolutno ništa.
Bilo koja partija ili pokret bez blagoslova stranih ambasada ne moze odlučivati ni o čemu.
I onda mi neko palamoudi o svetinjama čojstvu 1000godina itd.
Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Bojim se da je on svoje otpjevao. Zapravo nadam se. Potpisao ili ne isto mu se hvata. Njegov najveći strah je trenutno da se zakon ne opozove jer ostade na ledini. A to jel ovaj sudija moj ili tvoj je za međunarodnu zajednicu šuplja priča jer je nedokazivo ali kvalifikacije na papiru se ne mogu obrisati i osporiti i samo to je njima bitno. To što je nedokazivo ne znači da toga i nema ali žalim slučaj zvijezde su ovaj put bile naklonjene nekom drugom, a ne DPS-u. Volio bih da kada kažem ovo "nekom drugom" taj neko bude narod Crne gore ali prostora za iznenađenja više nego očigledno ima.
Last edited by Caesar; 16-12-22 at 13:36.
γνῶθι σαὐτόν
www.vijesti.me/amp/635162/nezaposlenost-13-odsto-u-trecem-kvartalu
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...intext_related
Nezaposlenost 13 odsto u trećem kvartalu
Od ukupnog broja aktivnih stanovnika, 39,2 hiljade je nezaposlenih.
Stopa nezaposlenosti najmanja je otkad se mjeri u Crnoj Gori
Monstat nezaposlenost mjeri od 2005. godine.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Da ne bude dileme nakon jucerasnjeg maratonskog sastancenja.
Eskobar: Ne pokušavati formirati novu vladu na osnovu izmjena Zakona
“Moji sastanci ovdje su pokazali da će biti ozbiljnih pitanja njenog legitimiteta unutar Crne Gore i u međunarodnoj zajednici. Obično ne govorim o hipotetičkim stvarima, ali ne vidim kako bi SAD mogle da rade sa vladom koja bi bila formirana pod ovim uslovima”, kazao je Eskobar.
https://www.cdm.me/politika/eskobar-...zmjena-zakona/
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
https://www.cdm.me/sport/fudbal/prem...sa-mihajlovic/
Ode jedan od najvecih sa ovih prostora.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Ne. Definitivno je vaznije sto iz toga i onoga sto su iz EU rekli proizilazi da nova vlada ne bi imala legitimitet. Kako bi takva vlada mogla da radi na EU agendi? Odgovor je da ne bi. Niti bi to bila poenta nove vlade. Nova vlada bi sluzila iskljucivo interesima Beograda.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Ruski obavještajac Mikhail Repin vrbovao Kneževića za saradnju sa SVR
https://mportal.me/drustvo/ruski-oba...aradnju-sa-svr
![]()
Love, peace and respect.
Portparol Evropske unije za spoljnu politiku pozvao političke aktere da podrže funkcionalnost demokratskih institucija, posebno Ustavnog suda
Stano: Nedavna politička dešavanja u Crnoj Gori doprinijela usporavanju pristupnih pregovora EU
https://www.pobjeda.me/clanak/stano-...h-pregovora-eu
![]()
Love, peace and respect.
Potpisa Dugački zakon, tek sada ne mogu da shvatim da neko ide na one nazovi proteste, ali izgleda postoje osobe koje su spremne da služe gospodaru po svaku cijenu.
A mogao je da ne potpiše i malo digne masu, svakako su predsjednički izbori za par mjeseci...
The end is near.
Ja sam mislio da i ova Dritanova vlada služi isključivo interesima Beograda.
Siguran sam da se ni URA neće polomiti da sad izglasa Lekićevu vladu. Lijepo je Dritanu i u tehničkom mandatu.
Leglo bi mu još neko krupno hapšenje do izvjesnih izbora.
Udovoljiće se Eskobaru i neće se još glasati nova vlada u skupštini.
Ali zato slijedi i zavrtanje ušiju predsjedniku i izvjesno izglasavanje sudija US, bez odlaganja i pokušaja trgovine tipa "jedan moj, jedan tvoj".
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks