Od kad ti to pali?
To je mozda ona poruka sto ima i VW grupacija, indikator za mali servis se moze resetovati preko MMI ali service due nikako, jedino preko Launcha ili neke dobre dijagnostike.
Kod koga povesti auto na dijagnostiku da procita ima li kakvih gresaka?
Opel zafira
Javlja na dash "service vehicle soon"
Ovo nema veze sa malim sevisom, to je radjeno i resetovano
Torque pro mi ne ocitava nista, pa mi treba nesto bolje![]()
Od kad ti to pali?
To je mozda ona poruka sto ima i VW grupacija, indikator za mali servis se moze resetovati preko MMI ali service due nikako, jedino preko Launcha ili neke dobre dijagnostike.
Prema tome, šta da ti kažem?
Logično bi bilo da "soon" ne može predstavljati indikaciju neke greške.
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
@Takumi - evo nekolika dana
@joni - vjerovali ili ne, vidim o netu da to zna da krije gresku (nekome grijaci, nekome termostat lose ocitava...) - isto svima obicna dijagnostika 0 gresaka
zato pitam ko ima bolju dijagnostiku (ili neku namjensku za opele)?
Reče mi drugar što je imao stariju Zafiru da pitaš
AUTOSERVIS/Madjo OPEL
+382 69 358 899
+382 69 012 238
TT
Ma ja sam laik za dijagnostiku i uopšte proncip rada automobila,ali onako,laički i uz zeru engleskog..."soon".
Jedino ako nisu grijači oslabili pa sad ne pravi probleme ali će "soon",odnosno kad zahladi,a ima upisan kalendar i podneblje gdje se nalazi
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Meni ovo na Infinitija pali odavno. Ja sam mislio da nisu resetovali mali servis. Sad vidim na netu da može biti milion drugih stvari.
@TAKUMI hoćeš li mi ti očitati ovo?
Trebalo bi da Mađo što ti Institucija dade broj može da riješi to.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Kod koga uzeti kasko / koju osiguravajucu kucu izbjeci?
\\OFL•GIC
Danas na zamjeni zumskog seta guma nije mogao jedan saraf da se skine; prednji lijevi tocak. Nakrivo zavidan te se okinuo prilikom skidanja. Nesto manje od pola navoja je ostalo. Majstor busilicom skinuo ostatak i to je odradio stvarno dobro. Vidljivo ostecenje navoja 30%. Uzeo nareznicu i narezao sto se moglo narezati. Rece da nije do kraja isao…Saraf je legao ali je pitanje koliko je to pametno resenje? Inace idu 4 sarafa a auto je Clio 3.
Da kupujem novi dio ili da trazim polovan?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Drzace ta tri sarafa tocak. I taj cetvrti koliko toliko drzi. Ne moras to da diras, bez ako te bas nervira.
Drugi put kad ti budu mijenjali gume obrati paznju da li prvo rukom odradi postavljanje sarafa ili direktno preko pistolja.
Jer kad radi direktno preko pistolja i ne postavi ga kako treba, desi se ovo sto se tebi desilo na zalost.
Nego od brzine nemaju kad, idealno bi bilo moment kljucem da nategnesve na kraju i provjeri, ali oni imaju neko takmicenje izmedju sebe ko ce prije 4 tocka promijenit sto li vec. Drugo objasnjenje nemam.
Na kraju cu sam kupit moment kljuc i krokodilku.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Palo mi na pamet da pogledam taman kad je stavljao drugi tocak na to kako ga sarafi. Direktno srafericom na bateriju. Makar nije kompresorska, ali svakako ako krene nakrivo obje ce unistiti navoj.
Radi li ko u pg promjenu boje plastika enterijera tipa iz krem boje u crnu da odradi?
Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
Pedja Bulatovic.
Za rubriku vjerovali ili ne.
Otac se par dana žali da mu ujutro slabije pali auto.
Aj drug je mehaničar pa ću mu povest auto. Reko mora da je neki grijač pa duže vergla.
Vjerovali ili ne sva 4 grijača mu crkla. Aj da je jedan pa da "slabije pali". Ja jutros do majstora 2 minuta verglam.
Sva 4 aloo, e šou od njega...
znam i ja sta je soon, ali kako nema nekog "reseta", internet pretraga rece da moze biti svasta...
jesu li ti sarafi ili matice?
ima u okov onaj set za skidanje slomljenih sarafa pa se u krajnjem moze iskoristiti da se sneke taj patrljak i nareze navoj/stavi novi
3+1 slabiji ti je sasvim bezbjedno za voznju
Sarafi…Vec je izvadjen i to burgijom razbijen, prvo malom pa onda vecom... Zagledao sam navoj posle skidanja i iznenadio sam kako je odstranio ostatak sarafa. Navoji nisu skroz osteceni vec pocetni dio navoja i to samo sa jedne strane, nije citav krug. Kako se to desilo da ostatak ostane neostecen nemam pojma. Uglavnom je taj dio narezao i stavio novi saraf…
Mozda je ujedno bio i pretegnut sto je doprinijelo da se okine…Vidim da sad umjesto kompresorske sraferice koriste one na baterije…ako to uopste ima veze.
Last edited by CYBUG; 16-12-22 at 11:23.
Treba mi akumulator za peugeot 308, 88kw 2016, start stop.
Exide, Bosch? Neko treci... koliko se informisah, svi daju 2 god garancije. Ako ko daje vise, uputite me...
Yuasa 3 godine ima ih u next auto
Zna li neko da li kod nas ima da se kupi ovakav miris i ako ima gdje?
Послато са SM-F936B помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Ima na Petrol.
Ima Little Joe, jesi li siguran da ima bas ovaj Mr&Mrs?
Послато са SM-F936B помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks