@goozica @Director
Upravo je ovo sustina. Oni su svoj nacionalni identitet gradili kako jedino to moze, na dobrim stvarima. Traktorijade nisu dobre stvari ali su ih prikazali kao dobre. Nije to poenta vec da se niz nastavlja sa zaista dobrim sportom, naukom, turizmom, skolstvom…Na tome se gradi identitet i odrzava, a ne na supljoj prici kako smo palili gume protiv popova, kako smo sticajem okolnosti “izvojevali” nezavisnost… jer je Milu bio interes. Zato ce Srbija i Crna gora vazda biti iste jer ce nam lopovi i barabe prikazivati da se drzava i identitet grade na busanju u junacka prsa i glumljenju Holivuda na prazan stomak. Sa razlogom je Rimac u Hrvatskoj,a ne u kod nas.
Identitet koji se izgradi na dobrim stvarima je jak i bezopasan za sve osim za spoljnjeg neprijatelja i kao takav predstavlja jaku odbranu univerzalnih vrijednosti koje treba braniti.
Zato smo mi crnogorci/srbi, a oni njemci, hrvati, japanci…
Sent from आत्मनः
Last edited by Caesar; 09-12-22 at 19:36.
γνῶθι σαὐτόν
Apropo...
![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ne znam zašto toliko vozdižete Hrvatsku, za nas jesu vasiona, mada to im i nije neki uspjeh, a po svim oarametrima su debelo ispid EU prosjeka.
Korupcija, kriminal, demografsko rasulo.
Ulazim na Tovarnik i isto jednom na Bajakovo iz Srbije, traže ti policajci na granicu iz kućice za kafu da ih častiš.
Forever young, i want to be forever young
Ne znam gdje su to Hrvati ušli,ali iz ustaštva im država izašla nije.
Katolička crkva tome potporu dobru ono..daje..u sve pore države su im užljegli do bola a spomenike iz ww2 ruše.
Milanović je jedno obično smeće rasističko od čovjeka..i veli veći smo mi hrišćani od Jurope i malo,malo lupa ko maksim po diviziji razna s*anja.
Ivo Goldstein odlično i prefektno zna o čemu se tu sve radi i nema trunke bojazni da izgovori što je istina vezana za Hrvatsku.
Ustaštvo i dalje baštine,fakat..u svojim politikama i govorima pa mogu ono..što god.
A to kako su u šengen ušli isto je ko što su ušli u EU a onog najvećeg kancera se ipak riješili nisu.
Last edited by Bluemoon; 09-12-22 at 22:51.
Stoji za hrvate dosta toga ali oni mic po mic naprijed, a mi velikim koracima unazad. Naveo sa njih kao primjer jer oni nesto rade sa tom “samostalnošću”, a vidi nas. Prvaci u proizvodnji čipsa, a imamo sve preduslove i šašavu crkvu, chatnike, ustaše, more, planine i opet nista.
Sent from आत्मनः
Last edited by Caesar; 10-12-22 at 09:32.
γνῶθι σαὐτόν
A nije to baš tako. Mnogo toga iz Hrvatske imam od informacija od normalnih ljudi. Itekako kod njih ima dosta likova poput Mugija, Mikaša i ostale ekipe. Da žive bolje od nas, žive ali ne sa baš osjetnom razlikom. Iste probleme imamo svi u regionu, a to je jasno, najviše profitira politička mafija.
Hrvati su ulaskom u EU dobili pristup jeftinim kreditima za pučanstvo. Kolega je uzeo 200K za renoviranje kuće, vraća ~250K, dok kod nas za 50K vraćaš skoro 90K za isti vremenski period.
Odatle privid većeg kvaliteta života.
Sent from my OnePlus 8 Pro using Tapatalk
Stay salty.
Sami ulazak u EU nije garancija za jeftinije kredite. Tu ulogu više igraju javne finansije i kreditni rejting države.
Jer tog istog Hrvata ako pitaš kredit je preskup, jer u Sloveniju ili Španiju bi prošao još jeftinije.
A s obzirom da prelaze na euro od 1og januara, i da su morali ispuniti neke kriterijume u pogledu javnih finansija za taj prelazak, imaju prilično dobar kreditni rejting kao država.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Mozda ovo nije za ovu temu "Sukob i..." mozda je ipak vise za Ludilo mozga.
Gledah negdje i poziv braci da bojkotuju Narodnu Knjigu i jos neke knjizare.
Najbolje da sad bojkotujemo i ovaj novi cips (za koji mnogi kazu da je preukusan) jer je vlasnik neki Kosovar.
Treba nam partija koja se zalaze za sankcije Srbiji. Zatim partija koja se zalaze za sankcije Albaniji i Kosovu, pa partija koja se zalaze za sankcije Hrvatskoj.
Ksenofobija je bolest braco i sestre i gradjani i djeco i dalja i uza rodbino.
Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
Fransoa la Rošfuko, francuski filozof
Još nam ta podjela fali.
Voli su crnogorci,laković su srbi.
Teška bolest.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne kaze se vlasnik fabrike cipsa Kosovar a drze 3 albanca, no vlasnik Srbin i 3 Kuča![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Ja poznajem jednog ovakvog. Drug od druga.
Krenuli neđe autom, mi pijuckamo neko pivo, on ne pije alkohol (zato je i takav) I staje na pumpu da kupi vodu. Ali ne leži vraže, nema "crnogorske" vode. Mi u čudu, ono jesi li normalan, kad kaže tip, ovi nemaju ni hrvatske majku im. E kakvi su to sklopovi. A posle sam saznao da je zapisivao na izbore ko je izašao, ko nije, ko u koje vrijeme. Pih!
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Pretpostavljam da ti ljudi nikad nisu podržali malog proizvođača koji nema kapacitet ni da izvozi i muči se sa državom i sa tržištem..znam takve..kompleksi su čudo.
Mislim da smo dovde i došli zato što se 30g. bojkotuju knjižare i biblioteke u kontinuitetu. Nastaviće se sa odjeljenjima zavisno od učiteljice... pa sa školama koje su srpske/crnogorske zavisno od direktora... Kriminalci će tražiti da ih bije odgovarajući policajac srpski ili crnogorski, pa tužilac, sudija i tako... šteta lijep smo narod al jako glup.
Last edited by Caesar; 14-12-22 at 08:08.
γνῶθι σαὐτόν
Ma najjače je da su ti ljudi nešto i pročitali..monopol se drži nad izdavanjem knjiga pa koliko pisaca mladih ne može doći do izražaja.
Nama je kultura uvijek bila dio koji zapadne ovaj i onaj,bez ikakvog reda a odvajanje od budžeta u promilima a kultura je najbitniji dio društva.
Zato je sve i tako kako je.
Najmanje deset godina od nule da se krene na tom polju pa da se i nešto malo u pomaku osjeti,mada hajd..da ne crnjačim.
Last edited by Bluemoon; 14-12-22 at 08:12.
Šta ćemo mi koji ne živimo u jAmeriku?
Sent using Tapatalk
#fakenews
Imlek (negdašnji PKB) je domaći već godinama (osim u Srbiji, oni su domaći u Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori), no, nebitno...
Da, ima proizvoda sličnih (naglašavam - sličnih) ,,Plazmi", što kolega postavi,,Đetić" (kojeg nisam davno gledao) ili (ubij me sad, kupih prije neki dan za kolače, žuto pakovanje), ali ,,to nije to".
,,Eurocream" od kada nije više po licenci ,,Gandola" i jeste za bojkot (zbog ukusa, da budem jasan), no, što se mene tiče, može mu se pridružiti većina ,,SL" proizvoda.
Usput, budi rečeno, par puta kupih ,,pljevaljski sir", a na deklaraciji pisalo da je proizveden u Prijepolju, no, kada sam kod sira, nemam ništa protiv zlatiborskog (a ni njihove goveđe pršute) iako mu mjesto proizvodnje zna biti van Zlatibora.
Indijska izreka glasi ,,ono si što jedeš", tako da... moguće, ovaj segment je bitan dio identiteta
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Last edited by wulfy; 15-12-22 at 10:33.
Po nacionalnosti sam Vegan Negativ, a po rodnom identitetu sam Fiesta 1996 Automatik
Bravo @wulfy za ovo povezivanje oko Gandola licence. Mislio sam sve ove godine kako sam ostario, pa mi se ukus promijenio i da Eurokrem odavno nije ono što pamtim iz djetinjstva: kaskadne plastične činijice i crvena kašičica 🥲
Kako si spomenuo, tako mi puče ispred očiju natpis sa ambalaže "po licenci "taj i taj" Italija.
Sent from my OnePlus 8 Pro using Tapatalk
Last edited by guvarana; 15-12-22 at 12:05.
Stay salty.
Jedem drenjine okle sam.... jedem murve odakle sam
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks