Page 536 of 574 FirstFirst ... 36436486526532533534535536537538539540546 ... LastLast
Results 13,376 to 13,400 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    6,090
    Thanks Thanks Received 
    6,642
    Thanked in
    3,170 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Za pocetak bez sdpsa,to je prioritet.

Vidjecemo za dalje,sad kad evropa sad upaDne na iduce izbore vidjecemo na čemu smo

Sent from my iPhone using Tapatalk
    A to sto ti DF (ne cu da spomenem ni URU ni DCG jer se ocigledno ne pitaju) daje da obrises guzicu sa ustavom, vidjecemo velis li.

Nece oni opet, samo ovaj put.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    1,722
    Thanks Thanks Received 
    2,374
    Thanked in
    1,095 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Ja nidje DPS spomenuo nijesam. Samo sam replicirao guvarani o puta ka EU koji on ne podrzava nego ocigledno podrzava neke istocne saveze.
    Pusti ti očigledno ovo ili ono. Ja sam svoj život organizovao tako da mi je apsolutno svejedno kojem će se bloku država (narod) prikloniti. Ako ne podržavam EU i ne vjerujem da bi članstvo imalo opipljivih beneficija ne znači da sam proruski orijentisan, iako su mi srcu bliže istočne vrijednosti od zapadnih.
    Opet ponavljam, ne vidim šta bi nam članstvo u EU donijeli osim modernih firmi koje bi crpile domaće resurse zarad pristupa fondovima i kreditima, samim tim još izraženijeg dužničkog ropstva i jezivo masovnog odliva stanovništva, mahom mladog, talentovanog i radno sposobnog.
    Crna Gora bi brzo postala zemlja starih, tužnih i do Boga dužnih.
    Neko gore napisa stvarno stanje u Bugarskoj i Rumuniji, a ja radim sa tim ljudima pa čujem što-šta, a trenutno po Transparency Corruption Indexu za 2021 su ocijenjene gore čak i od Crne Gore, pa zamislite tamo stanje kakvo je.
    Od novih članica zadnjih 20 godina dobro su prošle samo Slovenija
    i Češka. Pogledajte i kupovnu moć, kvalitet života i slično.

Sent from my OnePlus 8 Pro using Tapatalk
    Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Df je gori kancer od dps... Eto sta je dps uradio, svi smo svjednoci, ovi su vece zlo.
    Ziva istina. DPS je opljackao drzavu, a DF bi je rasturio. Da moze.
    A eto, URA i Demokrate u istu tikvu s DF-om.
    Ama nema jedne partije boba da valja. Ja sam se uzdao u URA, a vidi sto rade? Ispasce gore stetocine od DPS-a.
    A Ado & druzina ne vide dalje od ....DPS-a.

Thanks Thanks Given 
    6,171
    Thanks Thanks Received 
    13,657
    Thanked in
    5,170 Posts

Apsolutno saglasan (u dijelu ko je ođe kriv)

https://www.cdm.me/politika/medojevi...ise-za-lekica/

Thanks Thanks Given 
    1,558
    Thanks Thanks Received 
    2,168
    Thanked in
    1,036 Posts

Može bit Bitrate i da je to istina.
    Ali sve je to kratkog daha,cisto sumnjam da će dritan ikad više biti nešto više od potpredsjednika drzave.

A sto se medojevica tiče,samo neka je zdravo,ili se ne trijezni ili je dobro plaćen za ovo sto radi od 2020 na ovamo.
    Od čega živi sad kad nema funkcije jel ga neko pitao čime se bavi

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Može bit Bitrate i da je to istina.

Eto, dodjosmo do toga da mozda ipak nije Milo kriv sto nije dao mandat Lekicu, nego je to maslo Dritana da bi zadrzao mjesto premijera. Barem koji mjesec duze.
    Eto, da i Ado napravi mali korak ka spoznaji. Da nije bas za sve kriv SDRPS

Thanks Thanks Given 
    79
    Thanks Thanks Received 
    106
    Thanked in
    51 Posts

Nije milo kriv, mi smo g*vna

Thanks Thanks Given 
    1,722
    Thanks Thanks Received 
    2,374
    Thanked in
    1,095 Posts

Sad se vjeruje u Medovu priču, what a time to be alive.

Sent from my OnePlus 8 Pro using Tapatalk
    Stay salty.

9. The Following 4 Users Say Thank You to guvarana For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    299
    Thanks Thanks Received 
    90
    Thanked in
    62 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    Mandat Lekicu je prvenstveno URA zamutila odugovlačenjem podrške a dupli pas DPS je prihvatio kao poklon i sad imamo ovo što imamo.

Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
    Ocigledno je da URA i Dps koliko god bizarno i smijesno nekome djelovalo, uvjeren sam da imaju dil u kojem je zapad duboko umijesan.

Ovo je klasicna navlakusa i kupljenje vremena, sta ce na kraju izaci vidjecemo.

Thanks Thanks Given 
    6,090
    Thanks Thanks Received 
    6,642
    Thanked in
    3,170 Posts

Quote Originally Posted by gamechanger View Post
    Ocigledno je da URA i Dps koliko god bizarno i smijesno nekome djelovalo, uvjeren sam da imaju dil u kojem je zapad duboko umijesan.

Ovo je klasicna navlakusa i kupljenje vremena, sta ce na kraju izaci vidjecemo.
    Strašan im je dil ako ga imaju...da ga ni Stiven King ne bi mogao izmislit.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

12. The Following 2 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,620
    Thanks Thanks Received 
    5,983
    Thanked in
    2,284 Posts

Ne vidim šta je toliko strašno. Potpuno logičan dil.

Ura će da odradi prljavi posao (Temeljni i OB), jer je nebitna stranka i svakako bi poslije izbora nestala, a DPS će to da im dopušti, tj talasaće samo koliko je dovoljno da drže birače u zabludi, a da suštinski ništa ne učine da zaustave Dritangu.

Sent using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Sto se ceka? Evo vi nema DPS na vlast vec skoro dvije i po godine. Ili su URA i Demokrate tek sad odlucili direktno pod skute DF-a pa se sad moze raditi a ove dvije i po godine se nije moglo. Radi opstanka na sceni. Tako izgleda. Prvo kocio Zdravinjo, pa kocio DPS sa manjinskom podrskom.

A ok je sa DF-om, ali bez Crne Gore? Jel to cilj svakog normalnog covjeka?
    Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Moze li se biti za bolju Crnu Goru tako sto se nece biti sa DPS-om? Moze

Moze li se biti za bolju Crnu Goru tako sto ce se podrzavati DF? Ne moze

Ljudi cesto stvari gledaju kroz crno-bijelu dioptriju. Zato sam namjerno i ovo gornje stavio.
    Ne znam šta da vam kažem. Ne mogu ništa pametno. Znam da je nekad potrebna velika žrtva i bojim se da ćemo platiti danak državom, istom onom za koju smo se borili i to "samo" zato jer smo je pravili sa pogrešnim ljudima. Hronološki u korijenu problema su ovi ljudi i njih treba eliminisati. Mislim da komplikovanije razmišljanje i strategiju mi ne možemo da priuštimo u ovom trenutku bez obzira na želje. Ali treba hrabrosti i za ovo i to ne one da se kao crijeva prosuta po sokaku razvlačimo u spašavanju države i kukamo za crkvom i pravimo lidije, već da se na neprijatelja udari znajući da je za leđima drugi. Ako budemo imali sreće ko zna... Vele da sreća prati hrabre.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    1,558
    Thanks Thanks Received 
    2,168
    Thanked in
    1,036 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Eto, dodjosmo do toga da mozda ipak nije Milo kriv sto nije dao mandat Lekicu, nego je to maslo Dritana da bi zadrzao mjesto premijera. Barem koji mjesec duze.
    Eto, da i Ado napravi mali korak ka spoznaji. Da nije bas za sve kriv SDRPS
    Pitanje je je li se zaista kasnilo,kao sto rekoh ne vjerujem djukanovicu.
    Ali kako god sad,bila mu ga je rabota.

Thanks Thanks Given 
    6,090
    Thanks Thanks Received 
    6,642
    Thanked in
    3,170 Posts

Pretpostavljam da ce Drile odit za Begish da oposli ovo. Mogao bi se neki docek napravit kad se vrne na Golubovce. #CetinjaniStayHome-byPipun

Đurović: Svi izvoru kažu da će Vlada Crne Gore u naredna dva dana pristupiti Otvorenom Balkanu

https://www.cdm.me/politika/durovic-...renom-balkanu/

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,925
    Thanked in
    1,452 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Ne vidim šta je toliko strašno. Potpuno logičan dil.

Ura će da odradi prljavi posao (Temeljni i OB), jer je nebitna stranka i svakako bi poslije izbora nestala, a DPS će to da im dopušti, tj talasaće samo koliko je dovoljno da drže birače u zabludi, a da suštinski ništa ne učine da zaustave Dritangu.
    Kakav logican dil kad se izmjenama Zakona o predsjedniku uzimaju ustavna ovlascenja predsjednika koji je ujedno i predsjednik tog istog DPS-a sa kojim URA navodno ima dil?

Neki od vas izgleda jos uvijek nisu ukapirali da je parlamentarna vecina (koja sustinski ne postoji) izmjenama Zakona o predsjedniku krenula u otvoreno uvodjenje diktature. Samo DF ima korist od ovoga jer samo DF-u odgovara da Crna Gora bude nefunkcionalna drzava.

Batalite malo sa teorijama zavjere. Jasno je kao dan sta se desava i ko radi u cijem interesu.
    Last edited by VanjaTheMan; 13-12-22 at 14:07.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

18. The Following 2 Users Say Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,620
    Thanks Thanks Received 
    5,983
    Thanked in
    2,284 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Kakav logican dil kad se izmjenama Zakona o predsjedniku uzimaju ustavna ovlascenja predsjednika koji je ujedno i predsjednik tog istog DPS-a sa kojim URA navodno ima dil?

Neki od vas izgleda jos uvijek nisu ukapirali da je parlamentarna vecina (koja sustinski ne postoji) izmjenama Zakona o predsjedniku krenula u otvoreno uvodjenje diktature. Samo DF ima korist od ovoga jer samo DF-u odgovara da Crna Gora bude nefunkcionalna drzava.

Batalite malo sa teorijama zavjere. Jasno je kao dan sta se desava i ko radi u cijem interesu.
    DPS brine samo o Milovoj guzici, tako da će progutati, i učiniti, sve što im se kaže da bi "gazda" ostao na slobodi.

U bilo kom trenutku su mogli da obale Dritana, ili izglasaju sudiju Ustavnog suda (koji bi poništio neustavni zakon), ali nijesu, jer im više nego DF-u odgovara ovakvo stanje (i dalje su svi "prvaci" DPS-a na slobodi).

Ustav je krenuo da gazi upravo DPS sa Dritanom, odlagajući izbore. A sad blokiraju Ustavni sud jer im odgovara da je CG nefunkcionalna Država, inače da jeste funkcionalna, pola bi ih već bilo u zatvoru.

Ko blokira predaju vlasti u Pg, je li i to odgovara DF-u?

Sent using Tapatalk
    Last edited by MeDo_JE; 13-12-22 at 14:19.
    #fakenews

20. The Following 9 Users Say Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,075
    Thanks Thanks Received 
    1,443
    Thanked in
    724 Posts

Ako svi zajedno sasvim izvjesno znaju i prihvataju da su izmjene Zakona o predsjedniku Crne Gore suprotne sa smislom i namjerom ustavne norme, zasto se organizuje cijela frka oko toga, ako bi jednako neustavno ali korisnije bilo rjesenje da npr. Skupstina prostom vecinom imenuje Lekica za mandatara i izglasaju mu vladu koja poslije gura dok god se opet ne poremete odnosi.
    Izmedju dva sr_anja treba birati jednostavnije.

22. The Following User Says Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,925
    Thanked in
    1,452 Posts

DPS brine samo o Milovoj guzici, tako da će progutati, i učiniti, sve što im se kaže da bi "gazda" ostao na slobodi.
    To stoji, ali to nema veze sa ostatkom onoga sto sam napisao.

ali nijesu, jer im više nego DF-u odgovara ovakvo stanje (i dalje su svi "prvaci" DPS-a na slobodi).
    Sustinski ne razumijes svrhu DF-ovog postojanja i djelovanja na politickoj sceni.

Ko blokira predaju vlasti u Pg, je li i to odgovara DF-u?
    Blokiraju predaju vlasti u PG jer pokusavaju da zadrze vlast do parlamentarnih izbora koji su im potrebni sto prije jer im se biracko tijelo rasipa.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

24. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,620
    Thanks Thanks Received 
    5,983
    Thanked in
    2,284 Posts

Reci mi samo jedan razlog zbog kog bi ovo stanje odgovaralo više DF-u nego DPS-u i složiću se sa tobom.

DF je u poziciji da će i sa i bez izbora vršiti vlast, zaposjeli su po dubini strateške kompanije, imaju gradonačelnike u pola CG opština, a u ostalima će biti u vlasti. Guraju prosrpsku i prorusku agendu bolje nego ikad. U poziciji su da do popisa izguraju ono što je do skoro većini bilo nezamislivo.

Ne vidim niti jedan razlog da iz te pozicije imaju interes opstruiranja rada institucija.

Ako tvrdiš da imaju, šta im je konačni cilj, tj njihovom nalogodavcu tj finansijeru?

Sa druge strane DPS ima desetine realnih razloga (pojedini razlozi se mjere milijardama pokradenih eura), a za razliku od DF-a, u svojim rukama imaju i mehanizme da zaustave ovo što se dešava.

Zašto ne izglasaju sudije US? Zašto nijesu smijenili Dritana?

Sent using Tapatalk
    #fakenews

26. The Following User Says Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,228
    Thanks Thanks Received 
    1,664
    Thanked in
    901 Posts

Neka Bilčik, Popa, Escobar i ekipa porazgovaraju sa DPS-om jer su oni ti koji blokiraju US i nije im u interesu bilo kakva stabilnost u državi.

Thanks Thanks Given 
    2,098
    Thanks Thanks Received 
    3,727
    Thanked in
    1,567 Posts

Dps nije prodana partija kojoj ce tamo neki placenici zapada odredjivat sto ce i kako radit.
    Pa neka naredjuju demokratama i uri.

f6

29. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Dzi

Thanks Thanks Given 
    1,558
    Thanks Thanks Received 
    2,168
    Thanked in
    1,036 Posts

Može nam svako preporuciti kako da postupamo,ali ne i narediti.
    Meni je poražavajuće to da se ambasadori nekih zemalja,pa makar to bile i velesile mijesaju u unutrasnje stvari naše drzave,da ne kažem sastavljaju vlade. A evo u zadnje vrijeme nisu samo ambasadori…
    Koliko god da smo mali,valjda se trebamo nešto pitat u sopstvenoj drzavi

Thanks Thanks Given 
    885
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Dps nije prodana partija kojoj ce tamo neki placenici zapada odredjivat sto ce i kako radit.
    Pa neka naredjuju demokratama i uri.

Aoooooo

Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    1,558
    Thanks Thanks Received 
    2,168
    Thanked in
    1,036 Posts

https://borba.me/milov-petstoevras-t...-predsjedniku/

Ovom čmarku bi valjalo zabranit ulaz u drzavu

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Sve ja to znam.

Ali “sve dok ustavni sud ne postane u potpunosti operativan” je “malo” dug period ja mislim i nemamo toliko vremena za gubljenje samo zato sto se nekom kriminalcu na celu drzave cefnulo i smatra sve ovo svojom prcijom da radi šta oce.

E pa neće moći,pa ako evropa to ne želi da vidi,šta mi tu možemo.
    Znam,ispastacemo,ali svakako smo i previše vremena izgubili sa ovim gospodinom na vlasti,posao se mora zavrsati,morace predati vlast prije ili kasnije.

Meni je lično preko glave licemjerja evropskih izaslanika i venecijanske komisije i savjeta američke i evropskih ambasada,znam da oni imaju svoje interese,ali moraju da shvate da i mi u crnoj gori imamo svoje,a to je da uredimo našu drzavu kako bi konačno ličila na nešto,a ne kao dosad da budemo šupak od drzave.

Tebe, Ado, čini mi se niko još nije obavijestio da DPS nije na vlasti od 30.08.2020.g.

Čime ti priča potpuno pada u vodu. Jer je to, u suštini, priča o micanju ljudi koji su već maknuti, i nemate ih više što micat. Odnosno, priča ti je o DPS-u koga treba mać s vlasti, što znači da bi morala bit u prošlom vremenu, a ne budućem.

I strašno je zanimljivo da je baš TA ISTA PRIČA standardizovano-usvojeni odgovor koji DF daje na komentare u vezi direktnog državnog udara i uvođenja parlamentarne diktature (koja je od juče zvanično na snazi). Kao i odgovor na sve posledice koje slijede.

Što se Željka Ivanovića tiče, i premijera mu u vlasništvu, pominjanje objektivnosti tu je baš jak vic, ali nimalo smiješan, nažalost.
    Ali je isto tako i stvar subjektivnog gledanja i usvajanja za svakog od nas, pa je time i svačije pravo.
    Ono đe tu mnogo griješiš, odnosno griješite, jeste opdnos prema Dritanovoj vladi.
    Koja je manjinska, i po jasnim pokazateljima i prebrojavanjima vuče jednocifren broj procenata podrške (sve do onih čuvenih 2.8%), ali potpuno nesmetano, i da se ne lažemo, krajnje drsko i nelegitimno, donosi i donosi neke od najbitnijih odluka po sudbinu Države Crne Gore u poslednjoj deceniji.
    Što je ravno katastrofi, ali vam nekako uporno bježi iz vidokruga.

Isto kao i činjenica da se, na pritisak te iste štetne EU, DPS sa ovim tvojima dogovarao i davao ustupke prilikom izbora sudija US. Zbog čega danas, recimo, od troje sudija koje shjede aktivno u njemu, jedno ide kao polit. neutralno, a jedno ide direktno uz trenutnu vlast, dok za jedno moš reć da naginje bivšoj vlasti. Iako je glasalo za neustavnost odluke o lokalnim izborima, odnosno kontra DPS-a, je li.
    I sad je jasna ideja da se spakuje još četvoro direktno polit. poželjnih, stavi ucjena dovoljno jako, i, na koncu, za narednih 12 godina (iliti ravno tri izboirna perioda) obezbijedi potpuno jednoumni Ustavni Sud Crne Gore.
    Da ovo nije tako, URA bi omogućila izbor bar dva kandidata u prošlom krugu, kojima ni politički ni profesionalno ama baš niko nije imao što da zamjeri.
    Ali ne, jer tu od starta i nije bio cilj funkcionalni US, nego upravo ovo što gledamo danas.

I, Ado, da se ne ljutiš: Ovo što pišem su konkretne teze na konretnim temama, priča o kriminalu i korupciji i svakom zlu ovog svijeta- nije odgovor ni na jednu.
    Bitno je i jedno i drugo, ali se jedno ne može zamijeniti drugim.
    Ili, da probam jasnijim jezikom:
    Ne želim da živim u zemlji kriminala i korupcije. Isto tako, ne želim da živim u diktaturi, apsolutističkom bezakonju, i izopštenosti, koje sprovodi druga strana, sa pričom da se bori protiv one prve.
    I ne želim da mi iko prodaje ''ono'' za ''ono''. Jer ovo dvoje iznad ne valja ni jedno ni drugo, kako god ga ti, ili neko drugi, upakovao.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

34. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Page 536 of 574 FirstFirst ... 36436486526532533534535536537538539540546 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)